Kalikos \ TAPAHTUMAT \ SYYSTAPAAMINEN 2003
Kalikos

Syystapaaminen 2003

Kalikoksen syystapaaminen, johon ei sisälly virallista kokousta, järjestetään Helsingissä lauantaina 18.10.2003 kello 13.00 alkaen. Roolipelien on suunniteltu alkavan tunnin kuluttua tilaisuuden alkamisesta eli noin kello 14.00. Itse tilaisuus kestää sunnuntaihin asti, ja yöpyminen paikan päällä on mahdollista.

Pitopaikkana on sama sauna- ja kokoustila, jossa viime vuoden syyskokous ja The Zin Letters -lehden julkistamistilaisuus pidettiin. Osoite on Haukilahdenkatu 4 Helsingin Vallilassa/Hermannissa, lähellä Paavalin kirkkoa. Sijainnin voi vilkaista kartasta, ja sisään pääsee sitten painamalla summeria oven luota, jonne ilmestyy jokin kyltti Kalikoksen tapaamisesta. Paikan päälle pääsee bussilla tai ratikalla, mutta saattoa Rautatieasemalta paikan päälle voi tiedustella saattovastaava Sampo Koistiselta (epaz@iki.fi).

Kalikos järjestää ruoaksi keittoa, mutta omia eväitä voi myös tuoda, käydä muualla syömässä tai tilata ruokaa. Paikassa on ruoanlaittotilat. Ruoka-asioista voi kysyä lisätietoja Sampo Koistiselta (epaz@iki.fi). Juomapuolta Kalikos ei kustanna kovin runsaasti ja toivottavaa olisi, että se pysyisi kohtuullisissa rajoissa, jotta ohjelmasta tulee mielekästä.

Tapaamisen ohjelmana on rooli- ja muita pelejä, tarinankerrontaa, tietokilpailua, kerska- ja uhoamiskilpailua, harvinaisten kirjojen katselua, saunomista ja tietysti toisten kalikoslaisten kanssa yhdessäoloa. Seuraavista ohjelmista on tarkempaa tietoa:

1) HQ-peli "A Monstrous Birth" neljälle pelaajalle (Eetu Mäkelä)

A Monstrous Birth sijoittuu vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, jossa hyökkäys Sartarin Kurkottavan Kuun Temppeliin epäonnistuu. Peli alkaa suoraan hyökkäyksestä ja kertoo sen jälkeisistä epätoivoisista hetkistä, kapinallisten viimeisistä mahdollisuuksista estää Punaisen Kuun valon lankeaminen kotimaansa ylle. Älä tule tähän, jos et jo tiedä / halua tietää, mitä Kurkottavan Kuun Temppelillä käy.

2) Tarinankerrontaa

Jo perinteeksi muodostunutta Glorantha-tarinankerrontaa sekä saunassa että ilman. Lue tai kirjoita yksi tai pari tarinaa, harjoittele ehkä oman peliporukkasi kanssa ja tule lumoamaan meidät kaikki. Luultavasti järjestämme myös jälleen yhteisöllistä tarinankerrontaa Cold Mountainin merkeissä.

3) Kerska-/uhoamiskilpailu

Nyt on aika katsoa, kuka oikeasti on Kalikoksen kovin jannu, kuka on arvoinen johtamaan joukkomme taistoon Glorantha puolesta! Kehitä itsellesi Gloranthalainen persoona, mieti hänen urotekojaan ja valmistaudu kertomaan niistä sellaisella voimalla ja mahdilla, että kaikki haluavat liittyä seuraajiksesi. Yleisö huutoäänestää suosikkinsa.

Varsinaisella tekojen mahtavuudella ei ole niin suurta väliä, Punaisen Lepakon pudottaminen taivaalta on yhtä arvokasta kuin suuren uroshirven kaataminen, tärkeintä on tunnelma ja uhon voima: "Minä olen Orlkarlman, kuulu koko heimon mailla taidoistani ja voimastani. Suuren uroshirven kaataja olen minä, ensin sitä kolme kertaa kolme päivää jäljitin, sitten kaksi kertaa kaksi päivää leikimme keihäshippaa ennen kuin sain iskettyä siihen kuolettavan haavan ja lopulta vielä yksi kertaa yksi päivää painin tuon suuren eläimen kanssa, ennen kuin sen henki siitä pakeni." Kerskaajilla saa olla mukana apujoukkoja ja tukijoita, kilvenkalisuttelijoita ja todistajia, jos siltä tuntuu.

Kaksi parhaaksi äänestettyä uhoajaa pääsevät finaaliin. Finaali on jatkuva taistelu osanottajien välillä, jossa heidän pitää koko ajan pistää toisiaan paremmaksi suurteoissa. Kilpailijoille annetaan aiheita, josta heidän pitää improvisoida yhä mahtavampia suurtekoja ja samalla mollata vastustajansa kykyjä.

Kilpailun voittaja saa loputonta mainetta, kunniaa ja arvostusta Kalikoksen piirissä ja hän saa mestarin osan tilaisuudessa tarjottavasta ruoasta ja juomasta.

4) Glorantha-tietovisa (Olli Kantola)

Tähän leikkimieliseen kilpailuun saa osallistua omalla vastuulla ja hyvällä huumorilla. Kilpailun voittaja saa luonnollisesti roppakaupalla mainetta ja kunniaa Glorantha-piireissä. Osanottajia tullaan testaamaan seitsemässä eri kysymyskategoriassa. Kilpailijat saavat itse päättää minkä aihepiirin kysymykseen vastaavat. Jokaisen aihepiirin ensimmäiset kysymykset ovat helppoja, mutta ne vaikeutuvat tasaisesti seuloen jyvät akanoista. Aihepiirit ovat seuraavat: maantiede, historia, myytit ja esihistoria, henkilöt ja olennot, kulttuuri, nillitys sekä sitä ja tätä. Lopulta kaksi finalistia taistelevat Suomen Glorantha-tietäjän tittelistä!

5) Meriwyrmin tanssi, RuneQuest-skenaario (Matti Järvinen)

Pelisysteeminä on RuneQuestin kolmosversio pienin henkilökohtaisin muutoksin ja pelaajia mahtuu mukaan viisi. Pelin nimi on Meriwyrmin tanssi ja se on sama skenaario kuin Tales on the Reaching Moon -lehden numerossa 17 oleva seikkailu Wet and Wild in Seapolis, vaikka pieniä muutoksia saattaa ollakin. Skenaarion lukeneiden tai pelanneiden ei suositella tulevan mukaan, jotteivät jutut olisi tiedossa jo etukäteen.

Peli sijoittuu Meripoliksen kaupunkiin, joka on keskikokoinen satamakaupunki Manirian eteläosassa Ihmeiden kaupungista suoraan etelään. Pelissä on valmiit pelihahmot ja he tulevat olemaan lunarilaisia, joiden tehtävänä on saattaa Lunarin imperiumin lähettilästä eteläisillä barbaarimailla.

Pelin kestosta ei ole varmuutta, mutta peliin uppoaa kyllä helposti useita tunteja. Jos joku on erityisen halukas pääsemään peliin mukaan ja on varma, että tulee syystapaamiseen, niin pelinjohtajalle voi laittaa sähköpostia (matti.jarvinen@nysalor.net). Silloin saattaa olla mahdollista päästä mukaan jo ennakkoon, mutta syystapaamisessakin voi ilmoittautua, jos vain tilaa on.

6) Harvinaisia kirjoja näytillä

Muutamat henkilöt aikovat tuoda joitakin harvinaisia Glorantha-kirjoja katseltavaksi syystapaamiseen. Myös muut voivat tuoda kirjojaan ja kartuttaa siten katseltavien kirjojen valikoimaa.

7) HQ-peli, josta ei ollut vielä tarkempaa tietoa saatavilla (Sampo Koistinen)

Lisää tietoja syystapaamisesta voi kysyä tapahtuman pääkoordinaattori Marko Saarelta (guzmo@postmaster.co.uk).

Tervetuloa syystapaamiseen ja taistelemaan syksyn pimeyttä ja lähestyvää talvea vastaan Kalikoksen joukoissa!

Syystapaamisen kuvia 1, kuvia 2 ja kuvia 3


Muutettu 01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English