Anonymous
linkki
14. toukokuuta 2001 kello 3.38
|
Anonymous
14. toukokuuta 2001 kello 3.38
linkki
|
Korottaakseni noviisi-titteliäni ja keskustelua lietsoakseni aloitanpa tästä uuden viestiketjun.
Olen jotenkin saanut sen kuvan, että täällä käy paljon populaa, muttei kovin moni tohdi keskustella (mitään ideoita ei tuu mieleen tai ei jaksa kahlata kysymyksiä läpi.) Tässä on mielestäni sellainen paikka, joka on varmaan useimmille tuttu, ja josta keskustelua syntyy! Paikka on varmaankin myös monille vanha ja rakas, niin että vastattavaa ajattelisi riittävän.
Elikkä mitenkäs kävi/on käynyt/käynee pelaajahahmoillenne saarella ja mikä oli tarinanne kulku. Meidän peliporukassa (olin itte pelaaja) vaellettiin erämaissa, tapeltiin slarkkien kanssa, löydettiin muinainen järvi ja käytiin tsekkaamas Pääkalloraunioita. Nidik ja Surlt yhdistivät voimansa ja hyökkäsivät Ocklessiin. Tarina taisto huipentui todella mahtavaan Halcyonin surmaamiseen Shamaani Sinikasvon ja Tuulen Miekan avustuksella. Paljo muutaki tapahtui, ja siinä olis aihetta vaikka kokonaiselle fantasiarompsulle, nii monta vuotta sitä spelailtiin!
Kuinkas teillä? Millaiset oli juonen kuviot ja käänteet?
Aarnikotkan saarta tuntemattomat, kääntäkää pois katseenne. :smile:
|
Anonymous
linkki
15. toukokuuta 2001 kello 17.05
|
Anonymous
15. toukokuuta 2001 kello 17.05
linkki
|
Terve vaan. Pieni välikommentti: Aarnikotkien saari ei ole "oikeassa" Gloranthassa saari vaan vuori, joka sijaitsee Balazarissa (toivottavasti muistin paikan oikein).
|
Guzmo
linkki
15. toukokuuta 2001 kello 17.47
|
Guzmo
15. toukokuuta 2001 kello 17.47
linkki
|
Juu no meillä ei sentään vuosia saarrella seikkailtu, muttta kuitenkin jonkun aikaa.
Aasinsilta saarelle pääsyssä oli naurettavimpia keksintöjäni. Pelaajat teleportattiin laivalle erään voimakkaan vihollisen toimesta. Laivalle jouduttuaan pelaajat olivat hyvin ihmeissään ja vielä ihmeissään olivat kun joutuivat tuolle oudolle saarelle. Eivät nimittäin saaneet kapteenia suostuteltua muuttamaan reittiään.
Saarella sitten käytiin muutamissa kaupungeissa, haettiin tuulen miekka ja herätettiin tämä kultti (nimi taisi olla joku Firskala). Matka Ocklesiin olikin jo ongelmallisempi. En nyt muista yksityiskohtia, mutta tappeluhan siinä tuli Halcyonin kanssa. Tässä taistelussa sitten yksi pelaaja muuttui Firskalan avatariksi ja rytäkässä tuhottiin Ocklesista muutamakin rakennus. Halcyoni oli kuitenkin kova vastus (pelkkä hänen sormuksensa pisti muutaman hahmon pakettiin) ja pakoonhan sitä piti luikkia. Yksi hahmoista jäi muutaman kerran Halcyonin sauvan väärälle puolelle. Tämä KOK 2 Orlanthi sitten piileskeli Ocklesin hiirenkoloissa muutamia viikkoja ennen kuin toverit saivat hänet pelastettua.
Saarelta poistumisessakin käytettiin myös taikuutta. Kääpiö avasi maagisen portin, joka siirsi pelaajat Sartariin lunari aatelisen kartanon sisälle. Siitähän sitten syntyi takaa-ajo ja lisää ongelmia.
Jostain syystä en halunnut pelauttaa parin kuukauden laivamatkaa ja sydänmaan läpi talsimista, joten päädyin nopeampaan ratkaisuun :smile:
Täytyisi kaivaa muistiinpanot esiin tarkempia kommentteja varten.
------------------
- Guzmo
|
Guzmo
linkki
14. toukokuuta 2001 kello 21.14
|
Guzmo
14. toukokuuta 2001 kello 21.14
linkki
|
[quote:d945512f70] [i:d945512f70]
Terve vaan. Pieni välikommentti: Aarnikotkien saari ei ole "oikeassa" Gloranthassa saari vaan vuori, joka sijaitsee Balazarissa (toivottavasti muistin paikan oikein). [/i:d945512f70][/quote:d945512f70]
Jep, mutta saaren voi kyllä tunkea jollekkin sopivalle merialueelle gloranthassa. Örkit ja Aarnikotkien saaren kultit eivät virallisesti ole Gloranthaa, mutta miksei niitä tuolla saarella voisi olla.
----------------
- Guzmo
|
Nysalor
linkki
15. toukokuuta 2001 kello 18.12
|
Nysalor
15. toukokuuta 2001 kello 18.12
linkki
|
petteri79:
[i:8d0ed064a4] Pieni välikommentti: Aarnikotkien saari ei ole "oikeassa" Gloranthassa saari vaan vuori, joka sijaitsee Balazarissa (toivottavasti muistin paikan oikein).[/i:8d0ed064a4]
Muistit aivan oikein. Kyseisestä Aarnikotkien vuoresta pitäisi ilmestyä tässä joskus uusintajulkaisu, joka saattaisi olla hyvinkin kiinnostava. Joka tapauksessa myönnän sijoittaneen Aarnikotkien saaren Gloranthaan silloin, kun en vielä pyrkinyt pitämään maailmaa "oikeana" Gloranthana. Minusta tuo kampanjapakkaus on yksi parhaista RuneQuest-kirjoista.
Minun Aarnikotkien saaren kampanjassani tapahtui paljon kaikkea mielenkiintoista. Eräästä pelihahmosta tuli Sotilassataman hallitsija ja hän järjesti suuren sotaretken Ocklessin kukistamiseksi. Homma onnistui, vanha kuningasperhe pantiin viralta ja hallitsijaksi nostettiin entisen kuninkaan poika. Tämä antoi myöhemmin teloittaa pahan isänsä.
Sotaretkiä tehtiin myöhemmin myös saaren länsiosassa sijainneeseen örkkikaupunkiin ja pelottavaan Pääkallosatamaan, jota hallitsi voimakas demoni. Tästä demonista tuli sitten porukan voimakkaan maagikon lemmikki.
Muita suuria juttuja olivat tunkeutuminen Punasilmän temppeliin (vielä silloin, kun örkit olivat vallassa), Aarnikotkavuorelle kiipeäminen, maagisen piikin löytäminen Kivirapujen saarelta, vangitun jumalatar Firshalan vapauttaminen ja Eukko Piikkisilmän surmaaminen. Joten kuten arvata saattaa, kampanja oli tasoltaan todella mahtava.
Porukka tutkiskeli saaren kartoittamattomia osia ja löysi siinä sivussa pari tuntematonta kaupunkia. Lisäksi he pääsivät selville saaren alla kulkevista mystisistä tunneleistä. Ehkä kampanjan huipentuma oli se, että porukan mahtava maagikko taisteli liittolaisineen paria saaren pahaa jumalaa vastaan ja tuhosi heidät. Tämän ansiosta hänelle tarjottiin paikkaa saaren jumalien keskuudessa, mutta vain sillä ehdolla, ettei hän koskaan lähtisi saarelta. Maagikko ei hyväksynyt tarjousta, mutta sai silti jumalien suosion yllensä.
