newsalor
linkki
12. helmikuuta 2007 kello 7.26
|
newsalor
12. helmikuuta 2007 kello 7.26
linkki
|
Tein tuossa juuri ensimmäistä HeroQuest-hahmoani ystäväni Mikon pelaskoslaiseen saaristolaiskampanjaan. Tutkiskelin lähdekirjallisuutta, kehittelin magia-avainsanan ja kirjoitin tiukan sadan sanan kuvauksen. Tulipa siinä sitten mieleen, että en välttämättä tiennyt kuitenkaan mitä tein.
Millainen hahmo on hyvä Gloranthaan? Millainen sopii parhaiten Glorantha-fiktioon? Millainen passaa sopii kampanjoihin? Entä one-shotteihin? Onko RQ:n ja HQ:n välillä eroa?
|
Häjy
linkki
14. helmikuuta 2007 kello 6.21
|
Häjy
14. helmikuuta 2007 kello 6.21
linkki
|
En nyt tiedä minkä tyyppistä vastausta ajattelit tällaiseen kysymykseen olevan, kaiketi hommaan vaikuttaa aika paljon se millaisesta kampanjasta on kyse? Jos lähdetään siitä klassisesta asetelmasta, että pelinjohtajalla on joku idea pelistä niin pelinjohtajalta saisi minusta kernaasti tulla myös nimenomaisesti tähän kysymykseen ohjenuoria. Aika usein pelaajat täysin vailla ennakkotietoja kyhäilevät millaisia hahmoja sattuu ja niitä sitten yritetään jotenkin sovittaa peliin jälkikäteen, mikä on vähän perse edellä puuhun nousemista. Pelinjohtajalta pelinsä vision mukaiset hahmotoiveet ja siitä sitten etiäpäin.
Overall, paras hahmo Glorantha peliin on kyllä orlanth seikkailija. Silloin kaikella todennäköisyydellä on kyse hahmosta, jolle ei erikseen tarvitse perustella seikkailuun lähtöä, on kykeneväinen taisteluun ja taikuuteen mikäli peli niitä vaatii. Sen lisäksi orlanth seikkailja on sosiaalisesti aktiivinen, jolloin pelin sosiaalisen puolen pitäisi toimia ja ennen kaikkea, tällaiselle hahmolle virheiden tekeminen on sallittua (ellei peräti kulttivelvollisuus..) mikä vapauttaa peliä älyttömästi semmoisesta tylsästä suorituspelaamisesta ja lisää meininkiä kummasti. Toisin sanoen, hahmojen kykyjen, luonteen ja metapositioinnin vuoksi aivan ylivertainen kombinaatio lähes mihin tahansa peliin :smokin:
-S-
|
newsalor
linkki
15. helmikuuta 2007 kello 7.40
|
newsalor
15. helmikuuta 2007 kello 7.40
linkki
|
[quote:4a6f5572b8]Overall, paras hahmo Glorantha peliin on kyllä orlanth seikkailija. Silloin kaikella todennäköisyydellä on kyse hahmosta, jolle ei erikseen tarvitse perustella seikkailuun lähtöä, on kykeneväinen taisteluun ja taikuuteen mikäli peli niitä vaatii. Sen lisäksi orlanth seikkailja on sosiaalisesti aktiivinen, jolloin pelin sosiaalisen puolen pitäisi toimia ja ennen kaikkea, tällaiselle hahmolle virheiden tekeminen on sallittua (ellei peräti kulttivelvollisuus..) mikä vapauttaa peliä älyttömästi semmoisesta tylsästä suorituspelaamisesta ja lisää meininkiä kummasti. Toisin sanoen, hahmojen kykyjen, luonteen ja metapositioinnin vuoksi aivan ylivertainen kombinaatio lähes mihin tahansa peliin [/quote:4a6f5572b8]
Kyllä, kyllä.
Monesti pelihahmo kustaan sillä tavalla, että siitä kirjoitetaan "cooli", vaikka esim. RQ:n säännöillä on todennäköistä, että jossain vaiheessa kämmäillään ja kovasti. Silloin sen hahmon konsepti menee ikäänkuin pieleen, koska pellenä se ei vaan toimi.
Sosiaalinen ulottuvuus on myöskin tärkeä ja se, että hahmoa yleensäottaen kiinnostaa kaikki ympärillä tapahtuva maailmassa. Tanan taisi joskus sanoa, että hyvä [u:4a6f5572b8]pelaaja[/u:4a6f5572b8] muistuttaa nuorta ankanpoikasta siinä mielessä, että leimautuu kaikkeen näkemäänsä. Tietty vielä parempi, jos hahmo omaa jonkun tarpeen puuttua kaikkeen ympärillän tapahtuvaan.
