Vanha foorumi

Takaisin

Vahinko ja Kuolleistaherätys

Yleinen RuneQuest-keskustelu
Nysalor 30. heinäkuuta 2001 kello 11.26
Kirjoittaja Viesti
Nysalor linkki 30. toukokuuta 2001 kello 5.31
Nysalor 30. toukokuuta 2001 kello 5.31 linkki Ajattelin siirtää keskustelun uuteen aiheeseen, kun keskustelu meni jo yli liian kovista kamoista ja lumouksista. Guzmo: [i:4d0c793889] Tästä esimerkkinä NPC, jolta lyötiin pää pois. ULK tippui muistaakseni kolmella.[/i:4d0c793889] Tuollaisessa tapauksessa ei mielestäni enää parannus auta, vaan tarvitaan Kuolleistaherätys-loitsua. Tietysti ruumis täytyy ensin korjailla parannusloitsujen avulla. ULK tosiaan saattaa olla hiukan rempallaan, jos pää on pahasti irronnut. Kuinka usein teidän muiden kampanjoissa muuten on käytetty Kuolleistaherätystä vai onko sitä käytetty ollenkaan? Itse muistan ainakin muutaman tapauksen, joissa vihollisen kanssa taistelussa kuollut soturi on herätetty henkiin. Eräs oli jopa niin onnekas, että hän kuoli kahteen kertaan ja hänet herätettiin siksi kahdesti henkiin. Topi Hiski Viljami Salmi: [i:4d0c793889] kun on kuitenkin ihmisiä Gloranthassa, jotka esim. ontuu.. et eikö heillä olisi ollut rahaa saada parannus loitsu.. ja miksi parannus toimii siten että parantaa tuoreen haavan, mutta ei jo "arpeutuntta"..[/i:4d0c793889] Vaikka parannusloitsut laittavat jalan muuten kuntoon, niin saattaahan se jäädä araksi, varsinkin jos vahinkoa on tullut paljon. Toisaalta joku on saattanut menettää kokonaan jalkansa ja saanut sitten parantajat kasvattamaan uuden Raajan kasvatuksella tai Regeneroitumisella. Ja jos uusi jalka vahingoittuu kasvuajan kuluessa, se voi hyvinkin jäädä pysyvästi huonoksi. Lisäksi hahmo ei ehkä halua lähteä amputoimaan hiukan huonoakaan jalkaa.
Guzmo linkki 30. toukokuuta 2001 kello 23.58
Guzmo 30. toukokuuta 2001 kello 23.58 linkki [quote:7052db1aab] [b:7052db1aab] Nysalor[/b:7052db1aab] Tuollaisessa tapauksessa ei mielestäni enää parannus auta, vaan tarvitaan Kuolleistaherätys-loitsua. Tietysti ruumis täytyy ensin korjailla parannusloitsujen avulla. ULK tosiaan saattaa olla hiukan rempallaan, jos pää on pahasti irronnut. [/quote:7052db1aab] Voiko olla kaunis jos ei ole päätä? :smile: Siis jos nyt oikein muistan niin tuossa "haaverissa" lähti samalla henkikin. Meidän peleissä koulleistaherätystä on vähän muutettu niin, ettei joka Chalana Arroy osaa/halua heittää sitä loitsua. Loitsun heitossahan täytyy myös mennä henkitaisteluun kuolleen hengen kanssa. Miksi CA:n pappi riskeeraisi henkeään menemällä henkitaisteluun tuntemattoman sankarin kanssa? Muutenkin ollaan pidetty niin ettei henkiinherätys tule kuuloon kuin tunnetuille tai varakkaille hahmoille. Jos pelaajanne ovat niin rikkaita ettei hengistä herätys ole taloudellinen este niin kannattaa sijoittaa seikkailut kaukaisille saarille. Jos joku kuolee niin laivamatka kestää vähintään sen 2 viikkoa :D Thunder Rebels kirjassahan oli mainittu muutama asia kuolemisesta. Kuolemahetkestä laskettuna (muistaakseni) n. 2 viikon päästä sielu pääsee siihen tilaan ettei henkiin herätys enään onnistu. (Joku jolla TR kirjanen lähettyvillä voi täydentää.) Henkiinherätetyt saavat läpikäydystä kuolemasta sen verran kovat sävärit, että useat liittyvät Humaktiin -> Humakteja ei voi nostaa kuollesista -> Hahmo ei enää nouse kehään jos kuolo vielä yllättää. ------------------------------------- - Guzmo "Teidänkin asialla jo vuodesta 00"
Nysalor linkki 31. toukokuuta 2001 kello 3.35
Nysalor 31. toukokuuta 2001 kello 3.35 linkki [i:a520721c7b] Jos pelaajanne ovat niin rikkaita ettei hengistä herätys ole taloudellinen este niin kannattaa sijoittaa seikkailut kaukaisille saarille. Jos joku kuolee niin laivamatka kestää vähintään sen 2 viikkoa[/i:a520721c7b] Tuossa mainitsemassani tapauksessa porukan mukana oli tyyppi, joka osasi Kuolleistaherätyksen. Eikä se sitä paitsi haitannut ollenkaan pelin tunnelmaa, vaan oli vain hyvä, että urheasti taistellut soturi pääsi takaisin elävien maailmaan. Toisaalta kuolleen voisi herättää henkiin myös jumalallisella väliintulolla, vaikka se onkin hankalaa ja kallista mahdin suhteen. [i:a520721c7b] Kuolemahetkestä laskettuna (muistaakseni) n. 2 viikon päästä sielu pääsee siihen tilaan ettei henkiin herätys enään onnistu.[/i:a520721c7b] Kuolleistaherätys-loitsun kuvauksen mukaan VMA, R-R, NPP ja ULK vähenevät kukin d3 pistettä jokaista päivää kohden, jolloin henkilö on ollut kuolleena. Joten kahden viikon kuluttua ei varmaankaan kuolleistaherätys onnistu. [i:a520721c7b] Henkiinherätetyt saavat läpikäydystä kuolemasta sen verran kovat sävärit, että useat liittyvät Humaktiin -> Humakteja ei voi nostaa kuollesista -> Hahmo ei enää nouse kehään jos kuolo vielä yllättää.[/i:a520721c7b] Ehkä orlantheilla, mutta tuskin sentään Yanafal Tarnilsin palvojat liittyvät Humaktiin herättyään kuolleista. :smile: Heillä on tosiaan se etu, ettei kuolleistaherätyksessä ole rajoituksia, vaikka tuskin kukaan uskollinen orlanthi moiseen inhottavaa lunarilaiskulttiin liittyisi.
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 31. toukokuuta 2001 kello 5.14
Topi Hiski Viljami Salmi 31. toukokuuta 2001 kello 5.14 linkki Kuolleista herätyksestä: Eihän vähemmän kokeneet hahmot saakkaan helposti kuolleistaherätystä, mutta jos kaupungin lähellä ollaan jossa on esim. chanala arroyn temppeli, niin kyllä kuolleista herätys varmaan ainakin RQ:ssa tehdään rahasta... Tämä kuolleista herätyksen "helppous" ehkä johtuu siitä, että RQ:ssa kuolee helposti.. Toisaalta jos aina herätellään vaan henkiin niin silloin lähtee kuolemanpelko.. Esim. kaikki hahmomme ovat kuolleet ainakin kerran ja jotkut useasti.. ja aina on saatu kuolleista herätys tai jumalallinen väliintulo.. Mutta monet hahmot on menettänyt statteja kun ruumista on raahailtu kauan mukana, että temppeliin edes päästään... Kerran, kun eräs hahmo kuoli kaukana erämaassa, niin peikko laittoi vaan lannevaatteen päälle ja kestävyyys loitsun mukaan ja otti ruumiin olalle ja alkoi juosta lähimpään kaupunkiin jossa temppeli oli.. :smile: MThunder Rebels kirjassahan oli mainittu muutama asia kuolemisesta. [quote:552f3bf952] Kuolemahetkestä laskettuna (muistaakseni) n. 2 viikon päästä sielu pääsee siihen tilaan ettei henkiin herätys enään onnistu. (Joku jolla TR kirjanen lähettyvillä voi täydentää.) Henkiinherätetyt saavat läpikäydystä kuolemasta sen verran kovat sävärit, että useat liittyvät Humaktiin -> Humakteja ei voi nostaa kuollesista -> Hahmo ei enää nouse kehään jos kuolo vielä yllättää.[/quote:552f3bf952] Joo tuo olisi hyvä tuo kuolemisen mysteerisemmäksi tekeminen.. vähän niinkuin King of Dragin pass pelissä.. eli äärimmäisen vaikeaa ja harvinaista herättää henkiin ja jos herääkin.. on muuttunut hurjasti..