Tässä joitakin parhaita paloja, vaikka ainoastaan murto-osa kaikista tapahtumista. Ei kovin "oikeaoppista" Gloranthaa, mutta sitäkin hauskempaa.
|
Anonymous
linkki
15. toukokuuta 2001 kello 12.53
|
Anonymous
15. toukokuuta 2001 kello 12.53
linkki
|
Hmm... seuraavassa osoitteessa on tietoa siitä alkuperäisestä ja jo nällä tiedoilla ja saaripaketilla pitäisi siitä saada nykyiseenkin Gloranthaan sopiva:
[url]www.glorantha.com/library...index.html[/url]
|
Anonymous
linkki
15. toukokuuta 2001 kello 15.03
|
Anonymous
15. toukokuuta 2001 kello 15.03
linkki
|
Nysalorille:
Kyllä jos teidän maagi sai Eukko Piikkisilmän ja pari pahaa paikallista jumalaa nirhattua, niin kyllä teillä on täytynyt olla aika pitkälti magiaan perehtynyt ryhmä. Mistäs sai porukkasi sellaiset voimat Piikkisilmän tuhoamiseen? Voiko Rune Questissa todella surmata jumalia, ja miten se tapahtuu, vai oliko se teidän peliporukan oma insider-juttu? Me pötkittiin pakoon kampanjan alkuvuosina kun kohdattiin metamorfoosisekasikiö Piikkisilmä Erämaassa.
|
Anonymous
linkki
15. toukokuuta 2001 kello 11.27
|
Anonymous
15. toukokuuta 2001 kello 11.27
linkki
|
Niin, ja lahdattiinhan me myös eräs vuohilaisporukka joltain Saarelta... Kuinka moni muu teki tuttavuutta laguunin hirviön ja "Gloranthan maailmankaikkeuden heikon kohdan" kanssa? Yksi meidän pelaajista sukelsi laguunin veteen etsimään aarteita (suojattuaan itsensä loitsuilla ja suojavälineillä, vesi oli niin kamalan etovaa) ja jotenkin ryömi tai imeytyi tämän madonreiän kautta toiseen maailmankaikkeuteen... WEIRD...
Aika kamalaa sinänsä, Halcyon sai myöhemmin tietää tästä madonreiästä ja meinasi käyttää toisesta ulottuvuudesta ryömiviä olioita tulevina sotaorjinaan.
|
Nysalor
linkki
15. toukokuuta 2001 kello 13.59
|
Nysalor
15. toukokuuta 2001 kello 13.59
linkki
|
[i:e9f5c63e1e] Kyllä jos teidän maagi sai Eukko Piikkisilmän ja pari pahaa paikallista jumalaa nirhattua, niin kyllä teillä on täytynyt olla aika pitkälti magiaan perehtynyt ryhmä. Mistäs sai porukkasi sellaiset voimat Piikkisilmän tuhoamiseen? Voiko Rune Questissa todella surmata jumalia, ja miten se tapahtuu, vai oliko se teidän peliporukan oma insider-juttu?[/i:e9f5c63e1e]
Eipä ryhmä ollut mikään taikurijoukko, vaan siihen kuului vain yksi valtavan voimakas maagikko, jolla sattui olemaan vielä demoni lemmikkinä ja paljon muuta hauskaa. Ilman demonia eukonsurmatyöstä ei olisi tullut yhtään mitään ja demonin avustuksellakin meni homma aika tiukalle.
Jumalien surmaamisessa apua tuli muistaakseni muilta jumalilta. Ensiksi mahti imettiin yhteen ja sen jälkeen jumalien ruumiisiin istutettiin sielutuho, joka teki lopullisesti selvää jälkeä. Siis periaatteessa sääntöjen mukaan, kun jumalilla ei ollut mitään muuta ruumiillistumaa.
Täytyy vielä huomauttaa, että tämä ei todellakaan ollut mitään oikeaoppista Glorantha-peliä, vaan nämä jutut tapahtuivat mystisellä Aarnikotkien saarella, joka erosi radikaalisti muusta silloisesta Gloranthastani. Yhtä kaikki kampanja oli paras koskaan vetämäni ja taatusti myös voimakkain.
Eipä silti, kyllä oikeassakin Gloranthassa voi surmata jumalia. Esimerkiksi kaaoksen sanotaan tappaneen myrskynjumala Vadruksen. Kenties Punaisen Jumalattarenkin päivät ovat joskus luetetut?
[i:e9f5c63e1e] Kuinka moni muu teki tuttavuutta laguunin hirviön ja "Gloranthan maailmankaikkeuden heikon kohdan" kanssa?[/i:e9f5c63e1e]
Heikon kohdan kanssa ei tehty tuttavuutta. Sen sijaan hahmojen urotekoihin kuului Kaaoksen pyhän kamaran puhdistaminen. Tosin en kuolemaksenikaan muista enää, kuinka he sen tekivät.
|
Topi Hiski Viljami Salmi
linkki
27. toukokuuta 2001 kello 8.41
|
Topi Hiski Viljami Salmi
27. toukokuuta 2001 kello 8.41
linkki
|
Joo Aarnikotkien saarella on kyllä paljon hommia..
meidänkin kampanjassa nidik ja surlt yhdisti voimansa sen jälkeen kun Oclessin örkit yritti vallata nidikin hurjilla sotakoineistoille joita Oclessin orjat ja Örkit oli rakentanut luolassa oclessin alla..
Pelaajat saivat kääpiöiltä ja surltilta apua nidikin piirityksen lopettamisessa ja myös oclessin valtauksessa myöhemmin.. Yhdestä hahmosta tuli Nikin hallitsija koska hän oli naimissa Starnia Myrskynkääntäjän kanssa ja nikin kuningas kuoli. Hahmo oli muuten Orlanthin palvoja ja hän vietteli pitkän ajan kuluessa Starnian.Pelaajat lähtivät Saarelta kiirellä kun hahmo joka oli nidikin kuningas halusi lähteä seikkailemaan ja Starnia joka oli raskaana halusi estää tämän.. aikamoista vastuun pakoilua, mutta hurjan hauskaa!
Suuri sota Oclessia vastaan päättyi tietysti eeppiseen taisteluun oclessin muureilla jossa hahmot matsasivat Halcyonia, hänen henkivartijaansa ja lemmikejä vastaan..
Halcyon kuoli sitten piikin antimaagisen vaikutusen takia.
Halcyon oli pelaajien päävihollinen Örkkimuumio Gork Tarin kanssa ja gork Tar (jonka pelaajat herättivät mennessään hänen hautaansa) ja Halcyon olivat yhdistääneet voimansa (Gork Tarilla oli paljon epäkuolleita Rauniokaupungeista)
ja hyökänneet nidikiin.
ja porukan suurpeikolla on vieläkin tuulimiekka käytössä yhdessä kädessä ja se on vieläkin porukan kovimpia aseita.
Pelissämme ei ole ollut paljon kovia artifakteja.
Mutta hieno kampanja oli kyllä.
Hauska muuten kun periaattessa Aarnikotkien saari olisi Gloranthassa Balazar ja monet asiat ovat samaa mutta esim. Örkit ovat balazarissa oclesissa (elkoissa) Lunareita! :D
Ja Aarnikotkien saarella peikkoja ei ollut, mutta balazar melkein kuhisee niitä (elder wilds on Balazarin yläpuolella)
Mutta pelaajat haluavat , että Aarnikotkien saari sijoitetaan balazariin joten eiköhän näihinkin muutoksiin totu.. (siis aloitettiin Aarnikotkien saarella ja sitten vasta siirryttiin gloranthaan..)
|
Nysalor
linkki
27. toukokuuta 2001 kello 5.42
|
Nysalor
27. toukokuuta 2001 kello 5.42
linkki
|
[i:6f06db57a6] Halcyon oli pelaajien päävihollinen Örkkimuumio Gork Tarin kanssa ja gork Tar (jonka pelaajat herättivät mennessään hänen hautaansa) ja Halcyon olivat yhdistääneet voimansa (Gork Tarilla oli paljon epäkuolleita Rauniokaupungeista) ja hyökänneet nidikiin.[/i:6f06db57a6]
Gork Trag esiintyi myös minun kampanjassani. Hän heräsi henkiin ja lähti sitten ajamaan takaa hänen hautansa ryöstänyttä porukkaa. Porukka kuitenkin tappoi örkkisankarin, mutta tämä pulpahti vielä kerran kampanjaan herätessään henkiin aitona örkkinä sen jälkeen, kun kampanjassa oli jo jumalien tappaminen kyseessä. Lopulta Gork Trag liittoutui pelihahmojen kanssa, kun örkit oli muuten nujerrettu.
