Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ LOKAKUU 2004
Kalikos
Orlanthin saunassa

Linus Obidus, korkea-arvoinen lunarilainen virkamies oli matkalla Paviksen kaupunkiin. Oli meren vuodenaika, seisahdusviikko ja vesipäivä. Obiduksen oli määrä kulkea saattueineen halki Sartarin barbaarialueiden. Obidus oli tunnettu siitä, että hän ei pitänyt juuri lainkaan orlantheista, noista sivistymättömistä villeistä.

Sattui kuitenkin käymään niin, että Obidus ja hänen sotilassaattueensa joutuivat illan hämärtyessä yöpymään eräässä kylässä, lähellä Kyyhkyporttia. Vastahakoisesti Obidus hakeutui kylän ainoaan majataloon, joka kantoi nimeä "Harmaa Sammakko". Majatalo oli sisäpuolelta oikein siistin näköinen, ja Obidus sai itsellensä jopa oman huoneen, eikä hänen tarvinnut nukkua yleisissä tiloissa orlanthien joukossa.

Obiduksen epäluulot sartarilaisia kohtaan alkoivat pikkuhiljaa karista, ja viimeistään ne katosivat, kun hän sai tietää että näillä villeillä on jopa sauna. Obidus päättikin tutustua tähän orlanthien saunaan, sillä hän piti kovasti kylpemisestä ja saunomisesta. Hän pyysi mukaansa sotilassaattueensa komentajan, Yanafal Tarnilsin uskotun, Talos Loniuksen.

Orlanthien sauna ei ainakaan ulkopuolelta vastannut Obiduksen odotuksia, se oli puinen mökki, ja siinä oli savupiippu, josta nousi savua. "Tällainenko on näiden villien käsitys saunasta?" Obidus kuiskasi Loniukselle. Talos Lonius vain kohautti olkapäitään, sillä hän ei liiemmin ollut saunomisesta tai kylpemisestä innostunut, tokihan hän peseytyi aina silloin kun oli tarvis, mutta hän käytti siihen vain tarvittavan ajan eikä liottanut itseään turhaan. Obiduksen odotukset orlanthien saunaa kohtaan kaikkosivat lopullisesti, kun hän astui sisälle saunaan. Polttavan kuuma henkäys hyökkäsi Obiduksen ja Loniuksen kasvoille, niin että nämä luulivat palavansa hengiltä. Selvittyään säikähdyksestä he uskaltautuivat astumaan peremmälle ja näkivät puiset penkit joiden päällä istui kaksi miestä, toinen oli iso korsto, yltympäri tatuoitu, Uroxin berserkki. Toinen miehistä oli laiha ja ruma kuin mikä, ilmeisesti kylän veijari. Obiduksen ja Loniuksen kauhuksi miehet istuivat lauteilla aivan alasti, Loniuksella ja Obiduksella sentään oli toogat yllänsä.

Lämpötila tuolla huoneessa oli Obidukselle ja Loniukselle miltei sietämätön, he kuitenkin päättivät jäädä ja istuutuivat alimmille lauteille. Pian saunaan saapui myös kolmas barbaari, joka nousi Uroxin ja veijarin vierelle istumaan. Sitten kolmas barbaari heitti vierellään olevasta kolpakosta kauhallisen vettä, saunan nurkassa lojuvan uunin päälle. Kuuma vesihöyry kohosi kiukaasta ja poltti Obiduksen ja Loniuksen nahkaa niin, että he joutuivat kyyristelemään, ja pian he jo juoksivat ulos saunasta ja saivat saunovien orlanthien naurut peräänsä.

Loppujen lopuksi Obidus saattueineen selvisi Pavikseen asti, mutta hänen vihansa orlantheja kohtaan kasvoi entisestään tuolla matkalla ja pian jo imperiumin jokaisessa kolkassa tunnettiin tarina orlanthien barbaarisista itsensäkidutusmenoista, joita nuo villit kutsuivat saunomiseksi. Sartarissa taasen levisi tarina pelkurimaisista lunareista, jotka eivät Orlanthin saunaan uskalla tulla vaan pakenevat sieltä pää kolmantena jalkana.

Kirjoittaja: Vesa Randelin


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English