Glorantha-foorumi

Kalikos – Suomen Glorantha-seura ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 23.05.2019 18:14

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 101 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.10.2001 03:43 
Poissa
Kosminen lohikäärme
Kosminen lohikäärme
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 1854
Paikkakunta: Dorastor, Espoo
Lainaa:

Pitäisi varmaan esittää kysymykset hieman selvemmin:
1) Olenko ainut jota ihmetyttää tämän palstan hahmojen kovuus ja
yleisyys?


Tuskin. Itse en ole vetänyt yhtään megatason kampanjaa. Jumalten kukistaminen
ja sivilisaatioiden tuhoaminen/valloitus on ollut meidän kampanjan pelaajien voimien
ulottumattomissa.

RQ säännöillä hahmojen kehitys on kylläkin aika huimaa. Ja riimutasolle pääsee aika nopeasti
normaalilla pelailulla.


Lainaa:

2) Ovatko taikaesineet niin yleisiä, että lähes jokaisella hahmolla on
mokomia?


Tästä voidaan olla monta mieltä, mutta kyllä Glorantha on maaginen maailma. Tietysti jokaisella maanviljelijällä
ei ole taikaroinaa, mutta pelaajat ovat yleensä erikoisempi yksilöitä.
Omassa Gloranthassani muutaman pisteen taikapistekristallit ja yhden pisteen loitsumatriisit ovat melko yleistä tavaraa. Ei niitä
kaupan hyllyltä saa, mutta Issariesin papilla voi olla "tuttaville" myynnissä muutakin kuin oravan nahkoja.

Lainaa:

3) Ovatko vastustajatkin sen verran kovia, että heiltä saadut tavarat/taikaesineet vastaavat
useita, ellei jopa kymmeniä tuhansia markk... öh, lunareita?


Kyllä. Runessa taito ei merkkaa loppujen lopuksi niinkään paljoa. Riimuloitsuilla ja maagisella tilpehöörillä
saa boostattu itseään aika paljon. Ongelmahan syntyy siitä, että keskitason ylittäneillä pelaajilla vihollistenkin täytyy olla kovempia.
Kovilla vihuilla on järjen mukaan myös kovia kamoja -> Pelaajat voittavat pahikset -> pelaajat ovat taas 2x rikkaampia.
Mutta kunnon Heortling ei tee kolikoilla mitään. Lehmät ovat pop ja harvemmin peikot kantavat niitä mukana hyökkäykseen :wink:

Lainaa:

4) Kummasta päästä nakki syödään?


Riippuu oletko nakkisi mikrossa/uunissa lämmittänyt vai kunnon hiilloksessa paistanut. Sanoisin, että keskeltä ja ilman
sinappia.


- Guzm0


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.10.2001 06:22 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Olen tässä jonkun verran lukenut näitä juttuja ja yksi asia on pistänyt silmään. Jotenkin tuntuu, että suurin osa hahmoista joita täällä esiintyy on huomattavasti "tavallista" pelaajahahmoa kovempi.

En minä ole kylläkään peluuttanut kuin yhtä kampanjaa, jossa hahmot olivat todella kovatasoisia ja jossa tapettiin jumalia. Esimerkiksi kahdessa irkkipelissäni hahmot ovat olleen ihan "tavallisia" pelihahmoja, eikä kolmanteenkaan mitään aivan riimutasoa tule. Ehkä yksi akolyytti, muttei vahvempaa.

Enkä kyllä ymmärrä mitä hauskaa on pelata hahmolla, joka peittoaa 10 vastustajaa mennen tullen eikä tule edes hiki. Taktikointi jää kokonaan pois jos ei tarvi pelätä edes haavoittuvansa.

Eihän taistelu ole mikään ainoa roolipelin elementti, vaikka kyllä kovemmillekin tyypeille voisi tietysti löytää vastuksia. Sankaritason hahmoille tietysti sankaritason vastustajia. Antoisaa voi kuitenkin olla myös se, että keskittyy vähemmän väkivaltaisiin juttuihin. Eiväthän kovatkaan tyypit voi alkaa miten päin tahansa haastamaan riitaa alueella, jossa järjestystä pitää voimakas koneisto. Sen sijaan juonittelu ja sellainen sopii mainiosti rauhalliseen Peloriaankin, jossa hahmot eivät ehkä voi kovin rankasti harjoittaa julkista väkivaltaa. Tällöin taktikointi ja varovaisuus nousevat arvoon arvaamattomaan.

2) Ovatko taikaesineet niin yleisiä, että lähes jokaisella hahmolla on mokomia?

