Waylander
linkki
14. syyskuuta 2001 kello 14.02
|
Waylander
14. syyskuuta 2001 kello 14.02
linkki
|
Pelaajathan antavat tietenkin aina kaikkensa nujertaakseen vastustajansa, mutta miten on monstereiden laita? Kuinka tämä palstan PJ:t 'pelaavat' olentojaan? Eli käytetäänkö aina koko arsenaalia ja mahdollisia likaisia konsteja pelaajien nujertamiseen?
Tyhmät hirviöthän toimivat melkoisen yksiviivaisesti mutta älykkäät olennot sen sijaan pystyvät aiheuttamaan suunnattomia vaikeiksia jos PJ alkaa todella miettimään jonkin älykkään olennon taktiikka vihamielisessä encouterissa.
Itse pelaan aina monstereilla täysiä, eli kaikki ilkeydet mitä ne/minä suinkin keksin joka auttaa monsteria tilanteessa, myös käytetään. Tietenkin otan huomioon erilaiset roolipelilliset seikat, eivätkä Humaktitkaan heti ensimmäisenä ole Henkikatkoa kokeilemassa mutta jos oma puoli ottaa turpaan raskaasti niin kyllä sellaisetkin käyttöön on otettu...
|
Anonymous
linkki
14. syyskuuta 2001 kello 20.57
|
Anonymous
14. syyskuuta 2001 kello 20.57
linkki
|
Ennen en mitään kovia temppuja käytellyt, mutta nykyään käyttelen niitä silloin tällöin, kun tilanteeseen sopii. En jaksa pahiksille kaikkia mahdollisia loitsuja ja ominaisuuksia laitella, ehkäpä siitä johtuu, etten jaksa mitään temppuja käytelläkään. Pitäisi kyllä. Ja jos vastustajilla on taikaesine hallussaan ja tilanne näyttää pahalta niin käyttäkää sitä aina. Täytyyhän esineen eteen vähän vaivaakin nähdä.
|
Guzmo
linkki
14. syyskuuta 2001 kello 6.48
|
Guzmo
14. syyskuuta 2001 kello 6.48
linkki
|
Satunnaiset random-encountterit saattavat olla aika nöyhtää. Useimmat random
encounterit juoksevat karkuun vaarallisen pelaajaryhmän nähdessään.
Tästä on pulmallisena esimerkkinä Dorastor (kyllä taas kerran..) ja Nangtali plateau.
Pelaajat ovat lähdössä hakemaan artefaksia Nangtali plateaulta. Mukaan on lähdössä:
Erantha Gor pappi
+ Erantha Gorin kokenut noviisi
Väkivahva Orlanthi soturi (noviisi)
Velho
Shamaani (ehkä)
Berra Thengan (orlanth tuulilordi)
+ hänen neljä myrskyään (4 kokenutta noviisia)
Rattler (Urox storm khan)
+ 3 muuta Urox noviisia
Vaihtoehtojahan on kaksi. Telmorit piileskelevät puskissa ja tarkkailevat tilannetta tai
Telmorit hyökkäävät väijytyksestä määrällisellä ylivoimalla ja kaikki susimuodossa.
Ensi peli voi mennä (ikävä kyllä) megalomaaniseksi nopanheittelyksi...
Tärkeimmät viholliset osaavat tietysti vaikka mitä ja he ovat useinmiten myös älykkäitä.
Eli pelaajia vastaan saatetaan hyökätä epäsuorasti juonittelun ja muiden keinojen avulla.
