Yhdistys

Kalikos - Suomen Glorantha-seura ry

8.12.2001 perustettiin Helsingissä kaikille Suomen Glorantha-harrastajille tarkoitettu rekisteröity yhdistys, jonka koko nimi on Kalikos - Suomen Glorantha-seura. Nimi viittaa yhteen Gloranthan tuhansista jumaluuksista, taivaankupolia kaukana pohjoisessa kannattelevaan jättiin, jonka ansioksi lasketaan myös jokakeväinen talven voimien murtaminen - sopiva nimi siis meille pohjoisille Glorantha-harrastajille.

Suomi on aina ollut väkimäärään suhteutettuna varsinainen RuneQuest- ja Glorantha-suurvalta, ja monet suomalaiset fanit ovat olleet aktiivisia kansainvälisillä foorumeilla ja kirjoittaneet ulkomaisiin alan lehtiin. Monista muista vastaavista maista löytyvää harrastajia yhdistävää organisaatiota ei kuitenkaan tähän mennessä ole ollut.

kirjekuori

Tarkoituksenamme on edistää tämän Greg Staffordin 60-luvulta lähtien kehittelemän fantasiamaailman tuntemusta, koota yhteen Suomen Glorantha- harrastajia, järjestää yhteisiä tapahtumia ja osallistua suomalaisiin ja kansainvälisiin coneihin. Tarkoitus on myös julkaista omaa, myös kansainvälisesti levitettävää englanninkielistä lehteä ja tukea julkaisuilla myös suomenkielistä Glorantha-kulttuuria.

Koska Glorantha merkitsee yksille puhdasta fiktiota, toisille roolipelejä (RuneQuest, HeroQuest, Hero Wars) ja kolmansille lauta- tai tietokonepelejä (Dragon Pass, Nomad Gods, King of Dragon Pass), on Kalikoskin avoin näille ja kaikille muillekin Gloranthan lähestymistavoille. Kaikki joita aina on kiehtonut tämä laaja, syvällinen, myyttinen ja arvoituksellinen fantasiamaailma tai jotka siihen tahtovat tutustua, tervetuloa Kalikokseen!

Jäseniä yhdistyksellä oli vuoden 2011 kesäkuussa alussa 74. Tavoitteemme on, että täysjäsenet saisivat lehtemme ilmaiseksi tai ainakin huomattavalla alennuksella. Kaikki jäsenet saavat alennusta yhdistyksen tuotteista ja pääsymaksuista yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin.

Yhdistyksen tilinumero: Nordea FI94 1745 3000 0388 12