Kyllähän ainakin minun luomillani hahmoilla on useinkin jokin taikaesine. Jostakin kumman syystä sellaisia kertyy heille enemmän kuin keskivertoihmiselle. :smile: Eipä se huonokaan juttu ole, koska pieni maaginen avustus saattaa tuoda peliin mieltä, ettei tarvitse tuskailla sen kanssa, että vapaa ÄLY loppuu kesken tai etteivät taikapisteet riitä millään loitsimiseen.

3) Ovatko vastustajatkin sen verran kovia, että heiltä saadut tavarat/taikaesineet vastaavat useita, ellei jopa kymmeniä tuhansia markk... öh, lunareita?

Minä ainakin suhtaudun aika nihkeästi taikaesinekauppaan. Siksipä onkin kiva temppu laittaa vihollisen taikaesineeseen rajoituksia, joiden vuoksi hahmo ei esineestä paljonkaan hyödy. Mutta kyllä varsinkin riimutason viholaisilla taikaesineitä on, vaikkeivät ne välttämättä toimi pelihahmon käsissä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.10.2001 15:32 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Mutta mielestäni sellaiset tilanteet ja tapahtumat jotka vaativat muuta kuin raakaa voimaa tai taikoja vaativat enemmän pelaajalta kuin hahmolta.

Voihan se noinkin olla. Roolipelaaminen kai tulee selvimmin näkyviin juuri rauhanomaisessa kanssakäymisessä kuin taistelussa, jossa jokainen vain yrittää selvitä hengissä ja tehdä vastustajastaan selvää. Aivan varmasti pelkkää sääntöjen mukaan tapahtuvaa mätkimistä voi tehdä vähän kuka tahansa säännöt tunteva, mutta todellinen roolipelaaminen vaatinee enemmän ponnisteluja.

Tästä syystä hahmot tahtovat kehittyä enemmän taistelijoiksi/taikojiksi kuin sananiekoiksi.

Hmm. Hahmot kai haluavat sitä, mitä pitävät tärkeänä omien arvojensa ja pyrkimystensä mukaan. Kyllä se taitaa olla Gloranthassakin niin, että kaikenlaisia itseään taistelijoiksi kutsuvia kurkunleikkaajia löytyy millä mitalla, mutta kunnolliset sananiekat saattavat olla harvemmassa. Silti kauppiaiden tapaiset tyypit ovat aika kiinnostavia, koska he varmaan mieluummin neuvottelevat kuin taistelevat. Ja voihan sitä kauppiashahmolla olla etujakin, kuten mukavat rahat hyvistä kaupoista. Kauppiaille kommunikointi ja tietokyvyt ovat ensiarvoisen tärkeitä, vaikkeivät taistelukyvytkään ole pahitteeksi.

Mutta meneekö niistä maku jos niitä lahjoitetaan tuon tuosta pelaajille tai niitä löytyy yhä useammalta viholliselta tai eph:lta?

Kyllä varmastikin menee. Siksi taikaesineiden määrää lienee hyvä hiukan rajoittaa juuri rajoitusten kaltaisilla kikoilla. Toisaalta voimakkaammassa pelissä heikoimmat taikaesineet saattavat olla vain turhaa kamaa, jonka kuljettaminen mukana ei ole vaivan arvoista.

Oppiiko niitä arvostamaan tai käyttämään oikein tai oikeissa tilanteissa?

Kyllä taikaesineistä voi olla kosolti hyötyä, kuten aikaisemmin totesin. Kyllä sitä varmasti alkaa arvostaa Suoja-matriisia, jos se pelastaa taistelussa hengen. Taikuuden yhdistäminen taistelutaktiikkaan on muutenkin aika hyödyllistä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.10.2001 21:42 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 20.03.2002 03:00
Viestit: 359
En teitenkään tarkoita, että roolipelaaminen olisi pelkkää hack´n´slashia. Mutta mielestäni sellaiset tilanteet ja tapahtumat jotka vaativat muuta kuin raakaa voimaa tai taikoja vaativat enemmän pelaajalta kuin hahmolta. Kun taas tappeleminen on hyvin suurelta osalta kiinni hahmon taidoista. Tästä syystä hahmot tahtovat kehittyä enemmän taistelijoiksi/taikojiksi kuin sananiekoiksi. Tottakai kommunikointikykyjä ja tietokykyjä tarvitaan, mutta huomattavasti pienemmissä määrin.

