Kalikos \ PEIKKOPALLO
Kalikos

PEIKKOPALLON SÄÄNNÖT

Pelin tärkein asia ja sääntö on eläytyminen. Örinää, murisemista, peikkolaisen syömistä, raikuvia peikkomaisia iskulauseita, vastapuolen herjausta jne. Peikko sloganit ja kannustushuudot yleisöstä ja vaihtopenkiltä ovat myös elävöittäviä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole mikään tiukka live-peli vaan hauskanpito.

Peliin tarvitaan tuomari, Xiola Umbarin papitar sekä kaksi joukkuetta. Joukkueeseen kuuluu 4-15 jäsentä, tietysti tasoituksen vuoksi vain yhtä monta kummaltakin joukkueelta saa yhtä aikaa pelata (maksimissaan maalivahti ja neljä pelaajaa), mutta vaihtopenkillä voi olla odottamassa mielin määrin tuoreita peikkoja. Yksi joukkueesta on maalivahti, joka saa liikkua korkeintaan 5m päähän omasta kenttäpäädystään. Tälle alueelle ei myöskään saa tulla vastapuolen pelaaja, ellei hänellä ole peikkolaista hallussaan.

Peikkolaisena käytetään raskasta nukkea tai muuta vastaavaa. Tuomarina toimii jättiläinen joka saa halutessaan keskeyttää pelin. Jättiläistuomari on tietenkin vahingoittumaton ja voi rangaistukseksi murjoa yhdellä (tahallisella) hipaisullakin pelaajan kuin pelaajan.

Ottelussa on kaksi erää, joiden välissä on tauko. Erä loppuu kun toinen joukkue on tehnyt 5 maalia.

1. Pelin tavoite ja aloitus

Peli alkaa kun jättiläistuomari sinkoaa kentän keskeltä peikkolaisen satunnaiseen suuntaan. Jotta joukkue saisi maalin, on peikkolainen saatava vastustajan maalitolppien välistä keinolla tai toisella. Pisteiden teko on tietysti mukavaa, mutta ottelun todellinen voittaja todetaan pelin päätyttyä huutoäänestyksellä, missä peikkomaisempi joukkue saa varmasti raikuvimman kannatuksen. Huutoäänestyksen tuloksen tulkitsee lahjomaton tuomari.

2. Aseistus

Aseistuksena voi käyttää lähes mitä vain, mikä ei saa vastustajaan osuessaan oikeaa vahinkoa aikaan. Boffereita, latexeja, puhallettavia rantaleluja, tyynyjä, vaippoja, keksikää itse. Tietysti pyrimme demonstroimaan välineillämme tylppiä aseita. Kilpiä saa myös käyttää. Tyyli ennen tarkoitusta. Joukkueella saa tosin olla vain yksi ase kentällä kerrallaan, koska emme halua pelien olevan pelkkää mätkimistä.

3. Vahinko

Pelin pelaaja voi saada vahinkoa, joko toisen pelaajan aseesta tai tuomarilta. Pelkkää hipaisua vastustajan aseesta ei lasketa, mutta selvä osuma riittää. Näyttävyys katsotaan toki eduksi. Mikäli vastustajan ase osuu:

KÄSI: kättä ei voi käyttää ja kaikki siinä oleva putoaa maahan.
JALKA: Jalkaa ei voi käyttää ja joudut linkkaamaan yhdellä jalalla tai raahautumaan eteenpäin käsilläsi.
PÄÄ: Kaadut maahan ja et voi tehdä muuta kuin äännellä. (Voihkia, kiroilla, huutaa parannusta tms.)
TORSO: Kaadut maahan ja et voi tehdä muuta kuin äännellä.

Tuomarin osuessa sinuun miten tahansa, kuitenkin tarkoituksella, kaadut myöskin maahan etkä voi tehdä muuta kuin äännellä ja huutaa papitarta.

4. Parantaminen

Kentällä on myös yksi ihana Xiola Umbarin papitar, joka tulee loukkaantuneen pelaajan kutsusta parantamaan. Parantamisessa kesää n. 10 sekuntia. Ajan papitar laskee itse.

5. Pelin keskeytyminen

Tuomari keskeyttää pelin seuraavista syistä:
  1. Toisen joukkueen tehdessä maalin.
  2. Pelin päättyessä.
  3. Oikean vaaratilanteen ilmetessä.
  4. Oikean loukkaantumisen ilmetessä (eiköhän tältä vältytä).
  5. Huvikseen

Peli aloitetaan tämän jälkeen tuomarin toimesta kuten alussa.

6.Kontakti

Hyvät ihmiset. Toista ei saa vahingoittaa. Aseet tulevat olla sellaisia ettei niillä saa vauriota aikaan. Kyse on hauskanpidosta, joten taklausten, peikkolaisen riistämisen, pelaajien liikkumisen estämisen yms. toiminnoissa käytettyä voimaa tulee rajoittaa niin, ettei loukkaantumisia tule. Kalikos varaa oikeuden muutoksiin.

Perttu Mäkinen Jyväskylässä 28.2.2003. Apuna käytetty RuneQuest lähdekirja Peikkomaita sekä Michael O'Brienin ja John Hughesin tekstejä.


01.01.1970
(Webmaster)

Uutiset 

Yhdistys 
Jäsenyys 
Tiedotus 
Säännöt 
Hallitus 

Toiminta 
Tapahtumat 
Foorumi 

Materiaali 
HeroQuest 
The Zin Letters 
Julkaisut 
Kuukauden tarina 
Käännöksiä 
Linkkejä 

Yhteystiedot 
Statistiikka 

[ tulostettava
[ English