Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ JOULUKUU 2003, TARINA 2
Kalikos
Kuinka Vingkot opetti darahappalaisille tapoja

Vingkot oli esi-isiemme, vingkotilaisten korkea kuningas. Hänen aikanaan Myrskyheimo kukoisti ja hänen uljas talonsa ja sukunsa teki lukemattomia sankaritekoja. Vingkot tunsi Orlanthin esimerkkiä noudattaen vastuuta alaisistaan ja oli rohkea ja hyveellinen kuningas.

Maailma oli vingkotilaisten aikana myrskyinen, ja Vingkot joutui usein todistelemaan mahtiaan kateellisille naapureille. Niinpä hän joutui usein löylyttämään niin peikkoja, kuin rosvoja ja ryöväreitäkin. Erityisen voittoisa hän oli pohjoisessa asuvaa Tuliheimoa vastaan. Nämä pahaiset rettelöitsijät olivat Pahan Keisarin jälkeläisiä. He olivat vieläkin vihaisia siitä, että Orlanth oli tappanut heidän orjuuttajansa, eivätkä he voineet sietää vingkotilaisten onnea.

Eräänä päivänä, kun Vingkot oli palaamassa metsältä, hänen rakas vaimonsa tervehti häntä kauhuissaan - kurjat tuliheimolaiset olivat käyneet armeijoineen heimon rajoilla. Sotilaat olivat tehneet kauheita vääryyksiä heimolaisia vastaan. Tästä Vingkot suutahti, mutta koska hän oli viisas, tapahtumat panivat hänet myös miettimään. Tämän tästä hän oli käynyt sotaretkillä pohjoisessa, eivätkä pohjoisen paskahousut tuntuneet tajuavan Orlanthin viisautta. Niinpä hän sai idean.

Vingkot keräsi parhaat taaninsa ja suuntasi kohti Tuliheimon maita. Hänen tienlöytäjänsä opasti hänet rajalle vaivoitta, ja siellä sankarijoukko kohtasi Tuliheimon vartijamiehet. He olivat sotilaita, jotka olivat tippuneet tähdistä taivaan järistessä. Vartijoina heistä ei ollut paljon mihinkään. Taitavat myrskyheimolaiset tapasivat livahtaa näiden ohi vaivatta heidän tuijotellessaan kaihoisasti taivaalle!

Aikaisemmilla kerroilla Vingkot oli halkonut Tähtisotilaat kilon kappaleiksi ja jatkanut matkaa miekka hurmetta valuen, koska hän vihasi Tuliheimoa. Tällä kertaa hän sanoikin Tähtisotilaille, että oli tulossa tapaamaan heidän päällikköään, Tyrannia. Tähtisotilaat olivat ällistyneitä ja ohjasivat Vingkotin kohti Pahan Keisarin rauniokaupunkia. Matkalla sankarit hämmästelivät Tuliheimon nurinkurisuutta ja pahatapaisuutta.

Kultaiseen kaupunkiin saapuessaan kaupungin vahdit pysäyttivät sankarillisen seurueen. Aiemmilla retkillään Vingkot oli tavannut pistellä vahteja turpaan näiden julkeuden takia, mutta tällä kertaa hän ilmoitti näille, että oli tulossa heidän päällikköään, Tyrannia, tapaamaan. Vahdit olivat kummissaan ja saattoivat Vingkotin Pahan Keisarin palatsin tunkiolle rakennettuun linnaan. Tyrannin linna oli kullattu, vaikka hänen kansansa näki nälkää! Tätä sankarit paheksuivat syvästi.