[i:6f06db57a6] Mutta hieno kampanja oli kyllä.[/i:6f06db57a6]
Sama täällä. Täytyy myöntää, että Aarnikotkien saaren kampanjan oli paras, mitä olen koskaan vetänyt. Ainoa miinuspuoli olivat ei-gloranthalaiset piirteet, mutta pelillisesti nekään eivät haitanneet.
|
Guzmo
linkki
27. toukokuuta 2001 kello 11.47
|
Guzmo
27. toukokuuta 2001 kello 11.47
linkki
|
Aika mahtavan eeppisiä kampanjoita olette Aarnikotkien saarella pelauttaneet. Toivottavasti saan kirittyä pelitahtia ja pääsemme Dorastorissa samoihin mittakaavoihin. RAlzarakin ja mistressin tapaaminen olisi varmasti kiinnostavaa.
Ehkä aarnikotkien saarelle voisi tehdä uuden visiitinkin...
--------------------------
-Guzmo
|
Nysalor
linkki
28. toukokuuta 2001 kello 12.25
|
Nysalor
28. toukokuuta 2001 kello 12.25
linkki
|
[i:973ab417a3] Aika mahtavan eeppisiä kampanjoita olette Aarnikotkien saarella pelauttaneet.[/i:973ab417a3]
Aarnikotkien saaren kampanja onkin ollut ainoa peluuttamani todella eeppiselle tasolle yltänyt kampanja.
[i:973ab417a3] Toivottavasti saan kirittyä pelitahtia ja pääsemme Dorastorissa samoihin mittakaavoihin.[/i:973ab417a3]
Dorastorissa ei varmaankaan ole ongelmaa vetää eeppistä kampanjaa. Ovathan vaarat ja palkkiot todella suuria.
|
Topi Hiski Viljami Salmi
linkki
28. toukokuuta 2001 kello 7.38
|
Topi Hiski Viljami Salmi
28. toukokuuta 2001 kello 7.38
linkki
|
Ehkä aarnikotkien saarelle voisi tehdä uuden visiitinkin...
--------------------------
-Guzmo
Joo.. olis ihan kiinostavaa miettiä miten asiat olisi muuttuneet vuosien varrella siellä kun pelaajahahmot on ollut poissa...
esim. paikka olisi demonien vallassa kun pääkallorauniosta olisi noussut jotain muinaista pahuutta..
ja pelaajien pitäisi pelastaa maa/saari.
Meillä muuten hahmot rakennuttivat firshalan temppelin ja sitä ympäröimään linnoitetun kyläpahasen saaren itä/etelä kulmaan..
Firshalan palvojat olisi varmaan vuosien kuluessa kaikki muuttuneet naisiksi Frishalan ikävän jumalallisen väliintulon avulla!! Siis Frishala luultavasti olisi täysin nais kultti.. tai ainakin transseksuaalien suosima kultti!!! :D
|
Anonymous
linkki
28. toukokuuta 2001 kello 18.14
|
Anonymous
28. toukokuuta 2001 kello 18.14
linkki
|
HAHAHAHAHAHAAAA......
Erittäin hyvä pointti toi Firshala-teoria! :smile:
Oletpas vastaillu ahkerasti, muutamassa päivässä riimumestariksi!!!! :smile:
|
Topi Hiski Viljami Salmi
linkki
28. toukokuuta 2001 kello 7.45
|
Topi Hiski Viljami Salmi
28. toukokuuta 2001 kello 7.45
linkki
|
HEHee... niinpä muuten... sen takia pelaajat ei ole uskaltaneet vilä käydä Balazarissa (kun päätettiin siirtää Aarnikotka saaren kampanja gloranhtaa Balazariin) Kun eräs pelaaja pelkää liikaa mitä siellä nidikissä odottaa... :smile:
Ja nytkin Dorastorista kun hahmot lähti , niin sinnekkin jäi vaimo ja vastasyntynyt lapsi! Ja vielä saman pelaajan kuin joka oli starnian kanssa naimisissa! :b
Oho! noinko nopeesti tuo arvo nousee! oon kyllä pääsykokeisiin lukemista vältellyt aika aktiivisesti siitä asti kun tän boardin löysin viime perjantaina!!
Eiköhän tää alkuinnostus laannu kohtapuoliin..
|
Nysalor
linkki
28. toukokuuta 2001 kello 3.59
|
Nysalor
28. toukokuuta 2001 kello 3.59
linkki
|
[i:504ad8ad78] Meillä muuten hahmot rakennuttivat firshalan temppelin ja sitä ympäröimään linnoitetun kyläpahasen saaren itä/etelä kulmaan..[/i:504ad8ad78]
Myös minun kampanjassani pelihahmot vapauttivat Firshalan, mutta he veivät kultin muinaiseen kaupunkiin, joka sijaitsi syvällä erämaassa. Kaupungin väki oli odottanut pitkään uuden jumalansa saapumista, joten he ottivat Firshalan kultin avosylin vastaan.
[i:504ad8ad78] Ja nytkin Dorastorista kun hahmot lähti , niin sinnekkin jäi vaimo ja vastasyntynyt lapsi! Ja vielä saman pelaajan kuin joka oli starnian kanssa naimisissa![/i:504ad8ad78]
Onpas siinä varsinainen naistennarraaja!
|
Topi Hiski Viljami Salmi
linkki
28. toukokuuta 2001 kello 11.42
|
Topi Hiski Viljami Salmi
28. toukokuuta 2001 kello 11.42
linkki
|
heh.. tässä on jo jotain outoo.. minunkin vetämässä kampanjassa oli nimittäin muinainen kaupunki erämaissa...
jossa kylläkin asui täysin valkoisia ihmisiä jotka keksin itse..
joo.. tämä hahmo on hurmuri legenda jolla on viettely kokemuksen kautta kertynyt jo johonkin yli 90% ..
(joskus alkuaikoina oppi taitoa vähän ja on vuosien varrella käyttänyt taitoa todella ahkerasti :b )
uudessa thunder rebelsissähän on Orlanth warriorin alakutti niskis the lover jonka pelaaja on jo ehtinyt adoptoida kirjasta toiseksi kultikseen.. (kuulosti hienolta kun hän luki kulttia: "ooohhh.. aahhh.. uuhhh.. hehheh.. " :D )
|
Nysalor
linkki
28. toukokuuta 2001 kello 17.33
|
Nysalor
28. toukokuuta 2001 kello 17.33
linkki
|
[i:2569647611] minunkin vetämässä kampanjassa oli nimittäin muinainen kaupunki erämaissa... jossa kylläkin asui täysin valkoisia ihmisiä jotka keksin itse..[/i:2569647611]
No, oli tämä minunkin kaupunkini aivan omasta päästä väännetty. Tosin kaupunki oli samainen Aar-linnake, joka sijaitsee Aarnikotkien saaren salaisessa kartassa. Porukka eksyi sinne ollessaan kartoittamassa saaren tutkimattomia osia ja toi sitten sinne Firshalan palvonnan.
Ideoiden samanlaisuus taitaa johtua siitä, että salaisessa kartassa annetaan useita mielenkiintoisia paikkoja, joita voi kehittää oman harkintansa mukaan. Aika mukava elementti sekin, sanoisin.
