Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ MAALISKUU 2005
Kalikos
Kultaa antava käärme
Teshnoslainen kansantarina

Olipa kerran köyhä riisinviljelijä, joka oli ahkera ja ahersi aamusta iltaan vaatimattomilla riisipelloillaan. Ahkeruus ei taannut kuin niukan toimeentulon riisinviljelijälle ja hänen perheelleen, mutta hän yli tyytyväinen siihenkin vähään.

Eräänä päivänä riisinviljelijä löysi pelloiltaan muurahaispesän ja huomasi, että sen sisällä asui käärme. Riisinviljelijä arveli sen olevan merkki Teshnan suosiosta hänen peltoaan kohtaan, ja niin hän alkoi viedä päivittäin maitoa muurahaiskeolle.

Kerran sitten muurahaiskeolle tullessaan riisinviljelijä löysi maitolautaselta suuren kultakolikon. Hän pani sen talteen ja jatkoi käärmeen ruokkimista maidolla. Niin lautasella oli odottamassa kultakolikko joka päivä ja riisiviljelijä vaurastui.

Sitten eräänä päivänä riisinviljelijän piti mennä kaupunkiin myymään satoaan. Hän pyysi poikaansa ruokkimaan käärmettä, kun hän itse olisi poissa. Poika lupasi tehdä sen, mutta kun hänen isänsä oli lähtenyt, poika ajatteli:

"Muurahaispesä on varmasti kukkuroillaan kultakolikoita. Meistä tulisi rikkaita, jos saisimme ne kaikki sen sijaan, että saisimme yhden vaivaisen kolikon päivässä."

Poika meni muurahaiskeolle ja sohaisi sitä kepillä. Käärme tuli esiin ja poika yritti tappaa sen, jotta saisi rauhassa penkoa kekoa. Paha kyllä käärme ei kuollut vaan kävi pojan kimppuun ja puri tätä jalkaan. Pojan jalka paisui, muuttui siniseksi, ja poika kuoli.

Niin riisinviljelijä ei saanut enää koskaan kultakolikoita, koska hänen poikansa ahneus oli suututtanut jumalattaren.

Kirjoittaja: Matti Järvinen


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English