Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 23.05.2019 18:17

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.05.2002 21:19 
Poissa
Noviisi

Liittynyt: 22.05.2002 03:00
Viestit: 20
Paikkakunta: Valkeala
Kyselen nyt tässä, että minkälaisia ei-pelaajahahmoja (siis joitain vähän erikoisempia) olette keksineet/tiedätte? Kunhan ajattelin verrata että onko mun omat EPH-hahmot ihan lällyjä.

_________________
Deathrune is what commands!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.2002 00:46 
Poissa
Kuningas
Kuningas

Liittynyt: 17.02.2002 03:00
Viestit: 427
Paikkakunta: Vantaa
Öh. Tuota. Itse olen kehittänyt... eh. Varmaan satoja ei-pelaajahahmoja. Tähän sitten kaikkien statit, vai?

Paha sitä on ei-pelaajahahmoja verrata. Veikkaan että useimmat teistä pitäisivät täysin älyttöminä joitakin kehittämiäni pahiksia (esim. muutama lunari joilla on varmaan satoja pisteitä taikuutta päällä taistelussa)... tärkeintä on ei-pelaajahahmon soveltuvuus kampanjaan ja sille tarkoitettuun rooliin.

Lemppareitani EPH:jen joukossa ovat kyllä Lena (vingalainen joka on ilmeisesti rakastunut Therlainiin, aloittelevaan Humaktisankariin), Rana (eräs tyttönen ja tätä nykyä erään hahmon vaimo orlanthikampanjassa), ja varmaankin Kallyr... Kumma kyllä kaikki määrätietoisia, voimakastahtoisia naisia. Ja hiukan poikamaisia... :razz:

Stattien puolesta... noh, sehän riippuu pelaajahahmoista. Useimmat kovat tyypit (lunariagentit, riimulordit, vampyyrit) ovat melko rankkoja: erikoiskykyjä, 50-100 pistettä riimutaikuutta, n. 100-300 taikapistettä, taistelussa n. 40 PP, tärkeimmät taidot 200-400%, jne. Luoja paratkoon kun EPH osaa velhotaikuutta - siinä ei siekailla, vaan hahmolla on permanencylla kaikki taiat jotka voivat olla "puolitehoisia", ja loput vievät sitten presenceä. Sitten on toisaalta Ranan kaltaisia hahmoja, joiden vetovoima on heidän persoonassaan ja roolissaan stattien sijaan (Rana on 19-vuotias Ernaldan noviisi, ja statit sen mukaan - paras asetaito on nyrkki, perusosaamiselle).


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.2002 01:54 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen
Avatar

Liittynyt: 03.05.2002 03:00
Viestit: 642
Paikkakunta: Helsinki
Iänikuiseen voimatasokeskusteluun sen suuremmin menemättä todettakoon, että kun Arkatin ukkojen statit jakaa aika tarkkaan kahdella, päästään allekirjoittaneen pelien voimatasolle. Ennen kuin lyömistaito nousee kahteen sataan, on kyllä pinossa kaikki mahdolliset Humaktin siunaukset ja Terävyydet.

_________________
"For She is the Goddess of Cycles,
The Goddess of Beginnings and Endings"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.2002 09:51 
Poissa
Kosminen lohikäärme
Kosminen lohikäärme
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 1854
Paikkakunta: Dorastor, Espoo
Tekemäni EPH:t on ollut kaikkea peikkolaisen 15% kyvystä taivaskauhun 600% kykyihin ja sielun kerrasta tuhoaviin hyökkäyksiin.

Voimataso on meillä sellainen, että riimulorditason ihmisten kyvyt ovat parhaimmillaan about 150%. Korkeammaksikin ne voivat nousta, mutta alkaa mennä jo herottamiseksi. Taikuudella tuon 150% voi sitten tietysti tuplata tai triplata.

Pelaajien tasosta sen verran, että Riimutaikuutta eniten on tainnut olla Erantha Gorin ja Orlanthin papittarilla. Kummallakin n. 20-30 pistettä. Velholla taas 3 lemmikkiä ja n. 100 tp varasto.
Muistaakseni vain kerran on pelaaja saanut jonkun kyvyn yli 100%. Ominaisuudet on pyörinyt inhimillisissä (rajoissa 3-21 välillä), lukuunottamatta velhoa joka on taikuudella boostannut NPP arvonsa 29:ään.