[i:2569647611] uudessa thunder rebelsissähän on Orlanth warriorin alakutti niskis the lover jonka pelaaja on jo ehtinyt adoptoida kirjasta toiseksi kultikseen..[/i:2569647611]
Vilkaistuani nopeasti kyseistä alakulttia ymmärrän hyvin, miksi kyseinen pelaajasi innostui siitä. :smile:
|
Anonymous
linkki
18. kesäkuuta 2001 kello 5.07
|
Anonymous
18. kesäkuuta 2001 kello 5.07
linkki
|
Nysalor, millainen oli se salattu rotu, jonka löysitte sieltä maanalaisesta tunneliverkostosta? Meillä ne oli sieltä Saastasaaren "reiästä" ryömineitä toisen maailmankaikkeuden olentoja.
|
Nysalor
linkki
18. kesäkuuta 2001 kello 10.23
|
Nysalor
18. kesäkuuta 2001 kello 10.23
linkki
|
[i:d238113dd3] Nysalor, millainen oli se salattu rotu, jonka löysitte sieltä maanalaisesta tunneliverkostosta?[/i:d238113dd3]
No, eipä se nyt oikeastaan mikään erikoinen rotu ollut. Maan alla hiippailevat tyypit olivat aivan ihmisiä, mutta eräästä tuntemattomasta kaupungista ja siksi aika kummaa porukkaa. Kukaan ei tosin tiedä, keiden suunnittelemia tunnelit olivat alun alkaen. Näissä valtavan pitkissä tunneleissa oli maagisia portteja, joiden läpi kulkiessaan sai ylleen ikään kuin valtavan voimakkaan Liikkuvuuden, joka lakkasi vasta, kun mentiin seuraavan portin läpi. Sillä konstilla hahmot saattoivat matkustaa saarella paikasta toiseen hyvin vikkelään, kun ensin vain ymmärsivät tämän jujun. Tosin varoittelin kyllä siitä, mitä voisikaan tapahtua, jos portti olisi rikki tai osuisi juoksemaan vahingossa seinää päin. :wink:
|
Topi Hiski Viljami Salmi
linkki
18. kesäkuuta 2001 kello 10.45
|
Topi Hiski Viljami Salmi
18. kesäkuuta 2001 kello 10.45
linkki
|
[quote:c4288f8672] Nysalor, millainen oli se salattu rotu, jonka löysitte sieltä maanalaisesta tunneliverkostosta? Meillä ne oli sieltä Saastasaaren "reiästä" ryömineitä toisen maailmankaikkeuden olentoja. [/quote:c4288f8672]
Joo vaikka Nysalor vastas jo, niin meidän kampanjassa oli maan alainen rotu nimeltä Ktai, jotka olivat täysin valkoisia iholtaan ja tummia karvoitukseltaan (ainut karvoitus oli päässä eli kulmakarvat ja hiukset.. )
Peliporukan parantaja EPh Adara, joka oli naimisssa porukan pelaajahahmon kanssa oli Ktai kansaa ja kun lapsia tuli, niin lapset olivat valkoisia iholtaan ja tummia hiuksiltaan..
Nyt kun saimme uuden Glorantha kirjan myötä tietoa kaukaisesta pohjoisesta ja Altinae kansasta, keksimme että Ktai kaupunki olisi kauan sitten Altinae kansan osaksi luomaa.
Eli Adara on sukua Altinaelle. Avasi taas uusia juonenkäänteitä.
|
Nysalor
linkki
30. heinäkuuta 2001 kello 3.21
|
Nysalor
30. heinäkuuta 2001 kello 3.21
linkki
|
Siirsinpä nämä jutut tähän aiheeseen, kun keskustelu on jo siirtynyt pois säännöistä. Eli pohditaanpa sitten Eukko Piikkisilmää!
JJaho:
[i:c92c209c2c] Jos Piikkisilmä olisi sellainen annoying tapaus että hän nakkelisi ohikulkijoihin kaiken päivää joitain masennuksia niin kait siihen joku saaren muinaisista sankareista olisi puuttunut kovalla kädellä![/i:c92c209c2c]
Näkisin, että Eukko Piikkisilmä on todella paha olento, mutta ehkä hän loitsujenheittelyn sijaan mieluummin vangitsee uhreja elävänä ja kiduttaa heitä. Toisaalta Eukko lienee voimiltaan lähes jumalan tasoa, joten pahahan häntä on mennä kukistamaan. Eihän Aarnikotkien saaren pahoja jumaliakaan ole kukaan sankari kukistanut (paitsi minun kampanjassani :smile: ).
[i:c92c209c2c] älykkäinä tyyppeinä he epäilemättä etsisivät keinon suojautua paremmin.[/i:c92c209c2c]
Suojautuminen Eukon kaltaista hirvitystä vastaan voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Fyysisesti se voisikin vielä onnistua, mutta kuinka kummassa joku voisi vetää vertoja Eukon mahdille? Siinä tarvittaisiin hiukan tehokasta Henkikilpeä tai Suojaa hengiltä. :smile:
[i:c92c209c2c] Katseelta voi piiloutua.[/i:c92c209c2c]
Jep, mutta Eukolla on Havaitse ja Jäljitys 120%.
|
Waylander
linkki
30. heinäkuuta 2001 kello 3.12
|
Waylander
30. heinäkuuta 2001 kello 3.12
linkki
|
Menee jokseenkin spekulatiiviselle tasolle tämä keskustelu...so what?
Kun kirjoitin mahdollisesta peliporukan intresseistä lanata Piikkisilmä, tarkoitin että onnistuminen vaatisi todennäköisesti kampanjan verran pelattavaa ja kaikkia vastauksia ei välttämättä löytäisikään Aarnikotkien saarelta...Tottahan sääntöjä katsomalla ei Mht 1000:nen loitsuilta oikein pääse piiloon tavallisella shamaanin arsenaalillakaan, mutta JOSTAIN voisi löytyä tietoa miten suojautua...olkoon sitten vaikka lohikäärmetaikuutta tms. harvinaista. Henkiulottuvuudesta esim. jokin votanki shamaani voisi hyvinkin löytää Piikkisilmän vihollisia jne...
Kokeneet seikkailijat jotka älyävät Piikkisilmän suhteellisen mahdin heidän omaansa verrattuna varmasti kiertävät kaukaa sen hirvityksen ellei heillä ole jotain kunnon keinoa suojautua.
Lisää spekulaatiota.
Havainto 120% - hiivi/piile 100% = 20% :smile:
|
Nysalor
linkki
30. heinäkuuta 2001 kello 2.25
|
Nysalor
30. heinäkuuta 2001 kello 2.25
linkki
|
[i:aa5f064baf] Menee jokseenkin spekulatiiviselle tasolle tämä keskustelu[/i:aa5f064baf]
No, paljonhan täällä foorumilla spekuloidaan, joten tuskin se on pahitteeksi.
[i:aa5f064baf] Henkiulottuvuudesta esim. jokin votanki shamaani voisi hyvinkin löytää Piikkisilmän vihollisia[/i:aa5f064baf]
Jep, tämä voisi olla hyvinkin mahdollista, mutta tarkoitin, etteivät hahmot varmaan itse pysty mitenkään suojautumaan Eukon taikuudelta. Omassa kampanjassanikin hahmot käyttivät erästä lähes Eukon veroista demonia hirviön kukistamiseen. Mutta tällaiset valtavan voimakkaat olennot ovat harvassa.
[i:aa5f064baf] Kokeneet seikkailijat jotka älyävät Piikkisilmän suhteellisen mahdin heidän omaansa verrattuna varmasti kiertävät kaukaa sen hirvityksen ellei heillä ole jotain kunnon keinoa suojautua.[/i:aa5f064baf]
Jep, tuo on todennäköisempää kuin Eukon tuhoaminen. Hänhän on kuitenkin ikivanha, eikä kukaan ole onnistunut vielä häntä lopullisesti tuhoamaan.
