Elgarth Mortifier
17. kesäkuuta 2005 kello 12.08
linkki
|
Elikkä siis 'Wasp wilds' alueella asustava pygmikansa, joka ratsastaa jättiläis ampiaisilla. Ja heidän 'pääkaupunkinsa' 'Wasps nest'.
Onkohan ko. porukasta muuta tietoa saatavilla, kuin HQ:n Dragon pass kirjasen rivit?
Mikä on heidän historiansa ?
|
Nysalor
17. kesäkuuta 2005 kello 13.24
linkki
|
Elgarth Mortifier:
[i:27760e3951]Elikkä siis 'Wasp wilds' alueella asustava pygmikansa, joka ratsastaa jättiläis ampiaisilla. Ja heidän 'pääkaupunkinsa' 'Wasps nest'. Onkohan ko. porukasta muuta tietoa saatavilla, kuin HQ:n Dragon pass kirjasen rivit?[/i:27760e3951]
Tradetalkin numerossa seitsemän on laaja kuvaus ampiaiskansasta. Tuota lehteä saattaa ehkä vielä olla Fantasiapeleissä, vaikka itse Tradetalkilta on loppunut.
[i:27760e3951]Mikä on heidän historiansa ?[/i:27760e3951]
Ampiaiskansan esiäiti ja jumalatar on Isalla, Gorakikin ampiaistytär, joka synnytti suurampiaiset. Hän loi myös Isoisä Kuolevaisen kanssa kaksijalkaiset ampiaiset eli ampiaisratsastajat. Lohikäärmesolan Ampiaispesä rakennettiin jo hopea-ajalla, eikä se siten ole ampiaisratsastajien tekoa. Nämä muuttivat sinne joskus ensimmäisen ajan aikana paettuaan Ralioksesta Gbaji-sotia. Siihen aikaan sanotaan Gloranthassa olleen useita ampiaiskansan pesiä, mutta nykyään niitä tiedetään olevan vain Ralioksessa Lohkaremetsävuorten päällä ja Lohikäärmesolassa. Gbaji-sotien aikaan ampiaisratsastajat olivat Arkatin puolella ja joutuivat sotimaan mehiläisratsastajia vastaan, jotka Korkean neuvoston sotapäällikkö Palangio lähetti heitä vastaan.
Toisella ajalla ampiaisratsastajat olivat liitossa Wyrmien ystävien imperiumin kanssa. Jostakin syystä he joutuivat riitoihin tuulen lasten kanssa ja nämä ovat olleet siitä lähtien heidän vihollisiaan. Mehiläisratsastajien kanssa vihollisuudet jatkuivat, koska nämä olivat jumaltietäjien liittolaisia. Ampiaiskansa oli siitä onnekasta, että he selvisivät hengissä louhensurmasta, joka käytännössä tyhjensi Lohikäärmesolan ihmisistä. Lohikäärmeet ja dracoliskot tulivat tuhoamaan Ampiaispesää, mutta Isalla sai heidät suostuteltua heidät säästämään ampiaiskansan vastineena siitä, että nämä katkaisivat yhteydet ihmisiin.
Kolmannella ajalla ampiaiskansa on ollut usein liitossa petoihmisten kanssa ja taistellut orlantheja vastaan, etenkin Sylangin, Sambarin ja Enstaloksen heimoja. Uzien Mehiläisheimon kanssa ampiaiskansa on kilpaillut Kukkien laakson hyödyntämisestä, mikä on johtanut ryöstöretkiin. Vuonna 1382 ampiaisratsastajat tekivät suuren ryöstöretken Caladramaan mehiläiskansaa vastaan ja onnistuivat aika hyvin. Vuonna 1619 alkoi varovainen kauppasuhteiden avaaminen ulkomaailmaan. Tulevaisuudessa ampiaiskansalla on varmaan jokin rooli sankarien sodissa.
|