MHT on kaikilla yleensä 13-17 sen takia, että se nousisi mahdollisimman varmasti :smile:

Eli toistaiseksi ollut aika low level pelailua. Kyllähän nuo papit ovat sellaisia, että kun ilmoille törähtää 10 pistettä riimutaikuutta niin heikommat vastutajat lakoaa silmissä. Dorastorissa kyllä riittää haastetta heille :wink:

_________________
-=Guzm0=-
"Eurmal is the Trickster. He is a bane and a blot on all people. No one likes him or what he does. No one trusts him or his worshippers"- Storm Tribe -


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.2002 09:56 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi

Liittynyt: 17.01.2002 03:00
Viestit: 269
Paikkakunta: Omenakuja, Helsinki
Yhdyn edelliseen puhujaan.

Lunarin Koodinvartijat ovat aina olleet kampanjassani voimakkaita hahmoja, joita vastaan ei hahmojen kannata asettua.

Sen sijaan monet PJ:t täällä käyttävät paljon voimakkaampia pelaaja- ja ei-pelaaja-hahmoja; Arkatin PH:t taitavat syödä Koodaajia aamupalaksi...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.2002 13:45 
Poissa
Kuningas
Kuningas

Liittynyt: 29.01.2002 03:00
Viestit: 484
Paikkakunta: Oulu
Pelaajani ovat oppineet kunnioittamaan/pelkäämään vampyyreja, haltioita (haltia-hinttareita kuten he asian ilmaisevat), rautakääpiöitä, lohikäärmeitä ja tietysti basiliskeja. Mainittakoon vielä lichet, vaikka vain yhden ovat kohdanneet.

Outoa kyllä, peikot eivät heitä pelota lainkaan, useista oppitunneista huolimatta.

Yksittäisistä möröistä pahimpina ja pelottavimpina he pitänevät tuoppi puheiden perusteella zombi-T-Rexiä jonka surmasivat Pohjois-Pentissä liikkuessaan (erään lichen aikaansaannos).

Pahin encouteri tapahtui Tienin armeijan kanssa Pimeällä Ajalla. Hahmot sattuivat olemaan kaupungissa jota vastaan se armeija hyökkäsi ja eivät pitäneet näkemästään.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.2002 15:39 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 20.03.2002 03:00
Viestit: 359
EPH:iden kyvyt riippuvat tosiaankin paljon siitä, mihin tarkoitukseen ne on tehty. Joskus statteja ja kykyjä ei tarvita ollenkaan, joskus kaikki kyvyt pitää olla tiedossa todella tarkkaan. Suuressa kaupungissa olevalle kauppiaalle on ehkä turhaa ruveta miettimään kaikkia kykyjä/statteja, mutta pelaajien matkassa roikkuvalle metsästäjänalulle monet kyvyt luultavasti ovat tarpeen. Korostaisin myös tässä, että luonne ja hahmojen erilaiset tavoitteet ja mielipiteet ovat myös tärkeitä. Joskus on hyvä jättää statit/kyvyt kehittämättä, jos kamppanja myöhemmin etenee tiettyyn suuntaan, niin voipahan sitten muokata haluamallaan tavalla.
Eikä sitä tarvi miettiä, että ovatko eph:t lällyjä. Siinähän sinä opit, kun teet liian huonoja tai liian kovia. Ja pelaamalla yleensäkin oppii.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.2002 18:48 
Poissa
Kerskamestari
Kerskamestari
Avatar

Liittynyt: 06.03.2002 03:00
Viestit: 601
Paikkakunta: Rusko
No, sehän riippuu ihan kampanjan luonteesta, tasosta yms.
Tuoppihöpinöistä puheen ollen, ne ovatkin aika hekumallisia ja huvittavia hetkiä. On niin nastaa kuunnella pelaajien puheita heidän hahmojensa motiiveista, joistain tyypeistä ja kuunnella heidän keskistä kinastelua! Sitten ne aina vannovat mitä aikovat hahmollaan tulevaisuudessa tehdä.

