Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ MARRASKUU 2004
Kalikos
Kuninkaan kuolema

Paviksen Suuren murskan raunioilla kuohui. Tarkemmin ottaen Yelmalio kukkulalla, lähellä haltioiden Puutarhaa. Tuhannet katsojat olivat kerääntyneet katsomaan titaanien taistelua. Vastakkain iskisivät Aurinkokupolin kreivi Solanthos Rautapeitsi sekä itseään Haukkametsän paroniksi kutsuva Uroxin harras Elgarth Nöyryyttäjä.

Koska taistelu oli kolme päivää sovitusta myöhässä, olivat taisteluun johtaneet tapahtumat kerinneet kiertää yleisön ja koko seudun läpi huhujen ja tarinoiden muodossa. Elgarthin tiedettiin loukanneen Solanthoksen kunniaa toistuvasti tämän omassa hovissa. Elgarth oli ystävineen aikanaan tunkeutunut väkivalloin Aurinkokupolin temppeliin. Kehtoepisodin aikana, kun Solanthos kutsui kehdolta neuvotteluryhmän luokseen, oli Elgarth pilkannut tätä julkisesti tämän omassa hovissa. Tämä jatkuva ylimielinen käytös ajoi lopulta Solanthoksen poikkeukselliseen ratkaisuun. Hän haastoi Elgarthin kaksintaisteluun. Tai näin ainakin tarinat kertoivat.

Kolmantena päivänä sovitusta ajankohdasta Elgarth lopulta saapui paikalle ratsastaen valtaisaa taivashärkää. 'Olen pahoillani myöhästymisestäni, mutta jouduin matkaamaan tänne kaukaa Sartarista', Elgarth sanoi astuessaan alas ratsunsa selästä. Solanthos tyytyi vain nyökkäämään.

Kun Elgarth oli saanut ratsullensa paikan alkoi tuomarina toimiva Humaktin vanha harras rituaalit taistelukentän siunaamiseksi. Hän tappoi monta mustaa kanaa ja valutti näiden verestä totuusriimun jokaiseen alueen nurkkaan. Lopuksi tämä piirsi maahan keskellä kunniankenttää suuren kuoleman riimun. Tämän jälkeen alkoi perinteinen valintariitti, jolla määritellään kaksintaistelun säännöt. Pappi asetti Solanthoksen ja Elgarthin eteen asetelineen, jossa oli kaksi miekkaa ja kaksi tikaria. Miekka olisi merkki kuolemaan asti taistelusta, tikari taasen ensiverestä. Solanthos tarttui empimättä miekkaan. Katsomossa suurena enemmistönä olevat aurinkokupolilaiset hurrasivat. Elgarth tuhahti halveksivasti ja nappasi toisen miekan käteensä. Oli siis selvää, että kumpikaan ei pyytäisi eikä antaisi armoa. Tämän jälkeen tuomari ojensi kätensä, joissa molemmissa oli sormus. Sormuksen vastaanottaminen tarkoittaisi lupaa magian käytölle. Molemmat miehet ottivat sormuksen vastaan. Tuomari osoitti miehille omat päätynsä ja taistelu oli valmis alkamaan.

Taistelukentän länsipäässä valmistautui Solanthos Rautapeitsi elämänsä 168:een kaksintaisteluun. Hän oli pukeutunut varta vasten kaksintaisteluita varten tehtyyn kevyeen levyhaarniskaan. Käsissään tällä oli aseenkantajan ojentama valtava rautainen peitsi. Liki kaksimetrinen Solanthos otti muutamia venytyksiä ja teki harjoitusiskuja ilmaan. Oli päivänselvää, että huolimatta liki viidestäkymmenestä ikävuodestaan hän oli edelleen rautaisessa kunnossa.

Toisessa päässä taistelukenttää seisoi kummallinen näky. Elgarthilla oli päällään omituinen kuparinen levyhaarniska, jonka alta näkyi selvästi jonkinlaista lehvää. Ilmeisestä haltiatyöstä huolimatta panssarin rintaa koristivat suuret Uroxin riimut. Kypärä, jota mies käytti, oli myös varsin erikoinen: siinä oli päälaella pitkä terävä piikki. Aseenaan Elgarth käytti myös peistä. Solanthoksesta poiketen tällä oli vyöllään myös tikari ja jonkinlainen outo lyhytmiekka.

Tuomari nosti kätensä ja julisti: 'Taistelu alkakoon.' Miehet mittailivat hetken aikaa toisiaan katseillaan, kunnes Elgarth päästi kurkustaan hyytävän taisteluhuudon ja ryntäsi hyökkäykseen. Elgarthin ympärillä hohkaava pelon aura sai suuren osan katsojista peittämään silmänsä ja korvansa, mutta Solanthos seisoi järkkymättä paikallaan. Elgarthin taisteluhuudon vielä raikuessa läsnäolijoiden korvissa alkoi Solanthos lyhyen rukouksen, jonka päätteeksi hänen panssarinsa alkoi hohtaa valtavan kirkasta valoa. Katsomossa peiteltiin silmiä tai katsottiin toiseen suuntaan, mutta Elgarth jatkoi järkkymättä kohti Solanthosta.