Eikä taikaesineet huonoja ole, en minä sitä tarkoita. Tulevat todella tarpeen jos meinaa pärjätä pidemmän päälle. Mutta meneekö niistä maku jos niitä lahjoitetaan tuon tuosta pelaajille tai niitä löytyy yhä useammalta viholliselta tai eph:lta? Oppiiko niitä arvostamaan tai käyttämään oikein tai oikeissa tilanteissa?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.10.2001 22:27 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 20.03.2002 03:00
Viestit: 359
Olen tässä jonkun verran lukenut näitä juttuja ja yksi asia on pistänyt silmään. Jotenkin tuntuu, että suurin osa hahmoista joita täällä esiintyy on huomattavasti "tavallista" pelaajahahmoa kovempi. Tavallinen pelaajahahmo (minulle) = asekyvyt n.60%, panssari alle 7 pistettä, ehkä 5 loitsua, mahdollisesti taikapistematriisi jne... (hmm, mitähän tuo jne vielä on) Ja tuollainenkaan hahmo ei synny tyhjästä. Yleensä olen aloittanut hahmolla joka on tuota "tavallista" vielä hieman huonompi (l. kokemattomampi).

Enkä kyllä ymmärrä mitä hauskaa on pelata hahmolla, joka peittoaa 10 vastustajaa mennen tullen eikä tule edes hiki. Taktikointi jää kokonaan pois jos ei tarvi pelätä edes haavoittuvansa.

En tiedä ovatko nämä kysymykset heränneet vasta sitten kun hahmot ovat kehittyneet näinkin koviksi kun ne tällä palstalla kuulostavat olevan, mutta minulle tuollaiset hahmot ovat pelkkää legendaa. Edes monen vuoden pelin (niin peliajassa kuin oikeastikin) jälkeen paras hahmoni on ollut vain joiltakin osilta riimuloordin vaatimukset täyttävä. Ja minusta se pitää pelin mielenkiintoisena. Tietenkin kamppanjassa on omat porkkanansa, mutta kyllä minulle oman hahmon kehittäminen on aina ollut tärkeää. Vähän kuin että katotaanpa miten äijän käy.

Pitäisi varmaan esittää kysymykset hieman selvemmin:
1) Olenko ainut jota ihmetyttää tämän palstan hahmojen kovuus ja yleisyys?
2) Ovatko taikaesineet niin yleisiä, että lähes jokaisella hahmolla on mokomia?
3) Ovatko vastustajatkin sen verran kovia, että heiltä saadut tavarat/taikaesineet vastaavat useita, ellei jopa kymmeniä tuhansia markk... öh, lunareita?
4) Kummasta päästä nakki syödään?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.10.2001 03:06 
Poissa
Kuningas
Kuningas

Liittynyt: 29.01.2002 03:00
Viestit: 484
Paikkakunta: Oulu
Kymmenen vuotta ollaan pelattu samoilla hahmoilla ja porukan rakenne on tämä: Kestoa 35-50p, panssaria kolmella taistelijalla 15-30p / osumapaikka ja velholla vain siellä täällä joitain pisteitä. Aseiden keskiarvo vahingot siinä 20-25, mahtia n.30p keskimäärin ja matriiseja joitain kymmeniä pisteitä. Osumaprosentit pyörivät siinä 130% (velho) - 300% (paras taistelija) välillä.
Yleiset kyvyt jakautuvat epätasaisesti siten että joku osaa jotakin sieltä täältä ihan kohtuullisesti. Mestaruuksia on joka kategoriassa itse kenelläkin.
Äkkiseltään vaikuttuaa noiden numeroiden valossa siltä että onpas taistelupainotteista peliä, mutta kyllä se enemmän on jäänyt sinne taakse ne kahina ajat mistä nuokin arvot periytyvät. Nykyään (viimeiset 3-4v) on ollut hiljaisempaa taistelurintamalla, vaikka vanhaan kunnon tyyliin suuret ratkaisutilanteet yleensä ratkeavat valtaisan megamörön niittaamiseen :smile:
Hahmot ovat kansansa johtajia ja uskonsa sankareita. Heidän pääasiallinen tehtävä tällä haavaa on valtakunnan perustaminen villiiin erämaahan barbaarien ja vanhojen rotujen keskelle. Vaatii kovasti diplomatiaa ja taitoa saada homma pyörimään. Taistelukyvyistä ei ole juurikaan hyötyä niissä hommissa.
Eli tarkoitan sanoa että huolimatta siitä että hahmot ovat kovia ja heillä on jos vaikka minkälaista statusta niin peli voi olla haastavaa. Peli kehittyy kaikilta osin hahmojen, pelaajien ja PJ:n mukana ja numerot ovat vain referenssiä.
Meillä on myös vaihtoehtopelinä "RQ2" eli sellainen erittäin 'low-power' tyylinen peli jossa hahmot ovat alle tuon kuvaamasi tason ja joiden silmien kautta on tarkoitus tarjota maanpinnan näkökulma 'ykköshahmojen' saavutuksiin ja siinä sivussa kokien tietenkin oman elämänsä autuuden. :smile:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.10.2001 09:48 
Poissa
Kosminen lohikäärme
Kosminen lohikäärme
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 1854
Paikkakunta: Dorastor, Espoo
Luulen, että JJahon pelaajilla on

a) uskomaton munkki noppien kanssa. "Kato taas kriittinen. Jar-EEk taitaa nyt kyllä kuolla. Damagee tulossa 2000 pistettä ja paikka on ....20..! PÄÄ!"