Tero Kaija linkki 31. toukokuuta 2001 kello 3.32
Tero Kaija 31. toukokuuta 2001 kello 3.32 linkki Ainoastaan kerran on meidän peleissämme pelaajahahmo herätetty henkiin. Pelaajat olivat pelastaneet Chalana Arroyn papittaren hädästä, joka jäi palveluksen velkaa. Myöhemmin pelaajat sitten raahasivat kuolleen hahmon temppeliin ja suostuttelujen jälkeen papitar suostui tekemään Kuolleistaherätyksen. Hahmo oli kuolleena yli päivän ja ominaisuudet laskivat, mutta ajan saatossa ominaisuudet nousivat takaisin entiselleen ja hahmo on nyt elämänsä vedossa. :smile:
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 30. toukokuuta 2001 kello 23.27
Topi Hiski Viljami Salmi 30. toukokuuta 2001 kello 23.27 linkki Tuo tosiaanki vaihtelee peliporukasta riippuen,et miten yleistä kuolleista herätys on... Kyllä se kuitenkin sellasta dramaattisuutta tuo, kun kuoleman uhka on todellinen ja lopullinen..(siis hahmolle :smile: ) Juuri porukan velholle/mystikolle vedin seikkailun itäsaarilla ja hän sai todella vahvan maagisen esineen itselleen.. sellaisen tappo miekan josta moni soturi antaisi vaikka vasemman silmänsä! Mutta siinä miekassa oli sellanen et se heitti omistajaansa henkikatko loitsun ennen kuin antoi käyttää itseään, eli omistajan piti olla valmis kuolemaan.. :smile: eikä hahmo olisi saanut mistään kuolleista herättelyä.. Kyllä pelikerralla oli dramaattisuutta, kun miekka kysyi miksi hahmo halusi sen ja siinä sitten mietittiin "oikeaa" vastausta.. Ja sitten lopussa kun oli pakko heittää noppa et kuoleeko vai ei... 30 alle heitolla kuolisi... aika kulu hitaasti kun noppaa pyöritteli... heitto oli 64 !!!! ahhh... siis miekka heittää henkikatkon kaikkiin mihin menee panssarista läpi... kerran kutakin henkilöä kohden.. eli jos kerran onnistuu vastustus heitossa miekkaa vastaan on aina immuuni miekalle.. Eli kyllä vahva kuoleman mahdollisuus tuo tavallaan oikeuden tuntua peliin. Mutta jos pelaajien hahmot kuolee liian useasti niin ei sekään hauskaa oo.. eikä myöskään varmaan olis ollut hauskaa, jos hahmo olisi kuollut noi 8 vuoden yhtäjaksoisen pelaamisen jälkee..
Nysalor linkki 31. toukokuuta 2001 kello 10.37
Nysalor 31. toukokuuta 2001 kello 10.37 linkki [i:735387681d] Eihän vähemmän kokeneet hahmot saakkaan helposti kuolleistaherätystä, mutta jos kaupungin lähellä ollaan jossa on esim. chanala arroyn temppeli, niin kyllä kuolleista herätys varmaan ainakin RQ:ssa tehdään rahasta...[/i:735387681d] Minä näkisin kuitenkin, että Chalana Arroyn palvojille raha ei ole mitenkään olennaisinta parantamisessa tai kuolleistaherättämisessä. Jos papittarelle tuodaan kuollut henkilö ja pyydetään kuolleistaherätystä ja papittarella sattuu olemaan kyseinen loitsu heitettävissä, en usko, että hän voi jumalattarensa periaatteita loukkaamatta kieltäytyä tehtävästä. Elämän suojeleminenhan on Chalana Arroyn tärkein tavoite. Palkitseminen on tietysti suotavaa myöhemmin. Osaavien papitarten määrä rajoittaa tietysti sitten kuolleistaherätyksen yleisyyttä. [i:735387681d] Kyllä se kuitenkin sellasta dramaattisuutta tuo, kun kuoleman uhka on todellinen ja lopullinen..[/i:735387681d] Jossakin määrin uhkaava kuolema on hyväksi, mutta on myös hienoa, ettei Gloranthassa kuolema ole välttämättä niin lopullinen kuin meidän maailmassamme. Kuolleistaherätys tuo peliin eksotiikkaa ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia. [i:735387681d] siis miekka heittää henkikatkon kaikkiin mihin menee panssarista läpi...[/i:735387681d] Aika voimakas esine. Oliko sillä jokin oma MHT, jonka miekka asetti Henkikatkon uhria vastaan? Olikohan miekalla muuten mahdollisesti jotakin yhteyttä Humaktiin, kuten henkikatkokyvystä voisi päätellä? [i:735387681d] eikä hahmo olisi saanut mistään kuolleista herättelyä..[/i:735387681d] Siksipä kannattaakin pitää Kuolleistaherätyksen osaavaa henkilöä mukana! :smile:
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 31. toukokuuta 2001 kello 13.10
Topi Hiski Viljami Salmi 31. toukokuuta 2001 kello 13.10 linkki [quote:bf65f17945] Minä näkisin kuitenkin, että Chalana Arroyn palvojille raha ei ole mitenkään olennaisinta parantamisessa tai kuolleistaherättämisessä. Jos papittarelle tuodaan kuollut henkilö ja pyydetään kuolleistaherätystä ja papittarella sattuu olemaan kyseinen loitsu heitettävissä, en usko, että hän voi jumalattarensa periaatteita loukkaamatta kieltäytyä tehtävästä. Elämän suojeleminenhan on Chalana Arroyn tärkein tavoite. Palkitseminen on tietysti suotavaa myöhemmin. Osaavien papitarten määrä rajoittaa tietysti sitten kuolleistaherätyksen yleisyyttä.[/quote:bf65f17945] Totta toriset, siksipä varmaan kuolleista herättäminen ainakin RQ:ssa on kohtuu monella porukalla aika "tavallista". Riippuen tietysti siitä onko Chanala Arroyn temppeleitä tai kierteleviä parantajapappeja paikalla.. [i:bf65f17945] [b:bf65f17945] eikä hahmo olisi saanut mistään kuolleista herättelyä..[/b:bf65f17945] Siksipä kannattaakin pitää Kuolleistaherätyksen osaavaa henkilöä mukana! [/i:bf65f17945] Mutta silloin olisi idea pysyvästä kuolemasta pilaantunut.. ja olihan meidänkin porukalla oma kiertelevä parantaja kun "velho" oli naimisissa sen parantajan kanssa.. Hieman powergaming.. mutta helpotti hahmojen elossa pysymistä. [quote:bf65f17945] Aika voimakas esine. Oliko sillä jokin oma MHT, jonka miekka asetti Henkikatkon uhria vastaan? Olikohan miekalla muuten mahdollisesti jotakin yhteyttä Humaktiin, kuten henkikatkokyvystä voisi päätellä?[/quote:bf65f17945] siis miekka heittää henkikatkon kaikkiin mihin menee panssarista läpi... Joo siis kyseinen pelaaja on omalla hahmollaan pelaillut soolona, ja muun porukan kanssa sitten "varahahmolla". Hahmo joka on gloranthan olemuksesta kiinnostunut viisauden ja tiedon hakija , päätyi erään sankari merikapteenin nimeltä Barran (heh..) laivallla ollessaan Kyrelean saarelle josta sitten on juuri päässyt itäsaarille... Itäsaarilla sitten oli kuoleman saari(Tales of the reaching moon#17) jossa pelaajat seikkaili kun heidän "mestari" oli heidät lähettänyt saaren mysteerejä ratkaisemaan.. Saaren sydämmessä oli sitten kuoleman miekka.. joka oli itsensä humaktin takoma(joo aika megalomaanista, mutta ei haittaa).. Miekkasta lähtee henkikatko kaikkiin jotka sitä koskee ja miekan "mht" on 17 (!!!!) eli tosi hurja tappo-ase.. mutta kun tuollainen on kuitenkin hahmolla joka pohtii juuri kuoleman "mysteeriä" ja sen käyttöä, niin voi tulla toivottavasti mielenkiintoisia juonenkäänteitä ja on kiinostavaa katsoa mitä hahmo tekee miekalla.. :smile: Ehkä enemmänkin juonen rikastajana laiton miekan peliin.. En siksi, että pelaajat voi tappaa kaikki ketkä haluaa, vaan siksi että on kiinnostavaa katsoa miten he sitä käyttävät.. seuraukset moisen kuoleman käyttämisestä ei oo ihan pienet.:smile: Eli vahva kuoleman riimuun on yhteys miekassa... Eli pelaaja(t) saa "pohtiin" kuoleman ja vallankäytön järkevyyttä.. kun henki on aika halpa nykypelissä ja miekat heiluu helposti ja "vastuuttomasti".. No kattoo nyt mitä tostakin tulee... |I:/ --> Edited by: Topi Hiski Viljami Salmi at: 6/1/01 12:32:11 am
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 30. toukokuuta 2001 kello 21.36
Topi Hiski Viljami Salmi 30. toukokuuta 2001 kello 21.36 linkki By the way.. tuli vaan mieleen jostain sellanen Humaktin heroquest joka löytyy jostain netin heroquest sivuilta jossa Humakti questaa aika karseessa questissa semmosen kyvy, että ketään sen questaajan surmaamaa ei voi koskaan herättää henkiin.... ja quest on tosi "paha" kun siinä pitää tappaa chanala arroy parantajiakin. Eli just kuoleman "todeksi" tekemis questi ja aika hienosti mietitty viel!
