petteri
linkki
17. kesäkuuta 2002 kello 11.18
|
petteri
17. kesäkuuta 2002 kello 11.18
linkki
|
Tales of the Reaching Moon lehden numerossa 12 on ihan mielenkiintoiset Sandy Petersenin Warhamster säännöt massataisteluille Gloranthassa. Olemme kokeilemassa niitä peliporukassamme lähiaikoina ja kysymys kuuluukin, että onko kellään kokemuksia säännöistä, jotain omia nikseä tms.
|
humis
linkki
17. kesäkuuta 2002 kello 13.54
|
humis
17. kesäkuuta 2002 kello 13.54
linkki
|
[quote:8ba44e836d="petteri"]Tales of the Reaching Moon lehden numerossa 12 on ihan mielenkiintoiset Sandy Petersenin Warhamster säännöt massataisteluille Gloranthassa. Olemme kokeilemassa niitä peliporukassamme lähiaikoina ja kysymys kuuluukin, että onko kellään kokemuksia säännöistä, jotain omia nikseä tms.[/quote:8ba44e836d]
En ole noita sääntöjä kokeillut (lukenut vaan), joten en voi suoraan kommentoida, annan vain toisenkin vaihtoehdon Glorantha -massataisteluun. Osoitteessa [url]http://groups.yahoo.com/group/Glorwar/[/url] on nimittäin keskusteluryhmä HeroWars -säännöstöön pohjautuvien massataistelu&skirmish-sääntöjen kehitykselle, jonka tiedosto-osiosta eri sääntöversioita voi myös imuroida.
Tietysti säännöt ovat sitten HeroWarsille tyypillisesti aika simppelit ja joustavat, mutta kun myös Warhamster IMO yksinkertaistaa RQ-mekaniikkaa suht paljon, on kuilu järjestelmien välillä pienempi kuin "emopelien" välillä ammottava railo.
|
Chividal
linkki
18. kesäkuuta 2002 kello 12.17
|
Chividal
18. kesäkuuta 2002 kello 12.17
linkki
|
En ole itse lukenut sääntöjä, mutta olemme kuitenkin pelanneet tuolla systeemillä (tahi olikohan hieman muunneltu mutta joka tapauksessa.)
Omasta mielestäni tappelut kävivät ihan jouhevasti, enkä noin äkkiseltään huomannut mitään kammottavaa epäkohtaa. Taistelun tuloskin noudatteli melkein ennalta arvattavaa tulosta.
Oma systeemimme oli jokseenkin siten, että me itse hahmoilla löimme kuten ennenkin, mutta tusinaäijät oli jotenkin niputettu isommiksi, muutaman taistelijan, yksiköiksi. Sitten heiteltiin ja katottiin vaan kuinka monta kuoli ja haavottu. :-D
|
Marcus Maximus
linkki
18. kesäkuuta 2002 kello 14.46
|
Marcus Maximus
18. kesäkuuta 2002 kello 14.46
linkki
|
[quote:0ea4c39875="Chividal"]Oma systeemimme oli jokseenkin siten, että me itse hahmoilla löimme kuten ennenkin, mutta tusinaäijät oli jotenkin niputettu isommiksi, muutaman taistelijan, yksiköiksi. Sitten heiteltiin ja katottiin vaan kuinka monta kuoli ja haavottu[/quote:0ea4c39875]
Ajattelin tulevassa fantasiakampanjassani tehdä juurikin tähän tapaan. Pohdin, että jos yksikössä on 30 äijää, yksikön statit ovat yksittäisen sotilaan statit. Jos yksikössä on enemmän ukkoja, ne jaetaan noin 30 äijän osastoihin, ja jos vähemmän, niiden statit pienenevät suhteessa kokoon. Ja sitten tapellaan kuten ennenkin, kuitenkin konvertoiden lämät abstraktimmalle tasolle. Jos keihäsmiesosasto osuu falanksia 10p jalkaan, falanksista kuolee läjä porukkaa ja loukkaantuu toinen läjä, falanksin kaikki statit putoavat koska siinä on vähemmän miehiä kuin äsken, mutta oleellisesti falanksin kyky liikkua heikkenee tai romahtaa.
Tulen omassa pelissäni käyttämään Ars Magicaa, jonka systeemi toimii abstraktimmin kuin RQ:n ja huomioi eri asetyyppien eroja paremmin kuin RQ, mutta miksipä tuo ei RuneQuestillakin toimisi ainakin alkeellisena mallintamisena. Arsin systeemillä kyllä saa kaikki perinteiset jipotkin toimimaan, kuten keihäsmuurin ratsurynnäkköä vastaan tai pitkäjouset ritareita vastaan. Sekään systeemi, kuten ei RQ:kaan, ei saa muodostelemassa taistelevaa falanksia mallinnettua niin kuin pitäisi -- etenkin perus-RQ:lla falanksista kaatuisi äijiä riveittäin kun epämääräiset barbaarilaumat höökisivät päin.
Vaan, todellisuus on monimutkainen paikka jota on vaikea mallintaa uskottavasti, puhumattakaan että eksaktisti.
|
petteri
linkki
30. kesäkuuta 2002 kello 18.17
|
petteri
30. kesäkuuta 2002 kello 18.17
linkki
|
Ihan hauskaa oli. Tilanne oli 200 orlanthia vastaan 250 lunaria. Orlanthit väijyttivät eräässä solassa. Kaksi pelaajaa kummallakin puolella. Teimme omat loitsut, jotka toimivat ihan ok. Yksiköt olivat 10 miehen joukkoja. Ainoa ongelma oli kirjanpito, kun yksiköitä oli niin paljon!. Taistelu oli osa suurempaa Hero Wars kampanjaa, mutta suosittelen lämpimästi Warhamster sääntöjä, sillä kyllähän ne ainakin meidän mielestämme toimi hyvin.
|
Topi Hiski Viljami Salmi
linkki
2. heinäkuuta 2002 kello 17.38
|
Topi Hiski Viljami Salmi
2. heinäkuuta 2002 kello 17.38
linkki
|
Jep. Warhamster on kyllä todella toimiva kuvaamaan RQn sääntösysteemin kaltaisesti keskikokoisia massataisteluita.
Tosiaan 200 orlanthia vs. 250 lunaria on jo aika iso massataistelu.
Parhaiten sysdeema toimii noin 100 osanottajan tuiskinnoissa.
Parasta hamsterisssa on se, että se kuvaa juuri hyvin taistelut jotka ovat liian suuria suoraan RQ:n säännöillä pelattaviksi, mutta liian pieniä suuren strategian skaalaan.
Mutta kuten Chividal mainitsi, meille vähän muuttelin systeemiä siten että hahmot toimivat tavallaan täysin RQ systeemin tavalla ja taisteli vihollisen johtajien kanssa, mutta kaikki muut sodan osanottajat tehtiin warhamster tyyliin.
|
Sampi
linkki
2. heinäkuuta 2002 kello 20.13
|
Sampi
2. heinäkuuta 2002 kello 20.13
linkki
|
Mutta tuohan on aivan kuten kuuluukin: ensin sankarien taistelu, sitten thaanien taistelu ja sitten vasta rivimiehet ottavat mittaa. Kuin suoraan Orlanthin Taisteluoppaasta (tm)
|