b) Chala Arroyn parantaja aina mukana. Kyseisellä CA:lla on tietenkin 10 x Henkiinherätys loitsuvarastossaan ja MHT vähintään 45.

c) Liian kiltti GM :smile:
"Jos mä tilaan sulle pizzan niin pistätkö vähän bonuksia seuraavaan heittoon?"


d) Sankarimatkoilta tai kaaoksen kanssa veljeilemällä saatuja regeneraatiokykyjä

No tämähän on vain ilkeämielistä panettelua kun en saa oman kampanjan pelaajia pysymään hengissä kuin n. 5 pelikertaa :D

- Guzmo


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.10.2001 19:02 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 20.03.2002 03:00
Viestit: 359
Pakko myöntää, että nuo JJahon kuvailemat hahmot kuulostavat aika kovilta. Mutta täytyy sanoa että olen samaa mieltä Guzmon kanssa, että miten ihmeen kaupalla ne hahmot saa pidettyä hengissä nuin kauan. Kun on noin kovat hahmot niin siitä yleensä seuraa että vastustajatkin ovat samalla tasolla. Se kai on yleensä tavoitteena, että otettaisiin mittaa tasavertaisten(ainakin melkein) kanssa. Oli kyseessä sitten taistelu tai älyllinen koitos. Mutta jos vauriot ovat tuota luokkaa, niin yksi pieni virhe voi maksaa hengen. Jos vastustaja osaa hyödyntää tilaisuuden. Esim. kompuroinnin seurauksena putoaa kypärä => tähtää päähän. Ja jos osumaprosentti on edes samalla sataluvulla kuin tuon tason hahmoilla, niin ei se päähän osuminen ole kovin vaikeata. Kun taas heikommilla hahmoilla(ja siten vastustajilla) kompurointi ei aina meinaa varmaa kuolemaa tai edes minkäänlaista vahinkoa. Minun mielestä tuurille ei jää tarpeeksi sijaa, jos kyvyt ovat noinkin suuret. Ja kyllä tuurilla on minun mielestäni tärkeä osa, onhan kuitenkin kyseessä "noppapeli".
Tottakai seikkailut/kampanjat voivat olla mielenkiintoisia, vaikka niissä olisi yksi nyrkkitappelu viidessä pelikerrassa. Mutta sanon vieläkin ettei se vaadi hahmoilta lähellekään niin paljoa kuin pelaajilta. Puhumattakaan pelinjohtajasta, jonka pitää keksiä uskottavia ja vaikeahkoja älyllisiä pulmia. Mutta kyllä sellaisesta varasta tuo-tapa nuo -tehtävästä saa diplomaattisen ja älyä vaativan oikealla sijoituksella ja ympäristöllä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.10.2001 22:07 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 20.03.2002 03:00
Viestit: 359
Totta. Hahmot tuppaa kuolemaan vaikka sitä ei kummemmin yritäkään. Eikä uusinkaan hahmo ole tarkalleen ottaen kuolemalta välttynyt. Sattui onneksi kuolemaan aivan kaupungin vieressä, joten saivat herätettyä henkiin... Ikävä arpi vaan kaulassa :wink: Ja ihka eka hahmo ikinä kuoli ekassa seikkailussa. Hmph!
Jos joku pelaaja sattuu menestymään, niin yht'äkkiä sitä huomaa varovansa ja yleensa vielä ihan turhaan. Tai eihän varovaisuudessa mitään vikaa ole, mutta rupeaa varomaan jo pienintäkin kahakkaa tai vihollista. Ja silloin kehitys lakkaa ja sitten tulee noutaja kun luulee itsestään liikoja... ei oo helppoo olla gloranthalainen köyhä seikkailija.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.10.2001 23:42 
Poissa
Kosminen lohikäärme
Kosminen lohikäärme
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 1854
Paikkakunta: Dorastor, Espoo
JJaho: Kuinka pelaajahahmot pysyvät hengissä kymmenen vuotta? Vaikka GM ei olisi edes mitenkään nilkki niin tuurillakin viholliset saavaat aikaan sen, että joku isku menee välillä pahasti perille ja syntyy raatoja.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.11.2001 00:30 
Poissa
Pappi
Pappi

