Kalikos \ TAPAHTUMAT \ VUOSIKOKOUS 2003 \ TARINA PADAN POHJIMMAISESTA
Kalikos

Tarina Padan Pohjimmaisesta

Kalikoksen vuosikokouksessa 2003 Jyväskylässä Perttu Mäkisen pitämä puhe.

Perttu pitämässä puhetta

"Kerron nyt, mitä tulee jokaisen uzin tietämän, ennen kuin kajoaa tosiliemeen, Padan Pohjimmaiseen."

"Kaksi lämmintä kesää ja kaksi kylmää talvea on juomaa pantu. Juomaa, joka on siunattu Uttog Skoolauskallon halleissa. Juomaa, jonka laittaja on Luunjyrsijöiden heimon iänikuinen tietäjä ja panija Karantar Pahahenki. Juuri Karantar on valmistellut asiaankuuluvat valtaisat uhraukset ja riitit."

"Ensimmäisenä kesänä pyydystetään satapäin keltahaltioita, jotka on juoman ydinosaksi puristettu kesän lämpimissä öissä sammioon märkimään."

"Ensimmäisenä talvena pyydystetään satapäin kääpiöitä, jotka murskataan partoineen antamaan liemelle sitkeyttä ja luonnetta."

"Toisena kesänä liemi siirretään Pahanhengen loihdittuun, lyijyiseen Mustaan Pataan, jonka hän ammoin sai voittamalla juomakilpailussa jättiläisen. Jättiläisen, joka oli pidempi kuin kymmenen uzdoa. Samalla liemeen lisätään tuhatpäinen lauma sinisilmäkuoriaisia."

"Viimeisenä talvena suoritetaan oikeat riitit mahtavaa metsästystä varten. Etsitään suurin jäädemoni pohjoisen jäätiköiltä ja surmataan se sydämensä tähden. Viimein kahden uzdon painoinen sininen sydän upotetaan pataan antamaan oikea koostumus ja pitämään juoma viileänä."

"Näin on liemi tehty. Näin on juoma pantu."

"Me, jotka haluamme parhaan, uhraamme vielä lopuksi tusinoittain enlojamme, jotta saamme kaavittua vain Mustan Padan pohjasta pyhimmän ja vahvimman eineksen. Luemme rukouksemme, lausumme kiitoksemme Uttogille ja Kyger Litorille. Meillä, ahnaat lyijykurkut, on nyt sylissämme kokonainen tynnyrillinen PADAN POHJIMMAISTA!"

"Padan Pohjimmaista, josta väkevämpää ja maukkaampaa peikkojuomaa ei tunneta. Padan Pohjimmaista, jonka pelkästä tuoksusta taintuvat niin ruipelot ihmiset kuin säälittävät haltiatkin. Padan Pohjimmaista, jonka juomiseen nyt haastan teidät!"

(Perttu Mäkinen, Matias Rasi, Topi Salmi)


Muutettu 01.01.1970
(Matti Järvinen)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English