Pitkäaikainen kampanja jota vielä väännämme, sisältää nykyisin paljon NPC:itä keihin hahmot eivät luota juurikaan (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) ja ovat tulleet suoraan sanottuna aika paranoideiksi. NPC:itä on Orlanthin pantheonista, lunareista, vaeltavista, peikoista, salamurhaajista...kaoottisia NPC:itä ei taida olla elossa enään :smile: ja vaikka oiskin niin en sitä pelaajieni takia tässä paljastaisi.
Lhankor Mhyn, Yanafal Tarnilsin, Zorak Zoranin ja Arkat Chaosbanen kulteista ovat mielenkiintosimmat NPC:t. Yanafaleilla on yksi sellainen mun kehittelemä Danfive Xaronin Black Army-tyylinen salaorganisaatio josta löytyy luultavasti pelaajien mielestä pahimmat tyypit (nykyisin Chaosbanelaisten lisäksi). Dmg-luokat on keskimäärin tollasta 17-28 luokkaa heillä. Tosin pelaajatkin on kehittynyt huimasti sitten viime heidän kohtaamisensa jälkeen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.2002 20:54 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen
Avatar

Liittynyt: 03.05.2002 03:00
Viestit: 642
Paikkakunta: Helsinki
Eräs haastava mutta erinomaisen toimiva npc-kategoria ovat sellaiset eph:t, jotka uskovat voimakkaasti ja vankkumattomasti eri asioihin kuin pelaajahahmot, jotka eivät juurikaan huoju pelaajien käännytysyrityksistä vaan pikemminkin pyrkivät muuttamaan pelaajahahmojen tapaa ajatella. Nuo yllämainitut kooderit ovat oiva esimerkki; niitä voi käyttää keisarillisina nyrkkeinä provinsseissa jotka vetävät turpaa hitsin kovaa, mutta on niistä muuhunkin.

Strangers in Praxin ylimääräinen ylipappi -skenusta voi esimerkiksi kehitellä kunnon julkisuuskamppailun lunarien ja sankarien välille; ei ehkä ole oleellista kumpi voittaa kädenväännön temppelistä, vaan tapa jolla se voitetaan. Jos lunarit taistelevat kunnialla ja häviävät, hahmoista tulee häpeällisiä voittajia; jos lunarit toimivat viisaasti ja hahmot vain rynnäköivät syliin, omatkin alkavat ihmetellä että oliko se orpoja ruokkiva mukava tatuoitu kaveri pakko tappaa niin äkkipikaisesti.

Kun hahmot vielä alkavat tutustua koodereihin, vaikka taistelemalla yhteisiä vihollisia vastaan (kaaosta tai peikkoja esimerkiksi), alkaa tilanne muuttua todella monimutkaiseksi. Kun hahmo-humaktin on pakko arvostaa Julanin urheutta, voimaa, taitoa ja periaatteita, alkaa olla vähän ikävää irroittaa kaverilta päätä kapinan tai uskonsodan takia.

Tiedän tämän sikäli kokemuksesta, että oma barbaarikapinalliseni on enemmän tai vähemmän hyvää pataa niin Kreivi Julanin kuin Fazzur Laajalukijankin kanssa, ja rinnan on taisteltu jopa niinkin ikävän ihmisen kuin Morthander "Saatana" DeVillen kanssa. Jos rintamasotaan ryhdytään, välttäisin mieluusti ainakin Julanin kanssa selvittämisen.

Morthander, kuitenkin, saisi mennä edes hetkeksi nukkumaan. Jalosti ja urhoollisesti mielelläni upottaisin tosimiekkaa selkään. Rajansa se on periaatteillakin, ja moni raja kulkee sen miehen kohdalla. :smile:

_________________
"For She is the Goddess of Cycles,
The Goddess of Beginnings and Endings"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.05.2002 01:18 
Poissa
Kuningas
Kuningas

Liittynyt: 17.02.2002 03:00
Viestit: 427
Paikkakunta: Vantaa
Lainaa:
24.05.2002 klo 09:56, Vaakkujaakko kirjoitti:
Sen sijaan monet PJ:t täällä käyttävät paljon voimakkaampia pelaaja- ja ei-pelaaja-hahmoja; Arkatin PH:t taitavat syödä Koodaajia aamupalaksi...


