Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ SYYSKUU 2003
Kalikos
3. Kadotettu Kuolematon

Kun Keisarillisella valtaistuimella ei ollut oikeamielistä hallitsijaa, niin Kralorela kärsi. Monet ihmiset olivat unohtaneet hyvät tapansa ja oikean käytöksen maata hallitsevan varjon ikeen alla. Laittomuudet yleistyivät, ja maailma oli kääntymässä päälaelleen. Alempi verotti ylempää, ja hyvän maan kansalaiset sekaantuivat ja pariutuivat hankalonien*, hsunchenien** ja nichungien*** kanssa.

Maa tarvitsi sankaria, ja Heen Man tiesi sen. Hänen esi-isänsä olivat tunteneet paljon viisautta, ja hän muisti tuosta viisaudesta paljon. Heiltä hän oli oppinut Seitsemän Nikaman Kumarrukset, joilla hän tasapainotti henkensä ja ruumiinsa.

Pitkällisen mietiskelyn ja suunnittelun jälkeen Heen Man lähti etsimään keinoa tuoda maahan rauha. Matkoillaan hän pieksi rosvoja ja teki muitakin tekoja, joita tavallinen kansa arvosti. Vihdoin hän ymmärsi, että hänen tulee etsiä apua lohikäärmeeltä, ja Thrunin Da oli ainoa lohikäärme, jonka hänen esi-isänsä olivat tunteneet.

Heen Man matkasi meren rannalle, suoritti Veljellisen Kunnioituksen riitit ja istuutui meditoimaan. Vuosikaudet meditoituaan Heen Man poikkesi käymään ruumiillisilla tarpeillaan ja söi käsiinsä hypänneen kalan. Silloin meren aavasta nousi muoto, joka oli yli kaiken inhimillisen ymmärryksen. Häviävän hetken ajan hän näki täydellisyyden kaikessa kauheudessaan ja kauneudessaan. Lohikäärme, jota Heen Man oli etsinyt vuosikaudet, ilmestyi syvyydestä. Sitten suurin tsunami miesmuistiin pyyhkäisi Heen Manin mukanaan syvyyteen ja murskasi samalla 10 rannikkokaupunkia, 100 kalastajakylää ja 1000 pienempää asumusta saaren sisemmistä osista.

Ollessaan kuohujen alla Heen Man näki unta. Unessa hän kohtasi suuren sinisissä ja vihreissä aalloissa kylpevän lohikäärmeen. Hän pyysi lohikäärmeeltä apua, jotta hän voisi pelastaa maailman. Lohikäärme kysyi häneltä: "Jos lähdet matkaan oikealla jalallasi, niin päätätkö sen myös sillä?" Heen Man päätteli, että matka voi päättyä yhtä hyvin oikealla kuin vasemmalla jalalla mutta ei ehtinyt vastata, sillä hän heräsi.

Heen Man oli huuhtoutunut rantaan kaukana kotikaupungistaan. Vierellään hän huomasi Jaderenkaan. Hän iloitsi ja alkoi järjestelmällisesti tutkia sen rakennetta ja ominaisuuksia, sillä hän oli varma, että tässä oli lohikäärmeen hänelle suoma lahja.

Jaderenkaalla oli todellakin ihmeellisiä ominaisuuksia. Sen ulkokuori oli niin kova, ettei terävinkään miekka siihen kyennyt jättämään jälkeäkään, ja kun Heen Man puhalsi sen lävitse, hänen hengityksensä muuttui lieskaksi, joka oli kuumempi kuin yksikään Tulen Ministeriön ahjoista. Myöhemmin hän oppi muita taikakeinoja, joitten avulla hän kykeni tekemään Jaderenkaalla monia temppuja.

Jaderenkaalla aseistautuneena Heen Man voitti lukemattomia vihollisia, ja jopa Sekeverin lakeijat karttoivat häntä. Kuitenkaan hän ei ollut tyytyväinen. Hän päätteli, että koska hän oli vain yksi mies, kuten Fong Feikin****, eikä siis voisi saada mitään pysyvää aikaan. Oli tietenkin totta, että hän saattaisi kuoltuaan luovuttaa Jaderenkaan seuraajalleen, mutta hän ei halunnut edes ajatella tällaista vaihtoehtoa. Hän ei voinut olla kaikkialla yhtä aikaa ja väsyi jatkuviin kahnauksiin Sekeverin palvelijain kanssa. Niinpä hän ryhtyi etsimään lohikäärmettä uudelleen.

Hän saapui Kaharin meren rantaan ja aikansa mietiskeltyään turhautui. Siitä lähtien, kun hän oli käyttänyt Rengasta, oli esi-isäin oppi jäänyt vähemmälle käytölle. Hän päätteli, ettei Thrunin Da halunnut tulla. Tämä suututti hänet niin, että hänen naamansa värjäytyi mustaksi vihasta.

Suivaannuksissaan hän käänsi uuden oppinsa ja uuden mahtinsa mereen ja vaati tosilohikäärmettä ilmestymään. Hänen valtansa ei siihen kuitenkaan riittänyt. Vihaisena hän kutsui jokea esiin, ja sen pohjalla asuva lohikäärme heräsi. Se ei kuitenkaan tiennyt, miten Heen Man saisi kutsuttua Thrunin Dan. Niinpä hän kutsui kukkulaa, ja sen alta kaivautunut lohikäärme sanoi, ettei tunne Thrunin Data.

Heen Man järkeili, ettei hänellä ollut vaan tarpeeksi jadea kutsun suorittamiseen. Niinpä hän eli elämänsä loppuun keräten itselleen lisää jadea ja lisää tietoa siitä, miten saisi meren kuulemaan itseään. Hän kuoli tosi keisarin palatessa yksinäisenä ja vanhana miehenä.


* Itäisten saarten ihmisten kanssa.
** Vuorten petoihmisten kanssa.
*** Lännestä ja pohjoisesta hyökänneiden paimentolaisten kanssa.
**** Ensimmäinen Kadotettu Kuolematon.

Kirjoittaja: Olli Kantola, alias newsalor

Best of Glorantha 2003 Nominee


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English