Linnaan päästyään Vingkot tulla tuulahti suoraan Tuliheimon päällikön halliin, ja tämä pelästyi pahanpäiväisesti ja piiloutui valtaistuimensa taakse, sotilaiden turvaan. Edellisten tyrannien sisälmykset Vingkotilla oli ollut tapana pätkiä pitkin kolkkojen salien seiniä, koska tyranneilla oli paha taipumus määräillä häntä. Tällä kertaa Vingkot haastoi sen sijaan: "Olen kävellyt maittenne ja mantujenne läpi ja olen nähnyt minkälaisessa kurjuudessa elätte. Olen nähnyt miten karjanne laiduntaa talojenne katolla, miten maanne itkee verta kurjien aurojenne alla, miten teidän miehenne ovat sanoin kuvaamattomia vätyksiä, miten katalasti kohtelette vaimojanne ja ahdistelette lapsianne sekä miten kansanne kärsii ilkeistä määräyksistä ja käskyistänne. Olette käyneet Myrskyheimon mailla tekemässä pahojanne, mutta tiedän, että olette tehneet sen ainoastaan kurjuuttanne. Niinpä olen päättänyt tulla tänne kaupunkiinne antamaan teille opetuksen ja todistamaan teille heimomme ylivertaisuuden. Ehdotan, että kisaamme rehdisti siitä, kumman heimo on paras."

Tyranni oli pelkuruutensa lisäksi innokas uhkapeluri, ja Vingkotin toverit tiesivät kertoa hänelle, että Tyrannilla oli tapana ajattaa hevosia ympyrää ja lyödä vetoa tällaisista naurettavista asioista. Ja totta tosiaan, Tyranni suostui kisaan. Kisaajat suostuivat, että he kummatkin ehdottaisivat haastetta ja sitten toteuttaisivat ne. Tyrannin oikeus haastettuna oli valita haasteista ensimmäinen.

Ensimmäinen haaste oli hevoskisa, mutta kumppanit olivat valmistautuneet tähän. Tuulet auttoivat Myrskyn Pojat voittoon, ja Eurmalin onni vainosi heidän kehnoja vastustajiaan. Toisen haasteen antoi Vingkot. Hän haastoi vastustajansa runoilemaan. Näiden kielet olivat niin kankeat ja pahasti auringon kuivaamat, etteivät heidän teennäiset säkeensä voineet saavuttaa Myrskyn Poikien runosuonen vapautta.

Lopuksi Tyranni haastoi Vingkotin magiassa ja näytti tälle mahtavan Olemisen magian. Vingkot näytti vastineeksi Tulemisen magiansa. Paha Keisari oli aiemmin voittanut Orlanthin tässä kilpailussa, mutta pelkällä Olemisella ilman hyvettä ei ollut enää paikkaa tässä maailmassa.

Näin Vingkot uskollisine kumppaneineen todisti Myrskyheimon ylivertaisuuden pohjoisen lälläreille. Tyranni itki verta, ja hänen oli oman kunniansa menettämisen uhalla pakko tunnustaa Myrskyheimon ylivertaisuus. Tähän Vingkot oli tyytyväinen, sillä nyt koko Tuliheimo oli pelon ja epävarmuuden vallassa. Tyranni sanoi kuitenkin lopuksi Vingkotille, että kutsuisi heitä jatkossa darahappalaisiksi ja käski vielä lopuksi Vingkotin painua takaisin sinne mistä oli tullutkin.

Sitten Vingkot otti miekkansa ja rankaisi Tyrannia, koska tämä yritti vieläkin komennella häntä. Hän levitteli tämän sisälmykset miekallaan pitkin palatsin seiniä ja murskasi häntä vastustavat darahappalaiset taanit. Kumppanukset ottivat kullatusta hallista sotasaalista ja jatkoivat matkaansa kotia kohti. Matkalla he kohtasivat Kultaisen kaupungin vahdit - ne koirat - ja vetelivät näitä pahemman kerran turpaan heidän julkeutensa tähden. Sitten he kohtasivat vielä vihatut Tähtisotilaat, jotka he leikkelivät kilon kappaleiksi ja jättivät jälkeensä oikean hurmeen vanan.

Vihdoin Vingkot saapui kotiin. Sotasaaliin hän jakoi heimollensa ja seuraajilleen näiden hyveiden mukaisesti. Itsekin hän oli saanut suuren aarteen, ja monet sanoivat, että tuo todellinen aarre oli se, ettei darahappalaisista ollut sitten vähään aikaan harmia, ja nämä lähettivät vingkotilaisille jopa veroa, koska olivat niin peloissaan.

Näin Vingkot opetti darahappalaiset tavoille.

Kirjoittaja: Olli Kantola, alias newsalor


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English