Uutiset

Suomen Glorantha-seura Kalikoksen alkuvuosi 2024

"Aina on kunkin pidettävä itsessään Kuutta klaanin hyvettä: Kunniaa, Muonitusta, Turvaa, Kuuliaisuutta, Oikeudentuntoa ja Vieraanvaraisuutta." - Heortin laki, King of Sartar, s. 211.

Kokoonnuimme sekä tammi- että huhtikuussa isommalla porukalla Café Boardgameen, Helsinkiin. Tammikuun tapaamisessa pidettiin uuden Cults of RuneQuest-sarjan Mythology-kirjan lukupiiri Lassen johdolla sekä hauska, Tuomaksen vetämä tietokilpailu samaisesta teoksesta. Lisäksi kuulimme ajankohtaisterveisiä Dayzatarin tähtien alla -podcastista ja Kylmä tuuli Sartarin yllä -lehdestä. Juho veti HeroQuestin Vaarna-pelinsä ja Jyri sääntönikkarointityöpajan.

Huhtikuussa oli vuorossa yhdistyksen vuosikokous, jossa valittiin hallitus eli Juho, Jyri, Matti sekä uutena Juuso. Lisäksi Hannu esitteli monipuolisia pelinjohtajan digitaalisia työkaluja sekä Matti veti HeroQuestilla Taivaallisen morsian - ja Juho Turning Point in Glorantha -pelinsä.

Suurempien tapaamisten ohella käynnistettiin Kalikoksen kuukauden pelit. Silloin, kun ei ole isompia tapahtumia, (ainakin lähes) kuukausittain on tarjolla kertapeli, jossa niin pelinvetäjä ja -systeemi kuin kenties paikkakuntakin vaihtelevat. Helmikuun pelinä Jyri johti 13th Age Gloranthaa Caféssa, maaliskuun pelinä Juho uusinnan Vaarnasta Lahdessa ja kesäkuussa Joonas Brindlewood Bay in Glorantha -sessiot Helsingissä. Näiden ohella ainakin yksi, Tuomaksen vetämä Mythrasta Nochetissa -etäpeli on viritteillä.

Dayzatarin tähtien alla -podcastista julkaistiin maaliskuussa 28. jakso aiheenaan Mytologia ja taikuus sekä jumaltietäjät. Lisäksi erityisesti Kalikoksen Discord-palvelimella on käyty monipuolista keskustelua Gloranthaan liittyen. Jäsenrekisteriä on päivitetty ja jäsenet ovat saaneet useamman jäsentiedotteen sähköposteihinsa.

Seuraavaksi onkin luvassa RopeCon, jonka virallisessa ohjelmassa on ainakin viisi Glorantha-peliä ja lisäksi luvassa on Kalikoksen varjopelejä (ks. tarkemmin mm. Kalikoksen Doiscordista). Tuttuun tapaan Conissa julkaistaan myös uusi Kylmä tuuli Sartarin yllä -lehti.

Syksylle on suunnitteilla isompi tapaaminen ainakin Tampereelle ja kuukauden pelien jatkaminen.

Monenlaista on siis tapahtunut ja tulee tapahtumaan. Toivotamme myös uudet Gloranthasta kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan toimintaamme!

Pitäköön Orlanth sinulle tuulen myötäisenä, huolehtikoon Ernalda maan säilymisestä kesäisenä ja varmistakoon Eurmal sen, ettei suvesi jää tylsäksi!

image0