RQ:ssa käy hyvin herkästi sillä tavalla, että hahmot alkavat ainakin kyvyiltään muistuttamaan toisiaan, ruksien jakamisperiaatteen vuoksi. (MRQ:ssa ei käsittääkseni käy näin.) Minusta tuntuu siksi, että selkeästi erillaisista lähtökohdista lähtevät hahmot, joilla on vielä eri ammatit ja kultit, ovat toimivampia, kuin samasta kylästä kotoisin olevat jantterit. Nimittäin eräs tärkeä piirre hahmossa on kuitenkin se, että se erottuu muista hahmoista.
Itse en tykkää ns. spede-hahmoista, jotka siis ovat korostetun eriskummallisia, mutta rajat kai menevät itse kullakin vähän eri kohdalla.
Kun tein HQ-hahmoni, niin koitin ladata siihen koukkuja pelinjohtajalle. Siispä koitin keksiä hahmolleni vihollisia ja ystäviä, joita en määritellyt hirveän tarkkaan. Otin hahmolle myös haitan, jolla minua voidaan kuin nenärenkaasta, vedättää mukaan kaikenmaailman jupakoihin. Lisäksi hahmoni on jonkin sortin idealisti, joten eiköhän sitä päästä säätämään.
Jälkeenpäin huomasin kuitenkin pari epäkohtaakin. Hahmo ei ole hirvittävän hyvä missään, vaan hän on kohtuu hyvä sosiaalisissa jutuissa ja kohtuullinen tietämään asioita. Tämä on mielestäni jonkin sortin ongelma, koska mielestäni HQ:ssa sellaiset hahmot toimivat paremmin, jotka loistavat jossain asiassa. Orlanthi-johtajillakin on aina omat puhumis-, tietämis- ja tiedustelutoverinsa jne.
Mulle toisaalta Glorantha-PH on myös portti maailman tutkiskeluun, joten tykkään siitä, että magia on niille tärkeää. Siinä pääsee sitten kehittelemään myyttejä ja tutkiskelemaan lähdemateriaalia uudesta valosta.[/u]
|
Bellad
linkki
15. helmikuuta 2007 kello 12.07
|
Bellad
15. helmikuuta 2007 kello 12.07
linkki
|
Minä olen vähän samoilla suunnilla Häjyn kanssa, että hahmon "hyvyys" ja "paremmuus" on ihan käytettävien sääntöjen ja kampanjalta haluttujen asioiden varassa.
Ja jos peliporukka koostuu monen tyyppisistä hahmoista, voi joskus tulla hyvin haasteelliseksi PJ:lle saada hahmot sovellettua peliin niin että jokaiselle on jotain, ja kohtuu mielenkiintoisessa muodossa.
|
Häjy
linkki
16. helmikuuta 2007 kello 10.05
|
Häjy
16. helmikuuta 2007 kello 10.05
linkki
|
[quote:bb3cc84a7a="newsalor"][quote:bb3cc84a7a]Overall, paras hahmo Glorantha peliin on kyllä orlanth seikkailija. Silloin kaikella todennäköisyydellä on kyse hahmosta, jolle ei erikseen tarvitse perustella seikkailuun lähtöä, on kykeneväinen taisteluun ja taikuuteen mikäli peli niitä vaatii. Sen lisäksi orlanth seikkailja on sosiaalisesti aktiivinen, jolloin pelin sosiaalisen puolen pitäisi toimia ja ennen kaikkea, tällaiselle hahmolle virheiden tekeminen on sallittua (ellei peräti kulttivelvollisuus..) mikä vapauttaa peliä älyttömästi semmoisesta tylsästä suorituspelaamisesta ja lisää meininkiä kummasti. Toisin sanoen, hahmojen kykyjen, luonteen ja metapositioinnin vuoksi aivan ylivertainen kombinaatio lähes mihin tahansa peliin [/quote:bb3cc84a7a]
Kyllä, kyllä.
Monesti pelihahmo kustaan sillä tavalla, että siitä kirjoitetaan "cooli", vaikka esim. RQ:n säännöillä on todennäköistä, että jossain vaiheessa kämmäillään ja kovasti. Silloin sen hahmon konsepti menee ikäänkuin pieleen, koska pellenä se ei vaan toimi.
