Kalikos \ KUUKAUDEN TARINA \ ELOKUU 2003
Kalikos
2. Kadotettu Kuolematon

Hua Kavay oli nuori oppilas Hiljaisen Lohikäärmeen koulussa. Hän oli kotoisin läheisestä kalastajakylästä mutta oli silti erinomaisen lahjakas kaikissa kymmenessä taidossa, joita Metsyla arvosti. Hän oli opiskellut useita vuosia mitä lahjakkaimpien mestarien opastuksessa ja oli nopeasti nousemassa lohikäärmeiseen tietoisuuteen. Hänen sydäntään kuitenkin suretti, koska hän tiesi, etteivät hänen entiset toverinsa kylästä erottaneet totuutta valheesta. Hän tiesi myös, että koko keisarikunta oli Valheiden Keisarin* hallussa.

Niinpä hän meni tapaamaan mestariaan ja sanoi, että hänen täytyi mennä takaisin maailmaan sitä auttaakseen. Mestari kysyi, miksi hän oli lähdössä koulusta pois. Oppilas vastasi, ettei tiennyt, mutta hänen täytyi auttaa ihmisiä, jotka olivat ahdingossa koulun ulkopuolella. Mestari pyysi vielä oppilastaan jäämään ja tutkimaan vielä sisäistä lohikäärmettään. Oppilas vastasi, että hänen mestarinsa oli itse opettanut, että hänen tulisi olla tosi itselleen. Mestari oli hiljaa. Oppilas lähti ja puki päällensä vain yksinkertaisen punaisen kaavun ja jätti näin Itsetutkiskelevan Mielen Aukion taakseen.

Matkoillaan Hua Kavay kohtasi monia vaaroja. Seitsemän Kuolettavan Myrkyn veljeskunta oli hänen kimpussaan miltei heti, kun hän oli jättänyt luostarin taakseen. Petoihmiset väijyttivät hänet jo ennen ensimmäisen kaupungin portteja. Nälkäiset ghoulit, joille Huan Tot olivat ruokkineet tappamiensa naisten ja lasten ruumiit, saarsivat hänet sen jälkeen, kun hän oli kysynyt tietä.

Matkoillaan Hua tuli kotiprovinssinsa rajalle ja ylitti sen. Hän ei tuntenut ihmisiä, joita auttoi, mutta tiesi työnsä olevan arvokasta, niinpä kaikki, jotka seisoivat hänen tiellään, kaatuivat. Iskut, jotka satelivat hänen nahkaansa, kilpistyivät. Vaarat, jotka häntä tiellään vaanivat, hän näki ennalta, sillä hänen sisällään asui jo lohikäärmeen silmä.

Hua auttoi kärsiviä, puolusti viattomia, erotti oikean totuuden valheesta ja jakoi totuuden niille, jotka elivät valheessa. Niinpä keskellä pimeyttä hänet huomasikin paha tietoisuus. Hua tunsi havaitsijansa ja näki sen olevan vääristyneiden ihmisten keskellä asuva jättimäinen pääkallo. Sen otsaa koristivat hirmuiset vääntyneet sarvet, sen torahampainen suu oli vääristynyt ikuiseen virnistykseen ja sen ahneissa silmissä paloi vihreä tuli. Hua näki ennalta, että hänen täytyi kohdata tämä vihollinen ja niinpä hän etsi tämän.

Huan vastus asui syvällä maan alle rakennetussa temppelissä, jota vartioi 7 kertaa 7 kertaa 7 pahoille tielle joutunutta kulttilaista, 7 kertaa 7 pappia, jotka osasivat loitsuja, jotka kirvoittivat vähäisempien miesten sielut ruumiistaan, ja 7 antilohikäärmeiden taistelutaitoihin opiskeluun syventynyttä murhaajaa. Selvitettyään tiensä näiden lävitse Hua Kavay löysi vihdoin etsimänsä olennon, jonka nyt tunnisti Tienin Varjoksi**.

Hirviömäinen pääkallo lepäsi jättiläismäisellä alttarilla. Se oli kuin maski, joka peitti maailman Hua Kavayn silmäin edestä. Pääkallon paha tietoisuus kurottui Huaa kohti ja kysyi: "Miksi olet täällä?" Hua mietti hetken ja vastasi, ettei tiennyt, mutta sanoi aikovansa tuhota kaikki Sekeverin palvelijat ja karkottaa väärän keisarin ulos maasta. "Et siis tiedä mistä olet tulossa", varjo sanoi, ja Hua näki, että näin oli ja se oli totisesti totta. "Miten sinä aiot Sekeverin voittaa?", varjo kysyi, eikä Hua tiennyt mutta vastasi, että hänen aikeensa ovat puhtaat, joten hän varmasti tulee voittamaan. "Et siis tiedä minne olet menossa", varjo sanoi ja Hua näki, että näin oli ja se oli totisesti totta. Atyar nauroi ja totesi: "Olet siis kai todella vapaa, kuten mestarisi haluaisi sinun olevan, vaan eipä ole mestariasi näkynyt täällä kuolevaisten joukossa kärsiviä auttamassa."

Tämän kuultuaan Hua suuttui suuresti ja puristi kätensä nyrkkiin hillitäkseen raivonsa, sillä hänen mestarinsa oli hänelle hyvin rakas. Vihdoin Tienin Varjo kysyi Hua Kavayltä seuraavaa: "Kuka sinä sitten olet?" Silloin Hua Kavay hyökkäsi hirviön kimppuun suomut vähäisessä valossa välkkyen, kita sinistä tulta syösten ja kynnet basalttia allaan leikaten! Hän huusi: "En ainakaan mestarini!" Tienin varjo nauroi tälle ja sanoi: "Ethän sinä edes tiedä kuka olet!"

Ja näin oli. Hiljaisen Lohikäärmeen koulun oppilas juotiin tyhjäksi kaikesta tiedosta ja niin Hua Kavay jäi harhailemaan rikkinäiseen maailmaan mieli tuskallisen tyhjänä.


* Sekever.
** Ulkomaalaiset ovat tunnistaneet tämän hahmon Atyariksi.

Kirjoittaja: Olli Kantola, alias newsalor

Best of Glorantha 2003 Nominee


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English