[i:aa5f064baf] Havainto 120% - hiivi/piile 100% = 20%[/i:aa5f064baf]
Onpas melkoiset salavihkaisuuskyvyt, mutta huomaa, että tällöinkin on mahdollisuus löytää piiloutuneet henkilöt pelkällä tähyilyllä. Sen sijaan Eukolla on myös Jäljitys 120%, joten pystyy hän sitäkin hyödyntämään. Ja kenties Eukolla on vielä joitakin kammottavia apureita.
|
Waylander
linkki
31. heinäkuuta 2001 kello 21.02
|
Waylander
31. heinäkuuta 2001 kello 21.02
linkki
|
Palaan tässä postissa tämän ketjun alkuperäiseen ideaan eli yleiseen keskusteluun Aarnikotkien saaresta.
Itse olen pelaajana seikkaillut ko. paikassa ja se oli ensimmäinen kokemukseni RQ:n pelaamisesta joskus vuonna 1991 tai jotain. Kun silloinen PJ huomattiin liian kiireiseksi niin minut istutettiin PJ:n kunniapaikalle ja siinä olen sitten istunutkin aina kun RQ on ollut putkessa.
Aarnikotkien saari on mielestäni erittäin onnistunut paketti (lueskellut) ja tarkoitus on ehdottomasti pelailla sitä joskus tulevaisuudessa. Sopivasti erilainen ympäristö porukalle joka on rampannut ympäri Genertelaa (ja kerran Pamaltelassakin).
Ainoana vaikeutena näen saaren sijoittamisen Gloranthaan. Se on kuitenkin valtava maapläntti ja ikävä kyllä on tullut aikoinaan pelattua tuota Balazaria erilaisissa kuvioissa...voi olla että saareksi tuo alue jääkin. Melkoinen säätäminen historian/mytologian kanssa koska pelaajani ovat oppineet melkoisesti Gloranthasta viimeisen 10v:n aikana. Örkit minulla ovat olleet mukana alusta saakka, vaikka eivät ne mitään pilaantuneita haltioita missään nimessä ole...itsekäs, ilkeä ja pahansuopa rotu joka lymyilee syvissä erämaissa varsin vähälukuisena mitättömän jumalansa suojissa.
Itseasiassa tuon saari sopisi 'läpipelattuna' eräänlaiseksi pelaajahahmojen kuningaskunnaksi, veroineen yms. Villi ajatus.
|
Salmanuoli
linkki
1. elokuuta 2001 kello 13.05
|
Salmanuoli
1. elokuuta 2001 kello 13.05
linkki
|
Kyllä. Aarnikotkien saari-paketissa on niin hyvät kuvaukset politiikasta, väestöstä, kulttuurista jne. että se sopisi loistavasti pelaajien hallittavaksi paikaksi. Pelinjohtajalle ei kovin paha nakki.
Täytyy kyllä vielä kaikkien kehujen jälkeen sanoa että se on kyllä paras ikinä pelaamani kampanja. Poikavuosina Topi (...)onnistui vetämään sen loistavasti. Ideat ja kuvaukset ovat mainioita ja jättävät tilaa pj:n omillekkin ideoille.
- Salmis the lover :wink:
PS: jos ette vielä ole pelanneet ko. kampanjaa, niin pistäkää käyntiin ja kannattaa panostaa siihen. Siitä saa paljon irti...
Edited by: Salmanuoli at: 8/2/01 1:56:09 pm
|
Nysalor
linkki
1. elokuuta 2001 kello 11.02
|
Nysalor
1. elokuuta 2001 kello 11.02
linkki
|
[i:48d13bb7fe] Aarnikotkien saari on mielestäni erittäin onnistunut paketti (lueskellut) ja tarkoitus on ehdottomasti pelailla sitä joskus tulevaisuudessa.[/i:48d13bb7fe]
Olen sama mieltä ja Aarnikotkien saarella pelattiin yhdet parhaimmista peleistä.
[i:48d13bb7fe] Ainoana vaikeutena näen saaren sijoittamisen Gloranthaan.[/i:48d13bb7fe]
Niin, toki ei-Glorantha-ainekset ovat harmillisia ja niiden korvaamisessa olisi aika suuri työ. Nyt on kuitenkin ilmestynyt aitoa ja alkuperäinen, Gloranthaan sijoittuva Griffin Mountain, joka toivon mukaan löytää pian tänne Suomeenkin.
[i:48d13bb7fe] Itseasiassa tuon saari sopisi 'läpipelattuna' eräänlaiseksi pelaajahahmojen kuningaskunnaksi, veroineen yms.[/i:48d13bb7fe]
Juuri tuontyylistä lisäseikkailuhommaa minäkin virittelin. Hahmot hallitsivat Sotilassatamaa ja tekivät sotaretkiä Ocklessiin ja syvemmälle saaren örkkiosaan.
|
GEAS
linkki
17. joulukuuta 2001 kello 20.53
|
GEAS
17. joulukuuta 2001 kello 20.53
linkki
|
Meidän peli porukka hävitti gorg tragin jumalallisella väliin tulolla vei Firshalan palvonnan kompostin votankeille ja tappoi Halcyon van Erkothin niillä maagisilla nuolilla.
|
Bagsie
linkki
17. tammikuuta 2003 kello 14.56
|
Bagsie
17. tammikuuta 2003 kello 14.56
linkki
|
No nyt en ala koko romaania kirjoittaa...
Ollaan pelattu kahden eri pelinjohtajan kampanjat saarella joista ensimmäinen käsitteli jo koko valmismateriaalin ja PALJON enemmänkin, ja seuraava pelinjohtaja jatkoi edellisen jättämästä tilanteesta uusilla hahmoilla ja sijoitti saaren Gloranthan maailmaan.
Ockless on vallattu örkeiltä ja Örkit ovat vetäytyneet Örkkivuorille. Ocklessin kuningasta ollaan yritetty sittemmin murhat jos jonkinlaisilla juonilla ja Örkit ovat koonneet voimiaan ja muuttaneet taktiikaansa.
(Hei! mitä jos koulutettais meidän armeija enskerralla?")
Sotilas-satama on Pimeydenpalvojien ritarikunnan vallassa ja Yksi hahmoista on Haltiametsän Kuningas ja Minä Kyseisen haltiavaltakunnan syrjitty ja ainoa Maagi, jolla on velhokoulu sekä Ockless:issa että Haltiametsässä. Teleporttailen niiden väliä sitten ystävällismielisten Mht-henkien tuella... Slarkit on jätetty omiin oloihinsa kun heidän palvomansa ALKUSLARKKI on niin paha jannu että ajoi Pimeyden Ritarikunnan yksin pois Slarkkimaasta.
Kääpiöt ovat yhteistyössä Nidikin kanssa. Molemmissa aiemmissa sodissa Örkit ovat onnistuneet parhaimmillaan piirittämään Nidikinkin... Nidikin muureja pidetään nykyään siunattuina...
Pääkalloraunioilla ollaan käyty ja sinne ei palata jos ei pakoteta -liian kirottu paikka. Maaginen alue jossa mm. Demonit tykkäävät hegata. Sinikasvo pitää Heimoista yhä huolta ja hoitaa hommaansa vuosisatojen rutiinilla, mutta ei pidä haltioista erityisemmin.
Eteläisiltä vuorilta on löydetty yksi nukkuva lohikäärme ja useita pienempiä kaiffareita joihin on pyritty pitämään hyvät yhteydet. Niitä vaan ei kuolevaisten hommat tunnu kiinnostavan, tosin ne tulivat auttamaan taistlussa Örkkien Maagin manaamaa Hydraa vastaan...
Aivan oikein Nidikin edustalla.