Sosiaalinen ulottuvuus on myöskin tärkeä ja se, että hahmoa yleensäottaen kiinnostaa kaikki ympärillä tapahtuva maailmassa. Tanan taisi joskus sanoa, että hyvä [u:bb3cc84a7a]pelaaja[/u:bb3cc84a7a] muistuttaa nuorta ankanpoikasta siinä mielessä, että leimautuu kaikkeen näkemäänsä. Tietty vielä parempi, jos hahmo omaa jonkun tarpeen puuttua kaikkeen ympärillän tapahtuvaan.[/quote:bb3cc84a7a]
On minusta hyvätapaista pelaajana kirjoittaa hahmoon valmiiksi se miksi se on kiinnostunut tulevan pelin kuvioista. Se tietty vaatii pelinjohtajalta jonkinsorttista tietoa siitä mitä tuleman pitää, mutta se ei liene ongelma. Uskottavuus saa heti alkuunsa älyttömän kolauksen, jos hahmot joutuvat täysin järjen vastaisesti lähtemään johonkin seikkailuun mukaan, joten se todellakin kannattaa hoitaa heti alta pois.
[quote:bb3cc84a7a="newsalor"]
RQ:ssa käy hyvin herkästi sillä tavalla, että hahmot alkavat ainakin kyvyiltään muistuttamaan toisiaan, ruksien jakamisperiaatteen vuoksi. (MRQ:ssa ei käsittääkseni käy näin.) Minusta tuntuu siksi, että selkeästi erillaisista lähtökohdista lähtevät hahmot, joilla on vielä eri ammatit ja kultit, ovat toimivampia, kuin samasta kylästä kotoisin olevat jantterit. Nimittäin eräs tärkeä piirre hahmossa on kuitenkin se, että se erottuu muista hahmoista.[/quote:bb3cc84a7a]
Yleisesti ottaen kyllä. Ihan jo pelaajan kannalta se on yleensä tylsää, samoin kuin jos hahmo ei ole oikeasti hyvä missään. Kylmä gamistinen fakta :smokin:
Joskin tietyissä peleissä voi olla toisinkin. Jos nyt vaikka on orlanthijullit glamourissa tyyppinen skenaario, niin siinä se hahmojen samankaltaisuus korostaa keskinäistä yhtenäisyyttä ja korostaa mukavasti me vs muut asetelmaa.
[quote:bb3cc84a7a="newsalor"]
Kun tein HQ-hahmoni, niin koitin ladata siihen koukkuja pelinjohtajalle. Siispä koitin keksiä hahmolleni vihollisia ja ystäviä, joita en määritellyt hirveän tarkkaan. Otin hahmolle myös haitan, jolla minua voidaan kuin nenärenkaasta, vedättää mukaan kaikenmaailman jupakoihin. Lisäksi hahmoni on jonkin sortin idealisti, joten eiköhän sitä päästä säätämään.[/quote:bb3cc84a7a]
Koukkujen luonti hahmoon juuri tuohon tapaan on oman kokemukseni mukaan erittäin hyvä tapa. Koukkuja joihin pelinjohtaja voi tarttua tai olla tarttumatta. Pyrin itse tekemään tuota myös paljon, jos peli suinkin sen mahdollistaa.
[quote:bb3cc84a7a="newsalor"]
Mulle toisaalta Glorantha-PH on myös portti maailman tutkiskeluun, joten tykkään siitä, että magia on niille tärkeää. Siinä pääsee sitten kehittelemään myyttejä ja tutkiskelemaan lähdemateriaalia uudesta valosta.[/quote:bb3cc84a7a]
Sitä se on joo, tai ainakin ollut kaikissa hyvissä glorantha peleissä :) Kun kerrankin on maailma, jota voi ihan oikeasti tutkiskella hahmon kautta niin siitä on hyvä ottaa tehoja irti.
Tähän väliin on kyllä pakko todeta, että minusta hyvä hahmo on suhteellisen universaali juttu. On joitakin pelimaailma ja kampanja kohtaisia juttuja, jotka täytyy ottaa huomioon, jotka sitten painottavat eri osa-alueita, mutta kaiken kaikkiaan hyvästä hahmosta löytyy ne tietyt jutut aivan pelistä riippumatta.
-S-
|
Tanan
linkki
26. helmikuuta 2007 kello 21.26
|
Tanan
26. helmikuuta 2007 kello 21.26
linkki
|
[quote:d4043300a5="newsalor"]Monesti pelihahmo kustaan sillä tavalla, että siitä kirjoitetaan "cooli", vaikka esim. RQ:n säännöillä on todennäköistä, että jossain vaiheessa kämmäillään ja kovasti. Silloin sen hahmon konsepti menee ikäänkuin pieleen, koska pellenä se ei vaan toimi.[/quote:d4043300a5] Nähdäkseni ongelmasi on, että et ole saanut pelinjohtajaltasi vakuutusta siitä, että hahmosi katu-uskottavuus on turvassa. Pelkäät kenties tehdä liian vakavaa tai täydellisyyteen kurottavaa hahmoa, koska pelinjohtajan on helppo tuhota sellaisen hahmon katu-uskottavuus vahingossa tai tahallaan. Yksi ainoa kompurointi ja humaktin on sama kaatua omaan miekkaansa :).