Nysalor linkki 1. kesäkuuta 2001 kello 10.44
Nysalor 1. kesäkuuta 2001 kello 10.44 linkki [i:d67c00afc3] Riippuen tietysti siitä onko Chanala Arroyn temppeleitä tai kierteleviä parantajapappeja paikalla..[/i:d67c00afc3] Jep, tämä lienee suurin ongelma. Muuten Chalana Arroyn väki on varmasti valmis auttamaan. Sairautta ja haavoja on maailmassa kovin paljon ja hartaita parantajia taas liian vähän. Sellaista se on. [i:d67c00afc3] Itäsaarilla sitten oli kuoleman saari(Tales of the reaching moon#17) jossa pelaajat seikkaili kun heidän "mestari" oli heidät lähettänyt saaren mysteerejä ratkaisemaan..[/i:d67c00afc3] Aika mielenkiintoinen saari. Siellä taitaa kuvauksen mukaan asua nykyään epäkuolleita - aika ironista sinänsä, kun asukkaat palvoivat Humaktia. Itäisiltä saarilta löytyy kyllä vaikka minkälaista outoa porukkaa aina ihmissyöjistä partureihin. [i:d67c00afc3] No kattoo nyt mitä tostakin tulee...[/i:d67c00afc3] Onnea vain ideointiin! Ainakin kertomasi perusteella vaikuttaa aika hyvältä. [i:d67c00afc3] quest on tosi "paha" kun siinä pitää tappaa chanala arroy parantajiakin.[/i:d67c00afc3] Tuollaiset humaktit eivät taida sitten olla oikein Chalana Arroyn suosiossa. :smile: Minä en ainakaan asettaisi parantamispriorisoinnissa tuollaisia tyyppejä kovinkaan korkealle. No, tuskin moiset ilkiöt parannusta Chalana Arroyn väeltä pyytäisivätkään.
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 1. kesäkuuta 2001 kello 9.12
Topi Hiski Viljami Salmi 1. kesäkuuta 2001 kello 9.12 linkki joo tosta questista vielä: se on sivulla [url=http://members.nbci.com/_XMCM/wakboth/rqpage.htm]members.nbci.com/_XMCM/wakboth/rqpage.htm [/url] Se on heroquest osassa nimeltä The lead cross heroquest.. aika rankkaa... luin just uudestaan pitkästä ainkaa.. humakt ei itseasiassa hyväksy chanala arroyn kuoleman väheksymistä..
newsalor linkki 4. kesäkuuta 2001 kello 19.38
newsalor 4. kesäkuuta 2001 kello 19.38 linkki Kuolleista herätetyillä on ongelmia. Kuolema merkitsee heidät kaikki jollain tavalla. Monet hylkäävät perheensä ja liittyvät Humaktin kulttiin, osa alkaa palvomaan Chalana Arroyta ja muuttuvat täysin pasifistisiksi, naiset saattavat hylätä Ernaldan ja ryhtyä palvomaan synkempiä maan jumalattaria, jotkut valtaa epätoivon tunne ja he lähtevät etsimään kohtaloaan ja kuolemaansa eivätkä enää pelkää mitään ja ottavat järjettömiä riskejä, jotkut valtaa syvä melankolia ja osa tuntee muuttuu tavattoman syvällisellä tavalla, ehkä kuten Orlanth muuttui. Se Kuolleistaherätys on taatusti jotain muuta, kuin simppeli rituaali, eikä se sen suorittavalle papittarellekkaan pitäisi olla mikään yksinkertainen toimitus.
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 4. kesäkuuta 2001 kello 3.10
Topi Hiski Viljami Salmi 4. kesäkuuta 2001 kello 3.10 linkki [quote:eadae41ac8] Se Kuolleistaherätys on taatusti jotain muuta, kuin simppeli rituaali, eikä se sen suorittavalle papittarellekkaan pitäisi olla mikään yksinkertainen toimitus. [/quote:eadae41ac8] Joo... Nimenomaan! Ainakin meidän peleissämme on minun mielestä liian helppo saada henkiinherätys.. Se ei ole jotenkin gloranthan maailmaan edes sopiva jos henkiinherätys on liian helppoa.. Se on mahdollista, mutta todella harvinaista. Jos raha ja papittarien riimuloitsujen uusiutumisen nopeus olisi ainut raja, niin kyllä olisi monella ihmisellä varmaan pari "vakuutus" elämää maksettuna temppelille.. tai jotain vakuutuksia jota voi kantaa, esim.: "tämän passin kantajalla on oikeus henkiinherättämiseen pavisin chanala arroyn temppelissä. Palkkio odottaa ruumiin palauttajaa!" Tai noh. Silloin ei kannattaisi rosvoille näyttää korttiaan koska nopea kuolema seuraisi ja rosvot olisi vähän rikkaampia.. :b Herowars roolipelissä chanala arroyn salaisuus on henkiin herätys, joka määritellään sankari/jumal ulottuvuus magiaksi..eli todella vaikeammaksi kuin normaalisti.
Nysalor linkki 4. kesäkuuta 2001 kello 12.06
Nysalor 4. kesäkuuta 2001 kello 12.06 linkki [i:3fedf9a709] Kuolleista herätetyillä on ongelmia. Kuolema merkitsee heidät kaikki jollain tavalla. Monet hylkäävät perheensä ja liittyvät Humaktin kulttiin, osa alkaa palvomaan Chalana Arroyta ja muuttuvat täysin pasifistisiksi, naiset saattavat hylätä Ernaldan ja ryhtyä palvomaan synkempiä maan jumalattaria[/i:3fedf9a709] Jos orlanthit käyttäytyvät noin, mitenköhän lunarilaiset ja muut? Lieneekö kuolleistaherätys yhtä rankka kokemus myös heille vai onkohan tuo vain kulttuurikohtaista? No, nämä kuolleistaherätyksen vaikutukset taitavat olla taas Hero Wars -materiaalista. [i:3fedf9a709] Se Kuolleistaherätys on taatusti jotain muuta, kuin simppeli rituaali, eikä se sen suorittavalle papittarellekkaan pitäisi olla mikään yksinkertainen toimitus.[/i:3fedf9a709] Minustakin vaikeuden pitäisi olla nimenomaan suorittamisessa, eikä suinkaan valtavan rahasumman maksamisessa. Mietinpä vain sitä, että voisiko Chalana Arroyn papitar kieltäytyä herättämästä kuolleista henkilöä, jos häneltä sitä pyydetään ja jos hän siihen kykenee. Rituaaliin sisältyy tietysti riski, mutta eikö riskin ottaminen elämän palauttamiseksi olekin juuri parantajien velvollisuus?
