Budjir
linkki
11. toukokuuta 2002 kello 22.57
|
Budjir
11. toukokuuta 2002 kello 22.57
linkki
|
Niin tässä kysyisin asiasta joka askarruttaa.Useimmat olennoista esim. vampyyrit tai haamut eivät varmaan mielellään suostu lemmikiksi, joten onko sääntöä siihen missä tilassa olennon täytyy olla että siitä voi luoda lemmikin, täytyykö vaikkapa käyttää jotain tiettyä hallinta loitsua. Vastauksia kaivataan
|
Nysalor
linkki
11. toukokuuta 2002 kello 23.51
|
Nysalor
11. toukokuuta 2002 kello 23.51
linkki
|
Budjir:
[i:8e357b0d1d]Niin tässä kysyisin asiasta joka askarruttaa.Useimmat olennoista esim. vampyyrit tai haamut eivät varmaan mielellään suostu lemmikiksi, joten onko sääntöä siihen missä tilassa olennon täytyy olla että siitä voi luoda lemmikin, täytyykö vaikkapa käyttää jotain tiettyä hallinta loitsua. Vastauksia kaivataan[/i:8e357b0d1d]
Luodakseen lemmikin itselleen täytyy tietysti suorittaa tähän sopiva rituaali. Arvatenkin tämän rituaalin suorittaminen kestää aika pitkään ja vampyyrien kaltaisille olennoille sen suorittaminen lienee melkoisen hankalaa, koska harva vampyyri varmaan suostuisi minkään velhon lemmiksi tai suostuisi pysymään rituaalin aikana siten, että häneen voisi käyttää rituaalia. Kun taas hengistä luodaan lemmikkiä, niin silloin sidontalumous lienee paras tapa saada ne valmiiksi rituaalia varten. Hallitse-loitsu tuskin on rituaalissa tarpeellinen, mutta nähdäkseni olennon pitää käydä rituaali kunnolla läpi.
Varmaan kovin moni velho ei myöskään haluaisi luoda itselleen lemmikkiä, joka olisi turhan vihamielinen isäntäänsä kohtaan ja tottelisi ainoastaan pakon sanelemana. Siksi mielipuoliset haamut tai aaveet eivät ehkä ole parhaita mahdollisia lemmikkejä, sillä lemmikki säilyttää joka tapauksessa oman persoonansa. Kukapa haluaisikaan lemmikin, joka olisi perin pohjin epäluotettava?
|
Guzmo
linkki
12. toukokuuta 2002 kello 10.18
|
Guzmo
12. toukokuuta 2002 kello 10.18
linkki
|
Pistää tiukan kurin tai hallintaloitsun niin kyllä kiltiksi lemmikiksi taipuu vaikka T-Rex :smile:
|
Arkat
linkki
13. toukokuuta 2002 kello 7.56
|
Arkat
13. toukokuuta 2002 kello 7.56
linkki
|
Täytyy sanoa että Luo Lemmikki -rituaalin vaikutukset lemmikin psyykkeeseen ovat varsin kiintoisa pohdiskelun aihe... itse uskoisin että ÄLYn saanut lemmikki on ainakin jossain määrin tietoinen eduista joita velhon kumppanuus tarjoaa, ja saattaa siten olla suopea. Toisaalta esim. vampyyri ei varmaankaan olisi kovin erinomainen lemmikki - käsittääkseni loitsu ei anna mitään käskyvaltaa lemmikin yli?
|
Guzmo
linkki
13. toukokuuta 2002 kello 8.01
|
Guzmo
13. toukokuuta 2002 kello 8.01
linkki
|
[quote:23029338b1]
käsittääkseni loitsu ei anna mitään käskyvaltaa lemmikin yli?
[/quote:23029338b1]
Ymmärtääkseni antaa. Miten muuten selitetään kirjojen täysin älyttömät lemmikit?
No toinen vaihtoehto on tosiaan hallitse X (X=lemmikin lajia) loitsu pitkällä kestoajalla. Mutta kyseinen loitsu taitaa olla aktiivinen.
Meidän peleissä lemmikki alistuu velhon komennukseen vaikka sillä onkin oma tahto. Se saattaa epäsuorasti toimia velhoa vastaankin (jos todella vihaa tätä). Todennäköisesti lemmikki kuitenkin pitää uusista voimistaa ja terävämmästä älystään ja on tyytyväinen uuteen asemaansa.
Peliin tulee kyllä maustetta kun velhon lemmikeillä on vähän luonnetta ja ne eivät aina tottele kaikkia käskyjä nöyrästi.
|
Nysalor
linkki
13. toukokuuta 2002 kello 14.31
|
Nysalor
13. toukokuuta 2002 kello 14.31
linkki
|
Arkat:
[i:494cf10d36]Täytyy sanoa että Luo Lemmikki -rituaalin vaikutukset lemmikin psyykkeeseen ovat varsin kiintoisa pohdiskelun aihe... itse uskoisin että ÄLYn saanut lemmikki on ainakin jossain määrin tietoinen eduista joita velhon kumppanuus tarjoaa, ja saattaa siten olla suopea.[/i:494cf10d36]
Joo, lemmikki varmaan pitää arvossa saamiaan etuja, mutta toisaalta isäntä-lemmikki-suhde on myös alistava, sillä velho on siinä ehdoton herra. Luulen myös, ettei lemmikiksi tuleminen muuta olennon luonnetta siten, että hullusta aaveesta tai haamusta tulisi yhtään selväjärkisempi. Näkisin, että lemmikki toimii ihan oman mielensä mukaan asioissa, joissa velho ei pakota lemmikkiä tekemään vastoin sen tahtoa. Hulluus voi sitten vaikuttaa aika häiritsevästi, jos hullu lemmikki vaikka ymmärtää aivan väärin velhon komennot.