Tässä näkökulmasta katsottuna erehtyvät orlanthiseikkailijat ja tunneköyhät psykopaatit ovat erinomaisia, koska pelinjohtajan on hankala tuhota heidän katu-uskottavuuttaan. Toisaalta, en ole vielä nähnyt sellaista hahmoa, jota kiimainen broolauma ei saisi eläkkeelle.
Mutta miksi sitten pelinjohtajat laittavat pelaajahahmoja sellaisiin tilanteisiin, joissa näillä on mahdollisuus menettää oma katu-uskottavuutensa? Vastauksia on tietysti yhtä monta kuin pelinjohtajaakin, mutta alla pari esimerkkiä joihin olen törmännyt vuosien varrella:
1. Jotkut ihmiset vain nauttivat siitä, että (yli?)vakavat ihmiset joutuvat naurunalaiseksi. Älä tee tällaisen pelinjohtajan peliin liian vakavaa hahmoa.
2. Jos pelinjohtaja ajattelee pelimaailman asukkien uskottavuutta nollasummapelinä, on loogista, että pelaajahahmoista tehdään pellejä, jotta EPH:t voidaan näyttää kovina.
3. Joissain pelijärjestelmissä on ratkiriemukaat ja yksityiskohtaiset kompurointi- tai kriittistaulukot (RQ, Roolimestari, jne), jotka antavat pelinjohtajalle vain hyvin vähän liikkumavaraa, jolla pelastaa pelaajahahmon kunnia.
4. Sellaiset konfliktit, joissa pelaajahahmo voi oikeasti menettää katu-uskottavuutensa, saavat usein aloittelat pelaajat "pelkäämään" hahmojensa puolesta. Moni pelinjohtaja toivoo pelaajilta tällaista käytöstä.
Osa kohtaamistani tapauksista on ollut sen verran sikamaisia, että olen repinyt metapelin auki ja syyttänyt pelinjohtajaa julkisesti suoranaisesta ajojahdista. Sinun tapauksessasi varmaan riittää, että puhut asian läpi pelinjohtajan kanssa.
[quote:d4043300a5="newsalor"]Millainen hahmo on hyvä Gloranthaan? Millainen sopii parhaiten Glorantha-fiktioon? Millainen passaa sopii kampanjoihin? Entä one-shotteihin?[/quote:d4043300a5] Yleisesti ottaen kannattaa tehdä sellainen hahmo, jonka ongelmista muut [u:d4043300a5]pelaajat[/u:d4043300a5] ovat kiinnostuneita. Valitse joku länsimainen yleisinhimillinen teema tai useampi hahmosi kantavaksi ideaksi.
Toinen tärkeä seikka on tietysti pelata tätä hahmoa sillä tavalla, että sitä kiinnostavat myös muiden pelaajahahmojen konseptit. Ihan sama vaikka ne olisivat tylsiä kliseitä, tartu niihin ja haasta muut pelaajat peliin mukaan.
One-shotteihin valmistaudun itse pelaajana (ei siis pelinjohtaja) siten, että formuloin päässäni ennen pelikertaa muutaman sikasiistin kohtauksen, joissa käsitten em. yleisinhimillistä teemaa. Pureskelen kysymykset sellaisiksi, että ko. pelaajaryhmän keskivertopelaaja pystyy tähän valmiiksi scriptattuun "keskusteluun" osallistumaan.
[quote:d4043300a5="newsalor"]Jälkeenpäin huomasin kuitenkin pari epäkohtaakin. Hahmo ei ole hirvittävän hyvä missään, vaan hän on kohtuu hyvä sosiaalisissa jutuissa ja kohtuullinen tietämään asioita.