Guzmo linkki 5. kesäkuuta 2001 kello 19.10
Guzmo 5. kesäkuuta 2001 kello 19.10 linkki Storm Tribessä kerrotaan lisää Chalana Arroystä ja kuolleista herättämisestä. Uutena infona oli se, että kuolleesta herätetty saattaa myös ryhtyä Chalana Arroyksi. Sekin mainittiin, että resurrection on luultua harvinaisempaa. Mielestäni ihan hyvä vain. D&D:n instant resurrection oli kovin penseää. Onkohan lännen tai lunarien kulttureilla resurrection yleisempää/helpompaa? Humaktit ja Babeester Gorit kuvataan kyllä todella "lutusiksi". Eräskin anti-sankari Humakti tappoi kolmen kaupungin ihmiset ihan vain sen takia, että he pelkäsivät häntä. ----------------------------- - Guzmo
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 5. kesäkuuta 2001 kello 16.27
Topi Hiski Viljami Salmi 5. kesäkuuta 2001 kello 16.27 linkki Muah... missä on minun Storm Tribes!!!! :mad: on jo viikko melkein mennyt ja ei tullut... :b
Nysalor linkki 6. kesäkuuta 2001 kello 5.18
Nysalor 6. kesäkuuta 2001 kello 5.18 linkki [i:3ee5797856] Onkohan lännen tai lunarien kulttureilla resurrection yleisempää/helpompaa?[/i:3ee5797856] Minusta tuntuu jotenkin, etteivät malkionit juurikaan harrasta kuolleistaherätystä. Taitavat pitää sitä aika jumalattomana toimintana ja karmeana pakanuutena. Ihmisen sielun pitäisi kai heidän mielestään mennä kuoleman jälkeen sinne, minkä paikan se on ansainnut. Sen sijaan brithinit taitavat harjoittaa hyvinkin kuolleistaherätystä. Näin ainakin Genertela Kirjassa sanotaan. Kuolleistaherätys on ilmeisesti tarjolla jopa brithiniyhteiskunnan alimmillekin henkilöille. Ehkä yleisyyden syynä on se, etteivät brithinit usko mihinkään kuolemanjälkeiseen elämään, eikä kuolema ole kuolemattomille brithineille luonnollinen asia. Mielenkiintoinen katsontakanta muuten.
newsalor linkki 9. kesäkuuta 2001 kello 12.16
newsalor 9. kesäkuuta 2001 kello 12.16 linkki Nysalor: Jos orlanthit käyttäytyvät noin, mitenköhän lunarilaiset ja muut? Lieneekö kuolleistaherätys yhtä rankka kokemus myös heille vai onkohan tuo vain kulttuurikohtaista? No, nämä kuolleistaherätyksen vaikutukset taitavat olla taas Hero Wars -materiaalista. Kaipa muilla kulttuureilla on omat vastineensa heorttilaisten ( ? )jumalille. Jospa Lunarit rupeavat mystikoiksi, alkavat palvoa yelmgathaa, sopivan kuolemanläheistä ja synkkää jumalaa, jotain pasifistista, sopivaa Sedenyan inkarnaatiota tms. ? Se on tätä uudempaa tietoa, kun kukaan ei enää nykyään keksi oikein vanhaa teitoa. :smile: Jos puhutaan pelkästään RQ:sta, niin sitten ruumis pilaantuu ja aivot kans tai siis ominaisuudet huononee ja ihan itse saa keksiä, että mitä se tarkoittaa pelimaailmassa. IMO uudempi tapa on siistimpi.
Nysalor linkki 10. kesäkuuta 2001 kello 7.58
Nysalor 10. kesäkuuta 2001 kello 7.58 linkki [i:fb02c8457f] Kaipa muilla kulttuureilla on omat vastineensa heorttilaisten ( ? )jumalille.[/i:fb02c8457f] Entäpä sitten hyvät ystävämme brithinit? Kuolleistaherätys ei ehkä vaikuta kovin vahvasti heihin, koska kuolema ei ole brithineille luonnollinen juttu. Tosin kenties kaikissa kulttuureissa henkisesti vahvat ihmiset kestävät kuolleistaherätyksen heikkoja paremmin. [i:fb02c8457f] IMO uudempi tapa on siistimpi.[/i:fb02c8457f] No jaa. Tuntuu jotenkin perin omituiselta, että hurskas palvoja yhtäkkiä luopuisi jumalastaan sen jälkeen, kun tämä on herättänyt hänet henkiin. Tällä siis tarkoitan kuolleistaherätystä jumalallisella avustuksella.
newsalor linkki 10. kesäkuuta 2001 kello 1.14
newsalor 10. kesäkuuta 2001 kello 1.14 linkki Nysalor: Entäpä sitten hyvät ystävämme brithinit? Kuolleistaherätys ei ehkä vaikuta kovin vahvasti heihin, koska kuolema ei ole brithineille luonnollinen juttu. Hmm. Brithinien mukaanhan heillä ei ole sielua ja kuolema on kaiken loppu. Ehkäpä kuoleman yhteydessä heidän ruumiinsa alkavat nopeasti altistua entropian vaikutuksille, eli alkavat mädäntyä tms. Nysalor: No jaa. Tuntuu jotenkin perin omituiselta, että hurskas palvoja yhtäkkiä luopuisi jumalastaan sen jälkeen, kun tämä on herättänyt hänet henkiin. Palvojat palvovat jumalaa, joka on heille sopiva, joka heijastaa heidän omaa minäänsä ja joka todellakin on osa heidän omaa minäänsä. Jumalat vaativat palvojiltaa tietynlaista käytöstä ja tämä ei useimmiten ole ongelma, koska palvojat valitsevat kaltaisensa jumalan. Olemmeko yhtämieltä tästä? Kuolema on kokemuksena todella järisyttävä. Sielu on jo matkalla tuonpuoleiseen, alamaailmaan. Alamaailma lyö sieluun oman leimansa. Vaikka ylösnousemus onnistuisikin, niin ei se silti ole olankohautuksen arvoinen asia. Hahmon sielunelämä, asenteet ja mielipiteet saattavat muuttua todella paljon. Uusi jumala sopii ehkä uudelle minälle paremmin. Palvonnan kohteen vaihtaminen on yksi vaihtoehto. Oli niitä monta muutakin.
Nysalor linkki 10. kesäkuuta 2001 kello 1.06
Nysalor 10. kesäkuuta 2001 kello 1.06 linkki [i:67bfdd16c9] Brithinien mukaanhan heillä ei ole sielua ja kuolema on kaiken loppu.[/i:67bfdd16c9] Siksipä onkin aika mielenkiintoista spekuloida, millaisena brithinit näkevät kuolleistaherätyksen. Saattaisivatkohan he kenties pitää kuolleistaherätystä tekona, jolla saatetaan tietyt materiaalit takaisin yhteen ja herätetään henkiin tuhoutunut olemus? Vaikka toisaalta ei kai brithinien uskomuksen, ettei heillä ole sielua, tarvitse olla välttämättä totta. [i:67bfdd16c9] Ehkäpä kuoleman yhteydessä heidän ruumiinsa alkavat nopeasti altistua entropian vaikutuksille, eli alkavat mädäntyä tms.[/i:67bfdd16c9] Tuskinpa silti nopeammin kuin tavallinenkaan eläimenliha tai muu vastaava. [i:67bfdd16c9] Kuolema on kokemuksena todella järisyttävä. Sielu on jo matkalla tuonpuoleiseen, alamaailmaan.[/i:67bfdd16c9] Totta. Eipä kuolema taatusti mikään helppo juttu ole. Tosin sellaiset henkilöt, jotka ovat käyneet jo aikaisemmin alamaailmassa, saattaisivat selvitä kuoleman henkisistä koettelemuksista suhteellisesti helpommin kuin tavallinen taapertaja. [i:67bfdd16c9] Vaikka ylösnousemus onnistuisikin, niin ei se silti ole olankohautuksen arvoinen asia.[/i:67bfdd16c9] Entäpä jos kuolleistaherätys tapahtuisi hyvin nopeasti kuoleman jälkeen? Tuskin niin lyhyestä ajasta voisi jäädä kovinkaan valtavia traumoja. [i:67bfdd16c9] Hahmon sielunelämä, asenteet ja mielipiteet saattavat muuttua todella paljon.[/i:67bfdd16c9] Jos vaikkapa Yanafal Tarnils herättäisi kuolleen palvojansa henkiin, tuntuisi jotenkin luontevalta, että palvojan uskollisuus jumalaansa kohtaan vain vahvistuisi kamalan koettelemuksen jälkeen, eikä hän lainkaan haaveilisi muiden jumalien palvonnasta. Ja Yanafal Tarnils käsittääkseni hyväksyy kuolleistaherätyksen vaikka uudelleenkin.