En ole saanut kuunaan käsiini Koodajien statteja (kun en omista Strangers in Praxia), mutta jos ne tyypit pärjäisivät (selviäisivät hengissä) kohtaamisista joidenkin Dorastorin keskivoimakkaiden olentojen (eli ei aivan Ralzakark tms.) kanssa, niin sanoisin että pelaajieni hahmot (kummasta vain kampanjasta) olisivat hätää kärsimässä... taidot voivat nousta vaikka kuinka, mutta taikuus se on joka ratkaisee, ja sitä ei parissa vuodessa niin paljoa kartu.

Toisaalta mielestäni Glorantha onkin (jopa RuneQuestilla) paikka jossa sankarit (ihan pikku-ässällä) loikkaavat vuorten yli, ajavat pakoon (tai kaatavat lakoon) puolensataa hopliittia, ja puhuvat vaikka Uroxin laskemaan aseensa kun sille päälle sattuvat. :wink: Matalan voimatason pelaaminen tapahtukoot Lännessä (jonne aion kylläkin pian siirtyä). :lol:

Mutta kyllä asia on niin että tyyli ennen tarkoitusta. En käytä ensimmäistäkään ei-pelaajahahmoa pitkäaikaisesti ellei se ole tyylikäs tavalla tai toisella. Taistelu on paha kyllä vaihtoehto jonka pelaajani valitsevat useimmiten, mutta mielelläni rohkaisen muita lähestymisiä (juuri asettamalla heitä vastaan vihollisia jotka pyörittävät koko porukkaa miten vain, eivätkä edes joudu satuttamaan heitä elleivät halua).

Mutta roolipelaajan mantrahan kuuluu (Gloranthalainen versio): YGMV - your Glorantha may vary, eli Oma Gloranthasi saattaa erota esitetystä (OGSEE?). :wink:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.05.2002 09:40 
Poissa
Ylipappi
Ylipappi

Liittynyt: 17.01.2002 03:00
Viestit: 269
Paikkakunta: Omenakuja, Helsinki
Lainaa:
En ole saanut kuunaan käsiini Koodajien statteja (kun en omista Strangers in Praxia), mutta jos ne tyypit pärjäisivät (selviäisivät hengissä) kohtaamisista joidenkin Dorastorin keskivoimakkaiden olentojen


Yeah, uskoisin että ne selviäisivät kyllä. Koodaajien ensisijainen tehtävä on tosin edistää Keisarikunnan etuja diplomatian keinoin, ns. puhtain asein - uskoisin Imperiumilla olevan aivan toinen tiimi puhdasta voimankäyttöä varten (Vampyyrilegioona jne.). Eivät Koodaajat taistelussakaan aivan heittopusseja toki ole.

Tuolla ihan threadin alussa luettelit "pahojen tyyppien" riimuloitsujen, muun taikuuden, asekykyjen ja panssareiden määrää, ja tuosta vain päättelin, että pelaajasikin lienevät voimakkaista, kun tuollaisille EPH:lle on ylipäätään käyttöä. Kyseessä oli siis ihan arvolataukseton kommentti; YGMV.

Pelaajieni Aurinkokupolilais"seikkailijat" katsovat Gloranthaa vielä aika maan pinnalta - edes ensimmäistä broota ei ole kohdattu vielä, vaikka heidän yrityksensä on kovaa. Pelaamalla low-leveliä pysyy pelaajillakin tuntuma Gloranthan kaduntallaajan perspektiiviin, joka pelkää esim. broita ja kaaosta sydämensä pohjasta.

Eipä silti, kunhan vahvistuvat, niin riimu- ja sankaritason pelaaminenkin on kyllä mukavaa!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.05.2002 11:56 
Poissa
Kosminen lohikäärme
Kosminen lohikäärme
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 1854
Paikkakunta: Dorastor, Espoo

En ole saanut kuunaan käsiini Koodajien statteja (kun en omista Strangers in Praxia), mutta jos ne tyypit pärjäisivät (selviäisivät hengissä) kohtaamisista joidenkin Dorastorin keskivoimakkaiden olentojen (eli ei aivan Ralzakark tms.) kanssa, niin sanoisin että pelaajieni hahmot (kummasta vain kampanjasta) olisivat hätää kärsimässä...


