Vanha foorumi

Takaisin

Identtiset kaksoset

Yleinen Glorantha-keskustelu
epaz 24. maaliskuuta 2003 kello 18.41
Kirjoittaja Viesti
epaz linkki 24. maaliskuuta 2003 kello 18.41
epaz 24. maaliskuuta 2003 kello 18.41 linkki Onko Gloranthassa identtisiin kaksosiin liittyviä universaalimmanpuoleisia myyttejä/jumalia/muuta? Ilmeisesti ainakin sankareita löytyy, mutta onko jotain suurempaa? Mitä identtinen kaksosuus eri kulttuureissa merkitsee? -Sampo
Ugly Psycho linkki 24. maaliskuuta 2003 kello 19.04
Ugly Psycho 24. maaliskuuta 2003 kello 19.04 linkki Eikös Caladra & Aurelionion kultille ainakin kaksoset ole pyhiä? Muista kyllä sen enempää...
Nysalor linkki 24. maaliskuuta 2003 kello 19.54
Nysalor 24. maaliskuuta 2003 kello 19.54 linkki epaz: [i:1d990c4bef]Onko Gloranthassa identtisiin kaksosiin liittyviä universaalimmanpuoleisia myyttejä/jumalia/muuta? Ilmeisesti ainakin sankareita löytyy, mutta onko jotain suurempaa?[/i:1d990c4bef] Sankarin ja jumalan raja lienee aika häilyvä. Revealed Mythologiesissa mainitaan Jederesin Tyttökaksoset, joiden kerrotaan olleen myrskyajan malkionisankareita. Kenties he voisivat olla identtisiä kaksosiakin, mutta en löytänyt aiheesta mitään lisätietoa. Tyttökaksoset kuulostavat kuitenkin kiinnostavalta jutulta malkionimyyteissä, joiden sankarit kai tuppaavat olemaan aika pitkälti miehiä. Darahappalaisissa myyteissä esiintyvät sisarukset Injerina ja Bosjerina, hyvä tyttö ja paha tyttö. En tiedä, ovatko he kaksosia, mutta ainakin asetelma kuulostaisi myyttisesti ihan kiinnostavalta. Darahappalaismyyttikirjoista ei tuntunut löytyvän lähempää infoa, mutta Orian sanotaan synnyttäneen molemmat lapset flirttailun kautta. Jotkut tunnistavat nuo lapset Kaksostähdiksi, jotka puolestaan ovat lunareille sankareita ja muille kansoille ilmeisesti jotakin muuta. Ugly Psycho: [i:1d990c4bef]Eikös Caladra & Aurelionion kultille ainakin kaksoset ole pyhiä? Muista kyllä sen enempää...[/i:1d990c4bef] Itse asiassa Caladran ja Aurelionin sanotaan olevan kaksosia, joskaan eivät identtisiä. Tästä johtuu myös kaksosten erityinen arvostus kultissa. Tradetalkin numerossa 7 on myös Caladraan ja Aurelioniin liittyvää sankarimatkajuttuakin.
Ugly Psycho linkki 24. maaliskuuta 2003 kello 21.27
Ugly Psycho 24. maaliskuuta 2003 kello 21.27 linkki [quote:744daa9d5a="Nysalor"]Ugly Psycho: [i:744daa9d5a]Eikös Caladra & Aurelionion kultille ainakin kaksoset ole pyhiä? Muista kyllä sen enempää...[/i:744daa9d5a] Itse asiassa Caladran ja Aurelionin sanotaan olevan kaksosia, joskaan eivät identtisiä. Tästä johtuu myös kaksosten erityinen arvostus kultissa. Tradetalkin numerossa 7 on myös Caladraan ja Aurelioniin liittyvää sankarimatkajuttuakin.[/quote:744daa9d5a] Auh. My bad. Eihän nuo tietenkään identtisiä olleet, voisi varmaan lukea nuo viestit ennen vastailua. :oops:
Dovas linkki 25. maaliskuuta 2003 kello 1.16
Dovas 25. maaliskuuta 2003 kello 1.16 linkki [quote:a6ff8fa12c="Nysalor"]Darahappalaisissa myyteissä esiintyvät sisarukset Injerina ja Bosjerina, hyvä tyttö ja paha tyttö. En tiedä, ovatko he kaksosia, mutta ainakin asetelma kuulostaisi myyttisesti ihan kiinnostavalta. Darahappalaismyyttikirjoista ei tuntunut löytyvän lähempää infoa, mutta Orian sanotaan synnyttäneen molemmat lapset flirttailun kautta. Jotkut tunnistavat nuo lapset Kaksostähdiksi, jotka puolestaan ovat lunareille sankareita ja muille kansoille ilmeisesti jotakin muuta. [/quote:a6ff8fa12c] Tarkoittanet Kaksoistähdillä varmaan samaa tarkoittavaa englanninkielistä Twin Starsia? Kaksoistähtien/Twins Starsin myytit, sekä asema eri kansojen keskuudessa kiinnostaa ainakin minua aika lailla. Praxin nomadeista ainakin osa antilooppiratsastajia palvoo 'heitä'. Netistä löytyvä Twin Starsin cult write-up (RQ) kertookin muuten mielenkiintoisia asioita ja (pelitermeissä) tarjoaa ainakin erään huisin pelottavan loitsun, jolla palvojat voivat 'flopata' kohteen kaiken riimutaikuuden (yhteys jumalaan pysyy edelleen, mutta kaikki riimutaikuus häviää ja sen voi korjata vain sankarimatkaamisen, tai jumalallisen väliintulon tapaisilla uhrauksilla). Twin Starsia palvotaan myös naisten välisen rakkauden kulttina. Sen seikan kanssa IMO kylläkin arveluttavan (tarkoituksellisen) asenteelliselta kuulostava yhteys tulee, kun muistelen meinaan lukeneeni jostain Twin Starsien leikittelevän myyteissä jonkun kaaoottisen demonin kanssa. :roll: Voisi olla paikallaan jos joku Lunarin Imperiumiin paremmin perehtynyt henkilö voisi kertoa Twin Starsin asemasta taas lunarilaisten pantheonissa (ehkä eri topicissa)? Hmmm. Aiheesta... Gore ja Gash eivät tainneet sentään olla kaksosia?
newsalor linkki 25. maaliskuuta 2003 kello 13.10
newsalor 25. maaliskuuta 2003 kello 13.10 linkki Gora ja Gash ovat nimenomaan kaksosia ja kaksosten synnytäminen oli ennen muinoin peikkojen keskuudessa katsottu erittäin hyväksi enteeksi. Se kaikki tietenkin loppui, kun peikkolaiskirous astui peliin. Sen jälkeen nimittäin kaikki kaksoset, kolmoset jne. ovat olleet peikkolaisia. Trollpakissa peikkolaisuus taidettiin määrittää nimenomaan tuon syntymän nojalla.