Risuoksa ampui Halkyonin henkivartiaörkin hengiltä (nuolitranssissa) yhdellä nuolella kypärän silmikon läpi ja Halkyon itse surmattiin loitsulla joka tuhosi Hänen torninsa, kellarissa olleen suurmadon ja loitsun heittäneen haltiavelhon itsensä... nykyään laulujen aihe haltiametsässä (sekä laukaus että loitsu)
Nykyinen hahmoni kouluttaa Haltiametsän kaupungissa (raunioita uudelleenrakennetaan) hyvää vauhtia haltiavelhoja (sodassakuolleiden sotilaitten orpoja) tulevaan sotaan sotilas-satamaa vastaan ja juuri nyt on auttamassa Ystäväänsä Humaktin ritaria taistelussa Pimeääkuolemanloordia vastaan Pohjois-gloranthassa...
Ja PALJON MUUTA...
|
Larppa
linkki
17. tammikuuta 2003 kello 15.07
|
Larppa
17. tammikuuta 2003 kello 15.07
linkki
|
Bagsie kirjoitti:
[i:0a6b58c1c6]Risuoksa ampui Halkyonin henkivartiaörkin hengiltä (nuolitranssissa) yhdellä nuolella kypärän silmikon läpi ja Halkyon itse surmattiin loitsulla joka tuhosi Hänen torninsa, kellarissa olleen suurmadon ja loitsun heittäneen haltiavelhon itsensä... [/i:0a6b58c1c6]
No huhhuh. On tuo ampuminen ihan mahdollista ja huippu suoritus Risuoksalta tosiaan. Mutta tämä Halkyonin surmaaminen loitsuilla hieman epäilyttää. Itse olen käsittänyt ja lukenut, että hän on parhaimpia velhoja mitä löytyy. No Aarnikotka saaren paras, mutta on varmaan Gloranthassakin aika kärjessä. No ei mikään ole mahdotonta, mutta kaikista vähimmiten odotettu tapa tappaa Halkyon.
Itse aloitellaan juuri Aarnikotka Saarella. Pääsee pelaamaan kunnon seikkailuita ja jatko mahdollisuudet ovat huippuja.
|
Nysalor
linkki
17. tammikuuta 2003 kello 15.24
|
Nysalor
17. tammikuuta 2003 kello 15.24
linkki
|
Larppa:
[i:65f7a262de]Mutta tämä Halkyonin surmaaminen loitsuilla hieman epäilyttää. Itse olen käsittänyt ja lukenut, että hän on parhaimpia velhoja mitä löytyy. No Aarnikotka saaren paras, mutta on varmaan Gloranthassakin aika kärjessä.[/i:65f7a262de]
Halcyon Var Enkarth ei ole virallisen Gloranthan parhaita velhoja, eikä itse asiassa edes velho ollenkaan. Nimittäin Gloranthaan sijoittuvassa Griffin Mountain -kirjassa Halcyon on vain korkea-arvoinen lunarilaisvirkamies, joka on Seitsemän äidin noviisi ja jolla ei tosiaan ole mitään sellaisia velhotaitoja kuin Aarnikotkien saaren vastineella. Kieltämättä kuitenkin muutettu Halcyon oli ihan hyvä hahmo peliin omassa ammoisessa Aarnikotkien saaren kampanjassani, vaikka toki pahan velho idea on kovin kliseinen. En enää muista, miten Halcyon minun pelissäni surmattiin, mutta sen tekis silti häntä voimakkaampi maagikko.
|
Larppa
linkki
17. tammikuuta 2003 kello 17.09
|
Larppa
17. tammikuuta 2003 kello 17.09
linkki
|
Joo näin voi olla, mutta minä nyt puhuin juuri siitä Aarnikotkien saaresta, joka ei sijoitu Gloranthaa. Itse sen olen sinne sijoittanut, mutta sinne se ei oikeasti kuulu. Mitä tähän velhoon tulee, niin en tiedä mikä se on siin Griffin islandissa, mutta velho se minusta on Aarnikotkien saarella. Joo nimet samat, mutta kumminkin ihan erinlaiset kirjat.
|
Nysalor
linkki
17. tammikuuta 2003 kello 17.39
|
Nysalor
17. tammikuuta 2003 kello 17.39
linkki
|
Larppa:
[i:d4caec08a7]Joo näin voi olla, mutta minä nyt puhuin juuri siitä Aarnikotkien saaresta, joka ei sijoitu Gloranthaa.[/i:d4caec08a7]
Väitit kai kuitenkin, että Halcyon on "Aarnikotka saaren paras [velho], mutta on varmaan Gloranthassakin aika kärjessä". Tämän epätäsmällisyyden halusin oikaista, koska virallisessa Gloranthassa Halcyon ei ole velho, eikä taida olla läheskään yhtä voimakas hahmo kuin Aarnikotkien saarella.
[i:d4caec08a7]Mitä tähän velhoon tulee, niin en tiedä mikä se on siin Griffin islandissa, mutta velho se minusta on Aarnikotkien saarella. Joo nimet samat, mutta kumminkin ihan erinlaiset kirjat.[/i:d4caec08a7]
Jos luet viestini tarkkaan, niin kaiketi huomaat, että minä kirjoitin Griffin Mountainista, joka on Aarnikotkien saaren alkuperäinen versio ja joka sijoittuu sinne viralliseen Gloranthaan. Omasta mielestäni Griffin Mountain on monta kertaa parempi ja laajempi kirjanen kuin Aarnikotkien saari, joskin Aarnikotkien saarikin on ihan mukavaa pelattavaa, jos ei-gloranthamaisuus ei haittaa.
|
Bagsie
linkki
20. tammikuuta 2003 kello 10.06
|
Bagsie
20. tammikuuta 2003 kello 10.06
linkki
|
Halcyon:in kuolema on kyllä suoraa seurausta meidän yhdestä houserule:sta. Totta on että RQ normisäännöillä täytyisi tulla kyllä monta heittoa alle 05:n että siltä jampalta happi lähtisi.
|
Guzmo
linkki
20. tammikuuta 2003 kello 17.11
|
Guzmo
20. tammikuuta 2003 kello 17.11
linkki
|
Meidän pelissä se Halcyonin (sen ei-Glorantha Uber velhon) pelkkä sormus pisti koko ryhmää turpaan 6-0 :)
Oli siinä rytäkässä yksi Firshalan inkarnaatiokin riehumassa, mutta kyllä se Halcyon oli niin epeli, että nauroi vain partaansa ja antoi lemmikkiensä hoitaa hommat.
Vaikka Halcyon olisikin ns. virallista Gloranthaa, hän olisi silti aika kaukana vielä Zzaburin ja muiden mestareiden [b:767a8a0eab]velhoilusta[/b:767a8a0eab].
|
Runemaster
linkki
24. helmikuuta 2003 kello 17.25
|
Runemaster
24. helmikuuta 2003 kello 17.25
linkki
|
Muuten vain kyselen, että mihin olette sijoittaneet Aarnikotkien saari kampanjanne?
|
Guardian
linkki
24. helmikuuta 2003 kello 18.09
|
Guardian
24. helmikuuta 2003 kello 18.09
linkki
|
Juu kiva kysymys. Itse sijoitin saaren tuonne Rozgali merelle, joka sijaitsee tuolla Manirian rannikolla. Silloin emme ees tienneet, ettei örkkejä oo gloranthassa, emmekä ihmetelleet mitään :)
Vaikkei Aarnikotkien saari varsinaisesti kuulu gloranthaan(sanottu aika monta kertaa sanottu jo), niin en ainakaan voisi ees miettiä itseni sijoittavan sitä mihinkään muuhun maailmaan.
[b:f0812c0f72]Ja nyt off topiccii:[/b:f0812c0f72]
Örkeistä vielä. Vaikkei niitä oo varsinaisesti gloranthassa, ne voisi ehkä käsittää saaren "omaksi lajiksi". Niitä ei välttämättä elä missään muualla kun tuolla kyseisellä saarella. Tämä voisi olla yksi ehdotus tuolle örkki ongelmalle. Siis tämä oli todellaki vain ehdotus. Joku on ehkä maininnut sen jo.
|
Runemaster
linkki
24. helmikuuta 2003 kello 18.20
|
Runemaster
24. helmikuuta 2003 kello 18.20
linkki
|
Mäkin olin ajatellut laitaa sen tonne Roskalin merelle, mutta tuntu vaan hassulta laittaa niin iso tuntematon saari tohon ihan rannikon edustalle.
