Johannes
4. toukokuuta 2002 kello 6.56
linkki
|
Hei kaikille!
En omista HW:ta ja haluaisin tietä kannattaako sitä hankkia. Millainen pelin perussysteemi on? Se ei liene lainkaan RQ:n tyylinen. Mallintaako se mielestänne hyvin Gloranthaa? Entä muunlaisia maailmoja? Millainen voimataso HW:ssa on? Ovatko PH:t puolijumalia vai tavallisia tallaajia? Onko systeemi hyvä? Miksi?
Kiitos vastauksista!
|
GEAS
4. toukokuuta 2002 kello 7.37
linkki
|
Kalikoksen sivuilla on herowarsin sääntötiivistelmä ja http://www.glorantha.com/hw/samples.html löytyy herowarsin pari ensimmäistä kappaletta.
[ Tätä viestiä on muokannut: GEAS 2002-05-04 10:39 ]
|
Guzmo
4. toukokuuta 2002 kello 13.51
linkki
|
Toiset tykkää, toiset ei.
Jos et ole RuneQuestia koskaan aikaisemmin pelannut ja tarinankerronta sujuu niin suosittelen HeroWarssia (Heroguest nykyään).
Jos olet nuorehko (about 10-16) niin RQ voi olla helpompi vaihtoehto alkuun. Mitenkään siis ikärastisesti viitaten. Itselläni ei ainakaan tuon ikäisenä olisi välttämättä Heroilut onnistuneet :smile:
Maailma on kuitenkin RQ:ssa ja HW:ssä samat eli Glorantha. Muihin ei saa koskea :smile:
Säännöt skaalautuvat HW:ssä RQ:ta paremmin eritasoiseen pelailuun. Alottaa voi orjalla tai suurella sankarilla.
|
Nysalor
4. toukokuuta 2002 kello 14.24
linkki
|
Johannes:
[i:feff4f3fce]En omista HW:ta ja haluaisin tietä kannattaako sitä hankkia.[/i:feff4f3fce]
Itse en ole erityisen ihastunut Hero Warsin sääntömekaniikkaan, joka liian simppelinä ei tarjoa minusta riittävästi tukea pelaamiselle. Tämä on tietysti ihan makuasia, mutta minua Hero Wars ei miellytä liian tarinankerrontapainotteisena. Saattaa osittain tietysti johtua siitäkin, että olen tottunut RuneQuestiin.
Joka tapauksessa Hero Warsin sääntöpaketti tuskin on tällä hetkellä erityisen hyvä hankinta, koska piakkoin on kai tulossa HeroQuest, täysin uudistettu versio Hero Warsista, periaatteessa ihan täysin uusi peli. Hero Warsin tämänhetkinen sääntöpaketti on lisäksi aika hintava, Fantasiapeleissä sievoiset 56,30, eikä kirjojen laatukaan ole kehuttava. Sen sijaan Hero Warsin pelikirjoja voi toki soveltaa myös RuneQuestiin ja esimerkiksi Thunder Rebels ja Barbarian Adventures tarjoavat ihan hyvää yleistä tietoakin.
[i:feff4f3fce]Mallintaako se mielestänne hyvin Gloranthaa? Entä muunlaisia maailmoja?[/i:feff4f3fce]
Se mallintaa hiukan toisenlaista Gloranthaa kuin RuneQuest ja ainakin minun makuuni kaikki asiat on luokiteltu liian tiukasti erilleen. En myöskään ole tyytyväinen kaikkiin muihinkaan muutoksiin ja tietysti sääntösysteemi vaikuttaa myös taustalla häiritsevästi. Hero Warsin sääntösysteemiä voisi varmaan käyttää muihinkin maailmoihin, mutta Gloranthaa varten se on erityisesti tehty.