Pappistason "vihollisella" kuuluu jo sääntöjenkin puolesta olla n. 10+ pistettä riimutaikuutta,
läjä henkitaikuutta, mahdollinen liittolaishenki, maagista kamaa ja vähintään 3 fanaattista
seuralaista. Kaikki muu näyttäisi epäuskottavalta pelaajiin verratessa :smile:
- GUzmo
|
Nysalor
linkki
14. syyskuuta 2001 kello 19.26
|
Nysalor
14. syyskuuta 2001 kello 19.26
linkki
|
[i:b98ab957c3] Eli käytetäänkö aina koko arsenaalia ja mahdollisia likaisia konsteja pelaajien nujertamiseen?[/i:b98ab957c3]
No, yritän ainakin toimia siten kuin olento itse haluaisi toimia. Tuskin siis kertakäyttöistä riimutaikuutta osaava vihollinen käyttäisi loitsujaan aivan helposti ja ihan vain siksi, että pelihahmot ovat vastassa. Sen sijaan henkitaikuutta voidaan heittää hyvinkin ennen taistelua, mikäli vihollisella on siihen aikaa kesken taistelua heitetyt Hämäännys- ja Masennus-loitsutkaan eivät ole tuntemattomia. Kaoottiset ominaisuudet voivat tarjota myös jonkin yllättävän avun taistelussa. No, tärkeintä on kuitenkin suhteuttaa konstiarsenaali tilanteeseen – henkensä hädässä taisteleva on yleensä valmis uhraamaan kaiken mahdollisen pelastuakseen.
|
Arkat
linkki
16. syyskuuta 2001 kello 14.55
|
Arkat
16. syyskuuta 2001 kello 14.55
linkki
|
Tein juuri KOK 35 viisipäisen basiliskin - viisi katsetta (tappaa) ja viisi nokkaisua (myrkky puolitehoinen, POT on vain R-R eli 25). Aikomus oli tehdä kaikki hyökkäykset joka vuoro, mutta todennäköisesti jaettuna tasaisesti vihollisien välille (kyseessä kun on tyhmä elukka).
Useimmiten örmyni vaikuttavat olevan lähinnä ÄLY 5 Kaaospetoja, joten taktikointi jää vähiin. Muutoin kaikki on vain valtavaa taistelun kaaosta josta hopliitit ryntäävät peitset ojossa hahmoja kohti aikeenaan lävistää, ja saavatkin IH:lla 4 miekan kalloonsa. Taktikointia shmaktikointia.
Hahmoja kun en tykkää tappaa niin usein löysäilen hiukan. RQ:ssa se on tarpeenkin - esim D&D 3rd. Ed:ssä joudun huijaamaan lohikäärmeiden kestopisteiden kanssa kun 700 ei riitä kolmannen vuoron loppuun asti...
|
Plentonius
linkki
17. syyskuuta 2001 kello 18.17
|
Plentonius
17. syyskuuta 2001 kello 18.17
linkki
|
Riippuen tilanteesta. Joskus on syytä ja joskus taas ei. Jos aina kaikki vastukset ovat hankalia ja äärettömän juonia, niin se syö pelaajia ja saa aikaan epäuskon tunteen kun maailma tuntuu ikään kuin olevan liian paljon GMn nukke. Jos taas kukaan ei oikein osaa mitään tehdä, niin tulee tunne pelkästä pelistä, jossa heitetään noppaa ja kerätään kirjoitusta paperille.
Toisin sanoen mahdollisimman monipuolisesti niin, että koskaan pelaaja ei voi tietää kuinka voi käydä. Siis tätä yllätyselementtiä kuitenkaan taas ryöstöviljelemättä.
|
Topi Hiski Viljami Salmi
linkki
19. syyskuuta 2001 kello 20.31
|
Topi Hiski Viljami Salmi
19. syyskuuta 2001 kello 20.31
linkki
|
[i:477a01c5f8] Toisin sanoen mahdollisimman monipuolisesti niin, että koskaan pelaaja ei voi tietää kuinka voi käydä. Siis tätä yllätyselementtiä kuitenkaan taas ryöstöviljelemättä.[/i:477a01c5f8]
Jep.. Vahvat pelaajat voittaa helposti monia vastuksia, mutta kyllä sitä häviää vahvakin porukka kun monet hieman kovemmat vastukset tekee yhteistyötä.
|