Vanha foorumi

Takaisin

Paluu - Pronssi

Gloranthan kultit ja uskonto
Arkat 18. helmikuuta 2002 kello 14.49
Kirjoittaja Viesti
Arkat linkki 17. helmikuuta 2002 kello 1.00
Arkat 17. helmikuuta 2002 kello 1.00 linkki Haa! Kuten on vuosisatojen ajan ennustettu, Arkat - Vapauttaja, Tuhoaja, Pelastaja, Pettäjä ja Ensimmäinen Sankari - on palannut! Hän tuo mukanaan outoja taruja ja paljon salatietoa Sankaritavoittelusta! ;P Tässä esitän teille teorian siitä, miksi metallit johtavat sähköä Gloranthassa. Ajattelimme Verikalvan kanssa ensiksi että on hiukan outoa jos Myrskynjumalien luut, pronssi, johtaa metallia. Mutta siinähän on täysi järki! Katsokaat, kun aikanaan mahtavien Myrskyjumalien ruumiissa kulki Myrskyn voima, jonka Orlanth ja muutama muu oppivat Yavor Salamapojan - joka vietiin Aurinkokansalta - avulla heittämään sen salamana. Mutta kuolevaisten ruumiit eivät kestä tuota valtavaa pyhää voimaa, ja siksi heidän tuleekin varoa huijaamasta Orlanthin salamoita pronssilla, jotteivat kuole rangaistukseksi yrityksestään matkia Myrskynjumalia. Miksi sitten muut metallit? Myrskynjumalat sotivat muiden jumalien kanssa, käyttäen usein salamoita aseinaan - niinpä muidenkin jumalten luut saivat tuta tuon voiman, ja se jäi kytemään niihin. :smile: En tiedä onko tämä myytti kovin erinomainen - itse en usko että Gloranthassa sinänsä "sähköä" onkaan. Mutta toivottavasti joku tuosta saa idean tai muutoin siitä pitää.
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 17. helmikuuta 2002 kello 1.46
Topi Hiski Viljami Salmi 17. helmikuuta 2002 kello 1.46 linkki Tuntuu siltä, että luomisenhurmassa teillä on ilmeisesti hieman unohtunut pari sanaa. Mutta näyttää siltä, että teille on tullut jotain mahtavaa mieleen. Tai sitten olen liian väsynyt ja oluessa, että ymmärtäsin. Mutta hienolta kuulostaa. [ Tätä viestiä on muokannut: Topi Hiski Viljami Salmi 2002-02-17 03:56 ]
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 17. helmikuuta 2002 kello 1.57
Topi Hiski Viljami Salmi 17. helmikuuta 2002 kello 1.57 linkki Mites rauta? Minkä jumalan ja suunnitteliko kääpiöt sen??
GEAS linkki 17. helmikuuta 2002 kello 7.51
GEAS 17. helmikuuta 2002 kello 7.51 linkki [quote:31232dc68c] 17.02.2002 klo 03:57, Topi Hiski Viljami Salmi kirjoitti: Mites rauta? Minkä jumalan ja suunnitteliko kääpiöt sen?? [/quote:31232dc68c] Ei kai kääpiöt rautaa suunnitellu mutta se on ilmeisesti Mostalin luuta.
Plentonius linkki 17. helmikuuta 2002 kello 17.44
Plentonius 17. helmikuuta 2002 kello 17.44 linkki Eikös ne käpsät just luonu raudan, jotta sai mäjäyttää peikkoja ja haltioita kunnolla? Nysalorilta voisi tulla siteeraus tähän paikkaan. Ja kuinka niin jumalten luut on myrskyn jumalten ruumiista, eikö ne ole vain "vanhojen jumalten" tai jotain, luista heortlingien mytologiassa? Mene ja tiedä. Varsinkaan tuosta sähköstä.
Nysalor linkki 17. helmikuuta 2002 kello 19.49
Nysalor 17. helmikuuta 2002 kello 19.49 linkki Plento: [i:1d6432ebb1]Eikös ne käpsät just luonu raudan, jotta sai mäjäyttää peikkoja ja haltioita kunnolla? Nysalorilta voisi tulla siteeraus tähän paikkaan.[/i:1d6432ebb1] Joo, löytyyhän minulta kiva siteeraus, tällä kertaa Gloranthan vanhoista roduista: "Muinaisten Mineraalien Kahdeksikko päätti neuvonpidossaan vahvistautua kasvavia ongelmia vastaan. Yhdessä he loivat rautamostalit, joiden tehtävä oli valmistaa sodan välineitä. Näin vahvistuneina mostalit marssivat taisteluun. Rauta suunniteltiin polttamaan kääpiöiden pahimmat viholliset: peikot ja haltiat." Tämä myytti siis antaisi ymmärtää mostalien todella suunnitelleen raudan, joka yhä vieläkin aiheuttaa kääpiöille ja haltioille erityisen pahoja vammoja. Toisaalta rautaa kutsutaan ur-metalliksi, joka ilmeisesti tulee Urtiamista eli erään jumaltietäjän mukaan Mostalin seshnelalaisesta nimestä. Ehkäpä käsite "Mostalin luu" on itse asiassa melkoisen kuvainnollinen juttu, koska Mostal itsekin on enemmänkin järjestelmä kuin varsinainen jumala. Kiinnostavaa on muuten se, että kralorelalaiset ovat rakentaneet raudasta linnoja vuoristoon. Samalla voi havaita myös sen, ettei Teshnoksen Timanttivuorella asustavilla kääpiöillä ole Hero Warsin Glorantha-kirjan mukaan lainkaan rautakääpiöitä. Kääpiöiden kerrotaan kuitenkin taistelleen kralorelalaisia vastaan ja hävinneen. Etteivät vain kralorelalaiset olisi tehneet murskaamistaan rautakääpiöistä rautaisia linnoja? Tällaista on ainakin joskus spekuloitu. Dorastor-kirjassa on muuten kaoottinen aarnikotka, jolla sattuu olemaan sähköiset kynnet. Otus on niin sähköinen, että kaikki häneen metalliaseella osuvat henkilöt kärsivät sähkövahinkoa, jolta metallipanssari ei suojaa. Tällä perusteella voisi siis tosiaan olettaa, että kaikki Gloranthan metallit johtavat sähköä, myös rauta.
Plentonius linkki 18. helmikuuta 2002 kello 14.49
Plentonius 18. helmikuuta 2002 kello 14.49 linkki Kiitos. Tiesin, että sinuun voi luottaa.