Liittynyt: 22.01.2002 03:00
Viestit: 177
Paikkakunta: Helsinki
Guzmo:
No tämähän on vain ilkeämielistä panettelua kun en saa oman kampanjan pelaajia pysymään hengissä kuin n. 5 pelikertaa

Kuules !! :smile:

Täytyy kyllä myöntää että pitää olla sanoisinko ihmeellisen kiltti PJ ennen kuin saa PH:t säilymään hengissä 10v. Itse kun olen pelejä vetänyt, niin jossain vaiheessa pelaajat kumminkin saavat itsensä sellaiseen liemeen ettei heitä saa hengissä pidettyä millään ilman että maailman uskottavuus kärsii... kaikkia tuo ei toki häiritse, ja se on tietysti täysin ok.

Ja harvemmin Guzmonkaan peleissä PH:t kupsahtelee ilman syytä. Tosin syy voi olla vittumainen pelaaja :smile:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.11.2001 01:24 
Poissa
Kuningas
Kuningas

Liittynyt: 23.01.2002 03:00
Viestit: 427
Paikkakunta: Helsinki
No en tiiä oonko ainut pelaaja RQ:n historiassa, jonka ainut tavoite taisteluissa ei ole MHT:n kasvattaminen. Eikä meillä PJ tykkää, että jotain kiviliskoa aletaan joukolla loitsimaan kuoliaaksi, että kaikki saisivat MHT-lisäysheiton.

Saattanet olla :smile: . Enkä tykännyt minäkään. On kuitenkin vaikea aina sanoa, että missä se raja menee. Pelaajat kun ovat sopeutuvaisia pikku paskiaisia ja vaikka hommasivat varteenotettavan rähinän, jotta saivat oman "Poviruksinsa".

Eikä tuo MHT:n uhraaminen riimuloitsuihin heti kun sitä on saanut lisää oikein nappaa. Eikä minun hahmot ole mitään pappeja eikä riimuloordeja, joten se mahdin uhraaminen menee melkein harakoille. Sitten kun MHT alkaa olla luokkaa 17, niin tulevat pisteet voi (ehkä) uhratakin.

Meillä taas moni ei edes halunnut nostaa Powia yli 14 kun sen jälkeen sen nostaminen vaikeutui huomattavasti. Itse asiassa tunsin pappeja, joidenka Pow oli jatkuvasti 8-10.

Roolipelaaminen kunniaan!

Oikein!!! Ja sitten taas sensuroitua tavaraa meinasi tulla näppäimistöstä. Siinä on joku demoni selvästi ujuttautunut.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.11.2001 06:31 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
No en tiiä oonko ainut pelaaja RQ:n historiassa, jonka ainut tavoite taisteluissa ei ole MHT:n kasvattaminen.

Et varmaankaan ole. Luulenpa, että Plentonius kirjoittaa vain omista kokemuksistaan, joihin ehkä on sitten kuulunut valtava mahdinhamstraaminen.

Eikä meillä PJ tykkää, että jotain kiviliskoa aletaan joukolla loitsimaan kuoliaaksi, että kaikki saisivat MHT-lisäysheiton.

Enpä minäkään pelinjohtajana tuollaisesta välttämättä antaisi mahdinkorotusheittoa. Muutenkin olen kai aika tiukka noissa heitoissa, joten ehkä minun peleissäni ei edes toimisi tuollainen mahdinkeruustrategia.

Ja kyllä minä pyrin pysymään pelatessa siinä roolissa, minkä olen pöljyyksissäni mennyt valitsemaan. Enkä jostain hullun päähän pistosta rupea vaihtamaan roolia ja keräilemään MHT:a. Eiköhän se kerry siinä sivussa. Roolipelaaminen kunniaan!

Tuosta olen aivan samaa mieltä. Eihän edes kaikkien hahmojen rooliin kuulu mikään valtava voimien kokoaminen, vaan tavoitteita on paljon muitakin. Noviiseille ja muille kulttien jäsenille mahdin uhraaminen saattaa olla roolin puolesta selvä juttu, vaikka se saattaa pelimekaanisesti olla hänelle kannattamatonta. Minusta ainakin on kiva, jos pelaaja yrittää pelata hahmoaan, vaikka sillä tavalla ei mitään valtavia rikkauksia ja muita aarteita kerättäisikään.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.11.2001 12:54 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
On kuitenkin vaikea aina sanoa, että missä se raja menee. Pelaajat kun ovat sopeutuvaisia pikku paskiaisia ja vaikka hommasivat varteenotettavan rähinän, jotta saivat oman "Poviruksinsa".