newsalor linkki 10. kesäkuuta 2001 kello 2.33
newsalor 10. kesäkuuta 2001 kello 2.33 linkki Nysalor: Siksipä onkin aika mielenkiintoista spekuloida, millaisena brithinit näkevät kuolleistaherätyksen. Saattaisivatkohan he kenties pitää kuolleistaherätystä tekona, jolla saatetaan tietyt materiaalit takaisin yhteen ja herätetään henkiin tuhoutunut olemus? Vaikka toisaalta ei kai brithinien uskomuksen, ettei heillä ole sielua, tarvitse olla välttämättä totta. IMO he käynnistävät korjatun ruumiin antamalla sille lisävoimaa ala Frankenstain. Sehän hoituu käden käänteessä imemällä jotain! Kunhan se on korjattu, niin miksei se toimisi? No ehkä siksi, että kuolema on kaikenmaailman epäloogisten barbaarien, hulttioiden ja hirviöiden aikaansaannos ja kuollut on taas raahattava takaisin loogisuuden puhtauteen tms. Ehkä ruumiin sisäiset kentät taytyy uedelleen suunnata alkuperäisen logiigan mukaisiksi (tulee mieleen erään leonardon piirrokset ihmisruumiin suhteista). Jokatapauksessa jos he kerta uskovat, että heillä ei ole sielua, niin sitten heillä ei ole sielua. Ehkä heillä on silti havaittavissa jotain sisäisiä energiavirtoja, jotka ajavat saman asian, mutta theistien ja animistien näkökulmasta heillä ei sitä silti ole. Mätänemisessä olet ihan oikeassa, mutta merkittävää on se, että heille kuolema on nimenomaan pelkästään sitä, että ruumis lakkaa toimimasta, tajunta sammuu ja sitten sitä pikkuhiljaa muututaan parantamiskelvottomiksi ja kuollut yksilö ei enää ole olemassa. Nysalor: Entäpä jos kuolleistaherätys tapahtuisi hyvin nopeasti kuoleman jälkeen? Tuskin niin lyhyestä ajasta voisi jäädä kovinkaan valtavia traumoja. Totta. Tosin päivässäkin ehtii tapahtua paljon. Nysalor: Jos vaikkapa Yanafal Tarnils herättäisi kuolleen palvojansa henkiin, tuntuisi jotenkin luontevalta, että palvojan uskollisuus jumalaansa kohtaan vain vahvistuisi kamalan koettelemuksen jälkeen, eikä hän lainkaan haaveilisi muiden jumalien palvonnasta. Ja Yanafal Tarnils käsittääkseni hyväksyy kuolleistaherätyksen vaikka uudelleenkin. Totta, mutta saattaa olla, että kuollut kokee muutoksen ja esim. huomaa entiset sotaisat tapansa vääriksi ja hakee rauhallisempaa elämää, siihen elämään saattaa sopia paremmin toinen jumala. Tietenkin palvoja saattaa olla kiitollinen, ellei hän kaipaisi kuolon rauhaa, mutta jos hän on ihmisenä muuttunut, niin vanha jumala ei välttämättä enää hänelle sovi. Kuten sanoin, se jumalan vaihtaminen ei ole ainoa mahdollisuus. Voisihan seurauksena olla synkkyys, tunteettomuus, uhkarohkeus, hirvittävä paatos, iloisuus jne. Jos muutoksen kokenut hahmo edelleen sopii kultin sisään(ja kultti sopii hänelle), niin ei ole mitään estettä sille, että hän siinä jatkaisi. P.S.Hero Warssissa Yanafalin palvojat, jotka ovat päässeet syvimmälle hänen mysteereihinsä voivat jopa herättää itsensä kuolleista! Yanafal voitti Humaktin, hänen palvojansa voivat yrittää samaa.
Nysalor linkki 10. kesäkuuta 2001 kello 5.04
Nysalor 10. kesäkuuta 2001 kello 5.04 linkki [i:3c328646f9] Sehän hoituu käden käänteessä imemällä jotain![/i:3c328646f9] Ja minulla kun oli käsitys, että brithinitkin pitävät imemistä pahana! Luulisi moisen kuuluvan ehdottomasti brithinien tiukkoihin rajoituksiin. Aika hyvä kuolleistaherätyksen selitys muuten. [i:3c328646f9] Jokatapauksessa jos he kerta uskovat, että heillä ei ole sielua, niin sitten heillä ei ole sielua. Ehkä heillä on silti havaittavissa jotain sisäisiä energiavirtoja, jotka ajavat saman asian, mutta theistien ja animistien näkökulmasta heillä ei sitä silti ole.[/i:3c328646f9] No, vaikka teistit ja animistit eivät sitä tunnustaisikaan, niin nämä energiavirrathan saattavat olla samanlainen sielu kuin kaikilla ihmisillä. Kenties brithinit käsittävät saman asian vain eri käsitteillä. Jos brithinillä ei olisi sielua, niin miksiköhän brithinit pitävät valtaisat kuolonriititkin, jos kerran lopullisesti kuolleesta brithinistä ei jäisi mitään jälkeen? [i:3c328646f9] Jos muutoksen kokenut hahmo edelleen sopii kultin sisään(ja kultti sopii hänelle), niin ei ole mitään estettä sille, että hän siinä jatkaisi.[/i:3c328646f9] Tai kenties hahmo ei koe mitään muutosta, jos hän on mieleltään tarpeeksi vahva ja ehkä jopa valmistautunut kokemaan kuoleman kauhut. Yhtä kaikki, onhan ihmisiä käynyt alamaailmassa ja palannut mieleltään jokseenkin samanlaisina takaisin.
newsalor linkki 11. kesäkuuta 2001 kello 18.51
newsalor 11. kesäkuuta 2001 kello 18.51 linkki Nysalor: Ja minulla kun oli käsitys, että brithinitkin pitävät imemistä pahana! Päinvastoin. Epäloogisuus on pahaa. Monet muut malkionit pitävät sitä pahana ja epäloogisena, mutta brithineille se kyllä sopii. Tiedätkö sen Genertarelan kuvauksen brithinien maista. Noh, se johtuu siitä, että ne pirut on muuttanut kaiken turhan sieltä jo aikaa sitten energiaksi. Turhuuksiin kuuluu esim. toivo, kaikenmaailman henget ja daimonit ja kaikki muukin, josta ei nyt suoraa hyötyä ole ja mitä ei loogisemmassa maailmassa ollut. Nysalor: Kenties brithinit käsittävät saman asian vain eri käsitteillä. Empä ole oikein varma. Brithinit ovat kotoisin syvältä velhouden maailmasta ja sen historiasta. Esim. Luathat ovat brithinien aikalaisia. Jokatapauksessa kuoleman jälkeen heidän energiavirtansa (jos heillä sellaisia on) hajoavat, eikä siitä jää velhoudenkaan keinoin havaittavia jälkiä. Totuus on Gloranthassa omalaatuinen asia. Jos heidän kulttuurinsa uskoo niin, niin se sitten kai on heille niin. Varsinkin, kun he ovat uskoneet niin kauan kauan ennen aikojen alkua. Nysalor: Tai kenties hahmo ei koe mitään muutosta, jos hän on mieleltään tarpeeksi vahva ja ehkä jopa valmistautunut kokemaan kuoleman kauhut. Kaippa jokainen kokemus meitä jotenkin muuttaa, mutta olet kyllä oikeassa ainakin siinä määrin, että jotkut varmasti kestävät sen ilman suurempia muutoksia. JA todella koville sälleille, jotka ovat alamaailman kanssa muutenkin tuttuja siitä ei kovin suuria ongelmia tule. Esim. Sheng Seleris tulee mieleen. Siinä vasta sälli.
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 11. kesäkuuta 2001 kello 11.43
Topi Hiski Viljami Salmi 11. kesäkuuta 2001 kello 11.43 linkki [quote:ba8083cd19] Päinvastoin. Epäloogisuus on pahaa. Monet muut malkionit pitävät sitä pahana ja epäloogisena, mutta brithineille se kyllä sopii. Tiedätkö sen Genertarelan kuvauksen brithinien maista. Noh, se johtuu siitä, että ne pirut on muuttanut kaiken turhan sieltä jo aikaa sitten energiaksi. Turhuuksiin kuuluu esim. toivo, kaikenmaailman henget ja daimonit ja kaikki muukin, josta ei nyt suoraa hyötyä ole ja mitä ei loogisemmassa maailmassa ollut.[/quote:ba8083cd19] wow! tuo oli muuten hieno! En edes tajunnut et se Arolarnit (tai mikä se onkaan) oli tosiaan tylsä ja eloton jonkun tollasen syyn takia!! mahtavaa! Täält kyl oppii paljon!
