Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ LOKAKUU 2006
Kalikos
Ensimmäinen valhe

Taivaan sfäärien täydellisyydessä asuivat Dayzatar, Yelm ja Lodril. Ja näin oli hyvä.

Dayzatarille kuuluivat korkeimmat asiat, joista ei ollut muille väliä. Yelmille kuuluivat kaikki asiat, vaikkei niillä olisi ollut niin väliäkään. Lodrilille ei kuulunut mikään, vaikka hän välitti kaikista.

Kaikki kolme veljestä olivat valaistuneita, minkä merkkinä heillä oli kolme silmää. Koska Lodril oli Lodril, hänen silmänsä sijaitsi hieman eri paikassa. Ja näin oli hyvä.

Kerran Lodril oli tutustumassa maan muovaamiseen ja loi savesta astian. Sillä hetkellä hän näki salaisella silmällään uuden ja käsittämättömän vihollisen - Yön - hyökkäämässä taivaalle. Koska Lodril oli tunnollinen työmies, hän ei jättänyt työtään kesken vaan nimesi luomuksensa näkemänsä mukaan yöastiaksi ja hyppäsi taivaalle.

Lodril meni varoittamaan veljiään näkemästään. Dayzatar oli yhä etäisempi eikä edes kohdannut veljeään. Koska Yelmin kolmas silmä katsoi eteenpäin, Yelm ei ollut nähnyt uutta vihollista. Laki sanoi, että se, mitä Yelm ei näkisi, ei olisi totta.

Yelm sanoi:

"Sinä puhut, mutta minä en näe sitä. Se ei siis ole totta."

Koko taivas järkkyi tämän kuullessaan. Yelm julisti tuomion:

"Olet tehnyt jotain, mitä taivas ei hyväksy. Olet lausunut ensimmäisen valheen. Karkotan sinut taivaasta Hiljaisuuden palatsiin."

Lodril potkaistiin taivaasta, ja potku osui suoraan hänen kolmanteen silmäänsä. Lodril tömähti maahan, hänen silmänsä kääntyi sisäänpäin, ja siitä tuli näkemätön silmä. Olemme kaikki Lodrilin ja Orian lapsia, ja siksi meilläkään ei ole kolmatta silmää.

Yelm sanoi:

"Näin on hyvä."

Me ihmiset sanomme:

"VOI, VOI, VOI!"

Kirjoittajat: Olli Kantola, Juha Ratilainen, Tuomas Palosaari, Matti Järvinen, Klaus Viljanen


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English