Pelinjohtajahan sen rajan vetää. Jos pelinjohtaja katsoo, ettei tuollainen kikkailu ole hyväksi, niin tuskin pelaajat saavat mahtia lisää, vaikka yrittäisivät saada aikaan millaisen rähäkän tahansa. Varteenotettavuus on pelinjohtajan päätettävissä.

Meillä taas moni ei edes halunnut nostaa Powia yli 14 kun sen jälkeen sen nostaminen vaikeutui huomattavasti. Itse asiassa tunsin pappeja, joidenka Pow oli jatkuvasti 8-10.

Kuvittelisi, että tuollaiset tyypit ovat helisemässä henkitaistelussa. Pappi, jolla MHT on 8-10, on kai aika helppo saalis pahantahtoisille hengille, ellei hänellä ole loitsuja suojanaan. Eivätpä MHT x jotakin -heitotkaan taida silloin vahvimmillaan olla ja henkitaikuuden osaaminenkin kärsii.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.11.2001 13:35 
Poissa
Kuningas
Kuningas

Liittynyt: 23.01.2002 03:00
Viestit: 427
Paikkakunta: Helsinki
Huomenta Lassie

En oikein osaa enää RQ kehyksessä puhua, mutta minun peleissäni inflaatio kävi suht koht pahaksi ja peikkojen DModit +3D6 10 pointin Murskauksella aikaansaivat hiukan voimakkaita inhoreaktioita vastustajissa.

RQssa kun POWin lisääminen on kaikki kaikessa, jos kerran viikossa tai seikkailussa kerää yhden pointsin uhrattavaksi jumaltaikuuteen, niin parin kymmenen pelikerran jälkeen tuosta papista/riimuloordista tulee aikasen kova jehu. Jos RQta pelaattem, niin disrarit laulaa sano.

Mutta tosiaan, en puutu sanallakaan RQn sääntömekaniikkaan - asianajajani on kieltänyt minua siitä...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.11.2001 13:57 
Poissa
Kosminen lohikäärme
Kosminen lohikäärme
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 1854
Paikkakunta: Dorastor, Espoo
Lainaa:
Argenteus
Täytyy kyllä myöntää että pitää olla sanoisinko ihmeellisen kiltti
PJ ennen kuin saa PH:t säilymään hengissä 10v. Itse kun olen pelejä
vetänyt, niin jossain vaiheessa pelaajat kumminkin saavat itsensä
sellaiseen liemeen ettei heitä saa hengissä pidettyä millään ilman
että maailman uskottavuus kärsii... kaikkia tuo ei toki
häiritse, ja se on tietysti täysin ok.Niin se on kumma kun vihamiehet aina lisääntyy oli kuinka kiltti tahansa.

Lainaa:

Ja harvemmin Guzmonkaan peleissä PH:t kupsahtelee ilman syytä. Tosin syy voi olla vittumainen pelaaja


No myönnetään, että yhden pelaajan hengen lähtö oli oman kämmini syy. Moni pelaaja on kyllä taas menettänyt hahmonsa
ihan omaa tyhmyyttään. Tässä kohtaa voi taas palata siihen tarinaan Humaktista, joka päätti tapella nyrkeillä kaaoksen etanan kanssa...


Lainaa:
JJaho
Kyllä ne on kuolleet aina välillä, ja
ominaisuudetkin ovat laskeneet moneen otteeseen sen
seurauksena. Mitään erityistä parantajaa ei ole mukana mutta
parantavat yrtit ja salvat ovat varmaan se suurin syy miten
tiukoista tilanteista on selvitty.


??
Älä kerro pelaajilleni mistä moisia salvoja löytää. Ei paljon auta hieroa Mobilaattia
niskaan jos Cacodemon on purrut sinut
kilon paloihin :smile:


Lainaa:

Eräs asia mikä myös vaikuttaa on se että pelaamme aikalailla
modifoiduilla säännöillä joissa kuoleminen on hieman hankalampaa
kuin perussäännöissä - vammautumisen kustannuksella. Eli kun kesto
menee miinuksille niin jokainen negatiivinen piste on 5%, ja tämä
luku on se mahdollisuus jolla hahmo kuolee ja heitto tehdään kun
miinuksilla ollutta hahmoa aletaan parantamaan.


Okkei. Olet kiltti GM :smile:

Lainaa:

Nykyään taitaa
olla niin että ei kuolema pelaajia pelota vaan hulluksi tuleminen.


Meillä hahmot ovat jo valmiiksi hulluja :smile:Lainaa:

Kärjistetysti: Ei virkamies viikoittain
kohtaa joitain hirviöitä työmatkallaan.


