Kalikos \ TAPAHTUMAT \ VUOSIKOKOUS 2002 \ OHJELMA
Kalikos

VUOSIKOKOUKSEN ALUSTAVA AIKATAULU

Nämä ovat todella alustavia aikatauluja ja saattavat vielä muuttua. Lisää ohjelmaa on vielä luvassa. Kaikkiin ohjelmiin ilmoittaudutaan paikanpäällä.

PERJANTAI

Mitään ihmeempiä ei ole järjestetty, mutta paikalle saa toki tulla ihmettelemään ja keksimään ohjelmaa.

LAUANTAI

KLO Tapahtuma
15.00 Yhdistyksen virallinen vuosikokous alkaa
17.00 Hernekeittoa tarjolla (toivottavasti)
17.30 Tarsh War freeform-keskustelupeli
17.30 RQ-Arena taistelu alkaa
21.00 Peikkopalloturnaus alkaa
22.00-03.00 Sauna päällä
23.00 Luovan kirjoittamisen workshop
23.00 RQ Arena taistelu jatkuu

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä mm. äänestetään yhdistyksen logosta.

Koitamme tarjota keitolle myös kasvisvaihtoehdon.

Tarsh War freeform-keskustelupeli kestää kahdesta viiteen tuntiin ja mukaan mahtuu 6-15 pelaajaa. Tietustelut Ottolta tai Eetulta.

Kokoa oma joukkueesi peikkopalloturnaukseen! Paikankinpäällä voi toki joukkueen kasata tai liittyä jo olemassa olevaan. Voittajajoukkueelle luvassa TYNNYRILLINEN nyt käymässä olevaa eroosio-ouzoa!

RQ-Arena taisteluun on tarkoitus tuoda vanhoja tai nykyisiä RQ hahmojanne. Mittelöt on tarkoitus käydä päivän aikana ja voittajalle on luvassa lasteittain kunniaa. Osallistujia toivotaan paljon. Pelijohtaja Perttu Mäkinen.

Luovan kirjoittamisen workshopissa on tarkoitus Juha Ratilaisen ideoista kehitellä porukalla valmiita tai ainakin lähes valmiita skenaarioita. Tuo omat ideasi ja luovuutesi mukaan.

SUNNUNTAI

11.00 Kehto skenaario, Otto Leppä
11.00 Hero Wars skenaario, Eetu Mäkelä

Kehto skenaarion vetää Otto Leppä Hero Wars säännöillä. Osallistujia mahtuu mukaan reippaasti, kukin omia etujaan skenaariossa ajamaan.

"Jos Uroxilta kielletään olut niin että siitä vahinkoa seuraa, yksi lehmä rikkojaa vastaan" - Heortin lait Eli Hero Wars skeenaario Eetu Mäkelän johdolla. Mukaan mahtuu 2-5 pelaajaa.

PEIKKOPALLO

Vuosikokouksen yhteydessä pelataan pohjoisten peikkopalloturnaus lumisella kentällä, jonka jälkeen on saunomismahdollisuus. Kootkaa siis omia joukkueitanne ja lisää kootaan paikanpäällä!

Voittajajoukkueelle on palkintona mittaamattoman kunnian lisäksi tynnyrillinen eroosio-ouzoa!

PEIKKOPALLON SÄÄNNÖT

Yritin pitää nämä mahdollisimman yksinkertaisena. Peliin tarvitaan kaksi (yhdelläkin pärjätään) tuomaria ja yksi Xiola Umbarin papitar sekä kaksi joukkuetta. Joukkueeseen kuuluu 4-15 jäsentä, tietysti tasoituksen vuoksi vain yhtä monta kummaltakin joukkueelta saa yhtä aikaa pelata (maksimissaan maalivahti ja neljä pelaajaa), mutta vaihtopenkillä voi olla odottamassa mielin määrin tuoreita peikkoja. Yksi joukkueesta on maalivahti, joka saa liikkua korkeintaan 5m päähän omasta kenttäpäädystään. Tälle alueelle ei myöskään saa tulla vastapuolen pelaaja, ellei hänellä ole peikkolaista hallussaan.

Peikkolaisena käytetään raskasta nukkea tai muuta vastaavaa.

