Ropecon 2024

Ropecon 2024 Messukeskuksessa.

Tämän vuoden teema on Hirviöt.

Tälle sivulle kokoamme kaiken Glorantha-aiheisen ohjelman Ropeconissa.

Alla virallisesta ohjelmasta nostoina Ropeconissa pelattavat Glorantha-aiheiset roolipelit:

  • Uponneen Thinobutun metsästys - Myyttistä tutkimusretkeilyä Gloranthan toisella ajalla (HeroQuest) - Matti "Nysalor" Järvinen
  • Petoksen pidot - Gloranthalainen sankarimatka jumaltarujen pohjalta (RuneQuest in Glorantha) - Juuso
  • Kadonnut taikamalja - Tutkimusretkeilyä Gloranthassa Astraterran hengessä (Astraterra) - Matti "Nysalor" Järvinen
  • Kohti pohjoista - Eeppinen matka kohti äärimmäistä pohjoista Gloranthan maailmassa (HeroQuest) - Matti "Nysalor" Järvinen
  • Mother of Monsters - Emohirviön uhka - Kaaoshirviöitä Gloranthan Pamaltelassa (QuestWorlds) - Juho Rutila

Järjestämme Ropeconissa myös miitin lauantaina klo 14:30 alkaen. Kokoonnutaan halli 3:ssa kokemuspisteen läheisyydessä, josta voimme varmaan myös ottaa lautapelipöydän hetkeksi käyttöömme. Miitin ohjelma on melko vapaa, mutta siellä pääsee ainakin juttelemaan muiden kalikoslaisten kanssa.

Lisäksi kalikoslaiset järjestävät ns. varjopelejä Ropeconissa. Varjopeleistä pyritään ilmoittamaan tänne tarpeeksi tietoja, jotta niihin pääsee mukaan. Varjopeleillä pyritään varmistamaan kalikoslaisille pääsy mukaan Glorantha-peliin conin aikana, mutta niihin saa osallistua myös muut. Seuraa tätä sivua!

Varjopeli: Vaarna

Sunnuntaina klo 09:00 - 12:00, sali 211, ilmoittaudu Discordissa #peli-ilmoitukset -kanavalla

Kultaomenan kylä, jossain Myrskyvuorilla, on tunnettu sen kultaisista omenista. Tämä kuningasten herkku on erittäin hyvää ja säilyy hyvin, täydellinen raaka-aine. Mutta niitä kasvaa vain tässä kylässä, vaikean matkan takana.

Olet mukana ryhmässä tähän kylään. Ryhmän jäsenet ovat mukana eri syistä: toiset omenien perässä, toiset dokumentoimassa kylän historiaa. Teille kaikille tulee tutuksi kylän erityislaatuinen suojelija: Vaarna.

Valmishahmot. Tämä skenaario on julkaistu myös Kylmä tuuli Sartarin yllä -lehden numerossa 8.

Pelinjohtajana skenaarion kirjoittaja Juho Rutila

Varjopeli: Verta Maissijumalatterelle! Kalloja Kukkaruukuiksi!

Joko Perjantai tai Lauantai klo 1700+ Maks. Pelaajamäärä: 6, ilmoittaudu Discordissa #peli-ilmoitukset -kanavalla

Sadonkorjuuta, vai kehojen pinoamista? Hon-eelin kultti vaatii ihmisuhreja, ja teikäläiset ovat tänä vuonna mukana peleissä. Vain yksi saa poistua areenalta elossa jotta seuraavana sadonkorjuukautena olisi hyvä sato. Annatte henkenne hyvään tarkoitukseen, mutta onko hyvä sen arvoista? Tämä on kotikutoinen skirmish-sotapeli joka perustuu RQ:n sääntöihin. Jos osaa tapella RQ:ssa, niin se onnistuu tässäkin. Pelaatte jokainen yhtä gladiaattoria Hon-eelin julmassa hedelmällisyysriitissä, jossa veri vuotaa että maissi kasvaisi. Pelissä on yksi voittaja, ja se päästetään tänä vuonna vapaaksi uuteen elämään, kuten kuolema joka antaa uutta elämää. Muistakaa, olemme kaikki me!

Pelin vetäjänä Tuomas.

Varjopeli: Shaking the Dragon Pass -lautapeli

Sunnuntaina puolen päivän jälkeen. Ilmoittaudu Discordissa Topille (tobiasser) (kts. myös #peli-ilmoitukset -kanava)

1-4 pelaajalle, keskipitkä, muutama tunti. Lautapeli Lohikäärmesolan karavaanikaupasta, lunarin miehityksestä, merikaupan mullistuksesta ja Sinisen tähden noususta takaisin taivaalle. Hauska Glorantha-kokemus!

PERUTTU: Varjopeli: Juovametsän kylän murhat!

Kylässä on tapahtunut murha ja miehet ovat ties missä sotimassa. Kylän vanhempien naisten kontolle jää selvittää tapaus, estää konflikti naapurikylän kanssa ja siinä sivussa mummoilla menemään sydämensä kyllyydestä. Luvassa Brindlewood Bay -pelisysteemillä toteutettu murhamysteeri tutuissa maisemissa.

Tämä peli EI toteudu Ropeconissa 2024. Seuraa ilmoittelua kuukauden peleistä.

Sijainti

Messukeskus, Helsinki

 

 

Alkaa

19. heinäkuuta 2024 kello 15.00

Päättyy

21. heinäkuuta 2024 kello 18.00