Jep ja jos kohtaa, niin ne 20 palkkasoturia kyllä hoitaa satunnaiset tielle eksyneet Broot.
Siis pelaajathan vaan alkaisivat ihmetellä jos koko ajan vastaan mönkisi Jättiläisbroita ja kuuskätisiä Walktapuksia
rautahaarniskassa.


Lainaa:

Viime pelikerralla eräs hahmo kuoli lunarin heittämään
henkikatkoon ja se heräsi Kohtalon jumalan väliintulolla
(-8Mht). Edellisestä onkin sitten aikaa melko lailla,
pelaajat muistavat tuollaiset paremmin.


Jees. Ajattelin pitää uusia HW:n resurrect sääntöjä joissa homma ei ole ihan itseenselvää.
Lunarit perskuleet saavat kai edelleen voimakkaampaa taikuutta tämän suhteen :sad:

- Guzmo


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.11.2001 22:14 
Poissa
Hallitsija
Hallitsija
Avatar

Liittynyt: 20.03.2002 03:00
Viestit: 359
No en tiiä oonko ainut pelaaja RQ:n historiassa, jonka ainut tavoite taisteluissa ei ole MHT:n kasvattaminen. Eikä meillä PJ tykkää, että jotain kiviliskoa aletaan joukolla loitsimaan kuoliaaksi, että kaikki saisivat MHT-lisäysheiton. Enkä oiken usko että tavanmies alkaa vihollisen nähtyään heti miettimään, että kuinka paljon mahti kasvaa tämän taistelun jälkeen. Ja kuulostaa jotenkin tyhmältä seikoilulta semmonen, että yks loitsu ja sitte kaupunkiin lepäilemään ja heti takasin, onnistui tai ei.
Eikä tuo MHT:n uhraaminen riimuloitsuihin heti kun sitä on saanut lisää oikein nappaa. Eikä minun hahmot ole mitään pappeja eikä riimuloordeja, joten se mahdin uhraaminen menee melkein harakoille. Sitten kun MHT alkaa olla luokkaa 17, niin tulevat pisteet voi (ehkä) uhratakin.
Ja kyllä minä pyrin pysymään pelatessa siinä roolissa, minkä olen pöljyyksissäni mennyt valitsemaan. Enkä jostain hullun päähän pistosta rupea vaihtamaan roolia ja keräilemään MHT:a. Eiköhän se kerry siinä sivussa. Roolipelaaminen kunniaan!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.11.2001 00:04 
Poissa
Kuningas
Kuningas

Liittynyt: 29.01.2002 03:00
Viestit: 484
Paikkakunta: Oulu
Kyllä ne on kuolleet aina välillä, ja ominaisuudetkin ovat laskeneet moneen otteeseen sen seurauksena. Mitään erityistä parantajaa ei ole mukana mutta parantavat yrtit ja salvat ovat varmaan se suurin syy miten tiukoista tilanteista on selvitty. |I:/ --><img src=http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/ohwell.gif ALT=":/"><!--EZCODE EMOTICON END-->
Eräs asia mikä myös vaikuttaa on se että pelaamme aikalailla modifoiduilla säännöillä joissa kuoleminen on hieman hankalampaa kuin perussäännöissä - vammautumisen kustannuksella. Eli kun kesto menee miinuksille niin jokainen negatiivinen piste on 5%, ja tämä luku on se mahdollisuus jolla hahmo kuolee ja heitto tehdään kun miinuksilla ollutta hahmoa aletaan parantamaan. Nykyään taitaa olla niin että ei kuolema pelaajia pelota vaan hulluksi tuleminen.
Seikkailumme ovat haasteellisia monella eri tavalla ja tietenkin se riippuu että mitä hahmot maailmassa tekevät. Jos heidän tekonsa ajavat heidät toistuvasti vaaratilanteisiin niin toki henki on katkolla useammin. Nyt tilanne on pitkään ollut se että todelliset vaaratilanteet ovat harvassa pelaajien tekemisten vuoksi. Kärjistetysti: Ei virkamies viikoittain kohtaa joitain hirviöitä työmatkallaan.
Viime pelikerralla eräs hahmo kuoli lunarin heittämään henkikatkoon ja se heräsi Kohtalon jumalan väliintulolla (-8Mht). Edellisestä onkin sitten aikaa melko lailla, pelaajat muistavat tuollaiset paremmin. <IMG SRC="/foorumi/images/smiles/icon_evil.gif">


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.11.2001 04:59 
Poissa
Kosminen lohikäärme
Kosminen lohikäärme
Avatar

Liittynyt: 20.12.2001 03:00
Viestit: 1854
Paikkakunta: Dorastor, Espoo

Kymmenen pistettä riimutaikuutta on minun mielestäni jo aika paljon, joten kymmenen pistettä Henkikilpeä olisi varmasti vain todella voimakkaalla papilla.