Nysalor linkki 11. kesäkuuta 2001 kello 16.55
Nysalor 11. kesäkuuta 2001 kello 16.55 linkki [i:9b731df3a3] Tiedätkö sen Genertarelan kuvauksen brithinien maista. Noh, se johtuu siitä, että ne pirut on muuttanut kaiken turhan sieltä jo aikaa sitten energiaksi. Turhuuksiin kuuluu esim. toivo, kaikenmaailman henget ja daimonit ja kaikki muukin, josta ei nyt suoraa hyötyä ole ja mitä ei loogisemmassa maailmassa ollut.[/i:9b731df3a3] Nyt kyllä herää epäilys, että oletkin valehteleva vadeli valepuvussa! :smile: Mutta värikäs teoria yhtä kaikki. [i:9b731df3a3] Esim. Luathat ovat brithinien aikalaisia.[/i:9b731df3a3] Luathathan taitavat olla jumalien jälkeläisiä, joten olisi luontevaa kuvitella, että heillä on henkinen olemus ruumiillisen lisäksi. [i:9b731df3a3] Totuus on Gloranthassa omalaatuinen asia. Jos heidän kulttuurinsa uskoo niin, niin se sitten kai on heille niin.[/i:9b731df3a3] No, vaikka asia tietylle kulttuurille olisikin niin, olettaisin kuitenkin, että täytyy olla jokin yleispätevä totuus eli pelinjohtaja. Minusta ei ainakaan ole kivaa, jos aivan kaikki on totta. Pienet epätosiksi osoittautuvat jutut piristävät kummasti. [i:9b731df3a3] Esim. Sheng Seleris tulee mieleen.[/i:9b731df3a3] Minulle taas muistuu sir Ethilrist ja hänen hurja porukkansa. Onpa siinäkin alamaailmaa pelkäämätöntä porukkaa!
newsalor linkki 12. kesäkuuta 2001 kello 12.41
newsalor 12. kesäkuuta 2001 kello 12.41 linkki Nysalor: Luathathan taitavat olla jumalien jälkeläisiä, joten olisi luontevaa kuvitella, että heillä on henkinen olemus ruumiillisen lisäksi. Oijoi. Tämä taitaa olla taas yks semmonen juttu, josta nää et tuu tykkäämään. Luathat ovat kotoisin Danlamastanista, joka oli noiden länsimaisten imeisten myyttinen alkukoti. Siellä ei ole/ollut olemassa jumalia ainakaan olunperin. Tämä ei välttämättä ole greggausta, vaan esim. orlanthit uskovat, että lännessä asustelee se Rausa ja niinhän siellä heille austeleekin, mutta koska se on heroplanea, niin lightbringers questia voisi pitää eräällaisena tunkeutumisena, jonka aikana jumalulottuvuus tunkee velhouden maailmaan tms. Sieltä Danlamastanista ovat muuten kotoisin mm. sukulaiseni vadelit. Sitten se kohtasi muun maailman kaikenmaailman vadelisotien, kohtauksien käpiöiden kanssa, jääkauden ja sitten vielä sitä seuranneen hengellistymisen (Missä ne harhaoppiset malkionit saivat alkunsa. Hehän eivät edes noudata Sääntöjä!) ansiosta. öh. off topic.
Anonymous linkki 12. kesäkuuta 2001 kello 19.22
Anonymous 12. kesäkuuta 2001 kello 19.22 linkki On tässä nytten vähän kiire niin enehtiny lukea noita ylempiä viestejä... Olisiko mahdollista laittaa Runeen KERP:stä tutut parannus yrtit... niitten hinta on ROIMA! KERP:ssa sotapollea vastaava maksaa 75 kultaa tai hieman päälle... Ja paras henkiinherätys maksaa 1200 kultarahaa joten se ei ole niin halpaa... se herättää kuolleista 2 kk jälkeenkin... halvin on aika halpa tohon verrattuna... halvin on 35 kutarahaa... eli pitää antaa tunnin sisällä... siinä tulee kiire... ja tuollaisia rahoja ei ole kellään tuhlattavaksi... 1päivän jälkeen oleva on seuraaviksi halvin... 100 kultarahaa... Voitte verrata tuota hepon hintaa noihin yrtteihin... eli ei kovin halpoja! Joka seikkailijalla ole tommosia varoja... Ja RQ:ssa on oma henkiin herätys... Luo Vamppyyri... :smile: siinä on kunnon henkiinherätys loitsu!
Anonymous linkki 12. kesäkuuta 2001 kello 2.41
Anonymous 12. kesäkuuta 2001 kello 2.41 linkki Sori että laitan nytten 2 viestiä... voi vaikka jotenkin ottaa multa yhen viestin pois sitten... Halvin herätys on 600 kultarahaa ja ne 35 maksajat ja 100 maksavat ovat vain suojelua rappeutumiselta... eli ei tule miinuksia kunon kuolleena... ja tuo 600 maksava tehoaa vain halttuihin... muille halvinon 800 kultarahaa...
Nysalor linkki 12. kesäkuuta 2001 kello 5.15
Nysalor 12. kesäkuuta 2001 kello 5.15 linkki [i:511bdad13e] Olisiko mahdollista laittaa Runeen KERP:stä tutut parannus yrtit[/i:511bdad13e] Kaipa kaikenlainen systeemistä toiseen siirtely on mahdollista, mutta minä pidän ainakin mieluummin RuneQuestin RuneQuestina, vaikka saattaisinkin hyväksyä joitakin selvennyksiä ja pieniä parannuksia. Pelinjohtajan päätöksellä voi sitten peliin ottaa suunnilleen mitä tahansa. [i:511bdad13e] Ja paras henkiinherätys maksaa 1200 kultarahaa joten se ei ole niin halpaa[/i:511bdad13e] No, minun mielipiteeni on kuitenkin se, että Gloranthassa Kuolleistaherätys-loitsu ei ole niinkään rahasta, vaan muista rajoittavista tekijöistä kiinni, kuten olen jo aiemminkin sanonut. [i:511bdad13e] Ja RQ:ssa on oma henkiin herätys... Luo Vamppyyri... siinä on kunnon henkiinherätys loitsu![/i:511bdad13e] Varo puheitasi tai usutan humaktit kimppuusi! :smile:
Arkat linkki 14. kesäkuuta 2001 kello 6.29
Arkat 14. kesäkuuta 2001 kello 6.29 linkki Ei ehkä ihan asiaankuuluvaa, mutta Kuolleistaherätysloitsusta. Jos joku kuolee Gloranthassa, hän lähtee yhdelle vanhimmista ja 101% varmasti käytetyimmälle SankariPolulle. (SankariPolut ovat kuin "arpia" Jumalulottuvuuden myyttien geografiassa - jumalat tai Sankarit luovat ne, ja jokainen joka niitä seuraa syventää niitä vahvemmiksi. Joten...) Kun Humakt tappoi Isoisä Kuolevaisen, tämä pakeni Helvettiin. Kun joku tuon ensimmäisen jälkeen kuolee, hän seuraa tätä polkua. Täten tämä SankariPolku on yksinkertaisesti vahvin olemassa. Ottaen huomioon että tavallisten SankariPolkujen vääntely vaatii suunnilleen Arkatin, Nysalor/Gbajin tai Punaisen Keisarin, ei voi olla mahdollista käyttää kertakäyttöistä (useimmille parannuskulteille uusiutuvaa) kolmen vaivaisen pisteen loitsua kuolleen herättämiseen. Arkatia varten vaadittiin Harmast ja Valontuojien Tehtävä. Joten: Kuolleistaherätys on Elvytys. Ei se ollut kuollut kun loitsu tehosi! Vähän heikentynyt, joo, mutta ei ihme kuin noin pahasti sattu. Mutta viikko (tai mikälieni) kuoleman jälkeen sielu on mennyt Helvettiin (tai taivaaseen tai muuanne), ja vaaditaan HeroQuest (SankariTehtävä on luumu sana) sen palauttamiseen. Joten: kuolleiden herättäminen on Sankarien heiniä. PS. Niin, eipä kai sillä väliä, mutta mielestäni paras osa RuneQuestia on teologia/filosofia/mytologia/magialogia/teofilosofia/semmonen. PPS. Jos joku haluaa samansuuntaisen perustelun sille että suurpeikko voi muuttaa rotuaan, niin pyytäkää. Vaikka privaattina emailitse.
