Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ TOUKOKUU 2007
Kalikos
Tarina oikeasta uskosta Ralioksessa

Tämän opettavaisen tarinan voi kuulla niillä läntisillä seuduilla, joilla Monijumalaisen kirkon ylivalta tunnustetaan ja jotka pitävät monijumalaisuutta ainoana oikeana uskona. Tällaisia seutuja on varsinkin Ralioksessa runsaasti Monijumalaisen kirkon laajennettua piiriään muutamien viime vuosien aikana. Kuka vain uskonnollinen monijumalainen mielellään kertoo matkalaiselle tämän tarinan, mutta pääosin tämä tarina kuullaan lasten saadessa uskonnollista kasvatusta. Tarina opettaa sen, että Monijumalainen kirkko on ottanut oppeja muilta uskonnoilta: parhaat puolet jokaiselta, näin muodostaen ylivaltaisen yhtälön ja totisen uskon, joka on jumalallista alkuperää.


"Tapasi aikoinaan noilla Otkorionin mahtavilla mailla neljä suurta uskonmiestä, jokainen hurskas saarnaaja, uskonsa puolestapuhuja. Yksi miehistä oli orlanthi, lähetyssaarnaaja Lankstin karuilta mailta, mukanaan sanoja Orlanthin mahtavuudesta. Toinen miehistä oli rokari, tullen kaukaa Seshnelasta tänne Pyhästä Rokarista kertomaan. Kolmas miehistä oli Arkatin sankarikultista, täällä kertoakseen suuria sanoja Arkatista. Neljäs miehistä kuului Monijumalaiseen kirkkoon, ollen täällä Surantyrin sanaa levittämässä.

Ensimmäinen miehistä aloitti: "Jumalien Kuningas, Myrskyjen Herra ja Valontuoja, Orlanth, minut tänne lähetti tuomaan sanaa siitä hyvyydestä, kunniasta, vapaudesta ja rakkaudesta, jota hän seuraajilleen antaa. Uskokaa minua muukalaiset, sillä silloin tekin saatte tuntea sen voiman, oikeudenmukaisuuden ja hallitsemisen, jonka Orlanth meille ylivaltaisuudessaan suo."

Miehet keskustelivat hetken, kunnes toinen heistä jatkoi suurilla sanoillaan: "Ei herrat. Kautta violetin kuulkaa, mitä Luoja teille tarjoaa. Näkymätön Jumala on jumala jumalten takana, täydellinen, mahtavampi kuin mikään muu voima. Hän tarjoaa tarkoituksen elämään ja antaa meille mitattavan osamme, hengen. Hän on pelastus ja iäinen täyttymys. Häneen nojautumalla ette vaivu unohduksiin ruumiinne mukana vaan saatte kuolemanjälkeisen elämän. Hän on Lohtumme, hän on Ilomme."

Miehet keskustelivat hetken, kunnes kolmas valmistautui esittämään kaukaa tuodut väitteensä: "Ilman Arkatia yksikään puhdas ja rationaalinen sielu ei näillä mailla vaeltelisi vaan yhä Gbaji näitä maita kirotuissa hyppysissään pitäisi. Arkat oli se, joka Gbajin tappoi, pois ajoi pahan. Hän perusti näille maille kuningaskuntansa, jotta jumalallinen harmonia ja hyvyys jälleen olisi yllämme. Hän tuo meille totuuden ja valon pimeydestä, hän tuo meille rauhan ja tuhoaa petturuuden. Hän on suurin sankareista ja on valmis tuota tietoa jakamaan, jotta muutkin voisivat saavuttaa sen mahtavuuden ja ylpeyden, minkä hän on saavuttanut."

Näiden ylväiden lausahduksien jälkeen kaikki katsoivat neljänteen mieheen, joka oli tähän asti pitäytynyt hiljaisuuden autuudessa. Muiden kasvoille ehti jo vääntyä halveksumisen ilmeitä, kunnes neljäs miehistä avasi suunsa tarjotakseen muille vastauksensa: "Olette kaikki oikeassa. Jumaluutenne tarjoaa sitä, mitä ihminen tarvitsee täällä. Mutta kuulkaa, jumaluutenne ovat kovin kapea-alaisia. He lupaavat lohdutusta, tukea ja harmoniaa vain tietyillä ihmiselämän osuuksilla, jolloin lupauksiin ja niiden toteuttamiseen jää aukkoja. He eivät tarjoa onnellisuutta ja menestystä kaikessa maallisessa tahi henkisessä vaan suojelevat ja tarkkailevat vain yhtä ominaista alaansa."

Miehet olivat yllättyneitä, ja he pyysivät neljättä perustelemaan: "On olemassa yksi korkein, pohjimmainen ja mahtavin usko. Tämä usko on usko monijumalaisuuteen. Koska Luoja on lähestyttävyydeltään rajoitettu, on muita jumaluuksia palvottava, jotta elämän ympyrä heidän apunsa kautta täyttyy. Jokainen ihmiselämän tarve ja osuus tulee täytettyä tämän uskon kautta, joka ei jätä mitään huomioimatta, yhdistäen kaiken, mikä on tässä maailmassa olennaista."

"Monijumalaisuus suo Orlanthin hyvyyttä, kunniaa, vapautta ja rakkautta; hän suo voiman, oikeudenmukaisuuden ja hallitsemisen ylivaltaisuuden. Monijumalaisuus antaa meille Luojan kautta henkemme, pelastuksemme ja iäisen täyttymyksemme, sillä hän on jumalista suurin, mahtavampi kuin mikään muu voima. Hän antaa meille kuolemanjälkeisen elämän pelastuksen: Lohdun ja Ilon. Arkat, tuo suuri sankari, tarjoaa uskon kautta meille harmoniansa ja hyvyytensä, ajaen pahan pois luotamme. Hän on meille valo, totuus ja rauha. Hän on suurin sankareista, tarjoten tuota jumalallista tietoa meille. Tätä kaikkea on monijumalaisuus: ihmiselämän täyttymys kaiken olennaisen kautta."

Tämän sanottuaan kolme miehistä lankesi polvilleen kuultuaan monijumalaisuuden perimmäisen sanan, luopuen vanhoista uskoistaan liittyen tähän korkeimman, pohjimmaisen ja mahtavimman uskon piiriin, uskoon, joka totisesti on ollut, on ja tulee aina olemaan se ainoa totuus."

Kirjoittaja: Charnjibber.


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English