Vanha foorumi

Takaisin

Keisarin Uudet Naamiot...

Gloranthan olennot ja henkilöt
Arkat 3. toukokuuta 2002 kello 22.30
Kirjoittaja Viesti
Arkat linkki 27. helmikuuta 2002 kello 6.47
Arkat 27. helmikuuta 2002 kello 6.47 linkki Okei. Lunareista kiinnostuneena olen alkanut ihmettelemään: mistä saan täydellisen (tai edes epätäydellisen) listan Punaisen Keisarin Naamioista. Itse olen päätellyt pari viimeistä (vanhimmasta uusimpaan - en kyllä ole edes varma puuttuuko välistä ketään): Reclusus - Ignifer - Argenteus Ja kun kerran keisarista puhutaan, niin tietääkö kukaan jotakin ns. proxyista (sijaishallitsijoista - proxy taitaa tarkoittaa jonkun korkeamman vallan välinettä). Jonkinlaisia "varakeisareita"? Ilmeisesti Reclusus jätti hallitsemisen proxyilleen, ja Igniferillä oli sitten töitä palauttaa valta... jossakin vielä mainittiin Proxy Wars?
Argenteus linkki 27. helmikuuta 2002 kello 7.49
Argenteus 27. helmikuuta 2002 kello 7.49 linkki Minustako puhutaan ? :smile: [i:3f8c7cf298]Lunareista kiinnostuneena [/i:3f8c7cf298] Tervetuloa kööriin :wink: [i:3f8c7cf298]mistä saan täydellisen (tai edes epätäydellisen) listan Punaisen Keisarin Naamioista. [/i:3f8c7cf298] Fortunate Succession on paras ja tietääkseni suurin piirtein ainoa lähde tähän hommaan. Saatavuus on sitten aika huono, mutta Kalikoksella saattaa olla lääke tähän ongelmaan. [i:3f8c7cf298]Reclusus - Ignifer - Argenteus [/i:3f8c7cf298] Kuulostaa oikealta. En FS:ää itse omista mutta tässä pitäisi olla kaikki: TakenEgi, ei maski vaan aito ja alkuperäinen keisari. Kolme inkarnaatiota. Maskit: Magnificus - Artifex - Voracius -Venerabilis - Robustus - Celestinus - Militaris - Reclusus- Ignifer - Argenteus. FS selittää kunkin maskin toimia vähän tarkemminkin. [i:3f8c7cf298]tietääkö kukaan jotakin ns. proxyista [/i:3f8c7cf298] Heppuja, joille Keisari antaa osan vallastaan, jotta hänen ei itse tarvitse suorittaa kaikkia tehtäviä ja/tai uskonnollisia riittejä. Esim. Golden Proxy omaa Dara Happan Keisarin valtaoikeudet. Lienee mahdollista, että Keisari suorastaan loisi proxyt, mutta ei mun mielestä kuulosta kovin hyvältä. [i:3f8c7cf298]Ilmeisesti Reclusus jätti hallitsemisen proxyilleen, ja Igniferillä oli sitten töitä palauttaa valta... jossakin vielä mainittiin Proxy Wars?[/i:3f8c7cf298] Jep, Reclususta ei paljon napannut tuo hallitseminen, vaan hän jätti suurimman osan touhusta proxyille joita oli muistaakseni kolme. Tuo Proxy Wars on sitten muistaakseni se, kun Ignifer lahtasi ne proxyt. Jännä juttu on se, että proxyt ovat käsittääkseni kykeneviä tulemaan Keisariksi... ja Igniferin jäljiltä oli jäljellä hopea-proxy... ja sitten tulee Argenteus, Hopeakeisari :smile:
Juha R linkki 27. helmikuuta 2002 kello 7.56
Juha R 27. helmikuuta 2002 kello 7.56 linkki The Fortunate Succession on kirja jota kaipaat. Jos kaipaat pelkkää listaa naamioiden nimistä niin voin ne jossain vaiheessa naputella mutta varsinainen opus sisältää myös (lyhyet) historiikit jokaisesta (sekä edeltävistä Dara Happan keisareista). Nuo kolme viimeistä ovat kyllä oikein. Samoin tuo juttu proxyistä - ne ovat osa hallitsevan keisarin olemusta, tämän luomia erillisiä olentoja, jotka hoitavat osaa (tai kaiken...) keisarin tehtävistä. Jos lunaarit tosissaan kiinnostaa niin FS ja Entekosiad on ihan must.
Arkat linkki 27. helmikuuta 2002 kello 9.35
Arkat 27. helmikuuta 2002 kello 9.35 linkki Kiitos. :smile: Tiedot Keisarista kiinnostavat lähinnä koska aion pelauttaa kampanjan Imperiumissa, ja historia voi tulla tarpeeseen (ja tietenkin tiedot siitä miten asiat toimivat). Kiitos vielä vastauksista, tuossa tuli jo aika roimasti tietoa.
Plentonius linkki 27. helmikuuta 2002 kello 14.51
Plentonius 27. helmikuuta 2002 kello 14.51 linkki Entekosiad voi olla hiukan huono Kuulaisuutta luodattaessa, FS on paras. Eipä paljoa lisättävää viisaampieni sanoihin, paitsi että jos olet aikeissa pelata keisarikunnassa, niin suosittelen vaikka kirjeenvaihtoa kanssani tai täällä foorumilla pyörimistä ahkeraan, sillä niin hankala tuo mesta on. Tai hälläkö väliä, ei se niin tarkkaa ole, mutta jos kiinnostaa tai on kysymyksiä, niin olen valmis keskustelemaan kuten moni muu täällä.