Tuomarina toimii jättiläinen joka saa halutessaan keskeyttää pelin. Peli keskeytetään vaaratilanteissa, toisen joukkueen tehdessä maalin tai jos sääntöjen rike sitä vaatii. Jättiläistuomari on tietenkin vahingoittumaton ja voi rangaistukseksi murjoa yhdellä (tahallisella) hipaisullakin pelaajan kuin pelaajan.

Eläytymistä, örinää, murisemista, peikkolaisen syömistä, vastapuolen herjausta jne. suositellaan. Peikko sloganit ja kannustushuudot ovat myös elävöittäviä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole mikään tiukka Live-peli vaan hauskanpito.

Yhdessä ottelussa on kaksi 10 minuutin pituista erää ja 5 minuutin pituinen erätauko.

1. Pelin tavoite ja aloitus

Peli alkaa kun jättiläistuomari sinkoaa kentän keskeltä peikkolaisen satunnaiseen suuntaan. Tavoitteena on saada peikkolainen vastustajan maaliin, eli keinolla tai toisella tolppien välistä. Tästä saa yhden pisteen. Joukkue jolla on pelin loputtua enemmän pisteitä voittaa. Jos ajan loppuessa tilanne on tasan, voittajaksi selviää se joukkue, jonka edustaja heittää peikkolaista pisimmälle.

2. Aseistus

Aseistuksena voi käyttää lähes mitä vain, mikä ei saa vastustajaan osuessaan oikeaa vahinkoa aikaan. Boffereita, latexeja, puhallettavia rantaleluja, tyynyjä, vaippoja, keksikää itse. Tietysti pyrimme demonstroimaan välineillämme tylppiä aseita ja kilpiä saa myös käyttää. Tyyli ennen tarkoitusta. Joukkueiden asiden lukumäärä voidaan rajoittaa tilanteesta riippuen (emme halua pelien olevan pelkää mätkimistä).

3. Vahinko

Pelin pelaaja voi saada vahinkoa, joko toisen pelaajan aseesta tai tuomarilta. Pelkkää hipaisua vastustajan aseesta ei lasketa, mutta selvä osuma riittää. Näyttävyys katsotaan toki eduksi. Mikäli vastustajan ase osuu:

KÄSI: kättä ei voi käyttää ja kaikki siinä oleva putoaa maahan.
JALKA: Jalkaa ei voi käyttää ja joudut linkkaamaan yhdellä jalalla tai raahautumaan eteenpäin käsilläsi.
PÄÄ: Kaadut maahan ja et voi tehdä muuta kuin äännellä. (Voihkia, kiroilla, huutaa parannusta tms.)
TORSO: Kaadut maahan ja et voi tehdä muuta kuin äännellä.

Tuomarin osuessa sinuun miten tahansa, kuitenkin tarkoituksella, kaadut myöskin maahan etkä voi tehdä muuta kuin äännellä.

4. Parantaminen

Pelaaja voi mennä parannettavaksi, tai hänet voi raahata parannettavaksi toinen vielä toimintakykyinen pelaaja kentän laidalle ihanan Xiola Umbarin papittaren huomaan. Parantamisessa kestää n. 10 sekuntia.

5. Pelin keskeytyminen

Tuomari keskeyttää pelin seuraavissa tilanteissa:
1. Toisen joukkueen tehdessä maalin.
2. Pelin päättyessä.
3. Oikean vaaratilanteen ilmetessä.
4. Oikean loukkaantumisen ilmetessä (eiköhän tältä vältytä).
Peli aloitetaan tämän jälkeen tuomarin toimesta kuten alussa.

6.Kontakti

Hyvät ihmiset. Toista ei saa vahingoittaa. Aseet tulevat olla sellaisia ettei niillä saa vauriota aikaan. Kyse on hauskanpidosta, joten taklausten, peikkolaisen riistämisen, pelaajien liikkumisen estämisen yms. toiminnoissa käytettyä voimaa tulee RAJOITTAA alhaiselle tasolle.

Kalikos varaa oikeuden muutoksiin.

Perttu Mäkinen Jyväskylässä 8.2.2002. Apuna käytetty RuneQuest lähdekirja Peikkomaita sekä Michael O'Brienin ja John Hughesin tekstejä.


Muutettu 08.02.2002
(Perttu Mäkinen)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English