Tämä on mielestäni jonkin sortin ongelma, koska mielestäni HQ:ssa sellaiset hahmot toimivat paremmin, jotka loistavat jossain asiassa. Orlanthi-johtajillakin on aina omat puhumis-, tietämis- ja tiedustelutoverinsa jne.[/quote:d4043300a5] Pah. Ellei pelinjohtaja ole joku simulationisti tai perseilijä, luulen että kaikki hahmot pääsevät pätemään ja saavat spotlightiä suunnilleen yhtä paljon.
|
Nysalor
linkki
27. helmikuuta 2007 kello 17.41
|
Nysalor
27. helmikuuta 2007 kello 17.41
linkki
|
newsalor:
[i:27c86030de]RQ:ssa käy hyvin herkästi sillä tavalla, että hahmot alkavat ainakin kyvyiltään muistuttamaan toisiaan, ruksien jakamisperiaatteen vuoksi. (MRQ:ssa ei käsittääkseni käy näin.) Minusta tuntuu siksi, että selkeästi erillaisista lähtökohdista lähtevät hahmot, joilla on vielä eri ammatit ja kultit, ovat toimivampia, kuin samasta kylästä kotoisin olevat jantterit. Nimittäin eräs tärkeä piirre hahmossa on kuitenkin se, että se erottuu muista hahmoista.[/i:27c86030de]
Omissa RuneQuest-kampanjoissani ei kyllä ole ollut tuollaista ongelmaa. Kyvyt eivät omissa kampanjoissani ole edes tainneet olla mitenkään tärkein piirre, joka erottaa hahmoja toisistaan. Kyllä tärkeämmät eronteot ovat liittyneet persoonallisuuteen ja sosiaaliseen asemaan, vaikka toki erilaisissa kyvyissäkin on ollut vaihtelua. Lähes kaikki kampanjani hahmot ovat ainakin minulle näyttäytyneet ainutlaatuisina persoonina, eivät vain toistensa kopioina.
[i:27c86030de]Itse en tykkää ns. spede-hahmoista, jotka siis ovat korostetun eriskummallisia, mutta rajat kai menevät itse kullakin vähän eri kohdalla.[/i:27c86030de]
Minun makuni on taas toisenlainen, erityisesti yhden pelikerran skenaarioissa. Jollakin tavalla erikoiset hahmot takaavat sen, etteivät ne tunnu vain toistensa värittömiltä kopioilta, ja erikoispiirteet tuovat herkullisia yksityiskohtia, joihin voi myös pelissä tarttua. Esimerkiksi MOB:n mainio Melo Yelo on ollut kaikissa peluuttamissani skenaarioissa, joissa se on ollut mukana, kerrassaan mainio hahmo ja saanut aikaan nautinnollista peliä. Toisaalta hahmon erikoisuuden kautta pystyy näppärästi tarkastelemaan suhdetta myös ”normaaliin” yhteiskuntaan. Hahmon erikoisuuden ei tarvitse tarkoittaa sitä, että se olisi pelkkä pelle, sillä esimerkiksi Melo Yelo kaikesta naurettavuudestaan huolimatta on ollut kovissa paikoissa paviaani paikallaan.
[i:27c86030de]Kun tein HQ-hahmoni, niin koitin ladata siihen koukkuja pelinjohtajalle. Siispä koitin keksiä hahmolleni vihollisia ja ystäviä, joita en määritellyt hirveän tarkkaan. Otin hahmolle myös haitan, jolla minua voidaan kuin nenärenkaasta, vedättää mukaan kaikenmaailman jupakoihin. Lisäksi hahmoni on jonkin sortin idealisti, joten eiköhän sitä päästä säätämään.[/i:27c86030de]
Hahmoon ladatut koukut ovat minustakin oikein hyviä. Pidän kuitenkin siitä, että mahdolliset koukut kuvataan kohtuullisen yksityiskohtaisesti, mikäli hahmon pitää ne tietää.
Gloranthan ja sen erikulttuurien ominaispiirteitä on minusta hieno nostaa hahmoissa esiin. En tarkoita sillä kuitenkaan sitä, että hahmon pitäisi olla kulttuurinsa tyypillinen edustaja; kulttuuri voidaan esittää epätyypillisten hahmojenkin kautta: Yelmalion palvojaksi haluava paviaani on kerrassaan mainio, kun halutaan tuo esiin Yelmalion kultin suvaitsemattomuuden ja toisaalta hartaan uskonnollisuuden välistä ristipainetta. Näin ollen vuosikokousta varten suunnittelemaani skenaarioonkin on toivon mukaan tulossa persoonallisia hahmoja. :)
|
newsalor
linkki
6. maaliskuuta 2007 kello 16.43
|
newsalor
6. maaliskuuta 2007 kello 16.43
linkki
|
[quote:5bbeda8129="Tanan"]Yleisesti ottaen kannattaa tehdä sellainen hahmo, jonka ongelmista muut [u:5bbeda8129]pelaajat[/u:5bbeda8129] ovat kiinnostuneita. Valitse joku länsimainen yleisinhimillinen teema tai useampi hahmosi kantavaksi ideaksi.[/quote:5bbeda8129]
Tämä on varsin pätevä neuvo. Eittämättä siitä täytyy lähteä, että kehittelee hahmon, joka kiinnostaa itseä, jotta sitä on kiinnostavaa ja mukavaa pelata. Sitten hahmo pitäisi saada muitakin pelaajia kiinnostamaan, että olisi yhdessä hauskaa.
