caramon
linkki
15. toukokuuta 2005 kello 9.14
|
caramon
15. toukokuuta 2005 kello 9.14
linkki
|
onko monella kokemuksia kahdella hahmolla pelaamisesta?jos on niin kertooka vähän siitä. hyvät ja huonot puolet...
|
Vesa
linkki
15. toukokuuta 2005 kello 14.12
|
Vesa
15. toukokuuta 2005 kello 14.12
linkki
|
Siis meinaatko nyt sitä, että sinulla on pelaajana samassa pelissä 2 eri hahmoa käytössäsi?
Eipä oikeastaan tätä itse ole tullut kokeiltua, mutta kerran annoin pari EPH:ta pelaajille pelattavaksi, tai oikeastaan lähinnä taistelujen ajaksi jotta saavat niitä EPH:n taistelu statseja periaatteessa käyttää omalla puolellaan, joten periaatteessa se ei ollut kahdella hahmolla pelaamista.
Tällaisessa kahdella hahmolla pelaamisessa näkisin melko suuriakin vaikeuksia, kun sitä ei pysty kunnolla syventymään välttämättä niihin hahmoihin ja jos ne vielä ovat täysin erilaiset, ja vaikka niiden mielipiteet eroaisivat toisistaan niin on jo silkka mahdottomuus pelata näin, siinä sitten päätät että kumpaas hahmoa nyt itse oikeasti tukisit. Yms. Yms.
:)
|
Fharlanghn
linkki
15. toukokuuta 2005 kello 14.43
|
Fharlanghn
15. toukokuuta 2005 kello 14.43
linkki
|
Meillä on useimmissa kampanjoissa 1-4 hahmoa pelaajaa kohti. Yleensä vain yksi hahmo per pelaaja on "aktiivisena", mutta tarpeen mukaan hahmoja vaihdellaan pelin sisällä. Tarvittaessa sama pelaaja pelaa useampaa hahmoa samaan aikaan.
Perinteistä "seikkailijaporukkaa" ei ole, vaan on tyyppejä, jotka tekevät asioita yhdessä tai erikseen pelin tapahtumista riippuen. Uusia hahmoja tehdään tarvittaessa. Olisikohan ollut Ars Magica, jossa tämän tyyppisestä pelaamisesta oli enemmänkin juttua?
Monen hahmon käyttö on hyvä esimerkiksi samaan kaupunkiin, linnakkeeseen tai muulle suht. kompaktille alueelle sijoittuvissa peleissä. Joku hahmo voi kouluttautumassa, kultin palveluksessa (noviisit ja papit huom), parantelemassa vammojaan jne ja samaan aikaan sama pelaaja voi pelata toisella hahmolla.
Esimerkki: Tämän viikonlopun pelissä yhden hahmon voima tippui 3:n wraithia vastaan käydyn taistelun jälkeen. Paranemiseen meni useita viikkoja eikä hahmoilla ollut tarvittavia parannuskeinoja käytettävissään, joten pelaaja vaihtoi pelaamaan toista hahmoaan (joka oli samaan aikaan ollut opettelemassa taistelutaitoja).
Jos pelaajat saavat tehdä peliin useampia hahmoja, nähdään pelissä myös hieman erikoisempia henkilöitä, joita tuskin "yhden hahmon politiikalla" olisi tullut tehtyä.
F
|
Häjy
linkki
17. toukokuuta 2005 kello 23.20
|
Häjy
17. toukokuuta 2005 kello 23.20
linkki
|
Ihan yhtä aikaa samassa tilanteessa useamman hahmon pelaaminen on nihkeää, mutta samassa kampanjassa sen pystyy pyörittämään ihan kohtuullisen hyvin. Eräässä Marcus Maximuksen pelissä pelasin, ootas, neljää hahmoa enemmän tai vähemmän yhtä aikaa. Kaikki olivat saman säätiön palveluksessa, yksi hallituksessa ja muut erilaisissa enemmän suorittavammissa toimenkuvissa. Keikalle lähdettäessä sinne useimmiten lähti vain sitten yksi hahmoista.
Pelaamiseen vinkiksi, jos meinaa pelata useampaa hahmoa samassa kohtauksessa, että kannattaa kehitellä jokaiselle hahmolle jokin selkeä maneerinomainen signaali, minkä perusteella muut pelaajat ja pelinjohtaja kykenevät välittömästi erottamaan mikä hahmo milläkin hetkellä puhuu tai tekee jotain, ettei tarvitse ihan alvariinsa kysyä.
-Simo
|
Marcus Maximus
linkki
18. toukokuuta 2005 kello 10.27
|
Marcus Maximus
18. toukokuuta 2005 kello 10.27
linkki
|
Tuo Häjyn mainitsema hahmojonglööraus (vai -jongleeraus, hmm...) perustui siihen, että kun perushahmot olivat puolisotilaallisessa hierarkiassa ns. kulin asemassa, mutta pelinjohtajana halusin välttää käskytyshierarkian aiheuttamia ratakiskoja, pistin kaikki pelaajat pelaamaan myös hieratkian huipulla olevia johtajia.
Niinpä pomot antoivat käskyjä alas kätyreille, ja pelaajat sitten vaihtoivat hahmoa ja kärsivät käskyjen seuraukset nahoissaan.
Näistä neljästä hahmosta kaksi oli jalkamiehiä, yksi oli pilotti ja viimeinen henkilöstöresurssimanageri. Pilottikin on siitä erilainen hahmo, että keskimäärin pilotti ei ryynää -- joten pilotillakin on aika vähän päällekkäistä screen timeä ryynäri-kätyrin kanssa.
|
Fharlanghn
linkki
19. toukokuuta 2005 kello 13.30
|
Fharlanghn
19. toukokuuta 2005 kello 13.30
linkki
|
[quote:6ecac2b176="Marcus Maximus"]Tuo Häjyn mainitsema hahmojonglööraus (vai -jongleeraus, hmm...) perustui siihen, että kun perushahmot olivat puolisotilaallisessa hierarkiassa ns. kulin asemassa, mutta pelinjohtajana halusin välttää käskytyshierarkian aiheuttamia ratakiskoja, pistin kaikki pelaajat pelaamaan myös hieratkian huipulla olevia johtajia. [/quote:6ecac2b176]
Meillä on yhdessä kampanjassa hieman samanlainen tilanne. Jossain vaiheessa hahmot päättivät perustaa palkkasoturikomppanian Glen Cookin Black Company -kirjojen hengessä. Silloisista hahmoista tuli komppanian päällystöä ja uudet hahmot (ja lukuisat EPH:t) ovat liittyneet komppaniaan myöhemmin. Nyt hahmot vaihtelevat komppanian päälliköstä (joka liittyi komppaniaan vasta sen perustamisen jälkeen ja nousi nopeasti hierarkiassa ylöspäin) epämääräisiin karavaanin vanavedessä hiippaileviin wannabe-jäseniin.
Komppania toimii hyvänä fokuksena kampanjan tapahtumille. Joukko on pestautunut pelin aikana monille eri tahoille ja on jo niittänyt ihan mukavasti mainetta. Nykyisin komppanialla on lisäksi tukikohta eräässä kaupungissa, jossa asuu muutamia paikoilleen asettautuneita hahmoja.
F
|