[i:494cf10d36]Toisaalta esim. vampyyri ei varmaankaan olisi kovin erinomainen lemmikki - käsittääkseni loitsu ei anna mitään käskyvaltaa lemmikin yli?[/i:494cf10d36]
Velho voi käskeä lemmikkiään ja sen täytyy "noudattaa velhon käskyjä kykyjensä mukaan". Lemmikki voi toki muuten toimia ihan haluamallaan tavalla, ellei velho sen toimintaa käskyillään rajoita. Kannattaa muuten tosiaan huomioida tuo lausahdus "kykyjensä mukaan", sillä tulkitsisin sen juuri sellaiseksi, että hullu aave tai haamu saattaa tosiaan noudattaa herransa käskyjä, mutta ainoastaan kykyjensä mukaan eli toisinaan ehkä ne tahattomasti väärin tulkiten.
Guzmo:
[i:494cf10d36]No toinen vaihtoehto on tosiaan hallitse X (X=lemmikin lajia) loitsu pitkällä kestoajalla. Mutta kyseinen loitsu taitaa olla aktiivinen.[/i:494cf10d36]
Se on "aktiivinen kunnes käsketään".
|
Tupew
linkki
11. heinäkuuta 2002 kello 8.23
|
Tupew
11. heinäkuuta 2002 kello 8.23
linkki
|
En usko että vamppyyri edes voisi kuulua lemmikki gategoriaan koska sehän melkein kuin ihminen (melkein siis ei kovin melkein mutta joka tapauksessa) eli siis ihmisen kokoinen käyttäisin nimitystä palvelia jos se jonkun tyypin puolelle menisi.
|
Guzmo
linkki
11. heinäkuuta 2002 kello 8.57
|
Guzmo
11. heinäkuuta 2002 kello 8.57
linkki
|
[i:6a456f92aa]
En usko että vamppyyri edes voisi kuulua lemmikki gategoriaan koska sehän melkein kuin ihminen (melkein siis ei kovin melkein mutta joka tapauksessa) eli siis ihmisen kokoinen käyttäisin nimitystä palvelia jos se jonkun tyypin puolelle menisi.[/i:6a456f92aa]
Se on lemmikki jos PJ:n niin päättää. Ei se älykkyys välttämättä mitään estä, mutta muuttuvaälyisen olennon lemmikiksi tekeminen on kyllä julmaa puuhaa. Samalla tavalla peikot pitää peikkolaisiakin lemmikkeinä.
Peikkolaiset on ehkä säälittäviä, tyhmiä, pieniä pelkureita, mutta kyllä niillä tunteet ja ajatukset on. Silti peikkolainen on peikolle vain esine.
|
Nysalor
linkki
11. heinäkuuta 2002 kello 13.06
|
Nysalor
11. heinäkuuta 2002 kello 13.06
linkki
|
Tupew:
[i:c9ea7ad13b]En usko että vamppyyri edes voisi kuulua lemmikki gategoriaan koska sehän melkein kuin ihminen (melkein siis ei kovin melkein mutta joka tapauksessa) eli siis ihmisen kokoinen käyttäisin nimitystä palvelia jos se jonkun tyypin puolelle menisi.[/i:c9ea7ad13b]
En oikein jaksa ymmärtää, miksi ihmismäisyys olisi este lemmikiksi tulemiselle. Yhtä lailla hengetkin voivat olla jopa ihmistä älykkäämpiä, mutta silti niistä luodaan lemmikkejä ja niitä orjuutetaan. Glorantha ei ole muutenkaan meidän aikamme näkökulmasta aina mikään kovin kaunis maailma, sillä esimerkiksi ihmisuhrit ja orjat ovat Gloranthan todellisuutta, joskus jopa jokapäiväisiä. Itse en ainakaan näe mitään syytä, miksi pitäisi vetää niin kilttiä linjaa, ettei ihmisiä tai niiden kaltaisia olentoja saisi ottaa lemmikeiksi ja siis velhon mielivallan alaisiksi. Minun Gloranthassani lemmikin voi periaatteessa luoda vähän mistä tahansa.
Ihan noin sivuhuomautuksena, voisit ehkä kiinnittää hiukan enemmän huomiota oikeinkirjoitukseen, jotta tekstisi olisi selkeämpi hahmottaa.
|
Vaakkujaakko
linkki
11. heinäkuuta 2002 kello 14.05
|
Vaakkujaakko
11. heinäkuuta 2002 kello 14.05
linkki
|
[quote:bb026f2fc4]Tupew:
[i:bb026f2fc4]En usko että vamppyyri edes voisi kuulua lemmikki gategoriaan koska sehän melkein kuin ihminen (melkein siis ei kovin melkein mutta joka tapauksessa) eli siis ihmisen kokoinen käyttäisin nimitystä palvelia jos se jonkun tyypin puolelle menisi.[/i:bb026f2fc4][/quote:bb026f2fc4]
Huomaathan, että RQ:ssa "lemmikki" velhotaikuuden yhteydessä tarkoittaa eräänlaista velholle alisteista apuolentoa tms. eikä mitään kissaa tai koiraa tai marsua tms. lemmikkieläinkaupassa myytävää söpöä elukkaa.
Velhon lemmikki taitaa olla englanniksi "familiar", ei suinkaan "pet".
Älä siis tee liian paljoa päätelmiä kääntäjän valitsemista sanavalinnoista, tai ylipäätään sanojen arkikielisistä merkityksistä, mikäli termi on sääntökirjassa kuvattu, ja ilmeisenä tarkoituksena on vain kutsua sääntökonstruktiota jollakin nimellä.
|