Vesa
linkki
15. joulukuuta 2003 kello 15.39
|
Vesa
15. joulukuuta 2003 kello 15.39
linkki
|
Löytyykös gloranthasta Cacodemonin, ja Demonilapsen lisäksi muita tunnettuja demoneita? Henkiulottuvuuden luulisi olevan täynnään piinattuja henkiä, jotka sisempään maailmaan tultaessa saavat jonkin kauhistuttavan ja kaaottisen muodon.
|
Nysalor
linkki
15. joulukuuta 2003 kello 16.46
|
Nysalor
15. joulukuuta 2003 kello 16.46
linkki
|
Vesa:
[i:ae762409ce]Löytyykös gloranthasta Cacodemonin, ja Demonilapsen lisäksi muita tunnettuja demoneita? Henkiulottuvuuden luulisi olevan täynnään piinattuja henkiä, jotka sisempään maailmaan tultaessa saavat jonkin kauhistuttavan ja kaaottisen muodon.[/i:ae762409ce]
Demoneja on Gloranthassa vino pino ja - kuten Gloranthan luonteeseen sopii - toisen jumalolento on toisen demoni, kuten vaikkapa lukuisat jumalien palvelijat, esimerkiksi koston henget. Peikoille epäilemättä kaikenlaiset tuliolennot ovat kammottavia demoneja, kun taas toisille pimeyden olennot ovat ilmiselviä demoneja. Usein vihamieliset eläinhengetkin voidaan nähdä demoneina.
Jos pohditaan kaoottisia demoneja, niin Punainen Lepakko on ainakin yksi tällainen edustaja. Talesin numeroissa 8 ja 9 on esitelty viisi muuta demonia: Currol, Ornaya, Larcemal, Gordol ja Egrekol. Tosin vain yksi niistä taitaa olla varsinaisesti kaaoksen tahraama, mutta varmaan moni olisi valmis lukemaan moiset kammotuksen kaaoksen joukkoon. Nuo viisi demonia ovat Cacodemonin tapaisia siinä, että he pystyvät tarjoamaan taikuutta.
Jos demoneiksi lasketaan alamaailman olennot, Anaxial's Roster tarjoaa muutaman otuksen. Sen kuvailemia demoneja ovat ghoulit, hellionit, jukharit (nelikätiset hännäkkäät humanoidit), chonchonit, luurangot ja zombit. HeroQuestissa taas mainitaan umbarong-niminen demoni. Mustan hevosen kreivikunnan porukoiden hevostenkin tiedetään olevan demoneja, jotka ovat kotoisin alamaailmasta.
Alamaailmassa on epäilemättä kerrassaan valtava määrä erilaisia olentoja, joita pinnan asukkaat voivat kutsua demoneiksi. Edellä mainitut ovat vain muutama julkaisuissa esiintynyt esimerkki demonien koko kirjosta. Sinne joukkoon mahtuu aivan mainiosti keksimään omia kammotuksiaan.
|
Guzmo
linkki
15. joulukuuta 2003 kello 22.01
|
Guzmo
15. joulukuuta 2003 kello 22.01
linkki
|
Jotenkin tuntuu, että RQ-aikoina demonien hehkuttaminen jätettiin vähemmälle, mutta HQ:ssa niillä tunnutaan mehustelevan enemmän heti sääntökirjasta lähtien. No Alkothan on aina ollut olemassa, että tiedä sitten ;)
|
viljo
linkki
16. joulukuuta 2003 kello 6.35
|
viljo
16. joulukuuta 2003 kello 6.35
linkki
|
Yleensä demonina pidetään vihamielistä, mielellään älykästä entiteettiä. Tämän kuvauksen mukaan, kuten Nysalor sanoi, toisen jumala on toisen demoni. Näin ajateltuna tunnettuja demoneja löytyy lukematon joukko.
Tunnettuja demoneita on tietysti koko joukko mm. ZZ:n demonilegioonissa, jotka sotivat jumalsodassa. Lord Lurker of Shadows ainakin tuli mieleen. Puisen miekan temppelin lähellä on luola, jossa itse ZZ harjoitteli demonin pieksentää, joten siellä niitä on koko joukko, ja varmasti valtaviakin, kun aletaan olla Helvetissä. Näille ei kukaan kyllä ole tainnut antaa nimeä. Eipä tule muita mieleen..
|
Turbokitten
linkki
16. kesäkuuta 2004 kello 16.51
|
Turbokitten
16. kesäkuuta 2004 kello 16.51
linkki
|
Olen tehnyt säännöt Runeen demonologi hahmoluokalle ja demoneille. Olen laittanut demonit kahteen eri luokkaan: A-J (J on vaarallisin) luokan demonit ovat henkiä ja niillä ei ole fyysistä olemusta. 1-10 (10 on vaarallisin) luokan demonit ovat fyysisiä. Demonologit ovat lahjakkaita ihmisiä, jotka osaavat kutsua ja hallita demoneita. Demoni sana (ymmärtääkseni) tarkoittaa palvelijaa ja siksi joillain älykkäillä roduilla on kyky oppia demonien hallintaa, kutsumista ja manaamista. Demoneilla voi riivata muita olentoja (ei epäkuolleita) ja niitä voi käskeä. Mitä vaarallisempi demoni on sitä vaikeampaa sen kutsuminen on. Tämä on juttu yksinkertaisuudessaan. Onko RQ:lle olemassa jotain kirjoja, joissa on juttua nimenomaan RQ- maailman demoneista ja Cacodemonista?
Yksi pelaajahahmoistani on demonologi ja systeemi on toiminut melko hyvin hänen kanssaan. Emme kuitenkaan ole vielä ehtineet pelaamaan mitenkään liikaa, koska aika on kortilla, mutta kehitän systeemiä aina kun ehdin. Idikset on aina hyvä asia.
|
newsalor
linkki
16. kesäkuuta 2004 kello 19.08
|
newsalor
16. kesäkuuta 2004 kello 19.08
linkki
|
Englanninkielisistä RQ-kirjoista, jotka käsittelevät kaaosta ja peikkoja, voisi löytyä jotain, mistä pitäisit. Niitä on kuitenkin kohtuu hankala saada. Toinen ja vielä parempi vaihtoehto on "The Book of Drastic Resolutions". Tuota fanzineä ehti ilmestyä kolme osaa ja jokaisesta löytyy varmasti otuksia, joita voisi sanoa demoneiksi. Osat "Chaos" ja "Darkness" olisiva erityisen sopivia. Harmi kyllä, noita lehtiä on nykyään erittäin hankala ostaa. Ei hätää. Osa materiaalista löytyy nykyään netistä.
[url=http://www.geocities.com/TimesSquare/Ring/1722/]Drasticin kotisivut[/url]
Kirjoittelin joskus useita vuosia sitten shamaanisääntöjä RQ:lle Ne jäivät sitten kesken. En tiedä olisiko niistä sinulle hyötyä, mutta ehkä sieltä voit jonkun idean napata. Ehkäpä ne sopisivat demonologeille. Teksti on keskeneräinen ja siinä on kauheasti kirjoitusvirheitä. :) Noh, lopetin RQ:n pelaamisen ennenkuin ehdin kirjoittaa nuo loppuun.
[url=http://web.archive.org/web/20011105061148/www.utanet.fi/~nysalor/shamanic_olli.txt]Shamaanisäännöt[/url]
|
Turbokitten
linkki
17. kesäkuuta 2004 kello 16.18
|
Turbokitten
17. kesäkuuta 2004 kello 16.18
linkki
|
Kiitos, noissa oli ideoita, joita varmasti käytän seikkailuja ideoidessani.
|