viljo
3. maaliskuuta 2004 kello 21.25
linkki
|
Niin onko jollain mielipidettä asiaan? Itse skaalaisin horalien kyvyt johonkin luathojen(n.10w3) ja rautakääpiöiden(9w) välimaastoon. Horalit ei harjoittele taikuutta kuten rautakääpiöt ja luathat, joten aikaa ei kulu siihen. Horaleilla voi siis olla kohtuu kova taito close combatissa. Ehkä jotain 10w2 ja 5w3 välillä? Dara happalaiset eliittisotilaat omaavat arvon 10w-10w2, joita horalit mielestäni vetävät pataan. Entä millaisia kykyjä horaleilla on?
Entäs Zzaburit sitten? Heitä on sanottu kovimmiksi velhoiksi Gloranthassa, koska heillä on loputtomasti aikaa hioa taitojaan. Rokari piispan taidot vaihtelevat välillä 10w2-10w3 (HQ, s.274), eli kyllä zzaburit vähintään samaa kastia on, vai kuinka?
|
Nysalor
4. maaliskuuta 2004 kello 17.13
linkki
|
viljo:
[i:66e4ebd377]Niin onko jollain mielipidettä asiaan? Itse skaalaisin horalien kyvyt johonkin luathojen(n.10w3) ja rautakääpiöiden(9w) välimaastoon. Horalit ei harjoittele taikuutta kuten rautakääpiöt ja luathat, joten aikaa ei kulu siihen. Horaleilla voi siis olla kohtuu kova taito close combatissa.[/i:66e4ebd377]
Ottamatta varsinaisesti kantaa sääntötekniikkaan sanoisin, että oma näkemykseni olisi, että brithinien horalit voivat olla sotilaina jopa luathojen veroisia taidoiltaan, etenkin jos kyseessä ovat horalit, jotka ovat peräisin samoilta ajoilta kuin luathat eli Danmalastanin ollessa vielä kunnossa. Luathojen etuna ovat sitten tietysti suurempi koko, luontainen maagisuus ja erikoismetallista valmistetut aseet. Joka tapauksessa näkisin, että horalien kohdalla heidän vaarallisuutensa on suhteessa siihen, onko kyseessä muinaisten taistelujen veteraani vai varsin vähän aikaa sitten väkiluvun lisäyksen yhteydessä syntynyt horal.
[i:66e4ebd377]Entäs Zzaburit sitten? Heitä on sanottu kovimmiksi velhoiksi Gloranthassa, koska heillä on loputtomasti aikaa hioa taitojaan. Rokari piispan taidot vaihtelevat välillä 10w2-10w3 (HQ, s.274), eli kyllä zzaburit vähintään samaa kastia on, vai kuinka?[/i:66e4ebd377]
Eipä varmaan olisi hullumpi vertailukohta, mutta näkisin tässäkin, että yksittäisen zzaburin kyvyt ovat sidoksissa myös siihen, millä ajalla hän on syntynyt.
|
viljo
4. maaliskuuta 2004 kello 17.53
linkki
|
juu, tarkoitukseni on tulevaisuudessa ehkä laskeskella jonkinlaisia karkeita keskiarvomuuttujia brithiniarmeijalle. On tietysti totta, että syntymäaiak, kokemus jne. vaikuttavat kykyihin merkittävästi. Tarkennuksena omaan aiheeseeni: haen siis jonkinlaista keskiarvoestimaattia brithiniarmeijan horalille osana suurta massaa.
|
Juha R
4. maaliskuuta 2004 kello 18.38
linkki
|
Niin kyllä minustakin tuo luatha on ihan hyvä vertailukohta. Joku 10w3 kuulostaa ihan kohtuulliselta jos esim. joku orlanthiklaanin champignooni on yleensä 10w2 ja samoin eliittisoturit yleensäkin.
Jos on kyse Arolanitien brithineistä niin jostain syystä ajattelisin näitä jotenkin heikommiksi. Arolanitin brithinithän on tavallaan hylätty maalliseen Gloranthaan ja joutuvat mm. imemään elinvoimaa maastaan pysyäkseen manassa. En usko ette he tekisivät niin ellei olisi pakko.
|
Nysalor
4. maaliskuuta 2004 kello 19.53
linkki
|
viljo:
[i:a0c212a536]Tarkennuksena omaan aiheeseeni: haen siis jonkinlaista keskiarvoestimaattia brithiniarmeijan horalille osana suurta massaa.[/i:a0c212a536]
Keskimääräisenä varmaan rinnastaisin tosiaan brithinien horalit luathoihin, vaikka luathoilla onkin noita aikaisemmin mainitsemiani etuja brithineihin nähden. Tosin lännen kovat tyypit, kuten eräät Seshnelan ja Ralioksen hallitsijat, ovat pystyneet antamaan turpiin myös Arolanitin brithineille, joten eivät he voittamattomia ole. Tanisorissa tuli joskus vuoden 400 tienoilla brithineille paha tappio, vaikka mukana oli itse Arkatkin. :)
Juha R:
[i:a0c212a536]Jos on kyse Arolanitien brithineistä niin jostain syystä ajattelisin näitä jotenkin heikommiksi. Arolanitin brithinithän on tavallaan hylätty maalliseen Gloranthaan ja joutuvat mm. imemään elinvoimaa maastaan pysyäkseen manassa. En usko ette he tekisivät niin ellei olisi pakko.[/i:a0c212a536]
Samanlainen mielikuva minullakin on. Lisäksi Arolanitin brithinit ovat varmasti joutuneet järjestämään väkiluvun lisäystä paljon useammin kuin Brithoksen brithinit, jotka ovat saaneet olla suhteellisen turvassa ja sivussa suurimmista taisteluista, mitä nyt Maan ja meren keisari Miglos yritti kertaalleen suurhyökkäystä mutta hukkui jo ennen Brithokseen saapumista. Arolanit taas on joutunut sekaantumaan paljon useammin sotiin ja epäilemättä se on vienyt siltä myös kokeneita horaleita heikentäen sotilaallista voimaa.
|