Shireh
1. lokakuuta 2004 kello 8.18
linkki
|
Tervehdys Kalikoksen väki. Olen innostunut lukemaan psykologiaa ja haluaisin tietää joitain mielenkiintoisia kirjoja/kirjailijoita jotka liittyvät tähän alaan. Olen lukenut Sigmund Freudin Unientulkinta-kirjan mutta en oikein pitänyt Freudin ajattelutavasta. Esim. kaikki teoriat liittyvät seksuaalisuuteen tai ruokaan. Ja Freud ei koskaan tutkinut terveitä ihmisiä.
Nyt plaraan Piilotajunnan valtias-kirjaa. Tai en ole vielä aloittanut kun on koeviikko
Olisi mukavaa jos pistäisitte omia suosituksianne.
|
viljo
1. lokakuuta 2004 kello 8.53
linkki
|
No itse opiskelen kolmatta vuotta psykaa ja aloitin tekemään juuri graduani rikospsykologiasta. Hyviä kirjoja on helvetisti ja jonkinlaista rajaamista on syytä tehdä kiinnostuksen mukaan. Mikä aihealue sinua kiinnostaa erityisesti?
Voin neuvoa sitten, kun tiedän vähän tarkemmin.
Mitä Freudiin tulee, ei äijällä ole mitään tekemistä psykologia-tieteenalan kanssa. Mies ei tehnyt tiedettä, sillä tavalla kuin se länsimaissa ymmärretään, vaan kehitti teoriansa omien perstuntumiensa mukaan. Freudin vaikutusta psykologialle suurena innoittajana ja pohjatyöntekijänä, ei sitä vastoin voi kieltää. Ehdotan kuitenkin, että luet oikeaa psykologiaa näin aluksi.
Freudia on sekä kiittäminen, että kiroaminen työstään psykologian saralla: ei ole kovin vähän Freudin vika, että vielä nykyäänkin ihmisillä on psykologiasta vääristyneen epätieteellinen kuva. Tämä on nykyään tietysti täyttä sontaa. Tosin taas tulee muistaa miehen kiistattomat ansiot, muttei ilman kritiikkiä.
Pari esimerkkiä, joista voi aloittaa:
- Helkama, Myllyniemi & Liebkind: Johdatus sosiaalipsykologiaan. Edita, 2001. Perusteos sosiaalipsykologiasta ja oikein suomeksi. Sopii alkeiksi alalta. Ollut Turussa pääsykoekirjana.
Perustietoa psykologian merkityksestä ja saavutuksista rikoksen selvittelyssä, henkilöiden vaarallisuusarvioinnissa ja profiloinnissa tms. tarjoaa mm. Quinsey, Harris, Rice & Cormier: Violent offenders: Appraising and managing risk. Tämä eräänlainen perusteos omalta kiinnostukseni saralta.
|
Shireh
29. maaliskuuta 2005 kello 13.31
linkki
|
On eräs väite johon haluaisin vastauksia. Kaverini väittää, että ihmissuhteet ovat turhia ja niistä täytyy päästä eroon. Hänen mukaansa niistä ei ole mitään hyöytyä, ainoastaan haittaa. Olen eri mieltä asiasta, mutta haluankin kuulla Kalikoslaisten mielipiteitä asiasta.
Ovatko ihmissuhteet turhia? Mitä hyötyä niistä on?
Perustelkaa.
Pistän tarkemmin oman mielipiteeni tänne kunhan aikaa löytyy.
|
GreepyReaper
3. huhtikuuta 2005 kello 13.21
linkki
|
Kaveri on täysi ******.
Syitä tuollaisiin väitteisiin voi olla monia (esim. omien ihmissuhteiden laatu), mutta todenperäisyyttä ei ole. Tämä on todistettu useissa tutkimuksissa missä ihmiset ovat eläneet tietyn ajan erillään muista ihmisistä (eli ei ihmissuhteita) ja heistä on tullut enemmän tai vähemmän hulluja, mikä riippuu eristyksissä olevasta ajasta.
Ihmissuhteiden hyödyt ovat melko näkyviä. Ne rentouttavat (mikä tutkitusti vähentää miljoonan eri taudin vaaraa), kohottavat mielialaa (poistavat haitallista stressiä), sitten on tietenkin rakastuminen (jonka terveysvaikutuksista voidaan olla montaa mieltä) ja tietenkin mahdollistavat opiskelun ja älyllisen kehityksen.
Haittoja kyllä ihmissuhteissa vääjäämättä tulee mutta huomattavasti vähemmän (keskiverto ihmisillä) kuin hyötypuolia.
Jos kaverisi väittää tuollaista sano sille ettette voi olla kavereita koska kaveruus on ihmissuhde.
|