Ensimmäinen tunti taistelusta oli varsin tasapuolista tunnustelua ja toisen voimien kokeilua. Molemmat koettivat löytää heikkouksia toisen puolustuksesta, jotta pääsisivät niskan päälle, mutta turhaan. Myöskään kummankaan magia ei saanut yliotetta toisen yli. Harvoin jos koskaan kuitenkaan on Praxissa nähty niin taitavaa taistelua, kuin nämä miehet tarjosivat jo alusta alkaen. Ukkosen jylinä, joka seurasi Elgarthin iskuja, kantoi pitkälle yli Uuden Paviksen muurienkin. Solanthoksen magian aiheuttamat valot näkyivät kauas Paadelle saakka.

Tasapäinen taistelu jatkui tunti tunnilta. Elgarth koetti päästä lähelle Solanthosta voidakseen taistella lähiasein, mutta Solanthoksen kissamaisen kepeä liikkuminen piti tämän etäällä. Ensimmäinen veri vuodatettiin kuitenkin Elgarthin toimesta. Solanthoksen epäonnistuessa pysymään perässä Elgarthin vimmaisella raivolla esittämässä iskusarjassa. Tämän jälkeen kului pitkiä toveja taistelijoiden vain tuijottaessa toisiaan ja mitaten henkistä kanttiaan. Petoriimun otsaansa tatuoituttanut fanaattinen Uroxi ja kuninkaallista itseluottamusta uhkuva kreivi samanaikaisesti kavahtivat ja kunnioittivat toisiaan.

Ensimmäistä kertaa ratkaisu oli lähellä Elgarthin kehittäessä loistavan manööverin: Elgarth pilkkasi Solanthosta: 'Sinä Punaisen kuun poikalutka, Sor-eelin huoripoika...' ja houkutteli tätä varomattomaan hyökkäykseen. Tehostaakseen harhautustaan hän jätti osan suojaustaan auki. Solanthos kuvitteli hetkensä tulleen ja latasi hirvittävän määrän voimaa iskuun, jolla toivoi päättävänsä taistelun. Mutta aivan turhaan, sillä loistavasti tilanteen ennakoinut Elgarth torjui iskun voiman peitsellään kohdistumaan maagiseen panssariinsa. Elgarthille avautui paikka päättää taistelu, mutta onnetar oli hylännyt tämän. Raivokas kukrin isku suuntautui keskelle Solanthoksen rintapanssaria. Valtavasta jymäyksestä huolimatta tämä ei tuonut ratkaisua taistelijoiden välille.

Taistelun venyessä Solanthos huomasi olevansa selvästi vastustajaansa parempi liikkumaan ja koetti väsyttää tämän. Tunti tunnilta vastustajat kiersivät toisiaan ja jakoivat hirvittäviä iskuja. Sartarin soihtuna tunnettu wyter-henki kuitenkin antoi Uroxille sitkeyttä jaksaa ketterämmän vastustajansa vauhdissa.

Monen tunnin taistelun jälkeen Elgarth teki jotain, mitä ei ole nähty vuosisatoihin haltiametsien ulkopuolella. Hän nappasi vyöltään kaksi riimuin koristeltua sauvaa, Aldryamien pirstomispalikkaa, ja katkaisi nämä lähettäen niiden sisältämän kuolemantaikuuden Solanthoksen kimppuun. Aurinkokunnan kreivi oli kuitenkin väkevä taikuudessaan ja kesti valtavin ponnistuksin tämän oudon hyökkäyksen.

Lopullinen ratkaisu taistelulle saatiin vasta yli kymmenen tunnin taistelun jälkeen. Kreivi Solanthoksen peitsi törrötti maassa kiinni epäonnistuneen hyökkäyksen seurauksena. Tuntui sille, että itse Yelm himmeni sillä hetkellä. Aavikon tuuli yltyi hetkessä. Katsoessaan vastustajansa armottomiin silmiin Solanthoksen itsekuri petti. Aurinkokupolin kreivi oli valmis kohtaamaan luojansa. Mutta Nöyryyttäjänä tunnettu Elgarth ei päästänyt tätä niin vähällä vaan ainoastaan haavoitti vastustajaansa taitavilla iskuilla, jotka lamauttivat kreivin toimintakyvyn.

Taistelu oli kuitenkin jo oikeasti ohi ja sitä seurannut makaaberi nöyryytys sai katsojat itkemään kuninkaansa puolesta. Elgarth löi vastustajansa kerta kerran jälkeen maahan, vain pilkatakseen tätä ja jatkaakseen nöyryytystä. Lopulta Solanthos ei jaksanut enää nousta ylös ja Elgarth lopetti taistelun Ankkalinnan Humaktien takomalla kukrillaan. Valtava vimmainen isku irrotti kreivin pään kerralla. Uroxi nosti kätensä korkealle ilmaan ja huusi: ' Neljäsataayhdeksänkymmentäkuusi.'

Aurinkokupolin kreivikunnan rakastetun johtajan Solanthos Rautapeitsen päätön ruumis jäi makaamaan Yelmalio-kukkulan hupulla olevalle taistelukentälle. Hänen peitsensä ja kypäröity päänsä lähtivät murhaajan matkaan. Tuntui kuin aika itse olisi pysähtynyt Praxissa. Koko Aurinkokupolin väki yhdessä jäi suremaan tätä ja viettämään ruumiinvalvojaisia.

Samanaikaisesti toisaalla Haukkametsän paroniksi itseään kutsuva barbaari teki matkaansa takaisin Sartariin. 'Myrsky yli punaisen kuun' -joukkio odotti tätä siellä. Suuret teot ja kohtalot kutsuivat...

Kirjoittaja: Mika "Elgarth" Suonsyrjä


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English