Kodarit ovat kova poppoo. Heillä on erittäin monipuolinen ryhmä josta löytyy lihas- kuin aivovoimaakin. Suosittelen hankkimaan Strangers in Praxin. Mielestäni yksi parhaista RQ kirjoista. Kertoo skenujen lisäksi tietoja velhoista, uuden pavisin poliitikasta ja gloranthan merestä.

_________________
-=Guzm0=-
"Eurmal is the Trickster. He is a bane and a blot on all people. No one likes him or what he does. No one trusts him or his worshippers"- Storm Tribe -


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.05.2002 12:15 
Poissa
Kuningas
Kuningas

Liittynyt: 29.01.2002 03:00
Viestit: 484
Paikkakunta: Oulu
Guzmo kirjoitti Strangerista: Olen samaa mieltä. Lisäksi siinä on erinomainen kuvaus siitä miten barbaarit kohtelevat velhoja..:smile:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.05.2002 16:02 
Poissa
Suuren neuvoston jäsen
Suuren neuvoston jäsen
Avatar

Liittynyt: 03.05.2002 03:00
Viestit: 642
Paikkakunta: Helsinki
Strangersissa on myös imho aika hyvä voimataso. Esimerkkikooderit edustavat minulle hahmoja, jotka selviävät jo paremmin sankariretkillä, mutta eivät ole vielä juuri mitään niiltä hakeneet. Hirveitä mankeleita jokainen, mutta vain Julan selviäisi yksin edes alkuun.

_________________
"For She is the Goddess of Cycles,
The Goddess of Beginnings and Endings"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.06.2002 10:55 
Poissa
Kuningas
Kuningas
Avatar

Liittynyt: 05.06.2002 15:14
Viestit: 400
Paikkakunta: Valkeala (Teshnos)
Kransan Horisontti: orlanthin noviisi.salaryhmän päällikkö genertelasta.Charilyn runfang: Chalana Arroyn parantaja erään pelaajan öh.... kumppani. Ferio Scolp: hyvä kartan lukija ja kielien taitaja pamaltin noviisi. Herven Gadive: pamaltin pappi. osaa taikoja(hyviä sellaisia) Quincy Tivarel: Humaktin noviisi (aivan on sukua GEASin Kudast Tivarelille)Tereme takkutukka (peikkolainen) Kyger litorin sanansaattaja. Srif (kääpiö) on suunnitellut ja rakennuttanut sala ryhmän linnoituksen.Mons (liskolainen) Sligo-Joen noviisi.

nuo kaikki kuuluvat salaryhmään joka on kamppanja jota pelautan tällä hetkellä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.07.2002 11:46 
Poissa
Sankarimatkaaja
Sankarimatkaaja

Liittynyt: 06.06.2002 13:44
Viestit: 896
Joku tämmönen salmurhaaja ja jotain taistelijoita on ollu seikkailujen varrella, mut musta ei kannata tehä mittään epic ukkoja ku pelaajat on huonompii joka asiassa ja siitä nousee älämölö kuten:

Pj:Joo se taistelija vetäsee siltä ukolta pään irti miekallaan
P:Eipä ollu yllätys
P2:Nii mä saan ehkä siltä kynnen irti kymmenellä iskulla
Pj:No on tää teitä kokeneempi ja ja...

P=pelaaja


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.07.2002 12:05 
Poissa
Kosminen lohikäärme
Kosminen lohikäärme
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 1854
Paikkakunta: Dorastor, Espoo
Larppa kirjoitti:
Joku tämmönen salmurhaaja ja jotain taistelijoita on ollu seikkailujen varrella, mut musta ei kannata tehä mittään epic ukkoja ku pelaajat on huonompii joka asiassa ja siitä nousee älämölö kuten:


Mitä järkeä siinä sitten on, että kaikki maailmassa ovat suunnilleen samaa tasoa?

Ja ei kai jokaista vastaantulijaa pidä turpaan vetää muutenkaan?

_________________
-=Guzm0=-
"Eurmal is the Trickster. He is a bane and a blot on all people. No one likes him or what he does. No one trusts him or his worshippers"- Storm Tribe -


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com