[quote:5bbeda8129="Tanan"]One-shotteihin valmistaudun itse pelaajana (ei siis pelinjohtaja) siten, että formuloin päässäni ennen pelikertaa muutaman sikasiistin kohtauksen, joissa käsitten em. yleisinhimillistä teemaa. Pureskelen kysymykset sellaisiksi, että ko. pelaajaryhmän keskivertopelaaja pystyy tähän valmiiksi scriptattuun "keskusteluun" osallistumaan.[/quote:5bbeda8129]
Kuulostaa minusta hiukka tylsältä, mutta kaippa tuossa voi olla se jännitys mukana, että näkee "strategiansa" kohtaavan todellisuuden. Eittämättä tilanteen mukaan on suunnitelmia sitten muutettava.
Itseasiassa Capes-roolipelissä tämä on säännöissä ohjeistettu tapa jokaiselle pelaajalle suunnitella seuraavaa pelikertaa.
[quote:5bbeda8129="Tanan"]Pah. Ellei pelinjohtaja ole joku simulationisti tai perseilijä, luulen että kaikki hahmot pääsevät pätemään ja saavat spotlightiä suunnilleen yhtä paljon.[/quote:5bbeda8129]
Ok. Ehkä en kuitenkaan hae nyt sitä spotlightiä, vaan sen hahmon kiinnostavuutta / miellyttävyyttä pelata.
[quote:5bbeda8129="Tanan"]Nähdäkseni ongelmasi on, että et ole saanut pelinjohtajaltasi vakuutusta siitä, että hahmosi katu-uskottavuus on turvassa. Pelkäät kenties tehdä liian vakavaa tai täydellisyyteen kurottavaa hahmoa, koska pelinjohtajan on helppo tuhota sellaisen hahmon katu-uskottavuus vahingossa tai tahallaan.[/quote:5bbeda8129]
Itseasiassa tuo ei ole ongelmani. En pelkää hahmon tekemistä ja itseasiassa ammennan yleensä itsestäni aika paljon hahmoa tehdessäni. Itseasiassa jopa siinä määrin, että useimmat hahmoni ovat itseasiassa olleet osa jonkin asian pohtimista elämässäni tai muuten. Olen pelannut RQ:ta vain joitain kertoja pelaajan roolissa ja tuskin lainkaan Gloranthassa. Ainukaista vähän pidempään pelattua RQ-hahmoani pelasin sitäpaitsi mielestäni vähintäänkin vakavissani.
Koska kuitenkin olemme pelanneet samoissa kampanjoissa, niin kiva, että ajattelet minusta tai hahmoistani noin.
Jätetään tämä aihe tähän. Voit jatkossa kuittailla minulle päin naamaa. :x
|
Mao
linkki
6. maaliskuuta 2007 kello 17.42
|
Mao
6. maaliskuuta 2007 kello 17.42
linkki
|
Itse suosittelen puolihaltiaa joka on puoliksi haltia ja puoliksi ihminen. Täten hänen suhteensa haltioihin on yhtä hyvät haltioihin ja toisinpäin... En suosittele taitojen arpomista nopilla... :P
|
Olorin
linkki
6. maaliskuuta 2007 kello 21.52
|
Olorin
6. maaliskuuta 2007 kello 21.52
linkki
|
[quote:39e415bde6="Mao"]Itse suosittelen puolihaltiaa joka on puoliksi haltia ja puoliksi ihminen. Täten hänen suhteensa haltioihin on yhtä hyvät haltioihin ja toisinpäin... En suosittele taitojen arpomista nopilla... :P[/quote:39e415bde6]
Tosin vanilla-gloranthassahan moisia ei ole.