Sehän on varmaan monien laivojen kulkureitilläkin, mutta ei kai sillä nyt ole niin paljon väliä.
|
Guardian
linkki
24. helmikuuta 2003 kello 18.30
|
Guardian
24. helmikuuta 2003 kello 18.30
linkki
|
[b:f4e2a213e3]Runemaster:[/b:f4e2a213e3]
[i:f4e2a213e3]Mäkin olin ajatellut laitaa sen tonne Roskalin merelle, mutta tuntu vaan hassulta laittaa niin iso tuntematon saari tohon ihan rannikon edustalle.
Sehän on varmaan monien laivojen kulkureitilläkin, mutta ei kai sillä nyt ole niin paljon väliä.[/i:f4e2a213e3]
Ei se minulla ollutkaan ihan tuolla rannikolla, vaan aika pitkällä avomerellä jo, suunnilleen samoilla leveysasteilla kuin Kolmen Askeleen Saaret. Sanoin ehkä hieman hassusti kun sanoin että Rozkalin meri on
" Manirian rannikolla" Saarihan oli aika tuntematonkin, joten tuskin se nyt on ihan rannikolla, jos oikein muistan, ja vain harvat tietävät siitä... Ainakin jos se tuolla avomerellä :)
|
Larppa
linkki
24. helmikuuta 2003 kello 19.31
|
Larppa
24. helmikuuta 2003 kello 19.31
linkki
|
Runemaster kirjoitti:
[i:b547cec219]sijoittaneet Aarnikotkien saari kampanjanne?[/i:b547cec219]
No silloin kun me pelasimme Aarnikotka saarella, niin ei ollut vielä minulla tätä Glorantha laatikkoa, mutta nyt olen ajatellut sitä tuonne jonnekkin Itäisille saarille, koska siellä on aika paljon saaria, jotka sopisivat hyvin Aarnikotkien saareksi. En tiedä tosiaan kehtaanko ottaa sitä enään Gloranthaan, koska se ei oikeasti kuulu, kun on örkkejä jne. Mutta voisi vaikka niitten örkkejen tilalle laittaa peikkoja...
Ja sitten se voisi sopia jonnekkin Pamaltelaan slarkkien perusteella.
|
Kasila
linkki
27. heinäkuuta 2003 kello 17.13
|
Kasila
27. heinäkuuta 2003 kello 17.13
linkki
|
Sain kyseisen opuksen´Juhalta kun joku jolle Juha oli piirtänyt sai tunnon tuskia... Joo Sama heppu sanoi, että pääsee käsiksi kaikkiin vanhoihin opuksiin joita Gloranthaan on tehty... Joten...
1) kertokaas (erityisesti Nysalor) mitäs vanhaa settii kannatas vongata meinaa kun on perusteokset.. onkos Dorastorista jotain settii..??
2) Aarnikotkasaari on erittäin hyvä setti... paras jotten sanoisi. MUtta miten se on tuonut niin paljon vaikeuksia sijoittaa Gloranthaan ??? Aarnikotkasaaret sijaitsevat noin puolivälissä mantereita jerustelin puolella pyörrettä... sinne se sopii mainiosti Gloranthaan siis...?
Saatuani tuo ""Uudelleen"" painettu Griffin mountain niin huomasin että se on tehty vähintään yhtä hyvin... silloin tuli vaan mieleen, että miksi perkeleessä sitä aikaa ja vaivaa ei ole käytetty vaikka Carmanian poliittisen tilanteen ja vaikka mantereen sulun avaamisen tapahtumiin.. (siis esimerkiksi).. vaan on ollut pakko vääntää samaa settii (hyvää sellasita) uudelleen... MIKSI ????
Rupes meinaan vitutaan aika raivokkaasti.. no kuvaahan se tottakai lunarin rajaseutua hyvin... mutta kuitenkin...
|
Nysalor
linkki
27. heinäkuuta 2003 kello 18.57
|
Nysalor
27. heinäkuuta 2003 kello 18.57
linkki
|
Kasila:
[i:bda2b465cb]1) kertokaas (erityisesti Nysalor) mitäs vanhaa settii kannatas vongata meinaa kun on perusteokset.. onkos Dorastorista jotain settii..??[/i:bda2b465cb]
Dorastor-kirja on kyllä minun suosikkejani. Siinä on kivasti historiaa ja paljon muuta tietoa Dorastorista. Sen yhteyteen sopii hyvin Lords of Terror, joka on kuitenkin vahvemmin taustamateriaalia ja kulttikuvauksia. Vielä vanhemmista julkaisuista Cults of Terror -niminen opus on jonkinlainen Lords of Terrorin edeltäjä RuneQuestin kakkosversiolle. Aika paljon sen materiaalia on kai Cult Compendiumissa. Epävirallisten tuotteiden osalta vielä The Book of Drastic Resolutionsin kaaosnumero koskee Dorastoria.
[i:bda2b465cb]2) Aarnikotkasaari on erittäin hyvä setti... paras jotten sanoisi. MUtta miten se on tuonut niin paljon vaikeuksia sijoittaa Gloranthaan ??? Aarnikotkasaaret sijaitsevat noin puolivälissä mantereita jerustelin puolella pyörrettä... sinne se sopii mainiosti Gloranthaan siis...?[/i:bda2b465cb]
Aarnikotkien saarella on vain jonkin verran Gloranthaan kovin sopimattomia elementtejä, kuten pahimpana esimerkkinä örkit, jotka eivät Gloranthaan luontaisesti kuulu. Jos tuollaiset jutut haluaisi luontevasti osaksi Gloranthaa, niin täytyisi miettiä, mistä moiset ovat ilmestyneet, miten ne sopivat historian vaiheisiin, miksi ne vielä ovat olemassa, jne.
[i:bda2b465cb]Saatuani tuo ""Uudelleen"" painettu Griffin mountain niin huomasin että se on tehty vähintään yhtä hyvin... silloin tuli vaan mieleen, että miksi perkeleessä sitä aikaa ja vaivaa ei ole käytetty vaikka Carmanian poliittisen tilanteen ja vaikka mantereen sulun avaamisen tapahtumiin.. (siis esimerkiksi).. vaan on ollut pakko vääntää samaa settii (hyvää sellasita) uudelleen... MIKSI ????[/i:bda2b465cb]
Enpä usko, että Griffin Mountainin uudelleenjulkaisun vaatima työ olisi jostakin uudesta ja hienosta pois. Sen sijaan Aarnikotkien saaren vääntäminen alkuperäisestä Griffin Mountainista on minusta varsin ärsyttävää, sillä siihen uhratulla työllä olisi varmasti voinut saada julkaistua jotakin uutta Gloranthasta. Mutta se oli sitä AH:n halua luoda geneeristä fantasiaa eikä Gloranthaa. :/ Harmi, ettei koskaan ilmestynyt RuneQuestin lunarilaiskirjaa tai länttä käsittelevää opusta, vaikka sellaisia oli suunnitteilla. No, toivottavasti HeroQuestin myötä tulisi sitäkin puolta enemmän, vaikka noiden molempien seutujen lisäkuvausta jouduttaneen odottelemaan vielä pitkän aikaa.
|
Fharlanghn
linkki
28. heinäkuuta 2003 kello 8.20
|
Fharlanghn
28. heinäkuuta 2003 kello 8.20
linkki
|
[quote:f1e3465952="Kasila"]
1) kertokaas (erityisesti Nysalor) mitäs vanhaa settii kannatas vongata meinaa kun on perusteokset.. onkos Dorastorista jotain settii..??
