Vanha foorumi

Takaisin

Väkivallan merkitys Gloranthassa

Yleinen Glorantha-keskustelu
KingofSartar 1. helmikuuta 2005 kello 13.34
Kirjoittaja Viesti
KingofSartar linkki 1. helmikuuta 2005 kello 13.34
KingofSartar 1. helmikuuta 2005 kello 13.34 linkki Aloin vähän aikaa sitten miettimään, onko väkivallalla ja kuolemalla erilainen status Gloranthassa kuin omassa maailmassamme. Taikuuden ja jumalien ansiosta haavat voidaan parantaa saman tien, usein seikkalijoiden parissa joko itse tai jollakin kaverilla tai kuoleman tapauksessa sopivassa temppelissä. Voiko tämä vaikuttaa gloranthalaisten asenteeseen vammoja kohtaan ja niiden aiheuttamiseen? Onko väkivalta samassa asemassa kuin esimerkiksi ylinopeus tai pummilla matkustaminen? Väkivallalla voidaan helpoiten ratkaista tilanne kuin tilanne, koska pysyvää tai välttämättä edes pitkäaikaista vahinkoa ei yleensä synny. Ovatko seikkailijat kaikki sadisteja/masokisteja? ;) Entä jatkuva henkiinherättäminen? Alkaako se näkyä henkilössä jonkinlaisena fyysisenä/psyykkisenä tasapainottomuutena? Muistaakseni jossain vanhassa Dragonissa käsiteltiin asiaa D&D-näkökulmasta.
Ilkka linkki 1. helmikuuta 2005 kello 14.59
Ilkka 1. helmikuuta 2005 kello 14.59 linkki Kyllä ainakin Heortlinkien/Sartarilaisten parissa väkivalta on sallittu keino. Yksi kolmesta muinaisesta säännöstähän on 'väkivalta on aina vaihtoehto.' Mutta sekin tietysti toimii molempiin suuntiin. Jos menet ruhjomaan naapuriklaanin maajusseja niin ne vaativat korvaukseksi verirahaa. Jos et suostu maksamaan niin käsissäsi on verikosto. "Sinä haavoitit serkkuani, joten minä paloittelen veljesi!!" Jotta silleen... Henkiinherätyksestä sanovat uusimmat lähdekirjat (storm tribe s. 43), että herätetyt monesti kärsivät syndroomasta nimeltään 'relife sickness' (kääntäköön kukin halutessaan). Joko heistä tulee täysin välinpitämättömiä omasta tai muiden hengestä tai sitten saavat uskomattoman syvän yhteyden elämään. Monesti kääntyvät palvomaan jumalia kuten Humaktia tai Chalana Arroyta. Tosin tuon jälkimmäisen henkiinherättämät ihmiset kärsivät huonoista puolista harvemmin. ilkka. ps. kaikki pelaajahahmot ovat hulluja sadomasokistisia sosiopaatteja, joilla on euronkuvat silmissään ja miekka kädessä koko ajan. :-o
Guzmo linkki 6. helmikuuta 2005 kello 12.40
Guzmo 6. helmikuuta 2005 kello 12.40 linkki [quote:f99f56abf4="KingofSartar"]Aloin vähän aikaa sitten miettimään, onko väkivallalla ja kuolemalla erilainen status Gloranthassa kuin omassa maailmassamme. [/quote:f99f56abf4] On. Kun ihmeparannukset ovat lähes kaikkien ulottuvilla niin väkivaltaan voidaan useammin turvautua. Barbaarikulttuurit ovat pohjimmiltaan myös hmm... barbaareja :) Kunnon Orlantti antaa muukalaiselle mieluummin keihästä kuin lämmintä kättä. Peikkojen vieraanvaraisuus rajottuu usein vieraan esittelemiseen seuraavalla ruokalistalla. [quote:f99f56abf4] Ovatko seikkailijat kaikki sadisteja/masokisteja? ;) [/quote:f99f56abf4] Riippuu kultista/kulttuurista. Onko Babeester Gorin tai Myrskyhärän palvoja edes enään ihminen? Saati sitten Urainin tai muun kaaoskultin palvoja. [quote:f99f56abf4] Entä jatkuva henkiinherättäminen? Alkaako se näkyä henkilössä jonkinlaisena fyysisenä/psyykkisenä tasapainottomuutena? Muistaakseni jossain vanhassa Dragonissa käsiteltiin asiaa D&D-näkökulmasta.[/quote:f99f56abf4] HQ:ssa henkiinherätys muuttui hyvin harvinaiseksi ja vaaralliseksi herkuksi. Toisaalta HQ:ssa hahmot eivät välttämättä edes voi kuolla elleivät tarinallisesti niin halua käyvän. Suosittelen RQ:ssa käyttämään henkiinherätystä hyvin hankalasti saatavana taikuutena. Ja miksi ihmeessä Chalana Arroyn yliparantajaa kiinnostaisi herätellä satunnaista seikkailija X:ää henkiin ilman sankaritekoja esim uuden temppelin rakentamiseksi tms.