[i:feff4f3fce]Millainen voimataso HW:ssa on? Ovatko PH:t puolijumalia vai tavallisia tallaajia?[/i:feff4f3fce]
Eiköhän siinä voi periaatteessa pelailla ihan mitä tahansa porukkaa, mutta tulevat sankarien sodat varmaan tarjoavat sitten aika sankaritason puuhia. Eipä silti, monet ihmiset ovat kyllä kehittäneet RuneQuestiinkin sankaritasolla toimivia systeemeitä. Tulevan HeroQuestin sanotaan tuovan mukanaan esimerkiksi helposti käytettävää taikuutta tavallisille ihmisille RuneQuestin tyyliin ja muutenkin Issaries tietysti ylistää sitä suuresti parannelluksi versioksi. Tiedä sitten, mikä tulee olemaan totuus. :smile:
|
humis
5. toukokuuta 2002 kello 10.54
linkki
|
[i:a2fecd2ece]En omista HW:ta ja haluaisin tietä kannattaako sitä hankkia. Millainen pelin perussysteemi on? Se ei liene lainkaan RQ:n tyylinen.[/i:a2fecd2ece]
Ei, HeroWars ei ole lainkaan RQ:n tyylinen. HW/HQ on suunnattu tarinankerronnalliseen pelaamiseen, RQ simulationalistiseen. Pelin perussysteemi on hyvin yksinkertainen ja universaali, kaikki asiat taistelusta kaupankäyntiin ja oikeusjuttuihin hoituvat samalla kolmella perusmekaniikalla, joista PJ valitsee mielestään parhaimman sen mukaan, kuinka tärkeänä kohtaamista tarinan kannalta pitää:
Yksinkertainen testi: heitä D20:lla alle taitosi, niin onnistut
Yksinkertainen ottelu: sinä heität D20:lla ja yrität saada alle taitosi ja vastustajasi (oli se sitten ihminen tai luonnonvoima) yrittää alittaa oman taitonsa (esim. Kiipeä 15 vastaan Vaikeasti kiivettävä seinä 5W). Heittojen onnistumisasteiden erotus määrää sen, kumpi puoli voittaa taistelun ja kuinka suuri voitto on (~ kuinka suuret seuraukset sillä on). Kaikki tapahtumien selitys jätetään pelinjohtajan ja pelaajien harteille.
Laajennettu ottelu: kumpikin osapuoli asettaa vuorotellen peliin "panoksen" etupisteitä. Noppaa heitetään yksinkertaisen ottelun tapaan ja tuloksesta riippuen toinen osapuoli joko menettää tai siirtää voittaneelle osapuolelle panoksesta riippuvan määrän etupisteitä. Ottelu loppuu, kun yhden osapuolen etupisteet tippuvat alle nollan.
Edellisistä on vielä sitten hieman erilaiset versiot monen osapuolen otteluihin. Ja sitten sotketaan vielä soppaan augmentaatiosäännöt, jotka mahdollistavat heitettävän ominaisuuden nostamisen toisella ominaisuudella: Vihaa vaimosi tappajaa 15W antaa jo ihan hyvin bonuksia lähitaisteluun tai huutomatsiin kyseisen henkilön kanssa.
[i:a2fecd2ece]Mallintaako se mielestänne hyvin Gloranthaa? Entä muunlaisia maailmoja? [/i:a2fecd2ece]
Gloranthaa, ainakin sankarillista Gloranthaa erittäin hyvin, samoin kuin muitakin maailmoja. Perussääntömekaniikat ovat täysin universaaleja. HeroWarsin säännöillä tiedetään pelatun ainakin merirosvoja, supersankareita, Exileä, Nephilimiä sekä tulevaisuuteen ja nykyaikaankin sijoittuvia ropeja.
[i:a2fecd2ece]Millainen voimataso HW:ssa on? Ovatko PH:t puolijumalia vai tavallisia tallaajia?[/i:a2fecd2ece]
PH:t voivat olla mitä tahansa tuolta väliltä. Mekaniikka on mestaruussääntöjen (jokainen mestaruus [W] nostaa onnistumisen astetta [fumble - fail - success - critical] yhdellä) toimesta täysin skaalautuva ja periaatteessa surkea yksijalkainen ankkarosvo (Lähitaistelu 15) voi lähteä mittelöön Orlanthin (Lähes kaikki 15W12) kanssa. (ja pelimekaniikka jopa toimii, niin ettei ankalla ole mahiksia, kun Orlanth krittaa aina. Tosin myös Argrath krittaisi tässä taistelussa aina, vaikka sillä onkin vain W3:n etu :wink:
[i:a2fecd2ece]Onko systeemi hyvä? Miksi?[/i:a2fecd2ece]
On, koska se on universaali ja lähes loputtomiin skaalautuva. Lähinnä vastaus siihen, kannattaako HW hankkia, kiteytyy yhteen vastakysymykseen:
HW vaatii, että pelinjohtaja ja pelaavat eivät ole täysin vastakkain ja että heillä on tarpeeksi mielikuvitusta kuvailemaan sääntömekaniikan tuottamia abstrakteja tuloksia (sääntömekaniikka ei anna mitään muuta ulos kuin: sinä voitit/hävisit marginaalisesti/vähän/paljon/täydellisesti). Pystytkö siihen?
-- Niin, siitä HeroQuestista, se tulee kyllä varmasti vielä parantamaan sääntöjä ja AINAKIN selvittämään niiden esitystä, HW:n ensimmäisen edition taitto ja selkeys ovat ihan hirveitä. Enpä vain tiedä, milloin Issaries saa tuon uuden edition kauppoihin, se voi tulla jo kesällä tai sitten vasta vuoden lopussa :sad:.
|
Grammund
6. toukokuuta 2002 kello 19.34
linkki
|
HW:tä on todella helppo käyttää väärin, joten kannattaa tarkkaan miettiä onko pelaajat valmiita(lue tarpeeksi kokeneita) siihen.
|