Ja ei niitä muutenkaan sinne helpolla saa. Kasvit ja eläimet tuppaavat risteytymään huonosti... :roll:
Ja en oikeastaan usko, että suhteet olisivat hyvät molempiin suuntiin. Ennemmin toisinpäin. Hahmohan olisi aivan uskomaton outcast, kun ei istu kumpaankaan maailmaan. Kaikki epäilevät, pelkäävät, vihaavat, inhoavat... Varsin hienon traagisen hahmon siitä kyllä saisi.
|
Bellad
linkki
6. maaliskuuta 2007 kello 22.21
|
Bellad
6. maaliskuuta 2007 kello 22.21
linkki
|
[quote:38b876c734="Olorin"][quote:38b876c734="Mao"]Itse suosittelen puolihaltiaa joka on puoliksi haltia ja puoliksi ihminen. Täten hänen suhteensa haltioihin on yhtä hyvät haltioihin ja toisinpäin... En suosittele taitojen arpomista nopilla... :P[/quote:38b876c734]
Tosin vanilla-gloranthassahan moisia ei ole.
Ja ei niitä muutenkaan sinne helpolla saa. Kasvit ja eläimet tuppaavat risteytymään huonosti... :roll:
Ja en oikeastaan usko, että suhteet olisivat hyvät molempiin suuntiin. Ennemmin toisinpäin. Hahmohan olisi aivan uskomaton outcast, kun ei istu kumpaankaan maailmaan. Kaikki epäilevät, pelkäävät, vihaavat, inhoavat... Varsin hienon traagisen hahmon siitä kyllä saisi.[/quote:38b876c734]
ri tuo kai nyt niin valtaisa mahdottomuus ole.. Molemmat kuitenkin pystyy lisääntymään dryadien kanssa, joten jonkinasteinen lisääntymiskyvyn saavutusmahdolisuus keskenäänkin lienee oltava olemassa..? vai miten sen nyt "korrektisti" sanoisi..
Haltiat toki edustavat kasvikuntaa ja ihmiset eläinkuntaa, mutta yhtenevyyksiä on melko huomattavasti, joista vähäisimpinä ei voine pitää sukuelinten rakennetta ja ylipäätään niiden olemassaoloa.
Vaikka haltiat eivät imetäkään, ja heidän muksut kasvavat siemenestä, niin jälkikasvustakin löytyy yhtenevyyksiä. Jälkikasvu ei selviä omillaan ilman jatkuvaa huolenpitoa, jälkikasvu vaatii syntymänsä jälkeen erilaista ravintoa kuin varttuneemmat lapset, ja kun tulee aika "katkaista napanuora", alkaa lapsi nauttia ravintoa ja nestettä oraalisesti, eli yhteys "äitiin" katkeaa. (haltioilla nyt maa, eli ernalda lasketaan äidiksi, ja siemen siis istukaksi).
en nyt siis yritä väittää, että puolihaltiat olisivat mitenkään jees, tai silleen, vain että haltiat nyt ovat kumminkin niin lähellä eläinkuntaa, että en itse osaisi ihan tarkaan määritellä kumpaa ne ovat, ellei säännöt olisi tehneet sitä puolestani.
Mutta en siis pidä mahdottomana ajatusta puolihaltioista.
Ja koska eletään Gloranthassa, niin Puolihaltia voisi hyvinkin olla seuraamus Thedin palvonnasta ihmisen ja haltian välillä, tai muusta sopivasta tilanteesta, missä jumala/jumalat pääsee vaikuttamaan tilanteeseen.
|
Vesa
linkki
7. maaliskuuta 2007 kello 6.30
|
Vesa
7. maaliskuuta 2007 kello 6.30
linkki
|
Gloranthassa puolihaltiat ovat:
"Meat and vegetables"! :roll:
|
Kultainen Kuningas
linkki
7. maaliskuuta 2007 kello 15.36
|
Kultainen Kuningas
7. maaliskuuta 2007 kello 15.36
linkki
|
Voihan ajatella että ihminen on asunut lapsuutensa haltioden parissa kuten esimerkiksi Arkat ja on näin saanut haltiayhteisön tuen, näinollen hänet voi lukea puolihaltiaksi vaikka hänellä ei olekaan verisiteitä haltioihin.
Jumaltietäjien kokeet ovat toinen vaihtoehto.
Mielestäni näitä D&D:n puolihaltioita ei runequestiin kuitenkan pidä sotkea.
Omasta mielestäni ortlanthi seikkailijat sopivat parhaiten Gloranthan ilmapiiriin, mikä taas johtunee siitä että heistä löytyy eniten aineistoa.
-Kultainen Kuningas
|
Tanan
linkki
8. maaliskuuta 2007 kello 20.40
|
Tanan
8. maaliskuuta 2007 kello 20.40
linkki
|
[quote:33316378a3="newsalor"]Koska kuitenkin olemme pelanneet samoissa kampanjoissa, niin kiva, että ajattelet minusta tai hahmoistani noin.