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 14. kesäkuuta 2001 kello 18.20
Topi Hiski Viljami Salmi 14. kesäkuuta 2001 kello 18.20 linkki [quote:8504ba7dc2] Joten: kuolleiden herättäminen on Sankarien heiniä. PS. Niin, eipä kai sillä väliä, mutta mielestäni paras osa RuneQuestia on teologia/filosofia/mytologia/magialogia/teofilosofia/semmonen. PPS. Jos joku haluaa samansuuntaisen perustelun sille että suurpeikko voi muuttaa rotuaan, niin pyytäkää. Vaikka privaattina emailitse. [/quote:8504ba7dc2] Valontuojien quest on niinkuin helvetistä/kuolemasta hakemis questi! Orlanth&co haki pahan keisarin alamaailmojen luolista takas eloon.. ja tais siinä koko maailma palata eloon myös. Sit myöhemmin tätä on käytetty hakeen joku kova sankari aina haudasta.. Eli ei millekkään turhemmille jannuille oo tuo kunnon kuolleistaherätys varattu! Edited by: Topi Hiski Viljami Salmi at: 6/14/01 4:01:44 am
Nysalor linkki 14. kesäkuuta 2001 kello 11.59
Nysalor 14. kesäkuuta 2001 kello 11.59 linkki [i:d411fe78cf] Joten: Kuolleistaherätys on Elvytys. Ei se ollut kuollut kun loitsu tehosi! Vähän heikentynyt, joo, mutta ei ihme kuin noin pahasti sattu.[/i:d411fe78cf] Tuo selitys kelpaa minulle aika hyvin. Antaa aika uskottavan syyn käyttää RuneQuestin Kuolleistaherätystä Gloranthassa. [i:d411fe78cf] PS. Niin, eipä kai sillä väliä, mutta mielestäni paras osa RuneQuestia on teologia/filosofia/mytologia/magialogia/teofilosofia/semmonen.[/i:d411fe78cf] Sinussa näyttää olevan ainesta selittämään kaikki sääntöjen ikävät kommervenkit myyttien ja järjellisten selitysten avulla. Hienoa! Keksipä vielä joku hyvä perustelu, joka osoittaa kiistämättä, että myös brithineillä ja luathoilla on sielu. :smile:
Anonymous linkki 14. kesäkuuta 2001 kello 7.20
Anonymous 14. kesäkuuta 2001 kello 7.20 linkki Mielestäni tässä on juuri yksi RQ:in hyvistä puolista. Jos hahmo kuolee, niin henkiinherätys ei käy noin vain. Siitä on tehty tarpeeksi vaikeaa. Eihän pelaaminen olisi enää niin maukasta, kun esim. menee taisteluun, niin ajattelee vain että ei se mitään vaikka kuolisin, minuthan herätetään henkiin.
Nysalor linkki 13. kesäkuuta 2001 kello 23.28
Nysalor 13. kesäkuuta 2001 kello 23.28 linkki [i:4497626db1] Eihän pelaaminen olisi enää niin maukasta, kun esim. menee taisteluun, niin ajattelee vain että ei se mitään vaikka kuolisin, minuthan herätetään henkiin.[/i:4497626db1] Mutta vaikka kuolleistaherätys on epävarmaa ja vaativaa, on kuitenkin kiva, että sellainen on olemassa. Tämä luo juuri sitä meidän maailmastamme poikkeavaa fantasianomaisuutta, joka minua Gloranthassa kiehtoo. Kuolema on vakava juttu, muttei läheskään niin paha asia kuin meidän maailmassamme.
Arkat linkki 18. kesäkuuta 2001 kello 4.18
Arkat 18. kesäkuuta 2001 kello 4.18 linkki Tuota... hmm. Hiukka kinkkistä, mutta jos olennolla on oma Mahti, niin sillä on sielu, eikö? Toisaalta tämän mukaan kristalleilla olisi sielu, mutta se olisi toteamukseni tarkoituksen vääntelyä - niillä on arvo joka on voitettava oman henkensä voimalla jotta ne saa taivutettua tahtoonsa. Mutta... jos jollakin on oma Mahti-arvo (ei muilta ryöstettävä väliaikainen Mahti kuten vampyyreillä ja niiden liittolaishengillä), niin sillä on sielu... toisaalta en ole varma päteekö tämä kun en muista onko jolanteilla ja muilla kääpiörakenteilla sielu (toisaalta miksipä ei olis? Feet of Clayn Dorfl varmasti suuttuisi tästä, mutta mokomalla golemillakin on sielu... toisaalta se onkin itsenäisesti ajatteleva ja toimiva golemi... hurm...). Tuota voi kyllä olla vaikea todistaa... kai se on uskon asia, heh... Luathoista en tiedä, mutta Brithinit eivät tosiaan usko kuolemanjälkeiseen elämään - tarkoittaako se että heillä ei ole sielua? En sanoisi niin... heidän sielunsa vain kadottavat identiteettinsä poistuessaan, ja liittyvät kenties johonkin suurempaan tietoisuuteen tai olemukseen... Uudelleensyntymähän on Gloranthassa elämän fakta (en kyllä tiedä onko se sitä kaikille, mutta silti...). Joten sen pitäisi tapahtua brithineillekin... mutta jos he eivät synny uudelleen, se selittäisi heidän pakkomielteensä roikkua kiinni nykyisessä elämässä. Ehkä heillä ei ole sielua samalla tavalla kuin vaikka orlantheilla - jotain maagista, ikuista (paitsi jos Kaaos puuttuu peliin) osaa - vaan heillä on aivoihin liittyvä tietoisuus, kuten meidän aikojemme materialistiset filosofit uskovat. He ovat sentään loogikkoja, ja usko (tai sen puute) on käsitykseni mukaan Gloranthan faktaa (selittäen jumalien tarvetta palvojiin ja ollen äärettömän tärkeä kulmakivi monille metafiloteologisille väitteille)... Jumankekka tuosta tuli pitkä juttu... ;P
Nysalor linkki 18. kesäkuuta 2001 kello 20.50
Nysalor 18. kesäkuuta 2001 kello 20.50 linkki [i:93ce87dba1] Hiukka kinkkistä, mutta jos olennolla on oma Mahti, niin sillä on sielu, eikö?[/i:93ce87dba1] Jep, näin minäkin ajattelisin. [i:93ce87dba1] Toisaalta tämän mukaan kristalleilla olisi sielu, mutta se olisi toteamukseni tarkoituksen vääntelyä - niillä on arvo joka on voitettava oman henkensä voimalla jotta ne saa taivutettua tahtoonsa.[/i:93ce87dba1] Niin, ovathan kristallitkin samalla tavalla eläviä kuin alkeisvoimatkin - kummallakaan ei ole ÄLY:ä, mutta MHT löytyy. Tosin minnekähän se kristallin "sielu" oikein meneekään, jos joku hajottaa taikakristallin? Siinäpä taas uusi pulma pohdittavaksi. :wink: [i:93ce87dba1] Uudelleensyntymähän on Gloranthassa elämän fakta[/i:93ce87dba1] Kenties brithinien sielu onkin tavallaan henkistä materiaalia, joka kuoleman sattuessa vain kierrätetään uudelleen. Onnistuitpa herättämään mielenkiintoisen ajatuksen. [i:93ce87dba1] Jumankekka tuosta tuli pitkä juttu[/i:93ce87dba1] Sehän on vain hyvä, sillä minä ainakin arvostan syvällisempääkin pohdintaa.
