Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ KESÄKUU 2003, TARINA 2
Kalikos
1. Kadotettu Kuolematon

Fong Fei oli oppinut Kaisenin provinssista. Hän oli meditoinut Tasapainoisten Elementtien tien oppien mukaan sitten Keisari Mikadayn hallituskauden. Hänen mielensä oli terävä, eikä hän ollut koskaan pelännyt mitään. Kaikki sanoivat, että hänen aamunkoiton tervehdyksensä oli vailla vertaa ja että hän varmasti jättäisi pian Kralorelan kurjuuden taakseen.

Varjo oli laskeutunut maan päälle ja Keisari Vayobi oli karkotettu maasta. Näinä epävarmoina aikoina ihmiset pyrkivät saavuttamaan välittömiä hyötyjä iäisen autuuden sijaan. Jotkut pyrkivät jopa ylettömyyksiin, sillä maailma näytti olevan matkalla kohti tuhoaan. Tämä häiritsi Fong Feitä, sillä hän tiesi, että ilman pidättyväisyyttä ja kaukonäköisyyttä heidän tiensä veisi turmioon.

Fong Fei ei kuitenkaan tiennyt miten voisi auttaa kansaa. Niinpä hän matkasi itään Kaharin meren rannalla oleville lähisaarille ja haki oppia yksinäisyydestä.* Siellä hän meditoi välittämästä meren pauhusta tai lokkien kirkunasta. Hänestä tuntui, että meri seuraisi hänen toimiaan ja päätti sen olevan hyvä enne. Pian hänestä tuntui, että hänen tajuntansa kävi läpi muutoksia. Oli kuin meren aallot olisivat rauhoittuneet hänen mielensä mukana.

Oli tyyntä. Fong Fei tunsi voiman palaavan pitkästä askeesista kuihtuneisiin raajoihinsa. Hän tervehti nousevia aaltoja perinteisellä liikesarjalla, ja vesi pakeni hänen voimansa edessä. "Nyt vihdoin voin tuoda vapautuksen kansalle, kuten Daruda toi ennen minua", hän sanoi ja lähti kohti vanhaa kotiaan.

Kun Fong Fei palasi, niin ihmiset katsoivat häntä ihmeissään, koska hän kuulsi heikkoa valoa, hänen puheensa oli pehmeää, kuin Shavayan aikainen silkki, ja hänen ilmeensä päättäväisyys karkotti pahat ajatukset väärintekijäin mielistä. Hän kohtasi 5 Käärmeen kultin ja tuhosi sen. Hän löysi Lungin Kolmannen Pojan ilmiantajain verkoston ja kitki heidät. Hän toi osan taivasten jumalain siunauksista takaisin maanpäälle. Sekeverin Viidennen Armeijan kenraali etsi hänen käsiinsä, mutta Fong Fei löi hänet.

Kansa seurasi häntä ja rakensi hänelle suuren talon, jonne he saattoivat tulla kysymään häneltä neuvoa. Isät lähettivät poikiaan hänen oppiinsa, sillä hän ei pelännyt antilohikäärmeiden vihaa, kuten mandariinit, jotka olivat joko kuolleet, piilossa tai uuden vallan palveluksessa. Hänen kaupunkinsa alkoi toipua. Naapuri uskalsi jälleen tervehtiä toista, eikä joki kapinoinut uomassaan.

Tämä ei kuitenkaan kestänyt. Tieto kansanoususta kantautui Vallananastajan** korviin. Hän keräsi armeijansa ja lähti hävittämään Kaisenia. Fong Fein oppilaat olivat heikkoja kaukana mestaristaan, eikä koko Kaisenin provinssista löytynyt ketään muuta, joka olisi voinut hyökkääville armeijoille mitään. Silti Fongin kaupunki puolustautui urheasti.*** Kukaan Sekeverin seuraajista ei voinut Fong Feille mitään. Hänen kehonsa paloi hurjalla liekillä, ja kuka tahansa hänen lähelleen tulikin, huomasi ihonsa sulavan ja luidensa rikkoutuvan hänen puolustautuessaan hyökkääjiään vastaan.

Hävityksen keskellä Fong Fei ja Sekever kohtasivat. Fong Fei oli vastustamaton, kuin meren aallot, jotka syövät rantakallioita. Sekever oli niin hirvittävän voimakas, että hän pystyi puristamaan sielun irti lapsen ruumiista, ennen kuin söi sen. Fong Fei oli niin viisas, että hän oli varautunut kaikkeen, mitä Sekever voisi ikinä yrittääkään. Sekeverin sielu oli pimeämpi kuin yö ja kääntynyt itsensä ympäri, kuin käärme, joka oli tapettu, teurastettu, nahkottu ja käännetty nurin kuivamaan. Sekever oli sairaampi, kuin kaikki pahat henget yhteensä ja pahansisuisuudessaan Bodkartun**** veroinen. Fong Fei sanoi: "Et voi voittaa minua, sillä olen kuin Daruda ja olen palannut pelastamaan nämä ihmiset." "Etkä ole. Et vain ole yhtä hyvä kuin minä omassa lajissani", vastasi Sekever. Fong Fei katsoi hetken hämmästyneenä Sekeveriä***** ennen kuin tämä repi hänen sielunsa ruumiistaan, haavoitti sitä tuhansilla eri tavoilla ja naulitsi sen kiinni tähän totuuteen ja ikuiseen tuskaan.


* Saari on vieläkin olemassa, vaikka tavalliset ihmiset sitä välttävätkin.
** Sekever.
*** Sitä kaupunkia ei enää ole.
**** Halisayanin sisko. Jumaltietäjät samaistivat hänet Gorgormaan.
***** Mistä johtuukin sanonta "hämmentynyt, kuin Fong".

Kirjoittaja: Olli Kantola, alias newsalor

Best of Glorantha 2003 Nominee


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English