Papin vaatimuksiin kuuluu se 10 pistettä riimutaikuutta. Tämän takia jos pelaaja tekee alussa sääntöjen mukaan papin hänen MHT:sa on todella huono. (MHT käytetty loppuun, jotta täyttäisi papin vaatimukset). Sitten loitsut lisääntyvät n. 1-3 pistettä vuosi, eli vanha pappi voi olla älyttömän kova. Tämän takia olen samoilla linjoilla Plenton kanssa. Kyllä se 30 pistettä riimutaikuutta rokkaa enemmän kuin MHT 18. MHT kun tosiaan nousee helpommin mitä pienempi se on. Minä pidän sitä sääntöjen juttua, että jos onnistuminen on 95% varmaa niin ei mitään merkintää saa. Gloranthassa kun on sekin mahdollista, että Orava johon yritit nokkelana kaverina heittää haavaa onkin voimakas metsän jumala :smile:Lisäksi, jokainen pappi, jolla on edes vähänkin pyhiä päiviä (kerran kuussa) saa hyvin paljon POW rukseja.


En mä nyt kerran kuussa viitti antaa MHT:ia ilmatteeksi. Tai sitten kyllä niillä täytyy ostaa näitä palvo jumalaa loitsuja.


Jos laskee pyhäpäivän palvontamenoja pidettävän kerran vuodenajassa, niin kaipa siitä tulee sitten viisi kertaa vuodessa. Näistäkään kaikilla kerroilla mahdin korottaminen ei ehkä onnistu.


Eikö se tule automaattisesti?


Ei viisi pistettäkään vuodessa minun nähdäkseni mitenkään mielettömän paljon ole, eikä pappi varmaankaan uhraa näitä pisteitä automaattisesti Henkikilpeen, vaan myös muut riimuloitsut ja lumoukset vaativat osansa.


Viisi pistettä UUSIUTUVAA riimutaikuutta vuodessa on aika paljon. Sanotaan, että pappi käyttää 2 pistettä turhuuksiin (lumoukset) ja kolme pistettä loitsuihin.

Hank pääsee papiksi 22 vuotiaana (aika myöhään. Powergameri olisi pappi jo siinä 18 vuotiaana). Hän on hurskas pappi 30-vuotta (30*3=90 pistettä riimutaikuutta).
52-vuotispäivänään tulaa lähestyy lunareitten partio. Hank päättää, että miksipäs ei ja läväyttää joukkoa Ukkonen III*30 loitsulla. Lunareista tulee pekonia silmänräpäyksessä.

No joo, taas näitä mun esimerkkejä todellisesta fantasiaelämästä :smile:

- Guzmo


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.11.2001 06:22 
Poissa
Ouroboros
Ouroboros

Liittynyt: 19.12.2001 03:00
Viestit: 3405
Paikkakunta: Helsinki
Yhä enemmän alkaa tuntua, että kaikki tälle palstalle kirjoittaja, paitsi minä, on jotain pappeja tai muite sellasia prkleen kovia äijiä.

Minä olen vannoutunut pelinjohtaja, joten kyllä minä pelailen kaikenlaisia pappejakin. :smile: Siitä siis kaikenlainen tietämys pappien asioistakin.

Mutta voiko olla tilannetta että tarvii 10 pistettä Henkikilpeä. En äkkiä muista mitään pahiksia muita kuin Pahan Miehen eikä silläkään ollut mahti ku jotain 35. Niin no sankarimatkoilla saatta kyllä tulla eteen pahempiakin tilanteita, mutta minun heikot aivot eivät suostu edes ajattelemaan moista, saati sitten miettimään.

Kyllä niitä Pahaa Miestä kovempia otuksia voi tulla vastaan ihan sisemmässä maailmassakin. Esimerkiksi Dorastorissa on otuksia, joiden mahti on joitakin satoja. Silloin saattaa Henkikilvestä tosiaan olla hyötyä.

Mulle pj:nä tilanteen vakavuus yleisesti on aika tärkeä kriteeri mht-lisäysheittoa antaessani. Jos kaikki on kuoleman kielissä ja ois tärkeätä saada joku vastustaja, vaikka heikompikin, pois pelistä niin silloin voin kuvitella myöntäväni mht-lisäysheiton. Jos se temppu siis onnistuu. Eiku siis... noh, eiköhän pointti tullu selväksi.

Joo, olen samoilla linjoilla kanssasi tuossa asiassa.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 101 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com