littlestone
4. kesäkuuta 2009 kello 13.52
linkki
|
Tuossa aikaisemmassa kekustelussa tuli esille kokemuksia massataistelusäännöistä. Voisiko joku kirjoittaa vaikka ihan tähän foorumiin jotkut hyväksi koetut massataistelusäännöt?
Tai sitten joku linkki sellaisiin ja mielellään suomen kielisiin, koska tunnustan (luku) englannin taitoni sen verran kehnoksi, että englanninkielisten sääntöjen lukeminen on hidasta, aikaa vievää ja vaivalloista minulle.
Ja mielellään RQ:hun. On tietysti yleispäteviä taistelusääntöja kaikkiin peleihin ja otan nekin mielellään vastaan.
|
Bellad
7. kesäkuuta 2009 kello 20.27
linkki
|
Ystävämme [url=http://www.google.fi/search?hl=fi&q=mass+combat+system&btnG=Hae&meta=] Google[/url] antoi seuraavia hakutuloksia.
http://runequest.aamunkoitto.net/blogviesti.php?id=12
http://www.farlandworld.com/battle.html
http://forum.rpg.net/archive/index.php/t-242709.html
http://www.cs.helsinki.fi/u/okoskimi/ArM/masscombat.html
Lyhyesti massataistelusäännöt yksinkertaisimmillaan.
Määrität statit yksilön sijasta ryhmälle.
Kehität tätä varten oman nopeasti toimivan laskentakaavan, mitenkä muodostuu tärkeimmät statit.
Esim:
RQ:ssa tärkeimmät ovat hyökkäys ja puolustus, vahinko ja kestopisteet.
Yksinkertaisimmillaan:
Kaikki statit on ryhmän keskiarvot, joita käsitellään kuin yksilöä.
Kestopisteet kuvastaa taistelukuntoisien määrää verrattuna kokonaismäärään.
Tällä kahden rivin säännöllä päästään joskus absurdeihin tilanteisiin, mutta tälläin toimittaessa Gloranthan sankarit kykenevät taistelemaan vaivatta pienemmilläkin %arvoilla suuria massoja vastaan.
Hieman vaikeammin:
arvot on suhteutettuina joukkojen kokoihin, ja asetyyppi tuo taistelutaktiikan kautta muutoksia riippuen vastaan asettuvasta taktiikasta/varustetyypistä.
Näitä sitten itse pähkitte joko pelin aikana, tai ennalta. Apua saa esim CIvilisation 4:stä, jossa on eri asetyypit ja taistelumuodostelmat verrattuna toisiinsa peruslogiikan avulla.
|
littlestone
10. kesäkuuta 2009 kello 12.37
linkki
|
Kiitti
|
Kreifi
30. heinäkuuta 2009 kello 12.08
linkki
|
Yritin tuossa jokunen vuosi sitten tehdä näppärää yleispätevää säännöstöä (vai pitäisiköhän sitä kutsua kaavaksi) ihan huvikseni, sillä pelattu ei ole aikoihin (paitsi huomenna pitkästä aikaa runkkua omassa maailmassa, siksi vähän tänne nyt eksyinkin taas).
Tarkoitus oli huomioida määrä, laatu (voimakkuus) ja taistelualue (ylämäki tai mikä tahansa etu) ja sen lisäksi oli vielä muuttujana "muu", joka on tavallaan turvamuuttuja mahdollisille esiintyville asioille. Tämän turvamuuttujan voi yleensä sijoittaa maastoon tai laatuun, mutta pistin sen kuten nimikin sanoo turvallisuuden ja takaportin luomiseksi. Viilasin kaavaa pari kolme oppituntia (hei, osaan tehdä monta asiaa yhtä aikaa) ja sainkin sen kohtalaisen hyvään kuosiin, mutta ei se silti oikein toiminut. :P
Pitää joskus tsekata nuo linkit, vaikka itse pelinjohtajana suuret massataistelut hoituu kyllä kerronnalla, etenkin kun ovat yleensä juonivetoisia. Eri asia sitten jos pelaa kampanjaa, jossa pelaajat hallitsevat suuria sotajoukkoja, mutta se vaatisi sitten jo melko kattavat säännöstöt, eli oman kirjansa ja sääntöjärjestelmän.
|