Uutiset

Raportti: The Kraken 2021

Raportti Kraken-tapahtumasta Saksassa

Vuoden 2021 Kraken oli iloinen jälleennäkeminen. Pandemian takia kerran väliin jääneeseen peliretriittiin oli tänä vuonna otettu selvästi vähemmän osallistujia. Tämä ei ollut oikeastaan huono asia, sillä tiloissa oli väljempää, ja rauhallisempaa pelata. Peleihin tuntui kuitenkin löytyvän hyvin pelaajia. Osallistujat olivat enimmäkseen vanhoja tuttuja mikä tuo Krakeniin tietynlaisen kaveriporukassa pelaamisen tunnelman.

Tapahtumapaikkana toimiva Schloss Neuhausen ei ollut muuttunut mihinkään tarjoten riittävät puitteet tällaiselle tapahtumalle. Internet-yhteyskin toimi aina välillä, mutta mitäpä sillä retriitissä oikeastaan tekisikään. On toisaalta aika virkistävää, että esimerkiksi oluenmaistelun sijaan tänän vuonna koktail-juhlien näyttämönä toiminut kellari, on niin paksujen seinien sisällä, että osallistujilla ei ole mitään syytä räplätä laitteitaan, vaan voi keskittyä muiden kanssa seurusteluun.

Dragon Pass -lautapeli

Tuttuun tapaan joka hetkelle löytyi jokin roolipeli tai lautapeli pelattavaksi. Roolipeleissä liikuttiin enimmäkseen muualla kuin Gloranthassa, mutta olipa mukana pari RuneQuest-seikkailua, QuestWorldsia ja Krakenin harvinaisuutena 13th Age in Glorantha -peli. Myös Gods War -lautapeli bongattiin muutamaan otteeseen pöydällä. Jörg oli tuonut mukanaan Dragon Pass -lautapelin, jonka 70-lukulaista sotapelimekaniikkaa pääsimme kokeilemaan. Seminaariohjelma oli toisaalta Glorantha-painoitteista käsitellen niin peikkoja ja Pamaltelaa kuin myös RuneQuestin tulevaisuudennäkymiä. Seminaarit kuvattiin tänäkin vuonna ja toivottavasti ne päätyvät muullekin maailmalle nähtäville vaikka historia ei tästä anna hirveän toiveikasta kuvaa.

Pekan 13th Age Glorantha

Suomalaisedustusta oli viime vuosiin nähden vähän, mutta toisaalta linjassa kävijämäärän vähentymisen kanssa. Krakeniin olivat saapuneet allekirjoittanut Juho, Pekka, Annemarie sekä Juhon, Hannen ja pienen Eliel-pojan perhe. Pekka avasi oman Kraken-pelinjohtajauransa komeasti 13th Age in Glorantha -seikkailuilla Horn of Snakepipe Hollow. Itse peluutin QuestWorlds-järjestelmällä Vaarna-seikkailuni ja jo edellisessä Krakenissa hyväksi havaitun Turning Point -roolipelin The Moon Dilemma. Näistä kaikista peleistä jäikin oikein gloranthamainen fiilis muistoksi.

Krakenin läheiset välit Chaosiumin kanssa näkyvät usein tuoteuutuuksien saatavuudessa. Krakeniin olikin tänän vuonna saatu myyntiin rajoitettu erä uunituoreita RuneQuest Starter Set -bokseja. Ne menivätkin kuin kuumille kiville ja olivat yleinen kekskustelun aihe. Chaosiumia tällä kertaa edustaneet Neil Robinson ja Jason Durall saivatkin vastailla useaan otteeseen kyselyihin tuotteen ilmestymisetä verkkokauppaan. Sivukorvalla kuulleen tuotteet ovat kuulemma alkaneet saapua Euroopan varastoihin ja kyse on enää jonkinlaisesta viimeisistä varmistuksista ennen myynnin aloittamista. Seuratkaa siis Chaosiumin ilmoittelua asiasta.

Kaksi näistä Krakenissa myynnissä olleista bokseista löysi kotinsa myös Suomeen. Kannattaa näköjään käydä puoli tuntia ennen lentokenttäbussin lähtöä kysäisemässä Fabianilta, olisiko viimeisimpiä uutuuksia sittenkin jäänyt jonnekin nurkkiin lojumaan.

Juho ja Starter SetKrakenin kotisivut (Lisätietoja itse tapahtumasta, englanniksi)

Krakenin Youtube-kanava

Kraken 2021