Topi Hiski Viljami Salmi linkki 18. kesäkuuta 2001 kello 9.21
Topi Hiski Viljami Salmi 18. kesäkuuta 2001 kello 9.21 linkki [quote:f2afd62a7d] [i:f2afd62a7d] Hiukka kinkkistä, mutta jos olennolla on oma Mahti, niin sillä on sielu, eikö?[/i:f2afd62a7d] Jep, näin minäkin ajattelisin.[/quote:f2afd62a7d] Tässä on taas tämä RQ:n ja gloranthan välinen tulkinta juttu. Eli MHT on RQ:n sääntöjuttu jonka toisaalta pitää muistaa antavan RQ:n kautta kuvaa Gloranthasta. Herowarsissa ei ole enää mahtia ja silloin samaa jakoa ei voi tehdä siellä varsinaisesti. Mutta toisaalta kyllähän herowarisissakin on olemassa sielu, mutta siinä sitä ei vain määritellä kuin RuneQuestissa. Kumpi nyt on parempi sitä ei voi sanoa. Joo.. tuo on aika kinkkinen juttu tuo.. Siis onhan metsästäjillä Peaceful cut loitsu joka varmistaa eläimen sielun jatkavan elämän kiertoa.. Mutta onko elämän kierto täysin fakta Gloranthassa siitä on varmaan monta mielipidettä. Toisaalta Gloranthan jatkuvuus ja syklisyys antaa kuvaa elämän kiertoon, mutta sitten on juuri malkionistit jotka menee Pelastukseen, ja Brithinit, kääpiöt ja muut jotka ei mene minnekkään. (siis kaikki on subjektiivisia näkökulmia) OHhhooh.. luin just tästä artikkelin ja postaanpa sen linkin: [url=http://www.btinternet.com/~Nick_Brooke/sobjective.htm]www.btinternet.com/~Nick_Brooke/sobjective.htm[/url] Eli käsittelee näitä Gloranthan tutkimis ja tulkitsemis kantoja ja sitä miten me erinlailla halutaan tulkita Gloranhtaa.. Juuri tää kuoleman kysymys liittyy sillein, että onko sitä oikeaa totuutta vai onko kaikki oikeassa ja miten paljon se vaikuttaa maailmaan ja miten se vaikuttaa meihin.
Waylander linkki 30. heinäkuuta 2001 kello 20.24
Waylander 30. heinäkuuta 2001 kello 20.24 linkki Luulisin että kaikki Gloranthalaiset uskomukset kuolemanjälkeisestä elämästä ovat totta. Taivas on sellainen paikka minkä heidän uskontonsa heille lupaa ja helvetti myös. Brithinien uskomus kaiken loppumiseen on totta HEILLE, mutta jos joku menee ja herättää hänet henkiin siitä aistittomasta, tyhjästä tilasta, hänet repäistään hänelle vieraaseen maailmankaikkeuteen ja epäilemättä brithini tässä yhteydessä menettää uskonsa. Olisiko malkionit syntyneet juuri näin...? Tämä on nyht aivan villiä spekulointia ja saatan olla eri mieltä viiden minuutin kuluttua mutta keskustelun vuoksi... :smile:
Nysalor linkki 30. heinäkuuta 2001 kello 11.26
Nysalor 30. heinäkuuta 2001 kello 11.26 linkki [i:34daf6d476] Brithinien uskomus kaiken loppumiseen on totta HEILLE[/i:34daf6d476] Niin, tuskin brithini kuoltuaan mihinkään Lohtuun tai muuhun vastaavaan paikkaan menee. Sen sijaan tämä ei suinkaan tarkoita sitä, ettei brithinillä olisi sielua. Ehkä brithinin sielukin on vain kierrätystavaraa, joka lopullisesti tuhoutuessaan käytetään jotenkin uudelleen. [i:34daf6d476] Olisiko malkionit syntyneet juuri näin...?[/i:34daf6d476] Kiinnostava ajatus, mutta esimerkiksi Hrestol kai kehitti omia oppejaan ja näki ilmestyksiä jo ennen kuin kuoli.
Ziy linkki 12. kesäkuuta 2002 kello 6.39
Ziy 12. kesäkuuta 2002 kello 6.39 linkki [b:49e4f08d41]Vanha[/b:49e4f08d41] ketju mutta minkäs teet, eipä tälle kannata uuttakaan threadia aloittaa kun se tännekin sopii. Olen siis uusi jäsen joka lueskeli vanhoja threadeja ja löysi tämän. [quote:49e4f08d41]Niin, ovathan kristallitkin samalla tavalla eläviä kuin alkeisvoimatkin - kummallakaan ei ole ÄLY:ä, mutta MHT löytyy. Tosin minnekähän se kristallin "sielu" oikein meneekään, jos joku hajottaa taikakristallin? Siinäpä taas uusi pulma pohdittavaksi. [/quote:49e4f08d41] Sanotaan vaikka että kaikilla elävillä olennoilla täytyy olla sielu että ne olisivat eläviä. Ja kun MHT = sielu, ongelmia ei synny kuin erikoistapauksissa. Ei siis ole kovinkaan montaa 'elävää' olentoa jolla ei olisi Mahtia. Epäkuolleet. Kai tuon epäkuolleiden 'elämisen' voisi selittää sillä että ne ovat epäkuolleita, mutta katsotaanpa tarkemmin. Vampyyrit, "epäkuollut olento, kieroutunut sielu kuolleessa ruumiissa". Eli vampyyreillä on sielu, muttei varsinaista MHT-ominaisuutta. Niillä on kuitenkin hieman erikoisella tavalla toimiva Mahti, eli erilainen sielu kuin elävillä olennoilla -> 'kieroutunut sielu'. Niillä on tosin myös kuollut ruumis, mutta se paikataan imemällä elinvoima muilta. Ja vampyyrin tuhoutuessa täydellisesti 'sen sielu ajetaan pois kaikista olemassaolon ulottuvuuksista ikuisiksi ajoiksi'. Zombiet. Yksinkertaista, vaikka itse zombiella (lue 'ruumiilla') ei olekaan Mahtia, siihen sidotulla ns. alkuperäisen omistajan sielulla/hengellä on ja tämä toimii 'pilottina'. Ghoulit ja luurangot taas ovat pelkkiä taikuuden animoimia ruumiita tai niiden osia. Vähän turhan helppoa kyseinen touhu mielestäni, vilkaiskaapa vaikka Vivamortin riimuloitsuja. Mutta palatakseni aiheeseen johon oli tarkoitukseni vastata... Koska en varsinaisesti tiedä mitä kyseiset kristallit ovat (köyhän lähdemateriaalin vuoksi), niin heitänpä arvauksena että ne ovat kristalleja joilla on oma Mahti ja latautuvat taikapisteet. Se on siis elävä olento. Jos se sattuu hajoamaan syystä tai toisesta, sen sielu ei voi ainakaan mennä Helvettin/Kuoleman Saleihin/minnelie, sillä taikakristallien hengiltä taitaa puuttua kyseinen sankarimatka ? :) Toinen mahdollisuus on, että sen sielu jää (kenties heikentyneenä?) [b:49e4f08d41]yhteen[/b:49e4f08d41] niistä siruista, mitä jää jäljelle sen tuhoutuessa olettaen tietysti että se tuhoutuu tällä tavalla. Kolmas vaihtoehto olkoot vaikka sellainen, että sen henki palaa henkiulottuvuuteen fyysisen ruumiin tuhoutuessa. Taitaa muuten mennä vähän ohi alkup. aiheesta ? :P
Northstar linkki 12. kesäkuuta 2002 kello 8.29
Northstar 12. kesäkuuta 2002 kello 8.29 linkki [quote:929d09d5ed="Nysalor"]Kuinka usein teidän muiden kampanjoissa muuten on käytetty Kuolleistaherätystä vai onko sitä käytetty ollenkaan? [/quote:929d09d5ed] Kerran, vuosi pari sitten ja silloinkaan ei ollut kyse riimuloitsusta vaan parannuskyvystä. En suosi sen käyttöä missään muotoa (huom! oma mielipide!).
Guzmo linkki 12. kesäkuuta 2002 kello 8.55
Guzmo 12. kesäkuuta 2002 kello 8.55 linkki [quote:5fb3232f4e="Northstar"] Kerran, vuosi pari sitten ja silloinkaan ei ollut kyse riimuloitsusta vaan parannuskyvystä. En suosi sen käyttöä missään muotoa (huom! oma mielipide!).[/quote:5fb3232f4e] ? Siis teillä sai parivuotta sitten henkiinherätyksen ensiapu kyvyllä? 0]
Northstar linkki 12. kesäkuuta 2002 kello 9.20
Northstar 12. kesäkuuta 2002 kello 9.20 linkki Guzmo: [i:2b65f09f06]Siis teillä sai parivuotta sitten henkiinherätyksen ensiapu kyvyllä?[/i:2b65f09f06] Periaatteessa kyllä mutta ei ihan niinkään, kyky ei ollut "ensiapu" mikä löytyy hahmolomakkeesta vaan yhden hahmon omaa kykyä parantaa. Kyse ei ollut siis mistään loitsusta mikä tuntuu olevan suosiossa muiden keskuudessa.