Jätetään tämä aihe tähän. Voit jatkossa kuittailla minulle päin naamaa. :x[/quote:33316378a3]Onnistun näköjään aina silittämään sinua vastakarvaan vaikka kuinka yritän olla avuksi :(. Mainitsemiani pelinjohtajatyyppejä helvetistä ei todellakaan oltu tarkoitettu henkilökohtaisiksi hyökkäyksiksi tai kuittailuksi. Päinvastoin, tunnustan syyllistyneeni noista perisynneistä jokaiseen, niin pelinjohtaja kuin pelaajana. Erehtyviä ihmisiähän me kaikki vain ollaan.
[quote:33316378a3="newsalor"]Itseasiassa tuo ei ole ongelmani. En pelkää hahmon tekemistä ja itseasiassa ammennan yleensä itsestäni aika paljon hahmoa tehdessäni. Itseasiassa jopa siinä määrin, että useimmat hahmoni ovat itseasiassa olleet osa jonkin asian pohtimista elämässäni tai muuten.[/quote:33316378a3]
Hmm. Sikäli kun ymmärsin oikein, sinua siis ei haittaa se, että pelinjohtaja tekee speden sellaisesta hahmosta, johon olet ammentanut paljon itsestäsi? Minua tällainen käytös raivostuttaisi tavattomasti.
[quote:33316378a3="newsalor"]Kuulostaa minusta hiukka tylsältä, mutta kaippa tuossa voi olla se jännitys mukana, että näkee "strategiansa" kohtaavan todellisuuden. Eittämättä tilanteen mukaan on suunnitelmia sitten muutettava.[/quote:33316378a3] Tietenkin. Jätän tämän vaiheen myös toisinaan tekemättä, jos voin olla varma, että pelinjohtaja on kehittänyt tarpeeksi puhuttelevaa sisältöä pelikertaa varten tai olen muuten vain laiskalla tuulella.
[quote:33316378a3="newsalor"][quote:33316378a3="Tanan"]Pah. Ellei pelinjohtaja ole joku simulationisti tai perseilijä, luulen että kaikki hahmot pääsevät pätemään ja saavat spotlightiä suunnilleen yhtä paljon.[/quote:33316378a3]Ok. Ehkä en kuitenkaan hae nyt sitä spotlightiä, vaan sen hahmon kiinnostavuutta / miellyttävyyttä pelata.[/quote:33316378a3]
Hyvä huomio. Henkilökohtainen spotlight ei ole välttämätöntä hyvälle pelikerralle.
|
newsalor
linkki
9. maaliskuuta 2007 kello 9.20
|
newsalor
9. maaliskuuta 2007 kello 9.20
linkki
|
[quote:cb21420e6f="Tanan"]Onnistun näköjään aina silittämään sinua vastakarvaan vaikka kuinka yritän olla avuksi :(.[/quote:cb21420e6f]
No joo. Voihan olla, että tulkitsin sanomasi väärin. Vissiin liikaa työtunteja takana. :x
Tai sitten sinulla on taas tässä joku ovelan uuden [i:cb21420e6f]vastuullisen vaikuttamisen[/i:cb21420e6f] tekniikka koekäytössä. :-x ;)
[quote:cb21420e6f="Tanan"]Nähdäkseni ongelmasi on, että et ole saanut pelinjohtajaltasi vakuutusta siitä, että hahmosi katu-uskottavuus on turvassa.
[quote:cb21420e6f="newsalor"]Itseasiassa tuo ei ole ongelmani. En pelkää hahmon tekemistä ja itseasiassa ammennan yleensä itsestäni aika paljon hahmoa tehdessäni. Itseasiassa jopa siinä määrin, että useimmat hahmoni ovat itseasiassa olleet osa jonkin asian pohtimista elämässäni tai muuten.[/quote:cb21420e6f]
Hmm. Sikäli kun ymmärsin oikein, sinua siis ei haittaa se, että pelinjohtaja tekee speden sellaisesta hahmosta, johon olet ammentanut paljon itsestäsi? Minua tällainen käytös raivostuttaisi tavattomasti.[/quote:cb21420e6f]
No selvennetään vielä, että kuvaamasi asia ei ole ongelmani. Elämässä tai peleissäni minun ongelmani ei ole se, että pelkään pelinjohtajan ahdistelevan hahmoani. Jos taas koitit puhua asiasta yleisellä tasolla, niin miksi sitten kävit henkilökohtaisuuksiin?
Mutta juu. Mikäli tuollaisia pelinjohtajia sattuisi vastaan, niin kyllä kait se ärsyttäisi. Assath, Mikko tai J-MK eivät kuitenkaan tälläisiä PJ:tä ole.
Palataan hahmoihin vaan suosiolla.
|