Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ MARRASKUU 2003
Kalikos
Tarina Doburdunista ja Orlanthista

Ei ole kauankaan, kun Doburdun* lähti tuhoamaan Myrskykylää vahvistaakseen omaa asemaansa myrskyjen hallitsijana. Syynä tähän oli tietenkin se, että Orlanth on mahtava myrskyjen hallitsijana ja hänellä on tukenaan heimonsa. Ovelana miehenä Doburdun käytti lainsuojattomien tuulien maita ja pääsi täten Myrskykylän ympäröiville vuorille. Ensimmäiseksi ongelmaksi nousi se, ettei vuorien läpi helposti mentäisi. Hetken vuoria tutkittuaan Doburdun löysi oivallisen kohdan, johonka hän pystyi käyttämään myrskyisiä voimiaan. Doburdun keskitti hurjan tuulen tiettyyn kohtaan vuorta, joka oli aika ohut ja murea, ja sai tuulen ansiosta siihen pienen raon. Hän yhdistyi itse tuuleensa ja livahti sen avulla vuoren toiselle puolelle, Myrskykylään.

Myrskykylässä eleltiin kesäistä aikaa, ja Orlanth Seikkailija oli tapansa mukaan poissa kotoa. Doburdun lähti kohti Myrskykylän ydintä, Orlanthin ja Ernaldan taloa. Hän kumminkin huomasi pienen ja matalan majan lähettyvillä ja päätti tutkia, millaisia ovat nämä orlanthien majat. Hiljaa kuin hiljainen tuuli Doburdun pääsi talon luokse ja kurkkasi ikkunasta sisään. Maja oli sisustettu eläinten turkeilla, ja se oli aika hämärä. Täällä asusti Niskis Rakastaja, ja hän tietenkin oli itselleen sopivissa hommissa juuri erään naisen kanssa. Doburdun päätti testata, kestäisikö Niskisin maja hänen jyrähtelevää nuijaansa. Kuului kova jyrähdys, ja iskun seurauksena Niskis majansa kanssa oli maan tasalla. Tästä kumminkin syntyi melua, ja myrskyheimolaiset lähtivät katsomaan äänen alkuperää.

Doburdun kätkeytyi pensaikkoon heimolaisten tullessa. Kappas vain, kaikki kovimmat soturit olivat paikalla. Doburdun ajatteli jo, että nyt olisi loistava tilaisuus tuhota onnettomat väärän myrskyn palvojat, mutta hän myös tajusi naisten olevan turvatta. Näin hän lähti hiipimään kohti Ernaldan kudontataloa.

Ernalda oli talonsa ovella katselemassa Niskisin majan suuntaan. Doburdun hyökkäsi piilostaan kohti Ernaldaa. Ernalda ehti parahtaa: "Aina on toinenkin keino!" Tämä vetosi Doburduniin syvästi. Oliko hän yksipuolinen jumala? Silloin Doburdunilla välähti! Hän kaivoi esille Ukkoskepin ja käytti sen voimia Ernaldan kudontataloon. Ernalda nosti maan suojakseen, mutta talo ukkosen voimasta murtui. Doburdun lähti kiireen vilkkaa kohti Orlanthin Suurta Hallia.

Mutta Ernalda ei ollut toimeton. Maan syvyyksissä hän lähetti maahengen Orlanthille. Maahenki kulki herransa luokse nopeasti, nopeammin kuin mikään muu Gloranthan päällä. Orlanth Seikkailija oli tapansa mukaan hakkaamassa lunarilaisia vätyksiä parasta aikaa. Hän suuttui hirmuisesti, kun kuuli kotinsa joutuneen hyökkäyksen alaiseksi. Hän kutsui suuren tuulen, jonka avulla hän lennähti Myrskykylään hetkessä. Maahengen lähettämisen jälkeen Ernalda maanvoimiensa kanssa lähti pelastamaan Niskisiä, mutta se on jo toinen tarina.

Doburdun oli juuri iskemässä, totta puhuen neljättä kertaa, Ukkoskepillään ja jyrähtelevällä nuijallaan Orlanthin Suurta Hallia, mutta Neljäs Taisteleva Myrsky (Orlanth oli jättänyt taaninsa kotiin, että saisi itse enemmän iloa tappeluista) otti osuman itseensä ja pelasti Orlanthin Suuren Hallin. Mutta samalla itse Orlanth myrskyineen lensi paikalle, kun tilanne näytti jo erittäin pahalta. Toisetkin myrskyheimolaiset olivat tulossa paikalle aikeissa piestä ihan kunnolla tuo kirottu Doburdun. Orlanth oli niin vihainen, että hän nostatti kaikista hurjimman ja tehokkaimman myrskynsä Doburdunin päälle. Doburdunin heikot myrskyvoimat eivät vetäneet vertoja Orlanthin voimille, mutta se oli oikeastaan hyvä juttu, Doburdunin kannalta. Myrsky oli jopa niin voimakas, että Doburdunin jalat nousivat maasta, ja aivan vahingossa Doburdun lensi hurjan tuulen saattelemana takaisin Pelandaan, pois Myrskykylästä. Vaikka tarkoitus oli Orlanthilla vain vähän antaa esimakua tulevasta kohtalostaan. Orlanthia ärsytti enemmän kuin ikinä, koska hän oli jättänyt lunarilaisten kanssa taistelemisen ja nyt hän vielä pelasti näitten jumalankin!


* Doburdun on lunarilaisten ukkosen ja myrskyn jumala, joka vaikuttaa lähinnä Pelandassa ja Dara Hapassa.

Kirjoittaja: Lauri Kärkkäinen


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English