KingofSartar linkki 7. helmikuuta 2005 kello 17.00
KingofSartar 7. helmikuuta 2005 kello 17.00 linkki En itse asiassa ole kertaakaan omissa peleissäni henkiinherätystä käyttänyt. Kerran pelaamassani pelissä EPH herätettiin henkiin ja taisi häneltäkin ominaisuudet laskea melkoisesti. Lähinnä mietinkin henkiinherättämistä tärkeiden EPH:n kannalta. Esimerkiksi juuri tämä perinteinen tärkeä orlanth-päällikkö, joka herättyään alkaa psykoottisena jahtaamaan tappajiaan. Väkivallan kehä ei koskaan pääty... Toisaalta Chalana Arroyn parantajat voisivat vaatia kuolleen suvulta jotain lupauksia rauhasta tai ainakin sen temppelin rakentamista. Tästä voisi itse asiassa saada mielenkiintoisen seikkailun tai kampanjanalun.
Guzmo linkki 7. helmikuuta 2005 kello 18.54
Guzmo 7. helmikuuta 2005 kello 18.54 linkki [quote:cb39706422="KingofSartar"] Toisaalta Chalana Arroyn parantajat voisivat vaatia kuolleen suvulta jotain lupauksia rauhasta tai ainakin sen temppelin rakentamista. [/quote:cb39706422] River of Cradlesin & HQ:n kulttikuvaukset ovat samoilla linjoilla.
Ilkka linkki 12. helmikuuta 2005 kello 8.56
Ilkka 12. helmikuuta 2005 kello 8.56 linkki [quote:6f415cde7b="Guzmo"]Riippuu kultista/kulttuurista. Onko Babeester Gorin tai Myrskyhärän palvoja edes enään ihminen? Saati sitten Urainin tai muun kaaoskultin palvoja.[/quote:6f415cde7b] Babeester Gorin ja Myrskyhärän palvojilla on (ainakin Heorlinki-) yhteiskunnassa tarkoitus, tappamiseen liittyvä, mutta tarkoitus kuitenkin. Joten kai he ovat hyväksyttäviä ja ihmisiä. Vaikka ovatkin arvaamattomia sosiopaatteja ja potentiaalisia murhaajia, joita ei kannata ärsyttää. Kaikki kaaosta palvovat tai kaaoksen saastuttamat 'henkilöt' ovat broita, ja kaikkihan tietävät miten niihin suhtaudutaan... :)
KingofSartar linkki 12. helmikuuta 2005 kello 18.43
KingofSartar 12. helmikuuta 2005 kello 18.43 linkki Täytyykin lukea Kehtojokeni tarkemmin, ainakin Chalana Arroyn kohdalta. Näinhän sen pitäisi mennäkin, että kultin jäsenet yrittävät toteuttaa jumalansa tekoja omalla tasollaan. Miten kaaosolentojen tai luultujen kaaosolentojen/sieluttomien kuten velhon kohdalla toimivat nämä nimitykset? Krjalk-termi on käsittääkseni suhteellisen yleinen.
Ilkka linkki 13. helmikuuta 2005 kello 23.59
Ilkka 13. helmikuuta 2005 kello 23.59 linkki [quote:1dcea44fec="KingofSartar"]Miten kaaosolentojen tai luultujen kaaosolentojen/sieluttomien kuten velhon kohdalla toimivat nämä nimitykset? Krjalk-termi on käsittääkseni suhteellisen yleinen.[/quote:1dcea44fec] Velhoista on käytetty nimitystä 'meldek.' Varsinkin ei-malkioni velhoista. Philip Hibbs on kirjoittanut Meldek Sorcery Rules -artikkelin(t), jotka ovat [url=http://www.snark.freeserve.co.uk/meldeksorcerors.html#Top]täällä.[/url] Olettaisin että muiden kuin velhoutta käyttävien kansojen/kulttuurien keskuudessa tämä tarkoittaa 'sielutonta kakkapäätä, joka pitää tappaa ennen kuin vie sielusi.' :lol: