Kalikos \ HALLITUS \ KOKOUS 14.9.2004
Kalikos

Hallituksen kokous 14.9.2004

Aika 14.9.2004 kello 19.11-21.57.
Paikka #kalikos

Hallituksesta läsnä:
Juha Ratilainen
Eetu Mäkelä
Matti Järvinen
Matias Rasi

1. Kokouksen avaaminen

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 19.11.

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen

Hyväksyttiin hallituksen kokouksen 17.6.2004 pöytäkirja.

4. Yhteyshenkilö Issariesiin

Issaries on esittänyt toivomuksen, että Kalikos nimeäisi yhteyshenkilön, joka pitäisi Issariesiin yhteyttä. Olli on toiminut Issariesin yhteyshenkilönä ja ilmaissut kiinnostuksensa jatkaa tehtävässä.

Päätettiin, että Olli jatkaa Issariesin yhteyshenkilönä ja informoi hallitusta aktiivisesti Issariesin asioista.

5. The Zin Letters

5.1. Rahoitus

The Zin Lettersin toisen numeron rahoitussuunnitelmaa ei ehditty hyväksyä hallituksessa kesän kiireiden vuoksi. Lehdestä on otettu x kappaleen painos, joka maksoi x euroa.

Kulut toisessa numerossa lehteä kohden ovat x euroa, kun ne olivat ensimmäisen numeron osalta ensimmäisestä painoksesta x euroa ja toisesta painoksesta x euroa lehteä kohden. The Zin Lettersin toista numeroa on myyty jälleenmyyjille hintaan x euroa, Ropeconissa x euroa ja postitse x euroa.

Hyväksyttiin x kappaleen painos hintaan x ja edellä mainitut hinnat, joilla lehteä on myyty.

5.2. Postitus ja markkinointi

The Zin Lettersin toista numeroa on myyty x kappaletta Saksaan The Chaos Societylle. Lisäksi sitä ovat ostaneet Fantasiapelit x kappaletta, Peliarkku x kappaletta ja Fantasialinna x kappaletta. Kalikoksen jäsenille ja lehden tekemiseen osallistuneille on lähetetty kullekin yksi kappale lehteä. Lehden ensimmäistä numero on vielä varastossa noin x kappaletta ja toista numeroa noin x kappaletta.

Todettiin, että kesäloma-ajan ja informaatiokatkosten vuoksi The Zin Lettersin postitus on takkuillut pahasti. Nyt lehdet on kuitenkin lähetetty jäsenille, lehdentekijöille ja tilaajille. Seuraavaa lehteä varten valitaan lehdelle vastuuhenkilö, joka huolehtii vain postituksesta. Varsinkin Kalikoksen jäsenien tulee saada lehtensä hyvissä ajoin.

Päätettiin, että Matti toimii toistaiseksi lehtien lähettäjänä. Kalikoksen nettitilaussysteemi käännetään tulemaan hänen sähköpostiosoitteeseensa.

Lehtien postitusta on haitannut se, että joillakin jäsenillä on vanhat osoitteet Kalikoksen jäsenrekisterissä. Päätettiin, että kerran vuodessa ja ennen The Zin Lettersin ilmestymistä lähetetään jäsenille kehotus päivittää tarvittaessa osoitteensa Kalikoksen jäsenrekisteriin. Asiasta muistutetaan nyt myös Kalikoksen nettisivuilla ja Glorantha-foorumilla.

Eräälle jäsenelle oli lähetetty ylimääräinen The Zin Lettersin toinen numero, koska hän oli saanut lehden Ropeconissa mutta sitä ei ollut laitettu listalle. Päätettiin, että jäsen saa pitää ylimääräisen lehtensä.

5.3. The Zin Lettersin päätoimittajuus

Matti on ilmoittanut haluavansa luopua The Zin Lettersin päätoimittajuudesta. Eetu ja Olli olisivat halukkaita ryhtymään päätoimittajaksi.

Päätettiin lykätä uuden päätoimittajan valinta seuraavaan kokoukseen. Eetu keskustelee Ollin kanssa päätoimittajuudesta ja seuraavan numeron aiheista ja sen pohjalta tehdään sitten päätös päätoimittajasta.

6. Roolipelit.netin alennukset

Roolipelit.netin verkkokauppaa hoitava Tero Niemi on ehdottanut, että Kalikoksen jäsenet saisivat kyseisestä verkkokaupasta viiden prosentin alennuksen RuneQuest ja Glorantha -tuotteista. Se vaatisi sitä, että Roolipelit.net voisi varmistaa Kalikokselta, onko tuotteita alennuksella tilaava henkilö Kalikoksen jäsen.

Päätettiin hyväksyä edellä mainittu Roolipelit.netin tarjous. Roolipelit.netiä pyydetään myös sisällyttämään HeroQuest-tuotteet alennusryhmään. Olli ja Matti valittiin henkilöiksi, jotka voivat varmistaa Roolipelit.netille sen, onko tilaaja Kalikoksen jäsen. Jäsenyydestä tulee mainita tilauksen yhteydessä ja antaa lupa tarkistaa jäsenyys Kalikokselta. Varmistuksia varten perustetaan kalikos.org-loppuinen sähköpostiosoite.

7. Pr-työ

Todettiin, ettei Kalikoksen pr-työ muiden roolipelijärjestöjen suuntaan ole edistynyt ollenkaan.

Päätettiin, että Olli ottaa yhteyttä Ropeconiin lyhyellä mainosviestillä siitä, että Kalikos olisi valmis olemaan mukana järjestelyissä, jos Greg Stafford saataisiin Ropeconiin kunniavieraaksi. Juhan tehtäväksi puolestaan päätettiin yhteydenotto muihin roolipelijärjestöihin lyhyellä mainostekstillä ja pyynnöllä lisätä Kalikoksen sivuille johtava linkki.

8. Jäsenmaksuasiat

Päätettiin siirtää jäsenmaksuasiat seuraavaan kokoukseen, koska Olli ei ollut läsnä. Pyydetään Ollia valmistelemaan seuraavaa kokousta varten lista jäsenrekisteristä poistettavista henkilöistä, jotta hallitus voi vahvistaa sen.

9. Syystapaaminen

Keskusteltiin Kalikoksen syystapaamisen paikasta ja -ajasta ja päätettiin pitää tapaaminen Jyväskylässä lauantaina 20.11.2004. Matias varmistaa, että tila on silloin käytettävissä ja että Jyväskylän järjestelijöille sopii kyseinen ajankohta. Matti laittaa ajasta ja paikasta tietoa jäsenille, kun asia on varmistunut.

Tapaamisen ohjelman tarkempi pohtiminen päätettiin jättää seuraavaan kokoukseen.

10. Glorantha-tietopaketti

Todettiin, ettei Juhan kokoamaa Glorantha-linkki- ja -kirjallisuusviitelistaa saatu Ropeconissa jaettuun Kalikoksen esitteeseen.

Päätettiin kasata pikku hiljaa noin 15-sivuinen Glorantha-esittelylehtinen. Aluksi siihen kirjoitettaisiin Kalikoksen ja Gloranthan lyhyt esittely ja vihjeitä Glorantha-pelaamisen aloittamiseen RuneQuestin ja HeroQuestin säännöillä. Eetu kirjoittaa tällaisen jutun HeroQuestin näkökulmasta ja Matti RuneQuestin näkökulmasta. Jutut pyritään saamaan valmiiksi seuraavaan hallituksen kokoukseen mennessä.

11. Olentotietokanta

Matin keräämä olentotietokanta on periaatteessa valmiina laitettavaksi nettiin. Matti kerää siihen vielä uusimpien kirjojen olentoja ja laittaa sen sitten Kalikoksen sivuille.

12. Kotkanpesän matkaopas

Kotkanpesän matkaoppaan alustava käännös on Topilla oikoluettavana. Päätettiin, että Matti patistelee Topia oikoluvun suhteen ja pyytää Ollia kysymään sen julkaisemiseen liittyvistä asioista Issariesilta.

13. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 21.57.

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English