Juha R linkki 27. helmikuuta 2002 kello 18.23
Juha R 27. helmikuuta 2002 kello 18.23 linkki Tulipa tässä mieleeni että arkkilunaariguru Martin Laurie taisi luvata taannoin HW-listalla, että hän voi lähettää kiinnostuneille luomansa keisarikunnan 'tulevaisuuden historian', joka ulottuu n. vuoteen 1660 tai jotain. Voisi olla varsin oiva apu pitkäkestoisessa kampanjassa, ja tarjous lienee edelleen voimassa...
Plentonius linkki 28. helmikuuta 2002 kello 9.40
Plentonius 28. helmikuuta 2002 kello 9.40 linkki Se oli tuo Gwandor-saagan kehys. Ei välttämättä kelpaa sellaisenaan keisarikunnan hommiin, vaikka on siinä viitteitä tulevista sieltäkin.
Marcus Maximus linkki 3. toukokuuta 2002 kello 18.14
Marcus Maximus 3. toukokuuta 2002 kello 18.14 linkki Jos keisarit kiinnostavat, kannattaa myös kaivella jostakin (muistaakseni) Martin Laurien Moonie Madness -sivut esille ja lukea kaikki Life of the Moonson -freeformin hahmot huolella läpi. Sieltä kun muunmuassa löytyy tarinaa siitä, kuka Argenteus on ja mitä Igniferille kävikään. (Jos nyt oikein muistan nuo nimet). Life of the Moonson tosin varmaan greggautuu aika pahasti ennemmin tai myöhemmin, koska kirjoittajat näyttivät ottaneen vapauksia esimerkiksi joidenkin asioiden yksinkertaistamisessa. En menisi vannomaan että tulevaisuus näyttää siltä kuin tuossa pelissä. Muistaakseni jossakin (varmaankin Rough Guide to Glamourissa, erinomainen teos muuten) sanottiin aika suoraan että Kuunpoika luo proxyt. Tiedä sitten onko tämä niin korkealentoista, mieshän on kuitenkin kävelevä jumala. Eiköhän Kymmenen Kokeen läpäiseminen vaadi toistakin mestaruusriimua sinne kykypalleroiden keskelle -- sitäpaitsi yhtenä teoriana voi esittää, että koska Glamour on kaupunki jossa illuusio on totuutta ja totuus illuusiota, proxyt voivat olla pelkästään Keisarin luomia illuusioita. - Marcus PS. Fortunate Succession on allekirjoittaneen mielestä paras noista keskeneräisten tarujen kirjoista. Glorious ReAscent on aika etäistä tavaraa, Entekosiadista puhumattakaan. Kuvaavaa lienee se, että FS:n jaksoin lukea jopa suunnilleen kokonaan.
Nysalor linkki 3. toukokuuta 2002 kello 18.23
Nysalor 3. toukokuuta 2002 kello 18.23 linkki Marcus Maximus: [i:cb2a01a13d]Jos keisarit kiinnostavat, kannattaa myös kaivella jostakin (muistaakseni) Martin Laurien Moonie Madness -sivut esille ja lukea kaikki Life of the Moonson -freeformin hahmot huolella läpi.[/i:cb2a01a13d] Nuo sivut taitavat tosin olla Nick Brooken, jos sallit tämän pienen korjauksen. :smile: Moonie Madness löytyy siis [url=http://www.btinternet.com/~Nick_Brooke/moonie/]täältä[/url]. Joka tapauksessa tervetuloa tänne foorumille, jonne onkin jo lunarien ystäviä kaivattu barbaarien vastapainoksi. :smile:
Marcus Maximus linkki 3. toukokuuta 2002 kello 22.30
Marcus Maximus 3. toukokuuta 2002 kello 22.30 linkki Aih, niinpä tietysti ovatkin Brooken. En ole hetkeen tuolla käynyt, siis pitkään hetkeen. Makuasia tuo valinta lunarien ja barbaarien väliltä, molemmissa kuten peikoissa ja lännen ateisteissakin on puolensa. Itse pidin pelinjohtajana lunarifilosofian pyörittämisestä uudelleen ja uudelleen sekaisemmaksi. (Vedin kampanjan Strangers in Praxia muovaten Tarshissa niin, että pelaajat pelasivat Lunar Codereita parikymmentä vuotta ennen Paviksen Julania ja kumppaneita). Esimerkiksi tarkoitukseni oli viedä omassa pelissäni punaviitat osallistumaan Kuunpoika Igniferin murhaan siinä vaiheessa kun Igniferille käy huonosti -- koska kooderit olivat erittäin omistautuneita ja uskollisia Keisarin palvojia ja palvelijoita (sekä Appius Luxiuksen luotettuja miehiä). Paras henkilö ymmärtämään miksi Igniferin oli kuoltava olisi ollut juurikin mies, joka on sisäistänyt Kuunpojan mysteerit ja lunarilaisen paradoksaalisen ajattelun perustan: Igniferin tappaminen ei ollut varsinaisesti keisarinmurha vaan mahdollisuus Kuunpojalle uudistua ja ottaa uusi naamio epäonnistuneen Igniferin tilalle. Eipä silti, ei Argenteus juuri Igniferiä paremmaksi olisi osoittautunut. Sääli vain että kampanja loppui ennen vuotta 7/36. Jäi pelaamatta Tähtikulman kapinakin voittaneelta puolelta. - Marcus