[/quote:f1e3465952]
Dorastorista on olemassa vain se Avalon Hillin kirja, joka tuli ulos vuonna 1994. Cults of Terrorissa oli Dorastorin kartta ja lyhyt kuvaus, mutta ei mitään mitä tuosta myöhemmästä kirjasta ei löytäisi.
Jos teillä on nämä uudet "Gloranthan Classicit" eli Pavis & Big Rubble, Griffin Mountain ja Cult Compendium, niin siinä taitaa jo olla 2. editionin parhaat materiaalit. Lisäksi kannattaa vilkaista ainakin Borderlands, joka on mukava kampanja Kehtojoen laaksoon. Osa materiaalista taitaa olla uudelleenjulkaistu River of Cradlesissa (Ei tosin itse seikkailuita).
Wyrms Footnotes #14 on lohikäärme-erikoisnumero, joka kannattaa vilaista, jos niistä tykkää. RQ Companionissa on matskua Holy Countrysta. Trollpak 2 on hieno (en tosin omista, kolmosversioita, joten hankala verrata). Riippuu ihan siitä mikä kiinnostaa.
Ja itse tsekkaisin myös RQ2-säännöt. Vaikka pelaisikin kolmosella, niin voisi olla mielenkiintoista tutustua...
3rd editionin osalta multa puuttuu suurin osa kirjoista, joten en osaa sanoa, onko noita julkaistu uudelleen jossain tuoreemmassa läpyskässä.
F
|
Nysalor
linkki
28. heinäkuuta 2003 kello 13.05
|
Nysalor
28. heinäkuuta 2003 kello 13.05
linkki
|
Fharlanghn:
[i:1eaf7ee502]Lisäksi kannattaa vilkaista ainakin Borderlands, joka on mukava kampanja Kehtojoen laaksoon.[/i:1eaf7ee502]
Borderlands on tulossa Gloranthan klassikkojen sarjan seuraavana ja viimeisenä julkaisuna, kunhan se sitten jossakin vaiheessa ilmestyy. Mukana on kuulemma jotakin muutakin vanhaa materiaalia. Alkuperäisen Borderlandsin hinta taitaa olla aika korkea ainakin sen perusteella, mitä eBayssä tarjolla olleita kirjoja olen katsellut.
[i:1eaf7ee502]Wyrms Footnotes #14 on lohikäärme-erikoisnumero, joka kannattaa vilaista, jos niistä tykkää.[/i:1eaf7ee502]
Tuon lehden jutut on ilmeisesti julkaistu osittain uudelleen RuneQuest Deluxen dracoliskokuvauksessa RuneQuestin kolmosversion säännöillä. Luonteenpiirteistä taas on Sandy Petersenin juttu Codexin numerossa 3. Issariesin sivuilla on [url=http://www.glorantha.com/library/elder/dragonewts-mythos.html]osa[/url] (ja varsin kiinnostava sellainen) tuosta WF14:n jutusta
[i:1eaf7ee502]RQ Companionissa on matskua Holy Countrysta.[/i:1eaf7ee502]
Tradetalkin numerossa 4 on Pyhän maan kuvaus, joka on käsittääkseni tuon kuvauksen päivitetty versio. Samassa lehdessä oleva kartta taitaa olla suunnilleen sama kuin RQ Companionissa.
[i:1eaf7ee502]Trollpak 2 on hieno (en tosin omista, kolmosversioita, joten hankala verrata).[/i:1eaf7ee502]
RQ2:n Trollpak on käsittääkseni laajempi kuin kolmosversion (kun Avalon Hill pisti sen osiin, arvatenkin markkinointisyistä), mutta suunnilleen samat jutut voi kai saada myös kolmosversion puolelta Trollpakista, Into the Troll Realmsista ja ehkä Troll Godsista, jos alkuperäisessä peikkopakkauksessa oli kultteja, jotka karsitusta versiosta puuttuvat.
|
Kasila
linkki
30. heinäkuuta 2003 kello 5.09
|
Kasila
30. heinäkuuta 2003 kello 5.09
linkki
|
[quote:d65746c74a]Borderlands on tulossa Gloranthan klassikkojen sarjan seuraavana ja viimeisenä julkaisuna, kunhan se sitten jossakin vaiheessa ilmestyy. [/quote:d65746c74a]
toi taitaa napsahtaa kun J piirtää siihen...
[quote:d65746c74a]
Jos teillä on nämä uudet "Gloranthan Classicit" eli Pavis & Big Rubble, Griffin Mountain ja Cult Compendium, niin siinä taitaa jo olla 2. editionin parhaat materiaalit[/quote:d65746c74a]
Joo.. noi on.. mutta taitaa joutuu keskittyyn niihin TRM alkupään suolloksiin...
Jeah
|
Guzmo
linkki
31. heinäkuuta 2003 kello 19.14
|
Guzmo
31. heinäkuuta 2003 kello 19.14
linkki
|
Dorastor & Lords of Terror kannattaa ehdottomasti hankkia.
|
kulkuri
linkki
4. elokuuta 2003 kello 11.55
|
kulkuri
4. elokuuta 2003 kello 11.55
linkki
|
[quote:7550b842a2="Guzmo"]Dorastor & Lords of Terror kannattaa ehdottomasti hankkia.[/quote:7550b842a2]
Taitavat vaan molemmat olla Out of Print.
|
Nysalor
linkki
4. elokuuta 2003 kello 12.44
|
Nysalor
4. elokuuta 2003 kello 12.44
linkki
|
kulkuri:
[i:dc296ca78c]Taitavat vaan molemmat olla Out of Print.[/i:dc296ca78c]
Fantasiapeleissä on vielä heidän nettisivujensa mukaan Dorastor-kirjaa myynnissä. Hinta on tosin kohtuullisen korkea: 31,30 euroa. Voin silti sanoa, että kirjan sisältö on sen arvoista, sillä se on minusta yksi parhaista RuneQuest-kirjoista, ellei peräti paras. Mukana on miellyttävä määrä historiaa, alueen kuvausta ja pelimateriaalia (ts. Riskimaa-kampanja). Lords of Terror on paljon vaikeammin saatavissa, mutta se ei pelaamisessa ole ehkä niin käyttökelpoinen kuin Dorastor-kirja ja sitä ilmankin kyllä pystyy ihan mainiosti peluuttamaan Dorastorissa.
|
Guzmo
linkki
4. elokuuta 2003 kello 21.12
|
Guzmo
4. elokuuta 2003 kello 21.12
linkki
|
Amazonista ja Ebaystä voi löytyä OOP tavaraa inhimillisilläkin hinnoilla.
|
Aldar
linkki
19. lokakuuta 2003 kello 20.05
|
Aldar
19. lokakuuta 2003 kello 20.05
linkki
|
Minun pelaaja aikani (nykyisin olen PJ) oli lyhyt, mutta siinä ajassa kerittiin paljon. Seikkailuni oli kylläkin perustettu laajalti hakkaa-tyyliin, ja useimmat olivat ihan perinteisiä mättö-tehtäviä, kuten tapa örkit, saat palkkaa. Mutta nykyisin pj:nä olen nähnyt Tuulimiekan joutuminen örkkien ja Halcyon Van Enkhortin käsiin. On nähty myös Eukko Piikkisilmän jättiläisarmeija. Aarnikotkien saari on kyllä täynnä seikkailun aihetta. Nyt pelaaja-kaverini perusti kaupungin vanhaan Xar-linnakkeeseen jota vartioi joukko lohikäärmeitä..
Mutta sellastahan se on tämä roolipelaaminen...
|
Bragolgurth
linkki
9. joulukuuta 2003 kello 15.12
|
Bragolgurth
9. joulukuuta 2003 kello 15.12
linkki
|
Luettuani vieraan viimeiset lauseet hyppäsin suoraan loppuun ja pistin viestiksi.
Eräs peliporukkamme jäsen aikoopi sen kohta ostaa, ja mitä luin tuosta ekasta viestistä, niin hyödyllinen ostos se tulee olemaan, indeed. :P
|